Sportberichten


Plaatsing  
 
04-05-2015  

Jumping Schröder beleeft tweede editie

 

TUBBERGEN - In de achtertuin van de internationale springstal BWG Stables van de gebroeders Wim, Ben en Gerco Schröder aan de Reutummerweg 43a in Tubbergen begint woensdag de tweede editie van het vijf dagen durende hippische evenement Jumping Schröder Tubbergen.
Na het verregenen op de tweede dag tijdens de eerste editie vorig jaar heeft de organisatie, waarin oud- Olympisch kampioen en regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam is toegetreden tot het bestuur, het gras vervangen voor een een speciaal aangelegde all-weather zandbodem die aan alle eisen voldoet om mooie sport te garanderen.
De entree tijdens het evenement is vrij!

Programma

Woensdag 6 mei:

Klasse: L
Klasse: M
Klasse: B (geen HC)

Donderdag 7 mei:

Klasse: L
Klasse: M
Klasse: Z

Vrijdag 8 mei:

Klasse: 4-jarige paarden
Klasse: 5-jarige paarden
Klasse: Z

Zaterdag 9 mei:

Klasse: Z
Kwalificatie Grote Prijs
Kleine Grote Prijs klasse ZZ

Zondag 10 mei:

Klasse: ZZ
Klasse: 6/7 jarige paarden
Nijboer Grote Prijs van Tubbergen 1.45m

 

 
07-05-2015  

Heracles wil van kampioen PSV winnen

 

ALMELO – De spelers van Heracles Almelo trekken alles uit de kast voor een stunt in de uitwedstrijd tegen kampioen PSV. Bevrijdt van degradatiezorgen (op doelgemiddelde) rest de Heraclieden nog twee wedstrijden, tegen PSV uit op zondag 10 mei en de laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles thuis op zondag 17 mei a.s.
Voor de weer in genade aangenomen Oussama Tannane komen die wedstrijden te vroeg. Het jonge talent heeft in de afgelopen maanden hard gewerkt om zijn drift in toom te leren houden. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2016. Ook keeper Bram Castro (32) heeft nog een contract tot medio volgend jaar. Na een slepende blessure knokte hij zich in het team en pakte belangrijke punten voor de Almeloërs. Of Castro blijft of vertrekt, is echter de vraag? Volgens de Belgische krant ‘Het Belang van Limburg’ wil de kampioen van de tweede klas Sint Truiden, de keeper graag weer voor de derde keer terug halen naar zijn woonplaats na eerder bij PSV en Roda JC te hebben gespeeld. Tegen PSV staat Castro in ieder geval in de basis.
Dat geldt niet voor Jeroen Veldmate en routinier Simon Cziommer. Beiden lijken niet fit genoeg na blessures.
Wie zeker op de bank zit is trainer John Stegeman en dat lijkt ook volgend seizoen zo te zijn. Stegeman volgde na zeven nederlagen op rij bij de start van de lopende competitie trainer Jan de Jonge op. Heracles wil Stegeman een contract aanbieden als hoofdtrainer voor één seizoen. Hendrie Krüzen keert in ieder geval terug in zijn Almelo als assistent-trainer. Hij krijgt een contract voor drie seizoenen en wordt als ‘cultuurbewaker’ gezien door het bestuur van de Heraclieden.
Een ‘blijvertje’ is hoofdsponsor TenCate dat eind vorige week het sponsorcontract met twee jaar verlengde en al 12 jaar hoofdsponsor is. “De verlenging van ons hoofdsponsorschap bestendigt de hechte relatie die Heracles Almelo en TenCate al ruim 12 jaar hebben. Sporttechnische innovatie door middel van moderne kunstgrassystemen staat hierin centraal. Het siert Heracles Almelo dat de club steeds vooraan wenst te lopen met tal van innovaties. De huidige vernieuwing van het stadion is de kroon op dat streven”, zei CEO Loek de Vries die eerder al eens boos weg liep bij de club uit 053 omdat men daar kunstgras afkraakte.
De Amerikaan Trevis Brent lijkt geen ‘blijvertje’ te worden. De man met naast het Amerikaanse- ook het Nederlandse staatsburgerschap, verbleef in Almelo op ‘amateurbasis’ en speelde dezer dagen op proef bij Almere City.
 

 
09-05-2015  

Uitgerekend Maaskant over competitievervalsing


Robert Maaskant en Milos Zukanovic. De Kroaat is inmiddels al weer weg bij NAC dat niet aan de salarisverplichting voor werknemers van buiten de EU kon voldoen. Zukanovic speelde derhalve een paar wedstrijden mee op ‘amateurbasis’. Alleen dat laatste al is een extra onderzoek waard onder het motto; “Wie betaalde Zukanovic voor de korte periode bij NAC?”
 

BREDA- Uitgerekend NAC-trainer Robert Maaskant stelt dat het uitstellen van de wedstrijd Feyenoord-Vitesse van zondag naar maandag competitievervalsing is in het nadeel van NAC dat zelf zondag tegen AZ speelt. AZ en Feyenoord strijden beiden nog om de derde plek in de eredivisie.
"Je kan een scenario bedenken waarin Feyenoord met 3-0 voorstaat na een kwartier", aldus Maaskant bij Omroep Brabant. "Dan is de drive er toch een beetje uit bij AZ. Ik vind het een heel slechte zaak dat het zo loopt. Ik snap alle belangen wel, dat de politie meer wil verdienen en dat is ze allemaal gegund. Ik vind alleen dat ze een verkeerde 'tool' gebruiken."

Over verkeerde 'tool' gesproken, Maaskant mag dan wel een heel klein beetje gelijk hebben, het hardop roepen van competitievervalsing is in dit geval een gotspe. Uitgerekend NAC stelde in de wedstrijden tegen Willem II (25 januari 2015), Excelsior (31 januari 2015) en PSV (3 februari 2015) de niet speelgerechtigde Milos Zukanovic op.
Zukanovic kwam in januari over van de Servische club FK Crvena Zvezda en heeft de Kroatische nationaliteit. Wettelijk geldt dat werkgevers voor werknemers met de Kroatische nationaliteit over een tewerkstellingsvergunning moeten beschikken. Zukanovic had deze vergunning niet. In voornoemde wedstrijden behaalde NAC twee punten door gelijke spelen tegen Willem II en Excelsior. De KNVB stelde wel een onderzoek in maar liet het tot nu toe bij een geldboete van 7.500 euro omdat de voornoemde tegenstanders geen bezwaren aantekenden om de wedstrijd over te spelen. Normaliter worden de wedstrijden ongeldig verklaard of punten in mindering gebracht.

Zo kreeg amateurclub Barendrecht enkele seizoenen geleden tien en naderhand zes punten in mindering in de topklasse vanwege het opstellen van de niet speelgerechtigde Marvin van der Pluijm, PSV werd in 2007 uit de KNVB-beker genomen (na het opstellen van Manuel da Costa) en Kaapverdië werd uit de WK-kwalificatie gehaald na het opstellen van een niet speelgerechtigde speler.
De ‘bevoordeling’ van NAC kan in dit geval groot nadeel opleveren voor Excelsior dat nog met NAC gewisseld is in een strijd om de nacompetitie om degradatie te ontlopen.

 
10-05-2015  

PSV maatje te groot voor veilig Heracles

 

EINDHOVEN – Heracles Almelo heeft niet kunnen stunten tegen kampioen PSV. De Almeloërs waren min of meer al veilig op basis van het doelsaldo en zijn dat ondanks de 2-0 nederlaag door doelpunten van Depay en Willems nu helemaal doordat NAC in Alkmaar met 3-2 verloor van AZ.

Het duel in Eindhoven stelde het eerste half uur nauwelijks iets voor tot Depay van ver een vrije trap verzilverde door doelman Castro het nakijken te geven (1-0). Twee andere vrije trappen van Depay werden door Castro onschadelijk gemaakt en ook PSV-spits De Jong kopte van dichtbij over.
Pas in de tweede helft leefde de wedstrijd weer op toen Maher buiten bereik van Castro zijn schot op de paal zag eindigen. Heracles probeerde het wel maar kon aanvallend nauwelijks iets op de mat brengen. Willems wist echter de voorsprong te verhogen doordat het afstandsschot licht werd getoucheerd waardoor Castro opnieuw het nakijken had (2-0). Bel Hassani had de eretreffer op zijn schoen maar zijn schot ging buiten bereik van PSV-doelman Pasveer rakelings over. Maher en De Jong hadden daarna het vizier niet scherp en ook Depay zag vlak voor zijn erewissel doelman Castro nog zijn schot pareren.
Heracles-trainer Stegeman reageerde laconiek na de wedstrijd; “Wij hebben hier achter de bal aangelopen en volkomen verdiend verloren.” Ook Philip Cocu leverde weinig commentaar; “Wij hebben prima vanuit de organisatie gespeeld maar wel wat kansen laten liggen.”

PSV - Heracles Almelo 2-0
(1-0)
1-0 Depay (32), 2-0 Willems (64)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Scheidsrechter: Janssen

Geel: Breukers, Weghorst

Opstellingen:

PSV: Pasveer, Tamata (Alberto/90), Rekik, Bruma, Willems, Wijnaldum, Maher, Guardado, Locadia (Bergwijn/79), De Jong, Depay (Vloet/86).
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Bruns (Bel Hassani/71), Vujicevic, Avdic (Rienstra/87), Linssen, Weghorst, Darri (Navratil/58).

 
11-05-2015  

Bas Dost scoort twee keer tegen Sc Paderborn

 

WOLFSBURG – Ex- Heraclied Bas Dost is het scoren nog niet verleerd. Tegen degradatiekandidaat Sc Paderborn scoorde Dost 2-0 en 3-0 in de door Wolsfburg met 3-1 gewonnen wedstrijd. Dost zette zijn team daarmee weer op de tweede plek in de Bundesliga en Wolfsburg weet zich nu verzekerd van deelname aan de Champions League. Timm Klose scoorde het eerste doelpunt.

Met 16 doelpunten ligt Dost nu derde in de topscorerslijst van de Bundesliga achter de geblesseerden Alexander Meier van Eintracht Frankfurt met 17 doelpunten en Arjen Robben van kampioen Bayern München met 19 doelpunten. Met nog twee wedstrijden te gaan dus kans om ‘Torschützenkönig’ te worden. Manager Klaus Allofs en trainer Dieter Hecking geven daarbij alle steun aan Dost. De Drent leek wat op een zijspoor gezet door de trainer maar deze vindt dat Wolfsburg met Dost en de nieuwe concurrent in het volgende seizoen Max Kruse meer variëteit in de selectie heeft. Dost werd echter toegezegd dat hij in de laatste twee wedstrijden meespeelt om te pogen topscorer van de Bundesliga te worden.

 
11-05-2015  

Heracles C1 naar Aalborg Denemarken

 

ALMELO - In het weekend na Hemelvaart van 14 t/m 16 mei gaat AVC Heracles C1 deelnemen aan het Internationaal Voetbaltoernooi in Aalborg Denemarken. 326 teams uit 8 verschillende landen gaan strijden om de Aalborg City Cup. Deze selectie jongens is aan een erg succesvol jaar bezig; ze zijn reeds ongeslagen kampioen geworden in de reguliere competitie en hebben zich daarnaast geplaatst als finalist in de strijd om de KNVB Beker 2015!! De deelname van dit voetbalteam, gecoacht door Suresh Edelijn, aan dit Internationale Voetbaltoernooi wordt deels gesponsord door Urenco Nederland B.V.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-05-2015  

Auti-teams Sv DRC en Vv Rigtersbleek duelleren

 

ALMELO - Op zondag 31 mei om 11.00 uur spelen op het gloednieuwe Speedsoccer Court in de sporthal aan de Sluiskade NZ in Almelo de Auti-teams van Sv DRC 2012 Almelo en Vv Rigtersbleek Enschede voor het eerst een voetbalwedstrijd tegen elkaar. De wedstrijd kan uniek genoemd worden omdat voor het eerst kinderen met een autistische stoornis voetbal in teamverband spelen. De ontwikkeling van voetbal voor kinderen met ASS werd vorig jaar in gang gezet door Sv DRC-trainer Peter van Meerten die tevens de voetbalschool Prosoc drijft. Na de succesvolle start bij Sv DRC volgde alras een start bij Vv Rigtersbleek en sinds kort ook in Borne. Ook in Hengelo en Vroomshoop wil Van Meerten dergelijke teams starten met specifieke trainingsbehoefte in een prettige en veilige beschutte sfeer voor kinderen met ASS. De activiteiten van Prosoc/Van Meerten worden ondersteund door de Stichting Special Heroes en voor de regio Almelo door het Sportbedrijf Almelo. Deze organisaties erkennen de specifieke behoefte voor sporten in teamverband voor kinderen met ASS en dat is op voorhand meer dan de KNVB die al snel naar G-voetbal verwijst.

 
13-05-2015  

Open Golfdagen bij De Koepel Wierden

 

WIERDEN - Golfclub De Koepel in Wierden wil iedereen die belangstelling heeft voor golf laten kennismaken met de sport én de club tijdens de Wierdense Open Golfdagen op zaterdag 30 en zondag 31 mei 2015. Op beide dagen zijn er van 12.00 uur tot 17.00 uur op het prachtige golfcomplex aan de Rijssensestraat allerlei activiteiten, voor jong én oud.
Voor mensen die willen kennismaken met de sport is er een clinic, waarbij het accent ligt op lange slagen, putten (de slag van de bal naar de hole vanaf de green) en chippen (een slag over kortere afstand met een korte vlucht en een lange doorrol). Kinderen kunnen zich uitleven op het opblaasbaar doel, waarbij ze zoveel mogelijk punten moeten verzamelen door een golfballetje door een van de gaten te slaan of chippen. Sportief wedstrijdelement tijdens beide dagen is de zogenaamde ‘longest en neary contest’; wie de bal het dichtst bij de hole laat neerkomen en wie het meest ver kan slaan. Voor de winnaars is er uiteraard een leuke attentie. Daarnaast wordt op beide dagen een wedstrijd gespeeld over 6 holes voor iedereen vanaf handicap 54. Aanmelden voor de Open Golfdagen is niet nodig.

Familiesport
De organisatie van de Wierdense Open Golfdagen legt het accent tijdens beide dagen op families. Juist omdat golf bij uitstek een sport is die je samen kunt beoefenen, ongeacht leeftijd of speelsterkte. Golfclub de Koepel biedt daarbij gezelligheid en gastvrijheid op één van de mooiste golfbanen in Twente. Belangrijk beginsel van De Koepel is dat iedereen zich er welkom voelt; van beginnende tot gevorderde golfers, van jong en oud.

Proeflidmaatschappen
Golfclub De Koepel kent sinds kort een aantal nieuwe lidmaatschapsvormen. Zo kunnen kinderen van families die lid worden gratis meespelen (bij 2 betalende ouders, spelen 2 kinderen gratis). Kinderen krijgen bovendien 20 gratis golflessen. Voor mensen die de sport willen ontdekken zijn er proeflidmaatschappen. Interessant is het proeflidmaatschap van 6 maanden, waarbij beginnende golfers gebruik kunnen maken van alle oefenfaciliteiten. Inbegrepen zijn 6 groeps-golflessen van één uur van golfprofessional Garry Jack. Aanschaf van golfclubs is in deze periode niet noodzakelijk; bij het lidmaatschap hoort de bruikleen van een golfset met koopoptie aan het einde van de proefperiode. Wanneer iemand besluit lid te worden, zijn de eerste 2 maanden gratis. Voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten kijk op www.golfclubdekoepel.nl of bel 0546 – 574070.
 

 
14-05-2015  

Dalfsen wint vierde keer op rij nationale beker

 

ALMERE - De handbalsters van SERCODAK/Dalfsen hebben voor de vierde keer op rij de landelijke NHV-beker gewonnen. In de finale in Almere won de ploeg afgetekend met 40-29 van Westfriesland/SEW. Het is het kleinste verschil voor Dalfsen in de vier gespeelde bekerfinales.
De veertig doelpunten van Dalfsen waren een record in de 37-jarige geschiedenis van de NHV-beker bij de dames. Daarmee verbeterde de Sallandse formatie de prestatie van AAC 1899. De Arnhemse formatie versloeg in 2000 het Roermondse Swift met 37-33 na verlenging.
Dalfsen begon de wedstrijd als de grote favoriet en zit midden in de ‘best-of-three’ finale om het landskampioenschap. SEW heeft minder wedstrijdritme. De Noord-Hollandse club speelde in de laatste maand slechts één competitieve wedstrijd. Dat was de gewonnen halve finale om de beker tegen Vlug & Lenig.
Dalfsen bepaalde vanaf het begin het wedstrijdbeeld en SEW was op achtervolgen aangewezen. Beide ploegen speelden slordig en maakten veel technische fouten. In het eerste kwartier bleef de formatie uit Nibbixwoud knap in de buurt van de titelverdediger. Melissa Wilmsen, Nikki Wilsterman, Sabrina van der Mast, Tamara Haggerty en Britt Holster maakten de eerste vijf doelpunten voor SEW. Bij Dalfsen liet in de beginfase vooral Myrthe Schoenaker haar exceptionele kwaliteiten zien.
Na vijftien minuten was de marge slechts twee treffers: 9-7. In de fase hierna scoorden Roos van Leeuwen, Nienke de Wild en Debbie Bont en was het verschil vijf: 12-7. Dalfsen liep gemakkelijk weg van de tegenstander. In de slotfase van de eerste helft scoorde de ploeg van Peter Portengen zeven keer op rij en bepaalde de ruststand op 23-10.
Direct na de hervatting werd het door Kelly Dulfer, twee keer Myrthe Schoenaker, Esther Schop en Nienke de Wild 28-10. Bij 31-12 stond het grootste verschil op het scorebord. Het was voor Dalfsen ook het moment om met het oog op de tweede ‘best-of-three’ finale van komende zondag in Amsterdam gas terug te nemen. SEW scoorde hierna maar liefst zes keer op rij door keurig afgeronde acties van Melissa Wilmsen, Silvana Koppe, Bo van Wetering (2) en Nikki Wilsterman (2): 31-18.
SEW gaf niet op en bleef spelen voor een beter resultaat. Met een 40-29 eindstand slaagde de ploeg van Rik Boonkamp daar nog enigszins in en voorkwam daarmee de grootste nederlaag ooit in een NHV-Bekerfinale. Dit blijft nu Dalfsen-Hellas (35-19) in 2013.

SERCODAK/Dalfsen-Westfriesland/SEW 40-29
(23-10)

SCOREVERLOOP:

SERCODAK/Dalfsen: Kristy Zimmerman, Yara ten Holte, Esther Schop (6), Fabienne Logtenberg, Angela Steenbakkers (1), Fenne Rijks (2), Nienke de Wild (5), Ana Pavkovic, Tess van Buren (5), Myrthe Schoenaker (9), Kelly Dulfer (3), Roos van Leeuwen (6), Michelle Mennink (1), Debbie Bont (2).
Westfriesland/SEW: Melanie Hoogendam, Annemarie van Kampen, Mandy Hoogenboom; Bo van Wetering (6), Britt van Elsacker, Anneke de Groot (1), Tamara Haggerty (2), Mabel Panhuis (1), Jill Meijer, Britt Holster (4), Nikki Wilsterman (5), Silvana Koppe (4), Sabrina van der Mast (1), Romy Zengerink, Melissa Wilmsen (5), Danique Boonkamp.

Scheidsrechters: William Weijmans/Rick Wolbertus.

Strafminuten: 0 – 4’ (2’ – Holster 2’, Wilmsen 2’).
Strafworpen: 3/3 – 4/3.

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-05-2015  

Heracles compleet tegen Go Ahead Eagles

 

ALMELO – Het wordt een duel om des Keizer’s baard zondagmiddag in het Polmanstadion tussen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles. Een provinciale derby waarbij het voor Go Ahead Eagles vooral gaat om het goede gevoel voor de resterende wedstrijden in de nacompetitie om degradatie te ontlopen.
Bij Heracles is men in ieder geval weer verzekerd van een volgend jaar in de eredivisie na de winst van veertien dagen geleden in Breda op NAC. Bovendien zullen de gedachten wel bij het weekje vakantie op Mallorca zijn dat volgt. Rust is er ook in bestuurlijke zin en dan vooral omdat de club volgend seizoen in het vernieuwde stadion aantreedt op het hoogste niveau. De voorverkoop van seizoenkaarten gaat tenminste goed. Er zijn al ruim 4.000 kaarten aan de man gebracht.
Toch wil trainer John Stegeman niet zomaar de winst ‘weggeven’ aan Go Ahead. Met de sterkst mogelijke opstelling treedt men de Deventenaren tegemoet. Allen Avdic is nog geen zekerheid omdat hij vrijdag niet trainde door ziekte. Veldmate en Csiommer trainden na blessures weer mee en zullen wellicht op de bank beginnen. De wedstrijd begint zondagmiddag om half drie.

 
17-05-2015  

Heracles wint en Eagles start tegen de ‘boeren´

 

ALMELO – Over de wedstrijd van Heracles Almelo tegen GA Eagles valt weinig te vertellen. De Overijsselse derby die nog geen minuut een derby werd, eindigde in een minimale zege voor Heracles met 1-0. Scheidsrechter Higler kon de kaarten op zak houden want de ‘Eagles’ spelen niet alleen nacompetitie om degradatie maar willen ook Europa in middels de Fair Play stand.
Het was Linssen die zijn tiende treffer van dit seizoen liet aantekenen na aangeven door Bel Hassani. Maar voor zijn 12e en 13e treffer faalde hij hopeloos. Dat deed ook de oud-Heraclied Glynor Plet in het shirt van de ‘Eagles’. Koppend was hij drie keer onmachtig en zijn schot in de eindfase werd fraai uit de lucht gepakt door Heracles doelman Castro waardoor Heracles aan de goede kant van de score bleef.
Voor de Deventernaren restte het voordeel dat de nacompetitie vrijdag om 18.30 uur in De Vijverberg kan worden begonnen in de streekderby tegen De Graafschap.

Heracles Almelo - GA Eagles 1-0
(0-0)
1-0 Bryan Linssen (48)

Fotoreportage: Alexander Kamp

Kijk ook naar de feestfoto's van Harry Broeze.

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter:
Higler

Opstellingen:

Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer (Schenkeveld/72), Fledderus, Vujicevic, Bruns (Cziommer/63), Bel Hassani, Linssen (Darri/80)), Weghorst, Navratil.
GA Eagles: Cummins, Schenk, Overgoor, Turuc, De Sa (Schalk/72), Amevor, Lambooij, Van Ooijen (Duits/76), Wijnaldum, Verhoek (Reimerink/46), Plet.

 

Fotoreportage (31 foto's)...

 
17-05-2015  

PH B2 Kampioen na 8-0 winst op Deto B2

 

ALMELO – De B2 junioren van PH zijn zaterdag kampioen geworden van de 3e klasse na een dikke winst van 8-0 op Deto B2. Het team o.l.v. de trainers Gerwin Peper en Henrie Tiehuis kijkt terug op een geweldig seizoen mede omdat ook in de najaarscompetitie al een fraaie tweede plek werd behaald. Het kampioenschap werd uiteraard flink gevierd in het clubhuis van PH.

Het kampioensteam bestaat uit:
Staand v.l.n.r.: Nick ter Meer, Herman Alberts, Willem Dekker, Tom Lubbers, Tomas Wijnen, Henrie Tiehuis (trainer), Luuk Visschedijk, Karsten Schrander en Gerwin Peper (trainer).
Zittend v.l.n.r.: Jeroen Peper, Tom Kroezen, Marcel Arsenjan, Tim Tiehuis, Jurre van het Hof, Ivo Ent, Kevin ten Brink.
Liggend: Leider Eddie Visschedijk.

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-05-2015  

Heracles ontvangt 2,6 miljoen aan FOX TV-gelden

 

ALMELO – Heracles Almelo kan 2,6 miljoen euro tegemoet zien aan tv-rechten van FOX Sports. In totaal kunnen de clubs uit het betaalde voetbal een bedrag van 72 miljoen euro tegemoet zien, meldt NOS.
Fc Twente, dat toch al in grote financiële problemen zit, ontvangt bijna een half miljoen euro minder. Dat is ongeveer het bedrag dat de commissarissen van de club uit Enschede maandelijks privé bijpassen om de club in leven te houden.
De verdeling van de tv-gelden gaat volgens berekening over de successen van de laatste vijf jaren. Ajax is de onbetwiste koploper met 9,3 miljoen euro. PSV gaat met 8,4 miljoen euro het Rotterdamse Feyenoord negen euroton voor. Fc Twente ontvangt 6,5 miljoen euro.

Kijk hier naar het bericht van de NOS.

 

 
18-05-2015  

Heracles door tot 2017 met trainer Stegeman

 

ALMELO – Eind april maakte Heracles Almelo al bekend dat trainer John Stegeman ook het volgende seizoen de hoofdtrainer zou zijn. Toen was er nog sprake van contractverlenging met een jaar. Stegeman, die de na vier wedstrijden ontslagen Jan de Jonge opvolgde, kreeg uiteindelijk de selectie aan het voetballen en begon na zeven nederlagen op rij aan een inhaalrace die in de gewonnen uitwedstrijd tegen NAC feitelijk werd beloond met opnieuw een jaar in de eredivisie.
Maandagavond lekte uit dat Heracles Almelo het contract met Stegeman niet met een jaar verlengd maar met twee jaar en dus tot de zomer van 2017 aan de club verbonden blijft. Almeloër Hendrie Krüzen keert Vitesse de rug toe en wordt Stegeman’s eerste assistent.

 
20-05-2015  

Heracles breekt contract met Navratil open

 

ALMELO – Heracles Almelo verlengt voor de tweede keer het contract met Jaroslav Navratil. De nu 24-jarige Tsjech kwam eind december 2012 binnen na een geslaagde stage waarop een contract van een half jaar volgde dat in de zomer van 2013 werd opengebroken voor een contract tot de zomer van 2016. Navratil is een snelle spits die in het beloftenteam aan de lopende band scoort en in de eindfase van de afgelopen competitie ook vaak inviel in de hoofdmacht en ook daar tot scoren kwam. Reden om die progressie te belonen. “Jaro heeft zich de afgelopen tijd goed ontwikkeld en die progressie belonen we nu met een nieuw contract”, zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma hierover.
Bij Heracles Almelo zijn op dit moment 17 spelers zeker van een contract tot de zomer van 2016 of 2017. De club wil voor het komende seizoen zo'n 25 spelers vastleggen. Voor Bart Schenkeveld, Jeroen Veldmate, Daan Rienstra, Michael Brouwer, Mark Engberink en Travis Brent betekent het een afscheid van de club. “We gaan de selectie inkrimpen van 31 naar 25 spelers. Omdat de leeftijdsgrens in het tweede team is afgeschaft hebben we voor dat team minder spelers nodig. Bovendien gaan we, zoals elk seizoen, doorselecteren”, verklaart algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. Met een aantal spelers worden volgende week nog gesprekken gevoerd.
In AW een groot artikel met Hoogma over de club die koersvast de toekomst in gaat.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-05-2015  

De gure herfst van Guus Hiddink

 

De glansrijke carrière van bondscoach Guus Hiddink lijkt in een gure herfst te zijn beland nu deelname voor Oranje aan het EK 2016 aan een zijden draadje hangt.

In Brandpunt Profiel de biografie van de man die ooit als “Guus Geluk” werd getypeerd, de Achterhoeker die van Zuid Korea tot Rusland wereldburger en wereldcoach werd. Rijk, beroemd en bewonderd had hij op zijn lauweren kunnen rusten, maar hij sneed toch Ronald Koeman de pas af om weer de baas van Oranje te worden. Vrienden als Bennie Jolink en voetbalcollega’s (waaronder Hans van Breukelen) duiden de magiër uit Varsseveld voor wie nu, na een uitermate succesvolle loopbaan, een spannend eindexamen in zicht is. Presentatie: Liesbeth Staats

Brandpunt Profiel, zondag 14 juni, 22.35 uur, NPO 2 (Nederland II)

 
22-05-2015  

Heracles start met vrije voorverkoop seizoenkaart

 

ALMELO – De voorverkoop van seizoenkaarten voor Heracles Almelo onder bestaande jaarkaarthouders is bijzonder goed verlopen. Naar gelang men langer een seizoenkaart heeft, kon men op volgorde van jaren een seizoenkaart aanschaffen en daarbij gingen al 4.800 seizoenkaarten over de toonbank. Nu is de vrije verkoop gestart en Heracles Almelo verwacht dat ook nu de belangstelling groter is dan voorgaande jaren. Na handhaving in de eredivisie en vooral door de vernieuwing en uitbreiding van het stadion met een tweede ring naar 12.500 toeschouwers verwacht men bij de zwart-witten extra verkoop. Daarbij richt men zich vooral op Almelo zelf en de gemeenten in de regio. Vooral benoorden Almelo ziet de leiding van de club kansen om Heracles Almelo beter in de markt te zetten.
Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma liet zich eerder al uit dat de club rekening houdt met een bezetting van 80 procent waardoor er nog zo’n 2.000 vrije kaarten per thuiswedstrijd in de verkoop kunnen. In die cijfers is geen rekening gehouden met de seizoenkaarthouders voor business-seats. Lukt het de club om die doelstelling te halen, stijgt de begroting van de club volgens de financiële planning van net 8 miljoen euro naar een slordige 10 miljoen euro per jaar. De seizoenkaartverkoop is daar overigens maar een bescheiden aandeel in. De grootste klapper moet vallen in de verhuur van extra VIP-ruimte en reclameinkomsten. Daarvoor acht Hoogma vooral de sfeer in het stadion van groot belang zodat supporters daarin toch een belangrijk aandeel hebben.

Nieuw clublogo
De vernieuwing en uitbreiding van het stadion vormt voor de club, waarvan de historie in 1903 begon, tevens de aanleiding om het clublogo aan te passen. In de komende dagen lanceert de club elke dag een stukje van het ontwerp dat door Morskieft Ontwerpers uit Enter is ontwikkelt in samenspraak met afvaardigingen van de supportersverenigingen, hoofdsponsor Ten Cate, het clubbestuur, medewerkers en boegbeelden van de club.
lanceringstijdstip van het logo, vrijdag 29 mei om exact 19.03 uur, is een knipoog naar het oprichtingsjaar van de club. Eveneens wordt op dit tijdstip op maandag tot en met donderdag een element uit het nieuwe beeldmerk bekend gemaakt. De exclusieve uitgave ‘Heracles 1903-2015 is in gelimiteerde oplage beschikbaar voor de eerste supporters die zich aanmelden via www.heracles.nl/1903.

 
23-05-2015  

Springruiters tweede in Landenwedstrijd Rome

  ROME – De Nederlandse springruiters zijn op een hele mooie tweede plaats geëindigd in de Furusiyya FEI Nations Cup in Rome. Alleen de Britten deden het beter. Zijn maakten maar 1 tijdfout over twee manches. Onze wereldkampioenen Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Gerco Schröder finishten met slechts vier strafpunten. “Heel goed, we zaten er heel dichtbij”, aldus een tevreden bondscoach Rob Ehrens.
Lees verder...

 
23-05-2015  

Achilles WIL sprokkelt rijkelijk turnmedailles

  VARSSEVELD – De Almelose turnvereniging Achilles WIL heeft tijdens de onlangs gehouden toestelkampioenschappen in Varsseveld maar liefst 23 medailles bij elkaar gesprokkeld zodat van een rijkelijk succes kan worden gesproken.

< v.l.n.r.:
Bovenste rij: Susan Versteeg, Sharon Keizer, Elise Deijk, Maron Tilmans en Marjon Versteeg.
Onderste rij: Sanne Lolkema, Stefanie Versteeg en Anniek Stevelink

Het verslag van de vereniging:
Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
24-05-2015  

Taekwondo succes op Dutch Masters Open

 

ROTTERDAM/ALMELO – Tijdens de Dutch Masters Open Taekwondo kampioenschappen 2015 in Topsportcentrum Rotterdam behaalden de 24 deelnemers van Taekwondo Oude Luttikhuis vandaag maar liefst 18 podiumplaatsen die resulteerden in zeven maal goud, vijf keer zilver en zes keer brons.

1e plaats, GOUD
 
 
 
Rico Alfing
C
Pupils male (-24 kg)
Almelo
Niek Klein Nagelvoort
B
Aspirants male (-36 kg)
Vriezenveen
Amelia Keizer
A
Cadets female (-55 kg)
Hengelo
Stan Klein Nagelvoort
B
Cadets male (-45 kg)
Vriezenveen
Twan Nijhuis
B
Cadets male (-61 kg)
Wierden
Tjalling Berghuis
B
Seniors male (-87 kg)
Zwolle
Ronald Folson
A
Seniors male (-80 kg)
Zwolle
 
 
 
 
2e plaats, ZILVER
 
 
 
TJ David Richard
C
Pupils female (-27 kg)
Almelo
Sam Bruggeman
B
Cadets female (-47 kg)
Hengelo
Chiel Nijhuis
A
Cadets male (-53 kg)
Wierden
Luuk Klein Nagelvoort
A
Juniors male (-51 kg)
Vriezenveen
Shaquille Poese
B
Juniors male (-55 kg)
Zwolle
 
 
 
 
3e plaats, BRONS
 
 
 
Lewis Rumokoy
C
Pupils male (-24 kg)
Almelo
Famke Kloosterman
B
Cadets female (-47 kg)
Hengelo
Isabeau Van Droffelaar
A
Cadets female (-55 kg)
Hengelo
Anna Reefman
A
Juniors female (-52 kg)
Almelo
Samantha Boomsma
A
Juniors female (-55 kg)
Hengelo
Danique Venema
A
Juniors female (-63 kg)
Zwolle

 

 
26-05-2015  

Fusie Almelose gymwereld kleiner dan beoogd

 

ALMELO – De medio 2012 aangekondigde megafusie van vijf gymnastiekverenigingen binnen de gemeentegrens van Almelo, is het uiteindelijk niet geworden. Toch komt er een fikse bundeling van krachten door het samengaan van O.S.S.-W.I.K. (1908) S & V Aadorp en G. & A.V. Sparta (1935). De nieuwe naam wordt TRIADE Almelo en de club geeft les in o.a. Aadorp, Almelo, Mariaparochie, Ootmarsum en Tubbergen. De naam TRIADE is Grieks en staat voor drie bij elkaar behorende personen, zaken of begrippen en dus volkomen toepasbaar.
Op 24 juni a.s. moet de fusie bekrachtigd worden. Overigens blijft de club TRIADE lid van het overkoepelend orgaan FAG (Federatie Almelose Gymnastiekverenigingen) waar de in het fusieoverleg afgehaakte clubs Achilles W.I.L. en Odin’92 eveneens lid van zijn en onder de vlag van FAG een gezamenlijk springteam voeren dat traint in de Twentse topsporthal IISPA.
Voor de fuserende verenigingen is de fusie een antwoord op de alsmaar op sport bezuinigende gemeentelijke overheid die bezuiniging vertaald in hogere huurtarieven van sportaccommodaties. Door de fusie kan de nieuwe club met naar verwachting zo'n 600 leden, zaalcapaciteit beter benutten en ook administratief bezuinigen. Ook komt er één website voor de gefuseerde clubs.
 

 
26-05-2015  

Zomer en Hemmink tekenen voor Heracles

 

ALMELO – Routinier Ramon Zomer heeft een jaartje bijgetekend bij Heracles Almelo. De 32-jarige Daarlevener kwam vorige zomer transfervrij van Sc Heerenveen om meer routine in de selectie van Heracles Almelo te brengen. Dat deed hij in de tweede helft van de competitie met verve en in de 15 caps scoorde hij een belangrijke treffer in de uitwedstrijd tegen concurrent NAC Breda dat nu vecht voor klasse behoud in de nacompetitie. “Ik ben heel blij met dit contract”, aldus de hoofdpersoon. “Ik heb de laatste maanden weer alles gespeeld en heb er bij deze club veel plezier in. En dus gaan we nog lekker een jaartje door!”
Ook voor de 22-jarige middenvelder Rick Hemmink gloort er toekomst bij de Almeloërs. Hij kwam vorig jaar bij de club op amateurbasis vanwege een zware knieblessure. Bij Fc Twente was daardoor geen plek meer voor hem, maar Heracles durfde Hemmink wel een kans te geven. De revalidatie was lang, maar Hemmink werd fit en acteerde goed in het beloften-team waardoor hij alsnog een eenjarig contract met optie voor verlenging verdiende.

 
26-05-2015  

Gommans en Wopereis naar Eurosped TVT


Eline Gommans en Rochelle Wopereis naar Eurosped TVT
 

ALMELO – Europsped Top Volleybal Twente in Almelo heeft Eline Gommans en Rochelle Wopereis aangetrokken voor het nieuwe seizoen.

Eline Gommans heeft de laatste 5 jaar voor Peelpush gespeeld als middenaanvalster. “Toen ik benaderd werd door Eurosped-TVT had ik daar meteen een goed gevoel over. De professionele aanpak binnen het team spreekt me erg aan en ik verwacht ook veel van de samenwerking met Jan Berendsen. Natuurlijk is ook het feit dat er Europees gespeeld gaat worden een interessant gegeven. Ik ga er hard tegenaan en hoop met mijn ervaring en intensieve training een basisplek af te dwingen” aldus Eline.

“We hebben met het aantrekken van Eline en Rochelle twee speelsters binnengehaald met veel drive die hebben aangegeven veel energie in hun carrière te willen steken” vertelt trainer/coach Jan Berendsen. “Het zijn speelsters die niet alleen getalenteerd zijn en meer uit hun talent willen halen, maar ook speelsters die het team verrijken met hun vechtlust. Hoewel beide speelsters het afgelopen seizoen geen vaste eerste keuze in hun teams waren, hebben ze dusdanig veel talent dat ze met de juiste training en inzet veel beter kunnen worden en van grote waarde kunnen zijn voor het team.”

Het meest verrast dat ze benaderd werd door Eurosped-TVT was Rochelle Wopereis: “ik heb geen goed seizoen achter de rug bij Flamingo’s in de topdivisie en wanneer je dan benaderd wordt door een topteam uit de eredivisie dan is dat een grote verrassing. Ik was meteen enthousiast na het eerste contact met de club en het enthousiasme werd alleen maar groter bij de volgende gesprekken. De afgelopen jaren heb ik stilgestaan in mijn ontwikkeling. Door het niveau en intensiteit van de trainingen hoop ik de opgelopen achterstand weg te werken. Het wordt hard werken en veel leren, maar ik heb het erg graag voor over om de volgende stap te kunnen zetten in mijn carrière.

 
27-05-2015  

Pijnlijk vertrek Cziommer bij Heracles Almelo

 

ALMELO – Hij wilde nog zo graag een jaartje door bij Heracles Almelo, routinier Simon Cziommer (34) maar de leiding van Heracles Almelo koos er voor om geen nieuw contract aan te bieden, zo werd Cziommer woensdag in een gesprek medegedeeld. De geboortige Duitser moet dus noodzakelijker wijze op zoek naar een andere club die nog een jaartje met hem door wil.
Cziommer is dus vrij om te gaan en staan waar hij wil en er zal vast nog wel een club zijn die het in hem ziet zitten, want hij was ontegenzeglijk op het veld en in de kleedkamer het afgelopen moeizame seizoen van nut voor Heracles Almelo.

Milano Koenders
Verdediger en Surinaams international Milano Koenders (28) moet eveneens op zoek naar een nieuwe club. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd. Koenders kwam vanaf 2012 tot 53 duels waarin hij niet scoorde.

Daan Rienstra
Ook de 22-jarige Daan Rienstra vertrekt bij Heracles Almelo. Transfervrij maakt hij de overstap naar RKC Waalwijk voor een 2-jarige verbintenis. Bij Heracles speelde hij bij de beloften en kwam slechts een keer in actie voor de hoofdmacht.

 
29-05-2015  

Heracles neemt bezit van de poort naar Twente

 

ENTER – Eens kleurden de viaducten over de A1 rood-wit maar vanavond om 19.03 uur precies keken de passanten bij Enter naar een reusachtig spandoek met het trotse nieuwe logo van Heracles Almelo in zwart-wit.
De club die aan de vooravond staat van het elfde opeenvolgende seizoen in de eredivisie, timmert aan de weg met een grootse verbouwing van het stadion en daar past een nieuw logo bij met gevoel voor traditie. Althans dat mag de conclusie zijn van het teamwork van supporters, clubleiding en de ontwerpers van Morskieft in het karaktervolle pand Dock 36 langs de A1 in Enter.
In het ontwerp keert de Griekse mythologie terug met een karaktervolle kop van de held Heracles (in het Latijn Hercules). Het jaar van oorsprong staat er in en de ruitjes van Almelo maar dan wel blauw zoals het hoort. Het wachten is nu op de nieuwe wedstrijdoutfit want bij Heracles wordt al het nieuws gedoseerd de wereld in geslingerd!
 

Fotoreportage (7 foto's)...

 
29-05-2015  

Blatter blijft boss van corrupte FIFA

 

ZURICH – De 79-jarige Sepp Blatter is opnieuw gekozen tot ‘boss’ van de wereld voetbalbond FIFA. Uitdager prins Ali Bin Al-Hussein trok zich terug voor een tweede stemronde ondanks dat Blatter aan de 133 stemmen niet genoeg had voor een twee-derde meerderheid.
De Zwitser oogde vooraf nerveus omdat de arrestatie van zes FIFA-bobo’s eerder deze week een schaduw wierp op het congres. De zes voetbalbobo’s werden opgepakt op verzoek van de FBI wegens het vermoeden van corruptie, zoals het aannemen van steekpenningen.
De Russische president Poetin noemde die arrestaties op verzoek van de FBI een bewijs van juridische bemoeizucht buiten de eigen landsgrenzen van de USA.
In Europa is de herverkiezing van Blatter slecht gevallen. De Engelse bond FA overweegt zelfs het WK te boycotten indien daar meerdere landen toe te bewegen zijn. Ook de KNVB vindt de herbenoeming van Blatter moeilijk te verteren en wil dat de UEFA de koppen bij elkaar steekt om actie te ondernemen.

 
29-05-2015  

Heracles heeft contracten Fij en Bruns verlengd

 

ALMELO - Thomas Bruns heeft bijgetekend tot de zomer van 2017. De 23-jarige Wierdenaar speelde tot nu 110 wedstrijden voor Heracles Almelo en scoorde 15 keer. De nummer 10 kon al in de winterstop bijtekenen maar vond dat toen te vroeg en wilde zijn kans op een grotere club afwachten.

Ook doelman Renze Fij tekende eerder vandaag voor twee jaar bij. Hij kwam in 2012 naar Heracles en is de derde doelman van de zwart-witten. Voordien speelde hij bij FC Twente, Go Ahead Eagles, FC Groningen en SC Veendam.
 

 
30-05-2015  

Hosmar super in Paradressuur Landenwedstrijd


Frank Hosmar uit Haarle hier met Wallstreet tijdens wedstrijden in Almelo.
Al vele jaren is de Paralympisch zilverwinnaar van Londen een graag geziene deelnemer in Almelo. Bij nationale dressuurwedstrijden of bij de zo bekende Almelose Ruiterdagen die dit jaar voor de 49e keer worden gehouden van 26 juni t/m 5 juli op het Twents Hippisch Centrum dat maar liefst een 2 ha grote allweather bodem heeft voor dressuur en springen.
De Almelose Ruiterdagen is een der grootste hippische evenementen in Europa en kent jaarlijks ruim meer dan 2.000 deelnemers waardoor het evenement de regio een economische impuls bezorgt van zo'n 700.000 euro.
 

ROOSENDAAL - Het Nederlandse hippische para-dressuurteam bestaande uit het zilveren WK-team van Caen 2014 pakte vrijdag de winst in de landenwedstrijd in Den Goubergh in Roosendaal. Kou, wind en regen verhinderde het Nederlandse viermanschap niet van uitstekend presteren. Bondscoach Joyce Heuitink was trots.

Vorige week was er een CPEDI3* in Oostenrijk. Daardoor bleven Oostenrijk en België nu met een team achterwege. Maar het CPEDI3* Roosendaal is dit seizoen tot nu toe de internationale para-dressuurwedstrijd in Europa met de grootste deelname van maar liefst 61 combinaties.

Frank Hosmar (Haarle), Nicole den Dulk en Rabotalent van het jaar Rixt van der Horst waren de twee dagen met de landenproef en individuele proef, beide meetellend voor de landenwedstrijd, in topvorm. In grade IV reed Frank Hosmar met Alphaville N.O.P zulke fijne proeven dat zijn eeuwige concurrente, de Britse paralympisch kampioene Sophie Wells, zei dat hij de landenproef had moeten winnen! “Het was een kippenvel-proef”, vond bonds coach Heuitink. Hij werd twee keer tweede. Rixt van der Horst en Uniek N.O.P in Roosendaal wonnen twee keer. Hun recente verhuizing uit Friesland naar oud-eigenaresse en ook groom en bijrijdster Dorien van der Lee in Brabant helpt bij de focus.
Nicole den Dulk wisselde de overwinningen en tweede plaatsen met haar beide paarden af. Ze begon in de landenproef met winst met Wallace en won de individuele proef lachend met Fifty Fifty met 73.4%. “Ik houd het eerlijk!”, lachte Nicole. Het succes voor trainer Chris Haazen was groot. Zijn Zuidafrikaanse leerlinge Philippa Johnson won de individuele proef in grade III.
Sanne Voets won met haar toekomstpaard Zoya Sollenburg de landenproef in grade III en werd tweede met haar zilveren Vedet PB N.O.P. . In de individuele proef was er sprake van wat juryverschil en kreeg Zoya Sollenburg te veel kleine foutjes.
Demi Vermeulen reed in grade II twee keer fijne proeven met Vaness, waarbij ze in de individuele proef veel harmonie en gelijkmatigheid tentoon spreidde.

Het was voor Nederland meteen de eerste observatiewedstrijd met oog op het EK in Deauville in september.
Voor vandaag staan de afsluitende Küren op het programma voor de besten van de grades.

UITSLAGEN
Eindklassement Landenwedstrijd:
1. Nederland 431,511 (Sanne Voets 138,075; Rixt van der Horst 146,809; Frank Hosmar 146,627, (Demi Vermeulen 138,026))
2. Denemarken; 415,826 (Caroline Cecile Nielsen 141,164; Stinne Kaastrup 140,416;; Camilla Christensen 134,246, (Line kongensgaard 133,651))
3. Singapore 414,889 ((Laurentia Tan 143,841; Maximilian Tan 131,338; Gemma Foo 139,71)
4. Engeland 412,285
5. Noorwegen 407,705
6. Finland 391,709
7. Zweden 389,892
8. Ierland 386,804
9. Rusland 373,516

Landenproef:
Grade Ib: 1. Nicole den Dulk – Wallace NED 73,333%; 2. Nicole den Dulk – Fifty Fifty NED 72,600; 3. Stinna Tanna Kaastrup – Steffi Graf DEN 70,933
Grade II: 1. Rixt van der Horst – Uniek N.O.P NED 73,333%; 2. Angelika Trabert – First Lady Melodie GER 70,784%; 3. Caroline Cecilie Nielsen – Leon DEN 70,735% 4. Demi Vermeulen - Vaness NED 69,216%; 5. Gert Bolmer – Aerro H NED 67,892; 8. Annemieke Roling – Ricochet NED 65,980%; 11. Yvette van Geenen – Happy Hero II NED 61,912.
Grade III: 1. Sanne Voets - Zoya Sollenburg NED 71,886; 2. Sanne Voets – Vedet PB N.O.P. NED 70,921%; 3. Philippa Johnson-Dwyer, Lord Louis, SAF 68,860; 4. Ilona Goes – Zaristo NED 68,728; 6. Lotte Krijnsen, Zarienta NED 67,851; 7. Lotte Krijnsen, Rosenstolz NED 67,500; 10. Glasten Krapels Wisconti NED 66,404;
Grade IV: 1. Sophie Wells C Fatal Attraction GBR 73,452; 2. Frank Hosmar, Alphaville N.O.P. NED 73,214; 3. Sabine Peters, Carolus Magnus NED 68,532; 7. Amey Wagenaar, STS El Macho Mayo NED 66,429; 10. Daphne Meulenbroek, Zazia NED 65,119; 12. Marjolein van Kerckhoven, Sampras NED 64,444; 13. Ellen van den Berg, Showdiva NED 64,365.

Individuele proef:
Grade 1b: 1. Nicole den Dulk – Fifty Fifty NED 73,276%; 2. Nicole den Dulk – Wallace NED 72,471.
Grade II: 1. Rixt van der Horst – Uniek N.O.P NED 73,476%; %; 2. Caroline Cecilie Nielsen – Leon DEN 70,429%; 3. Demi Vermeulen - Vaness NED 68,810%; 4. Gert Bolmer – Aerro H NED 67,762; 5. Annemieke Roling – Ricochet NED 67,429%; 6. Angelika Trabert – First Lady Melodie GER 67,143; 9. Yvette van Geenen – Happy Hero II NED 64,762.
Grade III: 1. Philippa Johnson-Dwyer, Lord Louis SAF 70,813; 2. Lotte Krijnsen, Rosenstolz NED; 6. Lotte Krijnsen, Zarienta NED 68,008; 7. Sanne Voets - Zoya Sollenburg NED 67,805; 8. Sanne Voets – Vedet PB N.O.P. NED 67,154; 10. Ilona Goes – Zaristo NED 66,626; 11. Glasten Krapels Wisconti NED 66,423;
Grade IV: 1. Sophie Wells C Fatal Attraction GBR 74,444; 2. Frank Hosmar, Alphaville N.O.P. NED 73,413; 3. Sabine Peters, Carolus Magnus NED 70.000; 7. Ellen van den Berg, Showdiva NED 65,238; 10. Marjolein van Kerckhoven, Sampras NED 63,571; 13. Amey Wagenaar, STS El Macho Mayo NED 66,429; 15. Daphne Meulenbroek, Zazia NED 60,476.

Bron: KNHS

 

Archief
Terug naar vorige pagina