Sportberichten


Plaatsing  
 
23-05-2015  

Achilles WIL sprokkelt rijkelijk turnmedailles

 

Maar liefst 23 medailles voor Achilles WIL tijdens de toestelkampioenschappen 1e t/m 4e divisie in Varsseveld.

Varsseveld - Op zondag 17 mei was kwam Achilles WIL met 23 turnsters van de leeftijd Jeugd 1 en ouder in actie bij de toestelkampioenschappen in Varsseveld. Tijdens de eerste wedstrijd kwamen Liz Broekema (jeugd 4e divisie) en Marit Janssen (junior 3e divisie) in actie. Beide turnsters deden mee op alle vier de toestellen. Liz won een bronzen medaille op het toestel sprong. Marit won maar liefst twee gouden medailles. Met bijna een punt voorsprong werd ze 1e op brug en Marit had de hoogste score op vloer.

Tijdens de tweede wedstrijd kwamen de junioren 4e divisie in actie. Madelein Tijhof, Chelsea Ehrhardt, Sylaika Preka en Karlijn Stevelink kwamen in actie op alle vier de toestellen. Kirsten Molenaar en Anouk Gunther lieten op brug, balk en vloer hun oefeningen zien. Karlijn won een gouden medaille op het toestel sprong. Tegelijk met de junioren kwam ook jeugd turnster 3e divisie Manon Stokkers in actie. Manon liet deze wedstrijd voor het eerst oefeningen in de keuze oefenstof zien op alle vier de toestellen. Op vloer werd Manon zelfs 4e.

In de derde wedstrijd kwam jeugd turnster 3e divisie Sanne Lolkema in actie. Zij mocht, samen met alle senioren van Achilles haar oefeningen laten zien op alle vier de toestellen. Sanne heeft netjes geturnd en eindigde op twee van de vier toestellen op een mooie 5e plaats.
Bij de senioren 4e divisie kwamen Stefanie Versteeg en Elise Deijk in actie. Elise turnde alle vier de toestellen. Stefanie liet de brug achterwege. Beide dames sleepten twee medailles in de wacht. Elise won een gouden medaille op het toestel sprong, daarnaast won ze ook nog een zilveren medaille op balk. Stefanie werd 3e op sprong en won op vloer een bronzen medaille.
In de andere baan turnden gelijktijdig de senioren 2e en 3e divisie. Senior 2e divisie Maron Tilmans kwam in actie op balk en brug. Anniek Stevelink, ook uit de 2e divisie, turnde alle vier de toestellen. Maron liet een goede brugoefening zien, wat een gouden medaille waard was. Anniek straalde op vloer, en won hiermee een zilveren medaille.
Marjon Versteeg, Suzanne Versteeg en Sharon Keizer, alle drie senioren in de 3e divisie, kwamen in actie op alle vier de toestellen. Op sprong lieten Marjon en Sharon beide een tsukahara zien. Dit was goed voor een gouden medaille voor Sharon en een zilveren medaille voor Marjon. Op brug won Marjon een zilveren medaille. Sharon won een zilveren medaille op de balk.

In de laatste wedstrijd van deze lange dag kwamen de jeugd turnsters 2e divisie en junioren 3e divisie in actie. Robin 't Hart, Melisa Sancar, Lauren Olsman en Carmen van Dijk turnden vier toestellen in de 2e divisie. Daarnaast kwamen Lorraine Mantiri en Karlijn Davina in actie in de categorie junior 3e divisie.
Bij de jeugd 2 turnsters 2e divisie liet Lauren twee mooie sprongen zien op het toestel sprong, wat goed was voor een bronzen medaille. Ze liet een mooie brugoefening zien, wat goed was voor het goud met een hele punt voorsprong en turnde de derde score bij elkaar op het toestel balk. Op vloer wist Lauren een zilveren medaille te behalen met een nette oefening.
Jeugd 1 turnsters Robin en Melisa lieten voor het eerst oefeningen zien in de keuze oefenstof 2e divisie. Robin turnde een mooie brugoefening en werd 3e op dit toestel.
Lorraine wist haar beide sprongen in een keer te landen en won goud. Lorraine liet ook een nette brugoefening zien, waarmee ze goud won. Op het toestel balk wist Lorraine, zelfs met een val van balk, eerste te worden. Karlijn turnde een stabiele balkoefening zonder val, en werd 2e op dit toestel.
Lorraine won, voor de vierde keer op rij, ook op vloer de gouden medaille. Lorraine heeft hiermee de grootste oogst mogelijk binnen gehaald, namelijk goud op alle vier de toestellen.

Al met al ontzettend knappe resultaten voor de 23 turnsters van Achilles. Samen hebben ze maar liefst 23 medailles bij elkaar geturnd.
 

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina