Sportberichten


Plaatsing  
 
01-03-2015  

De Toss bij beste vier van Nederland

 

NIEUWEGEIN – Jeu de boules club De Toss uit Almelo is tijdens de nationale clubkampioenschappen in Nieuwegein geëindigd als vierde van Nederland. Het team bestond uit Bert en Bregina Fokkert, Gutino Fizinni, Danny Raspe, Matthijs de Jong, Fernando Valetta en de reserves Dicky van Diermen en Laurens Grothues.
Onder aanvoering van teamcaptain Theo Abrahamsen drongen de Almeloërs zaterdag door tot de halve finales met alleen maar winstpartijen in tète a tète (één in een team) doubletten (twee in een team) en tripletten (drie in een team), maar in de finales op zondag was het kruit verschoten en eindigde men als vierde. De eerste wedstrijd in de halve finale werd met 3-2 nipt verloren tegen de latere kampioen Les Cailloux uit Zeist. Tegen Puck uit Haarlem wis men zich niet meer te hervatten waardoor niet meer restte dan plek vier. Het zilver ging naar Hilversum.
Bracht de finaledag niet wat werd gehoopt, toch is het behalen van de eindstrijd reden genoeg voor het bestuur van De Toss om dit kunststukje dinsdagavond a.s. te bejubelen tijdens een speciale huldiging in het clubgebouw op het Wendelgoor.
 

 
03-03-2015  

Fc Twente feitelijk failliete boedel

  ZEIST – De KNVB heeft Fc Twente 3 punten in mindering gebracht in de lopende competitie. Het zelfde dreigt bij de start van de competitie 2015/2016 indien men er niet in slaagt fors te bezuinigen. Voor een bedrag van meer dan 8 miljoen euro moet worden gesneden in de begroting, een bedrag dat bijna geheel de begroting omvat van die andere Twentse club in het profmetier.
In het seizoen 2013/2014 was de omzet van Fc Twente al met bijna 12 miljoen euro gezakt t.a.v. de omzet in het seizoen 2010/2011. Toen bedroeg de omzet 53,3 miljoen euro. De club heeft dus duidelijk te kampen met lagere inkomsten en heeft daar te weinig op geanticipeerd.
“Het was beter geweest als we twee jaar eerder waren begonnen met ingrijpen”, zegt bestuurder Aldo van der Laan, beoogd opvolger van voorzitter Munsterman, in Tc Tubantia. De ondernemer en eigenaar van Zwanenberg Food in Almelo geeft daarmee feitelijk aan dat de club op veel te grote voet leeft.
Lees verder...

 
07-03-2015  

Heracles pakt punt tegen sterker Vitesse


Terwijl Csiommer toekijkt, wordt Darri flink op de huid gezeten door zijn oude teamgenoten.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – Dat scheidsrechter Kuipers welgeteld ruim vier minuten blessuretijd bijtelde kwam Heracles Almelo goed uit. Invaller Avdic tikte in de slotseconden de gelijkmaker binnen tot frustratie van Vitesse dat in de eerste helft al verzuimde afstand te nemen na de openingstreffer van Traoré.
“Daar baal ik verschrikkelijk van, maar ik gun het die gasten wel. En we moeten ook eerlijk zijn, het is zuur dat die goal zo laat valt, maar Heracles had al veel eerder kunnen scoren in die tweede helft´´, aldus Vitesse-trainer Peter Bosz die nog steeds in Almelo woont.

De Arnhemmers waren in de eerste helft heer en meester maar niet scherp voor het doel van Castro die bovendien scherp bij de les was op een inzet van dichtbij van Oliynyk. Pröpper scoorde wel maar zijn actie kreeg niet de goedkeuring van leidsman Kuipers die de overtreding vooraf niet was ontgaan. Heracles Almelo kreeg in de eerste helft maar één kans, maar Weghorst schoot net voorlangs voorbij de tweede paal.

Na de pauze bleek Heracles de mouwen te hebben opgestroopt. Met Csiommer voor Aktaou gokte trainer Stegeman op meer aanvallende impulsen en die kreeg hij. Linssen en Darri waren dicht bij maar misten de scherpte om doelman Room echt te verontrusten. Invaller Zomer toog bij gelegenheid mee naar voren om extra kopsterkte te brengen en doelman Castro hield de Arnhemmers zeker twee keer van scoren af. In de slotfase gokte Stegeman op alles en haalde met Veldmate de tweede verdediger naar de kant om naast Weghorst met Avdic een tweede spits in te brengen. Vitesse leek de overwinning binnen te slepen maar had niet gerekend op Zomer die in de slotseconden koppend Avdic bereikte zodat deze de bal een tikje langs de Arnhemse doelman kon geven (1-1). Kuipers liet nog wel aftrappen maar floot gelijk voor het einde. “Over die tweede helft kunnen we heel tevreden zijn, zo willen we het graag zien´´, aldus Stegeman doelend op de vechtlust die de Heraclieden lieten zien en waar het publiek wel warm voor liep.
Het andere goede nieuws kwam uit Deventer waar PSV niet verzaakte. Voor Heracles wacht de eerstvolgende klus uit tegen concurrent ADO Den Haag, waar eveneens gebuffeld moet worden.

Heracles Almelo - Vitesse 1-1
(0-1)
0-1 Traoré (21), 1-1 Avdic (90+4)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Kuipers
Geel: Linssen, Weghorst, Zomer, Darri (Heracles Almelo), Ibarra (Vitesse)

Opstellingen:
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Schenkeveld (Zomer/45), Veldmate (Avdic/82), Aktaou (Cziommer/46), Vujicevic, Bruns, Fledderus, Linssen, Weghorst, Darri.
Vitesse: Room, Diks, Mori, Van der Heijden, Achenteh, Pröpper, Vejinovic, Qazaishvili (Leerdam/70), Labyad, Traoré (Djurdjevic/90+4), Oliynyk (Ibarra/71).

 

 
08-03-2015  

Eurosped TVT wint derde strijd in kampioenspoule

 

ALMELO – De volleybalsters van Eurosped TVT lijken op weg naar een daverende verrassing in de kampioenspoule van de eredivisie. Zondagmiddag werd in de topsporthal IISPA de regerend kampioen Coolen Alterno met een reguliere 3-0 overwinning in sets naar huis gestuurd. Het team van topcoach Jan Berendsen staat na drie overwinningen op rij nu derde in de ranglijst om het kampioenschap van Nederland met twee setpunten achterstand op leider Sliedrecht Sport en een punt op VC Sneek waarvan Eurosped TVT in de eerste wedstrijd met 3-2 in sets won. Tussendoor werd ook nog de uitwedstrijd tegen Peelpush met 2-3 gewonnen. Het kampioenschap wordt na 10 wedstrijden uitgevochten door de bovenste twee teams.

Eurosped TVT - Coolen Alterno 3-0
(set 1. 25-15, set 2. 25-11, set 3. 25-14)

Team
Gespeeld
Punten
Sets voor
Sets tegen
Punten voor
Punten tegen
3
10
7
6
193
198
3
9
7
6
281
277
3
8
9
4
300
245
3
6
6
5
252
238
3
6
6
7
268
293
3
3
2
9
126
169

 

 
13-03-2015  

DRC en Prosoc partners in sport en ontwikkeling

 

ALMELO – De Almelose Sportvereniging DRC 2012 kun je met recht een maatschappelijk betrokken club noemen. DRC startte als eerste club in Nederland in september vorig jaar met het ontwikkelen van voetbal voor kinderen met autisme. De club ging daarvoor de samenwerking aan met Prosoc Voetbalschool van trainer Peter van Meerten. Wekelijks wordt op het sportcomplex De Riet getraind, waarbij de aandacht voor het individu voorop staat om onwenselijke prikkels te voorkomen maar dat er uiteindelijk toch met elkaar wordt gespeeld. Doel van Van Meerten is het uitrollen van het voetbal voor kinderen met een autismestoornis in Twente, zodat een competitie kan worden opgestart tussen zogenoemde Autiteams. Voor de kinderen is het een totale andere beleving dan de dagelijkse omstandigheden thuis of op school. Wekelijks wordt in kleine groepen getraind waarbij rekening wordt gehouden om verstorende factoren in de omgeving te voorkomen.

Het is niet het enige project dat Van Meerten samen met de sportvereniging DRC heeft opgezet. Zo is ook gestart met meisjesvoetbal en training in de aandachtwijk De Riet. Hiervoor wordt samengewerkt met de basisscholen St. Egbertus en De Kubus. Doel uiteraard meer beweging en plezier krijgen in sporten.

Een derde project dat DRC samen met Prosoc eind maart start is het project Tahsis, sporten, leren en creëren. In Noorwegen heeft men wel een soortgelijke aanpak van vrijetijdsbesteding, maar voor Nederland is dit een uniek concept. Vrijetijdsbesteding voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar binnen een vastgestelde structuur, veilige omgeving en geweldige mogelijkheden om zichzelf op diverse gebieden te ontplooien.
Detec Services stelde kosteloos vier computers beschikbaar voor het leertraject, zoals huiswerkbegeleiding. Prosoc is in deze tevens Calibris erkend leerbedrijf. Daarnaast wordt uiteraard gesport maar er is ook tijd en ruimte voor creativiteit als boetseren, schilderen en tekenen, dichten en schrijven van songteksten, muziek en koken. Scoop Welzijn en de gemeente Almelo hebben hierin hun interesse al getoond.
Van Meerten heeft eveneens de nodige ervaringen met sportprojecten in het buitenland zoals in Burundi. De oud- beroepsmilitair is tevens als trainer aan sportvereniging DRC 2012 verbonden.

 
15-03-2015  

Heracles pakt in Den Haag volle buit tegen ADO


Heracles-spits Wouter Weghorst vocht tegen ADO menig duel uit in het van Leidschendam geannexeerde Forepark waar ADO haar stadion tegenwoordig heeft. Met een sliding bezorgde hij de bal bij Darri die de openingstreffer inluidde via de paal zodat Avdic in de rebound kon scoren.
Foto: Harry Broeze
 

DEN HAAG – Heracles Almelo heeft in Den Haag de volle buit gepakt tegen concurrent ADO. Voor de Almeloërs scoorde Weghorst al in de vierde minuut en Avdic en Bel Hassani in de tweede helft nadat kort voor rust Van Duinen nog de gelijkmaker liet aantekenen. ADO werd vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Makkelie volledig overdonderd en het was de lange spits Weghorst die volkomen vrijgelaten onberispelijk binnen kopte achter de kansloze doelman Hansen. Het was dat doelman Hansen knap redde op een vlammend schot van Avdic, anders hadden de Hagenaars al binnen een kwartier een kansloze wedstrijd gespeeld. Gaandeweg wist ADO zich echter aan de druk te onttrekken en kreeg kansen op de gelijkmaker via Kramer en Alberg die beiden verzuimden de bal in het net te jagen. Toch kwamen de Hagenaars nog voor rust langszij omdat Van Duinen wel attent was in de rebound uit een voorzet van Meijers (1-1).

Het was de in de winterpauze van Vitesse gekomen Darri die de Hagenaars na rust in vertwijfeling bracht. ADO zette druk maar Darri liet na een geweldige actie de bal via de vingertoppen van doelman Hansen op de paal uiteenspatten en Avdic was er als de kippen bij om de terugkaatsend bal alsnog binnen te tikken (1-2). Darri was in deze wedstrijd de plaaggeest van de Hagenaars want halverwege de tweede helft schoot het jonge talent de bal tegen de lat. De voor Avdic ingevallen Bel Hassani was even attent als zijn voorganger en kopte de terug kaatsende bal in de touwen. Kort daarvoor had Heracles-doelman Castro al een afstandsschot van Eduardo onschadelijk gemaakt. ADO zakte verder weg, probeerde het wel, maar Heracles had via spits Weghorst ook zomaar een nog ruimere voorsprong op het scorebord kunnen laten zetten. De hardwerkende Weghorst miste echter de rust om zuiver in te schieten.
Door de volle buit deden de Heraclieden goede zaken en schoven een plaatsje op op de ranglijst ten koste van Go Ahead Eagles dat een dag eerder nipt verloor in Breda tegen NAC.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 1-3
(1-1)
0-1 Weghorst (4), 1-1 Van Duinen (42), 1-2 Avdic (55), 1-3 Bel Hassani (67)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Commentaren: klik hier

Scheidsrechter:
Makkelie
Geel: Veldmate, Alberg, Cziommer, Kramer, Wormgoor

Opstellingen:

ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon (Jakovenko/64), Wormgoor, Derijck, Meijers; Malone, Kristensen, Alberg; Eduardo (Gehrt/77), Kramer, Van Duinen.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Veldmate, Zomer, Fledderus (Aktaou/83); Vujicevic, Bruns, Cziommer; Darri (Navratil/87), Weghorst, Avdic (Bel Hassani/66).

 
15-03-2015  

Eurosped TVT op kop in de kampioenspoule

 

ALMELO – Eurosped TVT bleek in de volle en sfeervolle IISPA een maatje te groot tegen Springendal Set Up’65. Het werd de vierde overwinning op rij voor de Almelose ‘meiden’ in de play offs waardoor het nu de ranglijst aanvoert samen met Sliedrecht Sports. Eurosped TVT bleek beter en completer en won de match met een reguliere drie-sets overwinning. Springendal Set Up zakte door de nederlaag naar de voorlaatste plek in de kampioenspoule.
Ranglijstaanvoerder Sliedrecht Sports verloor nipt met 3-2 tegen Peelpush en ook de nummer twee Vc Sneek verloor verrassend met 3-1 van rode lantaarndrager Alterno.
Voor Eurosped-coach Jan Berendsen en zijn ‘meiden’ begint de nacompetitie om de kampioenstitel nu een serieuze zaak te worden. Woensdag 18 maart volgt de strijd om de waarheid uit tegen Sliedrecht Sport.

Eurosped TVT Almelo - Springendal Set Up’65 3-0 (sets: 25-22, 25-18, 25-21)

 
16-03-2015  

NK-schaatstitel ploegenachtervolging voor Noordik

 

HOORN – Met een nieuw Nederlands record pakte het damesteam ploegenachtervolging van Csg ’t Noordik uit Almelo op de kunstijsbaan in Hoorn het afgelopen weekend de titel. Met een tijd van 1.37.63 lieten de meiden in de categorie tot 14 jaar, de concurrenten maar liefst vier seconden achter zich.

Ook in de eerste twee rondes reed het Almelose schoolteame de snelste tijd met in de tweede ronde een recordtijd van 1.39. In de finale wisten ze zichzelf nogmaals te overtreffen. Omdat de concurrentie als eerste moest starten, wisten de dames welke tijd ze moesten neerzetten om de titel te behalen. En dat maakten ze meer dan waar.

Het jongens recreantenteam 15 t/m 17 jaar, van de SDV-opleiding van de vestiging Van Renneslaan, verspeelde door twee valpartijen in de eerste ronde een finaleplaats. De snelle tweede ronde was ontoereikend om in de finale te mogen starten.

<< Het 'meidenteam' van Csg 't Noordik nationaal kampioen met een record. De gewonnen outfit hangt al klaar.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-03-2015  

Almelose Eurosped TVT koerst op landstitel

 

SLIEDRECHT – De volleybaltoppers van het Almelose Eurosped TVT liggen op koers voor de landstitel. In de kampioenspoule van de eredivisie versloeg het woensdagavond in de uitwedstrijd medekoploper Sliedrecht Sport met 3-1 in sets en staat nu fier alleen bovenaan. De ‘meiden’ van coach Jan Berendsen zijn bezig met een ijzersterke reeks en wonnen alle tot dusverre gespeelde poulewedstrijden.
De eerste set verliep wat moeizaam maar gaandeweg werd Eurosped TVT stabieler en pakte de set met 19-25.
Ook de tweede set werd met 22-25 over de streep gehaald door goed invalswerk van de Amerikaanse Katie Post. In de derde set liet Sliedrecht Sport meer van haar kwaliteiten zien. Eurosped TVT verslapte en zag uiteindelijk de set verloren gaan met 25-20.
Tijd voor coach Berendsen om de ‘meiden’ weer op scherp te zetten. Met de uitblinkende Lea van Rooijen en de goed acterende Jiska Kamphuis werd Sliedrecht Sport halverwege de derde set wel wat lucht gegund, maar niet de set en de match (21-25).

Halverwege de wedstrijdserie in de kampioenspoule heeft het jonge team van coach Berendsen laten zien over het nodige talent te beschikken en zelfs serieus kan meedingen naar de landstitel die wordt ‘uitgevochten’ tussen de twee best geklasseerde teams in de kampioenspoule.
De eerstvolgende wedstrijd in de Almelose topsporthal IISPA is op zondag 22 maart om 15.30 uur tegen het Limburgse Peelpush. Dan moet het dus gaan ‘donderen en knetteren’ in een stampvolle hal en dat kan, want de entree is dankzij sponsoren gratis!

 
19-03-2015  

Oud- Olympiër Gerda Koudijs in Almelo overleden


Het gouden estafetteteam van Londen 1948 bij terugkeer in Nederland.
Tweede va rechts Gerda Koudijs met naast haar Fanny Blankers-Koen. Xenia de Jong en Nettie Timmer completeerden het team.
 

ALMELO – Atlete Gerda van der Kade-Koudijs is op 91-jarige leeftijd in haar woonplaats Almelo overleden. Zij won goud tijdens de Olympische Spelen van 1948 in Londen als estafetteloopster op de 4x 100 meter met o.a. teamgenote Fanny Blankers-Koen die zelfs vier gouden medailles behaalde. Op het verspringen behaalde ze een vierde plek, een halve centimeter te kort voor brons.
Volgens berichtgeving van de KNAU behaalde Gerda Koudijs tevens twee Europese titels. Ze won in Oslo in 1946 het verspringen en ook, wederom met Blankers-Koen in de ploeg, de 4x 100 meter estafette. In de periode tussen 1942 tot en met 1952 vergaarde ze liefst negentien medailles bij Nederlandse kampioenschappen. Ook maakte ze drie keer deel uit van een estafetteteam dat een wereldrecord verbeterde: op de 4x 110 yards in 1944 en 1948 en op de 4x 200 meter in 1944.
 

 
20-03-2015  

Steve Mokone ‘de Zwarte Meteoor´ is dood

 

WASHINGTON/ALMELO – Oud- Heracles voetballer Steve Mokone is op de leeftijd van 82 jaar in Washington (USA) overleden. Hij was de eerste zwarte profvoetballer op de Nederlandse velden die in 1957 door Heracles werd aangetrokken van het Engelse Coventry City. De Zuid Afrikaan Steve ‘Kalamazoo’ Mokone bleef twee jaar bij Heracles en maakte toen een onvergetelijke indruk door zijn techniek en snelheid in balbehandeling. Met voetballers als ‘Isy’ Greving, topscorer aller tijden Joop Schuman en zijn landgenoot Darius Dhlomo promoveerde de club naar de eerste divisie. In de twee jaar dat Mokone bij Heracles voetbalde, maakte hij een onvergetelijke indruk op de duizenden toeschouwers die het veld aan de Bornsestraat omzoomden, maar ook op het vrouwelijk schoon zoals NOS Sport presentator in zijn boek en film over ‘de Zwarte Meteoor’ schilderde. Toch had Mokone ook een andere kant. Met regelmaat voetbalde Mokone op een trapveldje aan de Hoornbladstraat met kinderen in de wijk terwijl zijn landgenoot Darius Dhlomo klarinet-les volgde bij Emmy Twilhaar aan de Plompstraat. Kindervriend Mokone haalde zelfs de kinderen op aan huis om lekker te gaan ‘ballen’.
Ruzie om de centjes en wellicht ook verkeerd uitpakkende amoureuze ontwikkelingen deden hem besluiten om Heracles te verlaten. Hij voetbalde nog voor o.a. Cardiff City, Barcelona, Olympique Marseille, Torino en Valencia waarna hij emigreerde naar de USA om er arts te worden. Met een enkeling in Almelo correspondeerde hij nog enige jaren voordat hij uit het zicht verdween.
Het was Tom Egbers die de herinnering aan de Zwarte Meteoor nieuw leven inblies met zijn boeken en film over het leven van de Zuid Afrikaan. Die in 1957 de voorkeur gaf aan Heracles boven Barcelona omdat ze in Almelo brood, kaas en bier hadden en hij zich met zijn Zuid Afrikaanse taal ook nog enigszins verstaanbaar kon maken.
Het was wijlen burgemeester Frits Schneiders die de Sportlaan langs het Heracles-complex de naam Steve Mokonelaan gaf, maar dat werd later de Verlengde Sportlaan. Tom Egbers is er nog steeds woedend over dat de naam teloor ging en pleit al jaren om de Steve Mokonelaan weer in ere te herstellen. Vooral ook omdat Mokone er zelf zo trots op was. Egbers zag Mokone zelf nooit spelen. De boeken en de film waren mede aanleiding dat Mokone Almelo weer bezocht en samen met voorzitter Jan Smit het Polman Stadion opende en waar hij wordt geëerd met een eigen tribune.
In 2011 werd Mokone in zijn thuisland geëerd met de the Lifetime Achievement award at the SA Sports Awards, de Zuid Afrikaanse sportkoepel.
Zaterdagavond vooraf aan de wedstrijd Heracles Almelo – SC Heerenveen zal Steve ‘Kalamazoo’ Mokone herdacht worden en worden geëerd met een massaal applaus.

Links:
The Guardian: 'Steve Mokone - Coventry/Cardif - dies'
Soccer Laduma: 'Steve Mokone has passed on'

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-03-2015  

Heracles Almelo na sterke eerste helft onderuit

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft verzuimd de overwinning op ADO Den Haag een goed vervolg te geven. Tegen het bezoekende SC Heerenveen werd een enigszins geflatteerde 1-4 nederlaag geleden. De avond in het Polman Stadion begon met een eerbetoon van een minuut klappende toeschouwers voor de eerder deze week overleden oud- speler Steve Mokone, de eerste Afrikaanse voetballer die op de Hollandse velden furore maakte eindjaren ’50 van de vorige eeuw.
Kennelijk nog onder de indruk werd een fout van Vujicevic door Heerenveen in de vierde minuut genadeloos afgestraft met een treffer van Slagveer op aangeven van Namli (0-1). De Heraclieden ontworstelden zich echter en kregen de overhand op de Friezen die de linies ver uit elkaar lieten vallen. Toen Otigba de bal fout terug speelde was Bruns diegene die dat afstrafte door doelman Nordfeldt kansloos te laten (1-1). Heracles probeerde door te drukken maar de op 10 spelende Avdic zag zijn schot op de paal belanden en ook spits Weghorst zag zijn treffer geannuleerd wegens buitenspel. De aanvalsgolven van Heracles bleven komen en doelman Nordtfeldt werd danig beproefd maar had even zoveel reddingen in huis waardoor hij de Friezen door deze moeilijke fase heen sleepte en beide teams aan de thee konden.

De rust werd door trainer Dwight Lodeweges goed benut. Heerenveen speelde na rust wel compact waardoor Heracles nauwelijks nog tot opbouw van een aanval kwam en Heerenveen wel. Al snel resulteerde dat in een treffer van de snelle Larsson die de bal in de bovenhoek schoot buiten bereik van doelman Castro (1-2). Heracles-trainer had Darri al in de kleedkamer gelaten ten faveure van Linssen en bracht ook nog Bel Hassani (Bruns) en Navratil (Csiommer) om het tij te keren, maar Heerenveen bleek fitter en sneller. Vooral de loopacties van ex- Heraclesspeler Uth maakten indruk. De Frieze topscorer miste de kans op 1-3 maar stelde even later wel Slagveer in staat zijn tweede treffer binnen te prikken in een melee van spelers en zette zelf de 1-4 op het scorebord voordat trainer Lodeweges hem een publiekswissel gunde.
"Op basis van de eerste helft moet je de wedstrijd beslissen, dan moet je de 2-1 en 3-1 maken. Dan krijg je zelf de ruimtes en kun je compact spelen, maar dat doen we dus niet. Dan loop je achter de feiten aan", aldus het commentaar van Heracles-trainer Stegeman.
Ook collega Lodeweges had een soortgelijke visie; “Voor rust speelden we niet compact genoeg waardoor Heracles de ruimte kreeg om op te bouwen. Dat hebben we in de tweede helft goed weten om te zetten waardoor ze die ruimte niet meer kregen en wij al snel in balbezit kwamen voordat die opbouw van Heracles begon.”

Heracles Almelo - SC Heerenveen 1-4
(1-1)
0-1 Slagveer (4), 1-1 Bruns (15), 1-2 Larsson (57), 1-4 Uth (82)

Fotoreportage: Alexander Kamp

Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Mulder

Opstellingen:

Heracles Almelo: Castro, Breukers, Koenders, Zomer, Fledderus, Vujicevic, Avdic, Cziommer (Navratil/80), Bruns (Bel Hassani/63), Weghorst, Darri (Linssen/46).
SC Heerenveen: Nordfeldt, Marzo, Otigba, Van Aken, Schmidt, De Roon, Namli (Thorsby/90), Bikel, Slagveer, Uth (Veerman/89), Larsson.

Fotoreportage (35 foto's)...

 
22-03-2015  

Eurosped TVT wint voor zesde keer op rij

 

ALMELO – Het bezoekende Limburgse Peelpush ontmoette in de IISPA het ontketende Eurosped TVT en kon kansloos huiswaarts met een reguliere 3-0 nederlaag in sets. De eerste set verliep nog wat moeizaam voor de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen (25-22) maar in de tweede set bood het Limburgse volleybalteam nauwelijks weerstand met 25-6 als resultaat. Ook de derde set verliep regulier met 25-15 zodat de Almelose eredivisionist als ranglijstaanvoerder met vijf punten voorsprong hard op weg is voor de finale in de kampioenspoule om het landskampioenschap.
De concurrentie kan dan wel eens uit eigen provincie komen. Het Ootmarsumse Set Up’65 verloor eerder van Eurosped maar sprokkelt sindsdien heel wet setwinsten bij elkaar en staat nu in punten gelijk met Sliedrecht Sport en VC Sneek als naaste belagers van Eurosped TVT. De twee koplopers spelen na de seriewedstrijden in de kampioenspoule de finale om het landskampioenschap.

 
25-03-2015  

Eurosped lijdt eerste nederlaag in kampioenspoule

 

APELDOORN – De volleybalsters van Eurosped TVT uit Almelo zijn tegen de eerste nederlaag aangelopen in de kampioenspoule. Het Apeldoornse Alterno was als voorlaatste op de ranglijst met 3-1 in sets de meerdere van de Almelose kampioenskandidaat in de eredivisie.
In de eerste set werd voortdurend op achterstand gespeeld maar in de slotfase haalden de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen nog wel de setwinst binnen met 23-25.
In de tweede set werd vooral slordig gespeeld, waardoor de set naar het Apeldoornse team ging met 25-17.
In de derde set leek Eurosped TVT op de goede weg met 3 setpoints maar deze werden alle vergeven door een goede servicereeks van oud- Eurosped speelster Marlou Sommer. Het brak het verzet van Eurosped TVT waardoor Alterno in de vierde set de partijwinst veilig stelde met 25-17.
Het Almelose team blijft nog wel koploper met twee punten voorsprong en moet het zondag opnemen in de uitwedstrijd tegen het Ootmarsumse Set Up ’65 dat in Almelo eerder verloor.
Vc Sneek blijft tweede op de ranglijst door 3-1 winst op concurrent Sliedrecht Sport.
 

 
26-03-2015  

Hoogste punt stadion Heracles wordt zichtbaar

 

ALMELO – De contouren van de vernieuwbouw van het voetbalstadion van Heracles Almelo wordt steeds meer zichtbaar nu ook de eerste pilaren voor het dak zijn geplaatst op de tweede ring die het stadion moet gaan omvatten. Het hoogste punt wordt zelfs rond 8 april verwacht en dat is geheel naar zin van projectleider Richard Middelkamp van hoofdaannemer AKOR Bouw uit Rijssen.

Loopt alles tot nu toe volgens plan?
Middelkamp: “Het bouwproces loopt op schema. De fundatie lag er op tijd in en het eerste deel van de prefab elementen is van laag tot hoog opgebouwd. We hebben alle elementen nu een keer in handen gehad en dat is handig voor de andere tribunedelen. We zijn aan de kant van ON begonnen en hebben aan die kant een andere volgorde gecreëerd dan we voor de rest gaan doen. Zo zijn we ON zo min mogelijk tot last. Het prefab gedeelte heeft deze week het hoogste punt bereikt, maar het echte hoogste punt komt rond 8 april. Dan worden de nieuwe lichtmasten geplaatst, een mooi moment!”

Het plaatsen van de nieuwe tribunedelen gaat ongelooflijk snel. Hoe werkt zo’n proces?
“Met prefab elementen werkt het eigenlijk vrij eenvoudig. We leggen kolommen om de begane grond te plaatsen en vervolgens de liggers voor de vloeren. Een dag later doen we hetzelfde kunstje nogmaals en vervolgens worden de tribunedelen geplaatst. Je kunt alleen zo snel bouwen als de voorbereiding goed is. We hebben berekend, getekend en gepast. Virtueel, in 3D, hebben we het hele gebouw al een keer gebouwd. Daarom past het allemaal precies.”

Ook logistiek moet het een enorme operatie zijn.
“De prefab delen worden in het Duitse Xanten gemaakt door Holcon (Holterman Constructies). De berekeningen gebeuren door Aveco de Bondt uit Rijssen. De elementen worden in de fabriek gestort en ze komen via een zwaar transport over de weg bij het stadion terecht. Daar worden ze met een 200 tons mobiele kraan opgebouwd. Daar is er maar één van in Nederland. Op dit moment zijn we ook al bezig ons voor te bereiden op de uitbouw bovenop het hoofdgebouw. Na het seizoen gaan we daarmee aan de slag, de BusinessClub en de skyboxen blijven allemaal in gebruik tot en met het einde van het seizoen. Waarschijnlijk worden er wel alvast kolommen geplaatst in de commerciële ruimtes, maar rond de wedstrijden zal niemand daar last van hebben.”

Wat staat er na het weekend op de planning?
“De volgende vier stramienen van de prefab constructie worden geplaatst aan de lange zijde bij ON. Het dak boven de vakken P, Q en R is er ook al af, zodat we ook in de hoek verder kunnen bouwen”, aldus een tevreden Middelkamp.

Klik hier voor een filmpje van de bouw.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-03-2015  

Steven Veldhuis KNHS-Indoorkampioen klasse M

 

ERMELO - Routinier Steven Veldhuis was heer en meester in de klasse M van de KNHS Indoorkampioenschappen. Met Dolce Gabana Morka was Haaksbergernaar Veldhuis ruim anderhalve seconde sneller dan streekgenoot Jarno Hesselink met de schimmel Don Juan. Amanda Slagter ging lange tijd aan de leiding, maar moest met Anouk S.H. uiteindelijk genoegen nemen met brons.

“Het was een barrage met veel mogelijkheden, van het begin tot het eind. Ik kreeg overal de eerste afstand. Het liep lekker”, vertelt Steven Veldhuis over zijn winnende barragerit. “Dolce Gabana Morka is van nature een snel paard. Ik heb haar samen met Martin Bijen, die haar als veulen kocht. Ze is een dochter van Lupicor uit een Cavalier-moeder uit de Morka-stam. Ze is goed gefokt. Ik heb haar vorig jaar oktober van Martin overgenomen. Ze springt eigenlijk altijd dubbel nul. Het is een heel ritselig paard. Ik vind dat ze steeds losser wordt en meer vermogen laat zien.”
Veldhuis runt in Haaksbergen zijn eigen stal en startte al meerdere paarden internationaal en leidde bekende paarden op als Wietvot, Bobby en Zingaro. “Ik geef toe dat ik liever vijfde wordt in de barrage van de Grote Prijs van Twente in Geesteren dan KNHS M-kampioen worden. Het blijft toch leuk als je paarden op M en Z niveau er klaar voor zijn en je een titel kunt winnen. Ik heb nu een aantal goede zevenjarigen waarmee ik over twee jaar internationaal hoop te starten”, vertelt de 43-jarige Steven ambitieus.

Jarno Hesselink (Geesteren) was met Don Juan (v.Zürich) de tweede snelste foutloze (34.98 sec) in de barrage, waarvoor 16 van de 50 combinaties zich wisten te plaatsen. Amanda Slagter volgde met Anouk S.H. (v.Ovidius) in de tijd van 37.32 seconden op gepaste afstand op de derde plaats.

Vicky Helthuis miste met Chappeau het goud op slechts 0.26 seconden in de klasse ZZ. De Enschedese juniore zag bij de laatste rit toe hoe Mitchel Sonneveld (Sprundel) met Blom’s Cekakina een fractie sneller was. De ervaren Anne van Vulpen uit Vleuten, ze won al eens de zware derby tijdens de Almelose Ruiterdagen, eindigde als derde.

In de klasse L was er zilver voor Anke Booijink uit Geesteren met Arona. Sophie van der Werff (Boskoop) was hier met Zabab W de onbetwiste kampioen. Het brons was voor Melissa Postma (’t Zandt) met Tum-Tum
In de klasse Z waren er geen ereprijzen voor deelnemers uit de regio.

Uitslag springen klasse M
1. Steven Veldhuis (Haaksbergen), Dolce Gabana Morka (v.Lupicor), 0 – 0, 33.26
3. Jarno Hesselink (Geesteren), Don Juan (v.Zürich), 0 – 0, 34,98 sec
3. Amanda Slagter (Veendam), Anouk S.H. (v.Ovidius), 0 – 0, 37,32 sec

Uitslag springen klasse ZZ
1. Mitchel Sonneveld (Sprundel), Blom’s Cekakina (v.Lupicor), 0 – 0, 31.74 sec
2. Vicky Helthuis (Enschede), Chappeau (v.Niveau), 0 – 0, 32.00 sec
3. Anne van Vulpen (Vleuten), Alandra (v.Namelus R), 0 -0, 33,08

Uitslag springen klasse L
1. Sophie van der Werff (Boskoop), Zabab W (v.Nabab de Reve), 0 – 0, 33.74 sec
2. Anke Booijink (Geesteren), Arona (v.Pennsylvania), 0 – 0, 35,.49 sec
3. Melissa Postma (’t Zandt), Tum-Tum (v.Haarlem), 0 – 0, 35.96 sec

Archief
Terug naar vorige pagina