Sportberichten


Plaatsing  
 
04-05-2017  

Beloont Heracles afscheid Jan Smit?


Scheidend Heracles-voorzitter Jan Smit hier op archieffoto nog in het niet verbouwde stadion.
 

ALMELO – Zondag rondom de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen zijn er bij Heracles Almelo tal van randactiviteiten rondom het afscheid van voorzitter Jan Smit. De markante voorzitter neemt formeel per 1 juli afscheid na de club 19 jaar vanuit de eerste divisie te hebben geleid naar een stabiele periode in de Ere Divisie met als hoogtepunt Europees voetbal waarin het na twee gelijke spelen (1-1 thuis en 0-0 uit) tegen het Portugese Fc Arouca over was.

De Heraclieden staan er ook nu goed voor om via de nacompetitie opnieuw Europa in te kunnen gaan. Dan moet er zondagmiddag wel gewonnen worden van ADO Den Haag. Het zou de ultieme beloning worden voor Jan Smit die als jongetje al met zijn opa naar Heracles ging.

Trainer Stegeman begint met dezelfde basis zoals in de laatste wedstrijden. Voor Justin Hoogma de mogelijkheid op het record als basisspeler onder de 19 in het betaald voetbal op zijn naam te zetten. Ook de ziekenboeg stroomt langzamerhand leeg, waardoor de langdurig geblesseerden Mark-Jan Fledderus (kruisband) en Peter van Ooijen (meniscus) weer ingezet kunnen worden. Voor spits Armenteros is er het belang om zich te handhaven in de top drie van meest scorende eredivisiespelers.

De poorten van het Polman Stadion gaan 2 uur voor aanvang (14.30 uur) open. Bij de ‘rondgang’ van de van het publiek afscheid nemende voorzitter Jan Smit, krijgt iedere bezoeker een gratis drankje van de club. Nee, niet van de ‘Dreverhaven’ onder de deurwaarders van de afgelopen 50 jaar want Smit wil vooral niet te aardig gevonden worden en weet functies heel goed te scheiden. Zijn beloning zit meer in het massaal supporteren door de fans van zijn team om ADO te verslaan voor het bereiken van de nacompetitie voor Europees voetbal en als het even kan ook winst volgende week in ‘De Kuip’ van de nu nog gedoodverfde nieuwe nationaal kampioen die dat zondagmiddag kan binnenhalen. Ja, dan krijg je ook Jan Smit op de banken!

Wat zeggen anderen over Jan Smit:
Jan van Marle - ex-wethouder Financiën & Sport: '
Jan Smit was hard en emotioneel'
Wijlen trainer Frits Korbach: 'Je kunt hem ondersteboven houden, maar er zal geen dubbeltje uit zijn dure Armani-pak rollen.' Een andere quote van Korbach is: 'Jan Smit is zo extreem zuinig dat hij maar met één oog huilt.':

Archief
Terug naar vorige pagina