28-02-2010

Heracles wint verdient in Heerenveen

HEERENVEEN – Een beter spelend Heracles Almelo won vanavond verdiend met 1-2 tegen Heerenveen door doelpunten van Dost en Everton. De Almeloërs hadden in de eerste helft het beste van het spel. Bas Dost scoorde nog uit buitenspelvoordeel maar Liesveld keurde de goal terecht af. Kort voor rust kopte Everton uit een voorzet van rechts op de lat zodat met een gelijke stand de kleedkamers werden opgezocht.
In de vijfde minuut na rust kwam Heracles verdient op voorsprong toen Bas Dost alleen voor invaller-doelman Bangma geen fout maakte en subtiel de bal langs de Heerenveen-goalie wipte. Heerenveen werd wat feller maar was niet bij machte om door te drukken nadat Sibon de gelijkmaker op het scorebord zette.
Heracles kreeg weer het betere van het spel en kreeg weer enkele kansen door Overtoom en Douglas die met een hard schot onbereikbaar voor keeper Bangma de lat trof. Overtoom ging aan de rechterkant goed door, passeerde twee Heerenveen verdedigers en zette goed voor zodat Everton de verdiende winnende goal achter Bangma wist te scoren. Heerenveen zette nog een keer alles op alles en Sibon kreeg nog enkele kansen door slecht positiespel in de rechterverdedigerslinie, maar Sibon trof Pieckenhagen op zijn weg en schoot nog een keer hoog over. Heracles schoof door de twaalfde overwinning in deze competitie opnieuw naar een met AZ gedeelde vijfde stek op de ranglijst.

< Bas Dost scoort subtiel 0-1 (Foto: Heracles Almelo / Harrie Broeze - foto's en meer foto's)

sc Heerenveen-Heracles Almelo 1-2 (0-0)
0-1 Bas Dost (50.)
1-1 Gerald Sibon (64.)
1-2 Everton (74.)