Sportberichten


Plaatsing  
 
14-02-2010  

Heracles beter, maar laat het zitten tegen PSV


Het hakje van Dost achter het standbeen langs kan nog net worden gepareerd door Isaksson.
 

ALMELO – De lijstaanvoerder had geen gemakkelijke middag in Almelo en nam eigenlijk teveel mee naar Eindhoven. Nadat Heracles de sterke openingsfase van PSV zonder kleerscheuren doorkwam, kwam Heracles goed in de wedstrijd waarbij het spel heen en weer golfde. Everton kreeg een kansje en Dost was dichtbij door een voorzet van Everton achter zijn standbeen in te zetten maar doelman Isaksson zag nog net kans de bal te keren zodat beide ploegen met een brilstand de kleedkamers opzochten.
Na de rust had Heracles het beste van het spel en kreeg meerdere kansen. Dost verprutste de eerste waarna Toivonen aan de andere kant toesloeg door vrij inkomend uit een corner in te koppen. Heracles zette nog meer in op de aanval Isaksson moest herhaaldelijk handelend optreden. Manolev redde de doelman door een kopbal van Overtoom van de lijn te koppen. Invaller Armenteros trof met een prachtige omhaal de lat boven Eriksson en ook Heracles-doelman Pieckenhagen trok in de slotfase regelmatig het ‘vijandelijke’ doelgebied in maar kon de nederlaag niet meer afwenden.
PSV-trainer was meer dan tevreden met de zwaar bevochten zege en merkte op dat Heracles Almelo niet voor niets op de vijfde plek in de competitie staat. Verbeek vond dat zijn team baas in eigen huis was geweest maar slordig met de kansen was omgesprongen en hij roemde Isaksson als een uitstekende doelman die de nodige ballen had weten te pakken.

< Kilian van de Zwaag ging voor AlmeloNieuws.nl op pad en maakte de fotoreportage.

Commentaren:
Pieckenhagen;
'Het was gewoon pech'.
Rutten;
'Opgelucht na moeilijk middagje'.
Verbeek;
'PSV had in Isaksson een uitblinker'.

De TV-camera die sneuvelde

Heracles Almelo - PSV 0-1
0-1 Ola Toivonen (58.)
Samenvatting: Heracles TV

Arbiter: Van Boekel
Geel: Overtoom (Heracles Almelo), Ooijer, Dzsudzsak, Toivonen (PSV)
Opstelling Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Overtoom, Quansah, Vejinovic (Armenteros/76), Douglas, Dost, Everton (Steur/76).
Opstelling PSV: Isaksson, Manolev, Ooijer, Rodriguez, Salcido, Afellay, Bakkal, Engelaar (Simons/87), Lazovic, Toivonen, Dzsudzsak (Amrabat/67).

Fotoreportage (39 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina