07-03-2015

Heracles pakt punt tegen sterker Vitesse

Terwijl Csiommer toekijkt, wordt Darri flink op de huid gezeten door zijn oude teamgenoten.

ALMELO – Dat scheidsrechter Kuipers welgeteld ruim vier minuten blessuretijd bijtelde kwam Heracles Almelo goed uit. Invaller Avdic tikte in de slotseconden de gelijkmaker binnen tot frustratie van Vitesse dat in de eerste helft al verzuimde afstand te nemen na de openingstreffer van Traoré.
“Daar baal ik verschrikkelijk van, maar ik gun het die gasten wel. En we moeten ook eerlijk zijn, het is zuur dat die goal zo laat valt, maar Heracles had al veel eerder kunnen scoren in die tweede helft´´, aldus Vitesse-trainer Peter Bosz die nog steeds in Almelo woont.

De Arnhemmers waren in de eerste helft heer en meester maar niet scherp voor het doel van Castro die bovendien scherp bij de les was op een inzet van dichtbij van Oliynyk. Pröpper scoorde wel maar zijn actie kreeg niet de goedkeuring van leidsman Kuipers die de overtreding vooraf niet was ontgaan. Heracles Almelo kreeg in de eerste helft maar één kans, maar Weghorst schoot net voorlangs voorbij de tweede paal.

Na de pauze bleek Heracles de mouwen te hebben opgestroopt. Met Csiommer voor Aktaou gokte trainer Stegeman op meer aanvallende impulsen en die kreeg hij. Linssen en Darri waren dicht bij maar misten de scherpte om doelman Room echt te verontrusten. Invaller Zomer toog bij gelegenheid mee naar voren om extra kopsterkte te brengen en doelman Castro hield de Arnhemmers zeker twee keer van scoren af. In de slotfase gokte Stegeman op alles en haalde met Veldmate de tweede verdediger naar de kant om naast Weghorst met Avdic een tweede spits in te brengen. Vitesse leek de overwinning binnen te slepen maar had niet gerekend op Zomer die in de slotseconden koppend Avdic bereikte zodat deze de bal een tikje langs de Arnhemse doelman kon geven (1-1). Kuipers liet nog wel aftrappen maar floot gelijk voor het einde. “Over die tweede helft kunnen we heel tevreden zijn, zo willen we het graag zien´´, aldus Stegeman doelend op de vechtlust die de Heraclieden lieten zien en waar het publiek wel warm voor liep.
Het andere goede nieuws kwam uit Deventer waar PSV niet verzaakte. Voor Heracles wacht de eerstvolgende klus uit tegen concurrent ADO Den Haag, waar eveneens gebuffeld moet worden.

Heracles Almelo - Vitesse 1-1