07-05-2017

Heracles viert afscheid voorzitter met zege

ALMELO – De ruime 4-0 overwinning van Heracles Almelo op ADO Den Haag gaf het afscheidsfeestje van voorzitter Jan Smit extra kleur maar nog geen zekerheid voor de play-offs om Europees voetbal. Heracles maakte een droomstart tegen een timide ADO dat al binnen vijf minuten tegen een achterstand aankeek. Al in de eerste minuut lieten de Heraclieden een kans liggen toen Kuwas vanaf de achterlijn voorzette en ook Armenteros had even later de 1-0 op de schoen maar zg zijn inzet op de paal belanden. Maar in de vijfde minuut was het wel raak toen  Kuwas ‘rookie’ Niemeijer op maat bediende. Fraai op de borst werd de bal aangenomen en in de draai knalde hij via de onderkant van de lat wel de 1-0 binnen achter de Haagse doelman Zwinkels. De 2-0 liet niet lang op zich wachten en opnieuw was het Niemeijer die nu in de lange hoek scoorde op aangeven van Breukers die eerder deze week bijtekende.
Heracles nam wat gas terug en liet ADO wat meer uit haar schulp kruipen maar controleerde wel. ADO had duidelijk moeite het spel te maken en kwam niet verder dan een afstandsschot van Bakker dat attent door doelman Castro onschadelijk werd gemaakt.

Na rust onder luid applaus de terugkeer van Mark-Jan Fledderus na acht maanden blessureleed. Gosens bleef in de kleedkamer achter. Heracles controleerde en kreeg na twintig minuten de eerste kans. Topscorer Armenteros kopte de voorzet echter hard tegen de paal. Even later faalde Armenteros niet toen hijzelf de bal veroverde, twee tegenstanders en doelman Zwinkels het bos in stuurde  om de bal in het Haagse doel te deponeren (3-0). Met nog vijf minuten speeltijd voor de boeg grepen de supporters de hoofdrol door massaal confettislingers het veld op te schieten als sfeermiddel rond het afscheid van Heracles-voorzitter Jan Smit. Scheidsrechter Gözübüyük legde het spel tot twee keer toe stil en gaf Smit de gelegenheid tot een hoofdrol.
<< Deze greep de microfoon, ging het veld op en sprak; ’Mensen stop daar nou mee. Feestvieren doen we straks. Dit kost ons weer een flinke boete van de KNVB’. Het hielp en Gözübüyük floot voor het vervolg. Het was de naar Vitesse vertrekkende aanvoerder Bruns die in de extra speeltijd nog het vierde doelpunt liet aantekenen. Een vijfde doelpunt kwam er niet. Darri ondernam in de laatste bijgetelde minuut een rush maar schoot voorlangs. Het had statistisch een nieuw record kunnen zijn in bijgetelde speeltijd. Met de 4-0 overwinning blijven de Heraclieden op koers voor de play-offs. Dat had zelfs zeker kunnen zijn indien PSV in Groningen wel had gewonnen in plaats van met 1-1 gelijk te spelen.
De weg naar de play-offs ligt dus via minimaal een puntje in ‘De Kuip’ waar Feijenoord nog niet zeker is van het kampioenschap of met behulp van Fc Twente of NEC.

Heracles Almélo – ADO Den Haag 4-0 (2-0)
5.Reuven Niemeijer 1-0, 12..Reuven Niemeijer 2-0, 71. Samuel Armenteros 3-0, 90+5.Thomas Bruns 4-0.

Scheidsrechter: Gözübüyük

Geel: Thomas Meißner

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Bram Castro, Tim Breukers, Mike te Wierik, Justin Hoogma, Robin Gosens (46.Mark-Jan Fledderus), Thomas Bruns, Joey Pelupessy, Reuven Niemeijer (84.Jaroslav Navratil), Brandley Kuwas (63.Brahim Darri), Samuel Armenteros en Kristoffer Peterson.
ADO Den Haag: Robert Zwinkels, Dion Malone, Thomas Meißner (72.Donny Gorter), Wilfried Kanon, Tyronne Ebuehi, Danny Bakker, Abdenasser El Khayati (72.Guyon Fernandez), Aaron Meijers, Sheraldo Becker, Mike Havenaar en Edouard Duplan (46.Randy Wolters).

Fotoreportage: Harry Broeze en Bert Letteboer