Sportberichten


Plaatsing  
 
26-05-2017  

Dalfsen verslaat kampioen VOC in bekerfinale

 

ALMERE – In een goedgevuld Topsportcentrum Almere namen de handbalsters van Sercodak/Dalfsen gisteren in de finale om de nationale beker revanche op VOC Amsterdam dat de ‘meiden’ uit Dalfsen een week geleden de nationale titel ontfutselde.

VOC nam het initiatief in de wedstrijd (4-2). Sercodak/Dalfsen kwam via een no look pass van Tess van Buren op Fabienne Logtenberg op gelijke hoogte. Daarna werd het stuivertje wisselen tussen beide ploegen die elkaar de afgelopen weken driemaal troffen in de strijd om de landstitel.
Na de gelijke standen van 5-5, 9-9 en 11-11 sloeg Dalfsen voor rust een gat. De ploeg van Peter Portengen scoorden vier keer op rij, waarna beide ploegen gingen rusten met 12-16 op het scoreboard.
Na het beginsignaal in de tweede helft schoot VOC uit de startblokken. Binnen no time kwam de Amsterdamse ploeg terug tot 15-16. Een spannende fase volgde. Bij VOC liet het talent Dionne Housheer zich gelden. Aan de kant van Dalfsen vond Nienke de Wild een aantal keer mooi het net van afstand.
Halverwege de tweede helft stokte de aanvalsmachine van VOC en Dalfsen profiteerde. De ploeg liep uit naar een verschil van 5 doelpunten (23-28). VOC vocht voor wat ze vandaag waard waren, maar kon het tij niet meer keren. Bij een stand van 29-34 floten de scheidsrechters voor het eindsignaal en had scheidend coach Portengen van Sercodak/Dalfsen toch nog een prijs op zak.

Een mooi succes ook voor oud- schaatser Erben Wennemars. Een jaar geleden nam hij het initiatief om het succesvolle Sercodak/Dalfsen voor het tophandbal te behouden. Wennemars wist met zijn initiatief voldoende sponsoren te bewegen om de club financieel bij te staan.

Selectie Succes Schoonmaak/VOC: Martine Hoogewoud, Demi Dijkstra, Charris Rozemalen (7), Talisa Groen (4), Nathalie Hendrikse, Sharon Bouter (1), Quinty van de Horst, Bo van Wetering (4), Rachel de Haze (7), Dionne Housheer (6), Sanne Leenders, Tanitha Mooijer, Lindsey Schrekker, Dominique Koppe, Maike Brouwer.
Selectie Sercodak Dalfen: Ellen Janssen, Jill Kooij (2), Fabienne Logtenberg (6), Angela Steenbakkers (4), Fenne Rijks, Lisa Oosterwijk, Ana Pavkovic, Tess van Buren (1), Larissa Nusser (8), Alineke Ros, Janneke VandeWall, Nienke de Wild (8), Lisa Bosch, Yara ten Holte, Silvana Koppe, Jill Huizing, Nikki Wilsterman, Roos van Leeuwen (5).


Bij de heren ging de nationale beker naar het Limburgse OCI-Lions dat won van Fiqas/Aalsmeer (26-31)

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina