Sportberichten


Plaatsing  
 
03-02-2010  

FC Twente zegeviert in Twentse voetbalderby


De Twentse derby: FC Twente - Heracles Almelo in de Grolsch Veste.
 

ENSCHEDE - FC Twente heeft woensdagavond in de eigen Grolsch Veste een terechte overwinning geboekt tegen Heracles Almelo. De Twentse derby eindigde door doelpunten van Bryan Ruiz (43e) en Blaise Nkufo (66e) in het voordeel van FC Twente (2-0).

Met de van schorsing teruggekomen Birger Maertens verweerde Heracles Almelo zich moedig tegen het 2de staande FC Twente. Via Everton Ramos da Silva kregen de Almeloërs de enige echte kans van de eerste helft, hij schoot de bal in de handen van doelman Sander Boschker. Heracles gaf zelf ook vrij weinig kansen weg. Uiteindelijk lukte het de Almeloërs niet om met 0-0 de rust te halen. In de 43ste minuut bracht Bryan Ruiz FC Twente op voorsprong. Hij ontving de bal uit een vrije bal, omspeelde de Almelose verdediging en schoof uiteindelijk de bal langs Pieckenhagen.

In de tweede helft probeerde Heracles van zich af te bijten, maar kwamen bijna niet in de buurt van Sander Boschker. Nadat Blaise Nkufo in de 66ste minuut de 2-0 maakte, was het duel beslist. FC Twente bleef gevaarlijker, maar Martin Pieckenhagen kon de ballen tegenhouden.

Gertjan Verbeek: 'We hebben de goals weggegeven'.
Wout Brama:
'Heracles was de baas'
NOS:
'FC Twente overtuigt niet maar wint wel'

Fotoreportage (26 foto's)...

 
06-02-2010  

Tukkers succesvol tijdens CHIO Abu Dhabi

 

ABU DHABI – De ex- Weerseloër Jos Lansink wist met zijn paard Valentina van ’t Heike beslag te leggen op de Grote Prijs door in de barrage Lars Nieberg (D) met Lord Luis en Ben Maher (GB) met Robin Hood W af te troeven in de snelste tijd. Hij kon daarmee 90.000 euro in zijn zak steken. Gert Jan Bruggink (Weerselo) en Gerco Schröder haalden de barrage niet door elk twee springfouten.
Eerder op de dag behaalde Gert Jan Bruggink met Cash Junior een eervolle 4e plaats in een springrubriek tabel A 1.45 meter, toch nog goed voor 3500 euro.
Vrijdag en zaterdag deed de Nederlandse equipe het uitstekend door in het klassement op de Landenprijs de derde plek op te eisen, goed voor 16.000 euro. Het drietal Gert Jan Bruggink – Primeval Wings (0)(1), Gerco Schröder - Eurocommerce New Orleans (0)(0)en Piet Raaymakers – Van Schijndel’s Rascin (4)(4) konden zich niet veel fouten veroorloven omdat het vierde equipelid Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS niet kon afreizen door zijn val tijdens Jumping Amsterdam. Groot Brittannië (0)(0) en Duitsland (0)(6) werden eerste en tweede.
Bruggink was tevreden: “Ik weet dat Wings nergens bang van is, dus dat we de ring nog niet in waren geweest, was niet erg. Hij heeft het super gedaan. Wings is vorig jaar geopereerd aan zijn stembanden en is weer helemaal terug. Nu gaan we proberen om aankomend seizoen zo door te gaan!”
Schröder was content met de derde plaats. “We hebben met zijn drieën gestreden. Natuurlijk heb ik Marc gemist, met z’n vieren is het altijd mooier en makkelijker. Maar om met drie man achter Engeland en Duistland (met volledige teams) te eindigen is geen schande!.”
Bondscoach Ehrens was zeer tevreden over zijn ruiters: “Mooi gedaan toch met drie man? Met zijn drieën is het toch moeilijker, alles telt want er is geen afschrijfresultaat ven de slechtste van de vier. Ze hebben alle drie top gereden en ik zie het als een goede start alvast voor het buitenseizoen!”
In het Jachtspringen op vrijdagochtend pakte Gerco Schröder met Eurocommerce Milano nog de eerste plek voor Hani Bisharat (JOR) – Trouble Maker en Gert Jan Bruggink met Cash Junior. Het CHIO in Abu Dhabi is met een totale prijzenpot van 500.000 euro het hoogst gedoteerde springconcours ter wereld.

 
06-02-2010  

Heracles pakt punten in knotsgek duel


Dost, 3x raak, 1x afgekeurd
 

ALMELO – Het publiek heeft in Almelo kunnen genieten van een doelpuntenfestijn in een knotsgek duel tegen FC Groningen dat vooral in de eerste helft keer op keer door de verdediging van de Almeloërs sneed. Het duurde nog tot de 36e minuut voordat Enevoldsen de Groningers verdiend op voorsprong zette omdat kort daarvoor scheidsrechtere Wiedemijer over het hoofd zag dat Quansah de bal vanachter de doellijn terug in het spel bracht. Vijf minuten later was de Deen Enevoldsen opnieuw succesrijk door uit een mooie dieptepass keeper Pieckenhagen opnieuw het nakijken te geven.
Heracles besefte dat het scherper moest gaan spelen en vlak na de rust kon Dost ongehinderd inkoppen uit een voorzet van Overtoom. Het antwoord van Groningen liet niet lang op zich wachten toen Nordstrom zich in de muur drong en de vrije trap van Holla van richting veranderde waardoor Pieckenhagen kansloos werd. Bacuna trok vervolgens een Heraclesspeler binnen de zestien onderuit waarvoor hij geel kreeg en Overtoom de toegekende penalty mistte omdat Luciano er nog net met de vingertoppen bij kon. Sankoh deed voor zijn eigen team het tij keren door volkomen overbodig rood op te lopen bij het onderuitschoppen van Everton aan de zijlijn En toen kort daarop Bacuna opnieuw geel kreeg omdat hij Looms onderuit trok wist ook trainer Ron Jans dat met nog ruim een half uur te spelen het moeilijk zou worden voor zijn team. Dost zorgde snel voor de aanvalstreffer en prachtige afstandsschoten van Overtoom en Maertens kort voor het einde deden de Groningers in mineur huiswaarts keren.

Heracles Almelo - FC Groningen 4-3
0-1 Enevoldsen (36)
0-2 Enevoldsen (41)
1-2 Dost (46)
1-3 Nordstrand (50)
2-3 Dost (72)
3-3 Overtoom (75)
4-3 Maertens (89)

Rood: Sankoh (60), Bacuna (64/2xg)
Bijzonderheid: Overtoom mist penalty (55)

Gertjan Verbeek: 'We kregen voetballes'.
Ron Jans: 'Heel dom verloren'.
Foto's: Heracles Almelo

 
07-02-2010  

FC Twente ten onder in Arena en leider af

 

AMSTERDAM - Ajax heeft FC Twente de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. In de Amsterdam Arena werd het 3-0 door treffers van Demy de Zeeuw, Marko Pantelic en Dennis Rommedahl. Lees verder.

 
08-02-2010  

TKD Oude Luttikhuis succesvol in Zweden

 

TRELLEBORG – Tijdens het Internationale Open TKD Zweden in Trelleborg behaalden de taekwonda’s van TDL Oude Luttikhuis goud, zilver en bronzen medailles.
Dominique Bloemberg wist zich bij de junioren Dames -52kg naar het goud te vechten. Joyce van Baaren (senioren Dames -62kg) wist na 3 gewonnen partijen (Denemarken,Polen en Duitsland) de finale te bereiken tegen Zwitserland en stond na de reguliere speelstand dubieus in haar nadeel gelijk. In de verlenging werd het uiteindelijk zilver. Kimberley Kampman behaalde in de finale bij de junioren dames -42 eveneens zilver. Jeremiah Serhalay (junioren Heren -45kg) en Dewey Roemeon (junioren Dames -44kg) verloren de halve finale en behaalden daarmee brons.
Op 6t/m 9 maart vinden de Wereldkampioenschappen Junioren in Mexico plaats en dankzij de resultaten van Kimberley, Dominique en Jeremiah dit seizoen lijkt het nu een kwestie van wachten op de definitieve bevestiging van de bondscoach op WK deelname voor dit trio.

< Joyce van Baaren tijdens de training tegen Thijs Oude Luttikhuis

 
08-02-2010  

SVZW versterkt zich met PH-spelers

 

WIERDEN/ALMELO – De PH-spelers Nick Wennink (21) en Dewi Perik (24) – samen al goed voor 28 doelpunten in de competitie – gaan beide het komende seizoen de hoofdmacht van SVZW versterken. Een flinke aderlating voor de Almelose tweedeklasser met kampioensinspiraties.

< Topscorers Dewi Perik en Nick Wennink naar SVZW 

 
08-02-2010  

NK junioren lange baan in Enschede

  Nieuwe toppers in het NK voor junioren
Is Lotte van Beek misschien de nieuwe Ireen Wüst? Of treedt Lucas van Alphen in de voetsporen van Sven Kramer? Het antwoord komt wellicht tijdens het AEGON NK Junioren Allround, dat van vrijdag 12 tot en met zondag 14 februari wordt gehouden op de ijsbaan Twente in Enschede. Alle toppers van de toekomst komen daar in actie.
Het NK Allround voor junioren is het toptoernooi van de vaderlandse schaatsjeugd. Bovendien neemt het evenement een bijzondere plek in op de kalender. Met zo’n 200 deelnemers is het namelijk het grootste NK dat de KNSB jaarlijks organiseert voor het langebaanschaatsen.
Lees verder...

 
10-02-2010  

Mark Looms tekent tot 2012 bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Mark Looms (28) heeft een nieuw contract getekend dat hem tot de zomer van 2012 aan Heracles Almelo verbindt. De huidige verbintenis van de verdediger, die oorspronkelijk bij de jeugd van Luctor et Emergo speelde, loopt komende zomer af. Looms debuteerde in het seizoen 2000/01 voor Heracles Almelo en speelde inmiddels 254 wedstrijden voor de huidige nummer vijf van de ranglijst. “Mark is een echte Almeloër die zijn hele carrière al voor ons speelt”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma. “We zijn heel tevreden over hem, hij presteert prima bij ons en het is een goede zaak dat Mark ook de komende twee seizoenen voor zijn club speelt.”

 
11-02-2010  

Gemeente Almelo huldigt sportkampioenen

 

ALMELO - Sportwethouder Jan van Marle (CDA) heeft woensdagavond in het Theaterhotel met assistentie van presentatrice Kim Pieters alle sportkampioenen uit Almelo gehuldigd. Ruim 300 genodigden waren op het sportgala aanwezig om de kampioenen toe te juichen. Het was een hele lijst en daarom in de bijlage een omschrijving van alle kampioen in hun tak van sport.


De sportkampioenenlijst 2009

Fotoreportage (16 foto's)...

 
11-02-2010  

Luctor et Emergo op trainingskamp naar Turkije

  ALMELO - Het is tijdens een winterstop gebruikelijk dat betaald voetbal organisaties met hun selecties uitwijken naar oorden waar men zich in alle rust kan voorbereiden op de tweede helft van de competitie. Vreemder is het als ook amateurvoetbalverenigingen die stap gaan maken. De Almelose zondagvierde klasser Luctor et Emergo onderneemt ook deze reis evenals twee jaar geleden toen het naar Turkije vertrok en prompt na een goede tweede competitiehelft de promotie middels de nacompetitie voor zich kon opeisen.Op zaterdag 13 februari vertrekken 16 selectiespelers, drie leden van de technische commissie en twee bestuursleden onder leiding van voorzitter Erik Soer opnieuw richting Turkije
Lees verder...

 
13-02-2010  

Friedrich een dagje naar Ahoy

 

ROTTERDAM – Niet dat het nu zoveel met Overijssel te maken heeft, maar onze Friedrich is wel een fanatiek tennisser en als je dan in de gelegenheid bent om een dagje topsporttennis tijdens het ABNAmro tournooi in Ahoy mee te maken, dan neem je de camera mee en wilt er kond van doen. Bij deze dus.
 

Fotoreportage (51 foto's)...

 
13-02-2010  

Kramer pakt eerste Olympisch goud

 

VANCOUVER – Met enige verbazing werd er in de Olympic Oval gekeken naar de dekselse Koreaan Lee die amper van de shorttrack was overgestapt naar het langebaanschaatsen. Met ruim 2 seconden achterstand pakte hij in een rit tegen Bob de Jong het zilver achter Sven Kramer die de rit daarvoor tegen Davis de snelste tijd op de klok had gezet op matig ijs in een Olympic Oval met een hoog vochtigheidsgehalte. Concurrenten Bokko, Hedrick en Fabris moesten in de laatste ritten buigen voor de tijd van Kramer. De Rus Skobrev reed in de rit tegen zijn oefenmaatje Fabris naar het brons. Bob de Jong werd vijfde en debutant Jan Blokhuijsen behaalde een goede negende plaats.

Kijk hier naar de 5000 meter

 
14-02-2010  

Heracles beter, maar laat het zitten tegen PSV


Het hakje van Dost achter het standbeen langs kan nog net worden gepareerd door Isaksson.
 

ALMELO – De lijstaanvoerder had geen gemakkelijke middag in Almelo en nam eigenlijk teveel mee naar Eindhoven. Nadat Heracles de sterke openingsfase van PSV zonder kleerscheuren doorkwam, kwam Heracles goed in de wedstrijd waarbij het spel heen en weer golfde. Everton kreeg een kansje en Dost was dichtbij door een voorzet van Everton achter zijn standbeen in te zetten maar doelman Isaksson zag nog net kans de bal te keren zodat beide ploegen met een brilstand de kleedkamers opzochten.
Na de rust had Heracles het beste van het spel en kreeg meerdere kansen. Dost verprutste de eerste waarna Toivonen aan de andere kant toesloeg door vrij inkomend uit een corner in te koppen. Heracles zette nog meer in op de aanval Isaksson moest herhaaldelijk handelend optreden. Manolev redde de doelman door een kopbal van Overtoom van de lijn te koppen. Invaller Armenteros trof met een prachtige omhaal de lat boven Eriksson en ook Heracles-doelman Pieckenhagen trok in de slotfase regelmatig het ‘vijandelijke’ doelgebied in maar kon de nederlaag niet meer afwenden.
PSV-trainer was meer dan tevreden met de zwaar bevochten zege en merkte op dat Heracles Almelo niet voor niets op de vijfde plek in de competitie staat. Verbeek vond dat zijn team baas in eigen huis was geweest maar slordig met de kansen was omgesprongen en hij roemde Isaksson als een uitstekende doelman die de nodige ballen had weten te pakken.

< Kilian van de Zwaag ging voor AlmeloNieuws.nl op pad en maakte de fotoreportage.

Commentaren:
Pieckenhagen;
'Het was gewoon pech'.
Rutten;
'Opgelucht na moeilijk middagje'.
Verbeek;
'PSV had in Isaksson een uitblinker'.

De TV-camera die sneuvelde

Heracles Almelo - PSV 0-1
0-1 Ola Toivonen (58.)
Samenvatting: Heracles TV

Arbiter: Van Boekel
Geel: Overtoom (Heracles Almelo), Ooijer, Dzsudzsak, Toivonen (PSV)
Opstelling Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Overtoom, Quansah, Vejinovic (Armenteros/76), Douglas, Dost, Everton (Steur/76).
Opstelling PSV: Isaksson, Manolev, Ooijer, Rodriguez, Salcido, Afellay, Bakkal, Engelaar (Simons/87), Lazovic, Toivonen, Dzsudzsak (Amrabat/67).

Fotoreportage (39 foto's)...

 
14-02-2010  

Recordregen tijdens NK Junioren in Enschede

  ENSCHEDE - De KNSB kan terugkijken op een succesvol Nederlands Kampioenschap. “Het is zeker niet de laatste keer dat er een Nederlands Kampioenschap in Enschede wordt verreden” zei Event Manager van de KNSB Jan van der Meulen tevreden.
Op het ijs in Enschede zijn diverse kampioens- en baanrecords gesneuveld. De talenten scherpten in dit weekend in totaal 107 persoonlijke records, 22 kampioensrecords en 10 baanrecords aan.
Lees verder...

 
16-02-2010  

Badmintonclinic voor leerlingen St. Canisius

 

ALMELO - Vijftien leerlingen van Scholengemeenschap St. Canisius hebben vorige week een badmintonclinic gehad van badmintoninternational Ruud Bosch.
De leerlingen hadden zich eerder al geplaatst voor het schoolteam door een voorronde op school te winnen. Op 15 maart doen ze mee aan de voorronde van de Mission Olympic, een groot toernooi waar alle VO-scholen uit Nederland aan mee kunnen doen, met de finaledag in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Bosch heeft de leerlingen in een anderhalf uur durende clinic de fijne kneepjes van het badminton bijgebracht. Zowel technisch als taktisch hebben ze veel tips gehad en zich prima vermaakt.
 

 
17-02-2010  

Heracles verlengd contract met Royal Ten Cate

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft het sponsorcontract met Royal Ten Cate voor de termijn van één jaar weten te verlengen met een optie voor een volgend jaar, zo werd dinsdagavond bekend gemaakt.
Het in Almelo gevestigde Royal Ten Cate is een wereldwijde speler in kunstgras voor sportdoeleinden en test de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstgras voor voetbal uit bij o.a. Heracles Almelo.
Heracles is blij met de verlenging want de inkomsten in het betaald voetbal staan onder druk door de economische recessie en ook Heracles moet een stapje terug. De begroting van de nummer vijf in de eredivisie daalt met zes euroton naar 8,2 miljoen euro. Dat komt vooral door daling van de TV-gelden.

 
19-02-2010  

Eneco Tour 2010 start in Steenwijk

 

STEENWIJK - De proloog van de Eneco Tour start dit jaar op 17 augustus met een tijdrit over vijf kilometer door Steenwijk. De Eneco Tour is de enige meerdaagse etappekoers in de Benelux die meetelt voor het klassement van de UCI Protour. De etappes in de Eneco Tour worden later bekend gemaakt. De dag na de proloog zal na het vertrek uit Steenwijk er eerst nog zo’n 50 kilometer door Overijssel gereden worden.

< De Eneco Tour bestaat uit 8 ritten die deels in Nederland en deels in België worden verreden en eindigt op 24 augustus. De afgelopen editie werd gewonnen door de Noor Edvald Boasson Hagen.

 
19-02-2010  

Drie Twentse TKD-junioren naar WK in Mexico

 

ALMELO – Voor het WK junioren Taekwondo in Tijuana Mexico zijn drie pupillen van de Twentse sportschool TKD Oude Luttikhuis geselecteerd. De Almelose Kimberley Kampman, Dominique Bloemberg (Emlichheim)en Jeremiah Serhalay (Apeldoorn) moeten met vijf andere afgevaardigden de vaderlandse eer hoog houden en proberen een greep te doen naar de medailles. Het WK wordt gehouden van 6 t/m 9 maart a.s. en het drietal komt op maandag 8 maart in actie.
Voor Kimberley Kampman begint op 4 maart bovendien de kwalificatie voor de Jeugd Olympische Spelen die later dit jaar in Singapore worden gehouden. Zij is geselecteerd voor de gewichtsklasse junioren dames -44kg.
Het team vertrekt zaterdag 20 februari om voor het WK nog een stageweek door te brengen in het Olympisch trainingscentrum in Mexico City.

< v.l.n.r. Dominique Bloemberg, Jeremiah Serhalay en Kimberley Kampman

 
19-02-2010  

Sportprijzen Wierden 2009 uitgereikt

 

WIERDEN – In ’t Anker werden gisteravond voor de 26e keer de sportprijzen voor de beste sporters van 2009 in de gemeente Wierden uitgereikt. Sportwethouder D.F. Velten en oud- wereldkampioen wielrennen Bart Boom deelden de prijzen uit voor het sporttalent van het jaar, de jeugdsporter van het jaar, de sporter van het jaar met een beperking, de sportvrouw van het jaar, de sportman van het jaar en het sportteam van het jaar. Vooraf werd een demonstratie gegeven door Freestylevoetballer Björn Boes.

De winnaars:
Nominatie voor het sporttalent 2009
1. Kirsten Rikkert - Rijver. Oosterhoffruiters
Nominatie voor jeugdsporter 2009:
1. Steven Lammertink - AWV de Zwaluwen
Nominatie voor sporter met een beperking 2009
1. Timon Pinxteren - De Klup
Nominatie voor de sportvrouw 2009:
1. Ans Lammertink - Zwem- en poloclub De Mors
Nominatie voor de sportman 2009:
1. Bas Stamsnijder - AWV de Zwaluwen
Nominatie voor de sportploeg 2009:
4. Selectie Gevorderden Jazzdans - Gymnatiekver. Omhoog
Trainster en choreografe
Janien Bolink
- Melissa Bekhuis, - Lisette Bernhards- Lisan Beverdam, - Nathalie Denekamp- Silvana Ebeltjes,
- Anneleen Freriksen- Kyra Hannink, - Naomi Hannink- Iris Hoogezand, - Marijke Koel
- Jojanneke Mulder, - Marijn Oude Elberink- Jolien Schulte, - Imke Smedema- Annefleur Verveld,
- Melanie Woolderink- Sanne Zandhuis, - Wieteke Kalkema

 
19-02-2010  

Heracles laat punten in Limburg

 

KERKRADE - Heracles Almelo liet na een snelle 0-1 voorsprong alsnog de punten achter in Limburg omdat het na de gelijkmaker en een gemiste penalty door Roda alsnog kort voor tijd op achterstand werd gezet. Roda - Heracles Almelo 2-1
Heracles kwam vroeg op voorsprong doordat Everton de corner van Marko Vejinovic bij de eerste paal inkopte. De Almeloërs speelden verzorgder, maar uitgespeelde kansen leverde dat amper op. Pas kort voor rust werd Roda gevaarlijk door een schot van Anouar Hadouir.
Na de pauze kwam Roda feller uit de startblokken en wist Pieckenhagen tot twee keer toe kansen van Yulu Matondo onschadelijk te maken en gingen schoten vlak langs het doel. Na een kwartiertje kwam Roda langszij door een schot van de rand van het strafschopgebied door aanvoerder Davy de Fauw. Even later haalde Breukers binnen de zestien Hadouir onderuit maar deze wist de penalty niet te verzilveren. Beide ploegen kregen daarop nog kansen en Roda de beste maar er viel pas een doelpunt kort voor het slotsignaal van arbiter Vink toen Marcel de Jongh met een harde schuiver Pieckenhagen wist te verschalken.

Trainer Verbeek was niet tevreden over de inzet en het getoonde spel van zijn ploeg.

Commentaren:
Verbeek,
‘Ik weet niet wat de oorzaak is’.
Van Veldhoven,
‘We hebben nog 10 punten nodig’.
Matchwinner Marcel de Jongh,
‘Lekkerste overwinning van het seizoen’.

Roda JC-Heracles Almelo 2-1 (0-1)
0-1 Everton (8.)
1-1 Davy de Fauw (75.)
2-1 Marcel de Jong (88.)

 
20-02-2010  

Luctor et Emergo terug op Nederlandse bodem

  ALMELO – De selectie van Luctor et Emergo is na een trainingskamp van vijf dagen o.l.v. trainer Rene Woesthuis in het Turkse Antalya teruggekeerd op het thuishonk aan de Horstlaan.
Het trainingskamp was voor trainer Rene Woesthuis ook een uitstekende mogelijkheid om per speler terug te blikken op de 1e seizoenshelft. Er vonden individuele gesprekken plaats waarin werd aangegeven, wat er in de 2e seizoenshelft nog beter kan.
Lees verder...

 
21-02-2010  

Tuitert wint Koningsrit in Vancouver

 

VANCOUVER – Mark Tuitert uit Holten heeft tijdens de 1500 meter in de Olympic Oval in Vancouver voor een daverende verrassing gezorgd door favoriet Shani Davis naar de tweede plaats te verwijzen. In een rechtstreeks duel had hij de tweede favoriet de Noor Bökko al verslagen die derde werd.
Meer zat er voor Nederland niet in met respectievelijk een zevende, dertiende en zestiende plaats voor Simon Kuipers, Sven Kramer en Stefan Groothuis.
Tuitert is de eerste Nederlander die na Ard Schenk (1972) weer de Koningsrit weet te winnen op een Olympische Winterspelen.
‘Ongelooflijk, ik kan het niet geloven. Alles klopte. Dit was de race van mijn leven. Ik wist dat ik het in me had net als Jac Orie. Dit is zoveel waardering voor al die trainingsarbeid, al die opofferingen. Ik werd gedragen vandaag, iedere slag was raak’, stamelde Tuitert.

1. Mark Tuitert 1.45.57
2. Shani Davis 1.46.10
3. Havard Bökko 1.46.13

 
22-02-2010  

Goud voor Ireen Wüst op schaatsmijl

 

VANCOUVER – Wat niemand vooraf had verwacht deed Ireen Wüst toch. In de 15e rit zette de Brabantse een evenaring van het baanrecord op de klok van 1.56.89 een tijd waar de favorieten Kristina Groves en Martina Sablikova zich op stuk reden. ‘Ik kan het niet bevatten. Ik denk dat ik me straks even in de arm moet knijpen Ik heb goud man’, was haar eerste reactie.
Margot Boer eindigde op plaats vier, Annette Gerritsen, die tot de eerste dweil het veld aanvoerde, werd zevende en Laurine van Riessen eindigde als zeventiende.
De medaille spiegel staat op 3x goud, 1x zilver en 1x brons. Medaillekansen zijn er nog op de 10 km heren en de beide ploegenachtervolgingen. 

 
23-02-2010  

Sisu start beginners-loopgroep

  ALMELO - De Almelose atletiekvereniging start 15 maart a.s. met een beginners-loopgroep onder deskundige leiding. Beginners met weinig ervaring kunnen vier keer gratis deelnemen om te proeven hoe dat gaat. Voor beginners is het belangrijk om niet zomaar te gaan hardlopen maar eerst enige ervaring op te doen om het eigen lichaam te leren kennen.
Lees verder...

 
27-02-2010  

Marathon Twente Cup in Enschede

  ENSCHEDE - Voor de marathonschaatsers krijgt het seizoen onverwacht nog een klein staartje. Een week na de finale van de Driedaagse in Den Haag is er nog een extra wedstrijd op de kalender geplaatst. Op zaterdag 6 maart wordt er in Enschede gereden om de Twente Cup.
Lees verder...

 
28-02-2010  

Heracles wint verdient in Heerenveen

 

HEERENVEEN – Een beter spelend Heracles Almelo won vanavond verdiend met 1-2 tegen Heerenveen door doelpunten van Dost en Everton. De Almeloërs hadden in de eerste helft het beste van het spel. Bas Dost scoorde nog uit buitenspelvoordeel maar Liesveld keurde de goal terecht af. Kort voor rust kopte Everton uit een voorzet van rechts op de lat zodat met een gelijke stand de kleedkamers werden opgezocht.
In de vijfde minuut na rust kwam Heracles verdient op voorsprong toen Bas Dost alleen voor invaller-doelman Bangma geen fout maakte en subtiel de bal langs de Heerenveen-goalie wipte. Heerenveen werd wat feller maar was niet bij machte om door te drukken nadat Sibon de gelijkmaker op het scorebord zette.
Heracles kreeg weer het betere van het spel en kreeg weer enkele kansen door Overtoom en Douglas die met een hard schot onbereikbaar voor keeper Bangma de lat trof. Overtoom ging aan de rechterkant goed door, passeerde twee Heerenveen verdedigers en zette goed voor zodat Everton de verdiende winnende goal achter Bangma wist te scoren. Heerenveen zette nog een keer alles op alles en Sibon kreeg nog enkele kansen door slecht positiespel in de rechterverdedigerslinie, maar Sibon trof Pieckenhagen op zijn weg en schoot nog een keer hoog over. Heracles schoof door de twaalfde overwinning in deze competitie opnieuw naar een met AZ gedeelde vijfde stek op de ranglijst.

< Bas Dost scoort subtiel 0-1 (Foto: Heracles Almelo / Harrie Broeze - foto's en meer foto's)

sc Heerenveen-Heracles Almelo 1-2 (0-0)
0-1 Bas Dost (50.)
1-1 Gerald Sibon (64.)
1-2 Everton (74.)

Commentaren:
Trainer Gertjan Verbeek: Liever vorige week gewonnen en vandaag gelijk
Bas Dost: Tevreden over spel en overwinning
Trainer Jan Everse: Teveel gaat fout
Samenvatting: Heracles TV

 

Archief
Terug naar vorige pagina