Sportberichten


Plaatsing  
 
14-05-2015  

Dalfsen wint vierde keer op rij nationale beker

 

ALMERE - De handbalsters van SERCODAK/Dalfsen hebben voor de vierde keer op rij de landelijke NHV-beker gewonnen. In de finale in Almere won de ploeg afgetekend met 40-29 van Westfriesland/SEW. Het is het kleinste verschil voor Dalfsen in de vier gespeelde bekerfinales.
De veertig doelpunten van Dalfsen waren een record in de 37-jarige geschiedenis van de NHV-beker bij de dames. Daarmee verbeterde de Sallandse formatie de prestatie van AAC 1899. De Arnhemse formatie versloeg in 2000 het Roermondse Swift met 37-33 na verlenging.
Dalfsen begon de wedstrijd als de grote favoriet en zit midden in de ‘best-of-three’ finale om het landskampioenschap. SEW heeft minder wedstrijdritme. De Noord-Hollandse club speelde in de laatste maand slechts één competitieve wedstrijd. Dat was de gewonnen halve finale om de beker tegen Vlug & Lenig.
Dalfsen bepaalde vanaf het begin het wedstrijdbeeld en SEW was op achtervolgen aangewezen. Beide ploegen speelden slordig en maakten veel technische fouten. In het eerste kwartier bleef de formatie uit Nibbixwoud knap in de buurt van de titelverdediger. Melissa Wilmsen, Nikki Wilsterman, Sabrina van der Mast, Tamara Haggerty en Britt Holster maakten de eerste vijf doelpunten voor SEW. Bij Dalfsen liet in de beginfase vooral Myrthe Schoenaker haar exceptionele kwaliteiten zien.
Na vijftien minuten was de marge slechts twee treffers: 9-7. In de fase hierna scoorden Roos van Leeuwen, Nienke de Wild en Debbie Bont en was het verschil vijf: 12-7. Dalfsen liep gemakkelijk weg van de tegenstander. In de slotfase van de eerste helft scoorde de ploeg van Peter Portengen zeven keer op rij en bepaalde de ruststand op 23-10.
Direct na de hervatting werd het door Kelly Dulfer, twee keer Myrthe Schoenaker, Esther Schop en Nienke de Wild 28-10. Bij 31-12 stond het grootste verschil op het scorebord. Het was voor Dalfsen ook het moment om met het oog op de tweede ‘best-of-three’ finale van komende zondag in Amsterdam gas terug te nemen. SEW scoorde hierna maar liefst zes keer op rij door keurig afgeronde acties van Melissa Wilmsen, Silvana Koppe, Bo van Wetering (2) en Nikki Wilsterman (2): 31-18.
SEW gaf niet op en bleef spelen voor een beter resultaat. Met een 40-29 eindstand slaagde de ploeg van Rik Boonkamp daar nog enigszins in en voorkwam daarmee de grootste nederlaag ooit in een NHV-Bekerfinale. Dit blijft nu Dalfsen-Hellas (35-19) in 2013.

SERCODAK/Dalfsen-Westfriesland/SEW 40-29
(23-10)

SCOREVERLOOP:

SERCODAK/Dalfsen: Kristy Zimmerman, Yara ten Holte, Esther Schop (6), Fabienne Logtenberg, Angela Steenbakkers (1), Fenne Rijks (2), Nienke de Wild (5), Ana Pavkovic, Tess van Buren (5), Myrthe Schoenaker (9), Kelly Dulfer (3), Roos van Leeuwen (6), Michelle Mennink (1), Debbie Bont (2).
Westfriesland/SEW: Melanie Hoogendam, Annemarie van Kampen, Mandy Hoogenboom; Bo van Wetering (6), Britt van Elsacker, Anneke de Groot (1), Tamara Haggerty (2), Mabel Panhuis (1), Jill Meijer, Britt Holster (4), Nikki Wilsterman (5), Silvana Koppe (4), Sabrina van der Mast (1), Romy Zengerink, Melissa Wilmsen (5), Danique Boonkamp.

Scheidsrechters: William Weijmans/Rick Wolbertus.

Strafminuten: 0 – 4’ (2’ – Holster 2’, Wilmsen 2’).
Strafworpen: 3/3 – 4/3.

 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina