Sportberichten


Plaatsing  
 
01-03-2015  

De Toss bij beste vier van Nederland

 

NIEUWEGEIN – Jeu de boules club De Toss uit Almelo is tijdens de nationale clubkampioenschappen in Nieuwegein geëindigd als vierde van Nederland. Het team bestond uit Bert en Bregina Fokkert, Gutino Fizinni, Danny Raspe, Matthijs de Jong, Fernando Valetta en de reserves Dicky van Diermen en Laurens Grothues.
Onder aanvoering van teamcaptain Theo Abrahamsen drongen de Almeloërs zaterdag door tot de halve finales met alleen maar winstpartijen in tète a tète (één in een team) doubletten (twee in een team) en tripletten (drie in een team), maar in de finales op zondag was het kruit verschoten en eindigde men als vierde. De eerste wedstrijd in de halve finale werd met 3-2 nipt verloren tegen de latere kampioen Les Cailloux uit Zeist. Tegen Puck uit Haarlem wis men zich niet meer te hervatten waardoor niet meer restte dan plek vier. Het zilver ging naar Hilversum.
Bracht de finaledag niet wat werd gehoopt, toch is het behalen van de eindstrijd reden genoeg voor het bestuur van De Toss om dit kunststukje dinsdagavond a.s. te bejubelen tijdens een speciale huldiging in het clubgebouw op het Wendelgoor.
 

Archief
Terug naar vorige pagina