15-03-2015

Heracles pakt in Den Haag volle buit tegen ADO

Heracles-spits Wouter Weghorst vocht tegen ADO menig duel uit in het van Leidschendam geannexeerde Forepark waar ADO haar stadion tegenwoordig heeft. Met een sliding bezorgde hij de bal bij Darri die de openingstreffer inluidde via de paal zodat Avdic in de rebound kon scoren.

DEN HAAG – Heracles Almelo heeft in Den Haag de volle buit gepakt tegen concurrent ADO. Voor de Almeloërs scoorde Weghorst al in de vierde minuut en Avdic en Bel Hassani in de tweede helft nadat kort voor rust Van Duinen nog de gelijkmaker liet aantekenen. ADO werd vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Makkelie volledig overdonderd en het was de lange spits Weghorst die volkomen vrijgelaten onberispelijk binnen kopte achter de kansloze doelman Hansen. Het was dat doelman Hansen knap redde op een vlammend schot van Avdic, anders hadden de Hagenaars al binnen een kwartier een kansloze wedstrijd gespeeld. Gaandeweg wist ADO zich echter aan de druk te onttrekken en kreeg kansen op de gelijkmaker via Kramer en Alberg die beiden verzuimden de bal in het net te jagen. Toch kwamen de Hagenaars nog voor rust langszij omdat Van Duinen wel attent was in de rebound uit een voorzet van Meijers (1-1).

Het was de in de winterpauze van Vitesse gekomen Darri die de Hagenaars na rust in vertwijfeling bracht. ADO zette druk maar Darri liet na een geweldige actie de bal via de vingertoppen van doelman Hansen op de paal uiteenspatten en Avdic was er als de kippen bij om de terugkaatsend bal alsnog binnen te tikken (1-2). Darri was in deze wedstrijd de plaaggeest van de Hagenaars want halverwege de tweede helft schoot het jonge talent de bal tegen de lat. De voor Avdic ingevallen Bel Hassani was even attent als zijn voorganger en kopte de terug kaatsende bal in de touwen. Kort daarvoor had Heracles-doelman Castro al een afstandsschot van Eduardo onschadelijk gemaakt. ADO zakte verder weg, probeerde het wel, maar Heracles had via spits Weghorst ook zomaar een nog ruimere voorsprong op het scorebord kunnen laten zetten. De hardwerkende Weghorst miste echter de rust om zuiver in te schieten.
Door de volle buit deden de Heraclieden goede zaken en schoven een plaatsje op op de ranglijst ten koste van Go Ahead Eagles dat een dag eerder nipt verloor in Breda tegen NAC.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 1-3