Shownieuws


Plaatsing  
 
02-07-2012  

Wervelende show Sonny Sinay in Preston Palace

 

ALMELO – Met een wervelende show startte de Almelose zanger Sonny Sinay zijn solocarrière. De voormalige leadzanger van Nederlands grootste cover- en showband Beethoven kent het vak als geen ander en wist hoe je het publiek moet vermaken. Dat deed hij met de ondersteuning van een aantal danseressen en een goede lichtshow en ook door een aantal gastartiesten te presenteren zoals Key Largo en Maaike Vos, de finaliste van de X-factor 2010.

Tijdens de start van zijn solocarrière presenteerde hij eveneens zijn eerste album “Music is my Strength” en dat vond al gelijk na afloop van zijn concert gretig aftrek. Voor You Tube heeft Sonny Sinay een bijzonder project. Liefst 52 weken lang brengt hij telkens een nieuwe video op You Tube met covers en eigen songs. De eerste cover van Gavin deGraw’s “Not Over You”, werd binnen anderhalve week ruim 2000 keer bekeken en bij de tweede video ‘Call Me Maybe’ van Carly Rae Jepsen stond na 5 dagen tijd de teller al op 1300 kijkers. You Tube is voor veel artiesten dan ook niet meer weg te denken als wereldwijde promotiemogelijkheid.

Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle foto's)
 

Fotoreportage (11 foto's)...

 
03-07-2012  

Oud- Almeloër produceert eigen EP Clipperboard

 

GRONINGEN – De oud- Almeloër Paul Maaswinkel is producer van hedendaagse muziek en heeft al verschillende songs van diverse artiesten geproduceerd. Ook produceerde hij al filmmuziek voor bijvoorbeeld de film W & Joep. Nu heeft hij onder de artiestennaam Paul Maze samen met MC Siroc de EP Clapperboard uitgebracht. Op de EP staan vier tracks die een frisse combinatie van hiphop en neosoul laten horen. De EP is te beluisteren en te downloaden op www.clapperboardep.com . Kijk ook eens op Facebook: https://www.facebook.com/clapperboardep

Paul Maze (Maaswinkel) is oud- leerling van CSG Noordik in Almelo, waar hij van 2000 tot 2006 het lyceum doorliep om daarna in Groningen te gaan studeren aan het Prins Claus Conservatorium. Ook op het Noordik was hij altijd al actief met muziek en werkte hij altijd mee als arrangeur voor het schoolorkest en koor van het Noordik. Ook de befaamde schoolmusicals gaf hij destijds mede vorm.

Luister hier naar Paul Maze via You Tube.

< MC Siroc en rechts Paul Maze op de cover van Clipperboard

 
04-07-2012  

Kinderfeestje in het Theaterhotel

 

ALMELO – Woensdagmiddag was er weer een gezellig kinderfeestje op het plein voor het Theaterhotel. De ‘Kidsparty’ is een jaarlijks terugkerend gratis evenement voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar. Er was van alles te doen! Lekker springen op het luchtkussen, een kleurwedstrijd met leuke prijzen en natuurlijk lekker laten schminken. Ook konden de kinderen genieten van voorproefjes uit kindervoorstellingen die komend theaterseizoen op de agenda van het Theaterhotel staan. Het voorproefje van de musical Doornroosje sprak daarbij helemaal uit de verbeelding.

Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 123 foto’s)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
13-07-2012  

Preston Palace ‘Beste Dagje Uit’ van Overijssel

  ALMELO – Preston Palace in Almelo is gekozen tot ‘Beste Dagje Uit’ van Overijssel. Woensdag werd de ‘Beste Dag Uit Award’ uitgereikt door Pyiya Girdhari van de website Uitmetkorting.nl
Er werden ruim 10.000 stemmen uitgebracht waarvan Preston Palace de meeste kreeg. Bij de verkiezing draait om het aantal stemmen en de waardering voor de genomineerden. Bij het uitbrengen van de stem werd een beoordeling gevraagd voor vier criteria; sfeer, prijs/kwaliteit, klantvriendelijkheid en attracties/faciliteiten. Met een gemiddelde waardering van 8,98 is Preston Palace de winnaar van de provincie Overijssel geworden!
In november vorig jaar werd het tropische zwembad van Preston Palace al gekozen tot beste binnenbad van Overijssel.
Lees verder...

 
15-07-2012  

Een andere kijk op het CSI Twente

 

GEESTEREN – In de loop der jaren is men in Geesteren tijdens het CSI Twente wel iets gewend. Veelal heeft dat te maken met wisselende weersomstandigheden. Het ene jaar vallen de mussen dood van het dak en het andere jaar regent het pijpenstelen.
Het ‘joie de vivre-volk’ weet zich desondanks wel te vermaken. Zon en regen wisselden elkaar af, maar vooral dat laatste kwam enkele keren met zoveel geweld neervallen dat de hele infrastructuur op de essen aan de Denekamperweg aan gort gereden werd. Auto’s ploegden door de blubber, hoge hakjes waren niet hoog genoeg en uiteindelijk werd ook de nieuwe inrijbaan bij het hoofdterrein een blubberzooi.
Vrachtkippers met zand reden aan en af, rijplaten zakten weg en moesten worden verlegd, maar uiteindelijk werd het hele parkeerterrein hoger de es opgeschoven.
Sportief gezien jammer omdat 21 ruiters van de tweede kwalificatieproef afzagen en de landelijke ruiters in de klasse L werden afgebeld.
Alles wat gedaan kon worden werd gedaan en dankzij de inzet van velen en de desondanks goede conditie van de springarena’s 1 en 2 kon bijna alles doorgaan. Maar zoals deelnemer en bestuurder Gert-Jan Bruggink al zei; 'Dat komt allemaal gratis en kun je niks aan doen'.
Bij de VIP ging alles haar gewone gang al werd soms wel gemopperd over het parkeren. Dat risico kan echter niet worden ingedamd vanwege de cultuurhistorische waarde van het essenlandschap.
Het gaat al tientallen jaren zo en desondanks is het CSI Twente groot geworden. ‘Loat goan!’

Kijk naar de fotoreportage van Coen Mulder e.a..

< De Zweedse Johanna Rinnesjö - met haar paard Sweet Wind - had geen reden tot klagen en presteerde prima

Fotoreportage (114 foto's)...

 
16-07-2012  

Almelose Ruth Bakker wint Rabo JT Trophy

 

ALMELO - De van oorsprong Almelose actrice, zangeres, poppenspeelster en theatermaakster Ruth Bakker heeft de Rabo Jong Talent Trophy 2012 gewonnen. Zij streed afgelopen weekend met 9 andere geselecteerden voor deze bijzondere prijs. Door middel van een voorselectie en een heuse ‘pitch and show’ lieten de theatermakers in een korte tijd alles van zichzelf zien. Haar nominatie had zij feitelijk te danken aan de goed ontvangen theaterfamilieshow ‘Loet Moet, Dikkie Dik en Dirk Scheele’.
Naast de Rabo Jong Talent Trophy en de bijbehorende geldprijs mag zij haar succesvolle theaterfamilieshow ook spelen tijdens het Stadsfestival Zwolle dat van 5 t/m 8 september a.s. gehouden wordt.

Het Rabo Jong Talent Programma wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Rabobank Stimuleringsfonds, waarmee de Rabobank onder andere investeert in kunst en cultuur.

< Ruth Bakker (foto: Theo Smits)

 
17-07-2012  

Preston Palace lanceert nieuwe website

 

ALMELO - Dagjes uit, weekendjes weg, vrijgezellenfeesten,vergaderingen, familiedagen of zelfs complete bruiloften. Voor alles wordt de PC, tablet of iPhone geraadpleegd. Internet is niet meer weg te denken in onze maatschappij en dat is maar goed ook. Maar een trage of onduidelijke site leidt tot irritatie bij de online shopper. Daarom lanceert Preston Palace ruim op tijd haar nieuwe site met
optimaal gebruikersgemak. www.prestonpalace.nl

Verbeterd
Een duidelijke site die volledig aan de huidige maatstaven voldoet is dus van het grootste belang. Vooral voor Preston Palace, met gemiddeld meer dan 5000 online bezoekers per dag! Een snelle overzichtelijke site leidt immers tot meer online boekingen. Reden te meer dus om in samenwerking met internetbureau Webstores een compleet nieuw prestonpalace.nl te lanceren. Met de nieuwste
technieken, nieuw film- en fotomateriaal en een snel en overzichtelijk boekingsproces is de nieuwe site een verademing.

Gastvrij scoort
De bezoeker beleeft de virtuele voorpret van een all-inclusive arrangement al bij het bezoeken van de site. De sfeerbeleving tijdens een online bezoek is gelijk aan de daadwerkelijke ervaring van een arrangement in het all-inclusive hotel met uitgaanscentrum in Almelo. Alhoewel het moeilijke tijden zijn voor de hotelbranche, vaart Preston Palace wel met haar all-in formule en gastvrije service. De combinatie van een transparante site, royale all-in formule, gastvrijheid, kwaliteit en gezelligheid is doorslaggevend bij zowel de nationale als regionale bezoeker.

Vooruit kijken
Er wordt bij Preston Palace constant vooruit gekeken om optimaal aan de wens van de gast te blijven voldoen. Op dit moment wordt een nieuwe entree, portiersloge en ingang bij het uitgaanscentrum gecreëerd die het buitenaanzicht van Preston Palace meer allure geven. De bowlingbanen zijn inmiddels vernieuwd en Preston Palace organiseert op 31 augustus een groot feest op het Centrumplein tijdens de Almelose Profronde. Tevens zijn de voorbereidingen voor de nieuwe damesavond Women Wanted, herfst- en komende kerstvakantie wederom in volle gang.

Uitnodiging
Preston Palace zou Preston Palace niet zijn wanneer ze iedereen van harte uitnodigt voor een bezoek aan www.prestonpalace.nl. Hier ervaart de bezoeker zelf het optimale gebruikersgemak.

 
19-07-2012  

‘Paparazzo´ Freek, Mark Rutte en mosselparty


De Mossel Award 2012 was voor chefkok René Bosch en het Theaterhotel
 

ALMELO – ‘Paparazzo’ Freek had vandaag een druk dagje. Vanmiddag werd hij verrast met een bezoek van Mark Rutte, onze demissionaire minister-president die kwam kijken hoe het met hem ging en dat ook al eens eerder deed. ‘Paparazzo’ Freek lijdt namelijk aan de ziekte A.L.S. een progressieve spierziekte die het hem inmiddels onmogelijk heeft gemaakt nog fotoreportages voor AlmeloNieuws.nl te maken. Mark Rutte leerde onze ‘paparazzo’ kennen via de beroemde haringparty’s van Henk Bolk en omdat hij toch tijdens het zomerreces enige dagen in de buurt verblijft, nam Rutte de gelegenheid waar om samen met Henk Bolk bij ‘paparazzo’ Freek langs te gaan om naar zijn gezondheid te informeren. Daar kon hij zien dat Bouwbedrijf Löwik prima werk had verricht met de aanbouw van een slaapkamer en badkamer op de begane grond omdat traplopen inmiddels niet meer kan. Dat is toch een mooi gebaar van Mark Rutte, want ‘paparazzo’ Freek realiseert zich best dat de drukke Mark Rutte niet bij alle zieken op bezoek kan gaan.

Voor ‘paparazzo’ Freek werd het ook een druk dagje, want enkele uurtjes later ging hij naar de mosselparty in het Theaterhotel voor de opening van het mosselseizoen. Met hem genoot ook de crème de la crème uit het Almelose ondernemersleven van de mosselen en de bijpassende wijn van wijnhandel Westerhuis die momenteel druk doende is de wijnwinkel te verbouwen.
Culinair visbedrijf Bos Seafood uit Blokzijl had nog een verrassing voor chefkok René Bosch van het Theaterhotel, want hij ontving dit jaar de Mossel Award van Bos Saefood als blijk van waardering voor zijn inzet voor de Zeeuwse mossel.
Al met al werd het dus een druk dagje voor onze ‘paparazzo’ Freek.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (30 foto's)...

 
25-07-2012  

Poppodium De Lantaarn failliet

 

HELLENDOORN – Het roemrijke poppodium De Lantaarn in Hellendoorn is vandaag door de rechtbank in Almelo op eigen verzoek failliet verklaard. De Lantaarn was bijna dertig jaar een begrip in de regionale popwereld. Ooit begon De Lantaarn als bluescafé waar talloze wereldsterren het podium beklommen voor een optreden. Joe Jackson, Level 42, Willy Deville zijn wellicht de grootste, maar ook De Dijk en Candy Dulfer traden er met regelmaat op.
Eigenaar Sjoerd van Baars meldt dat vragen over reeds verkochte tickets worden beantwoord via de website 

< Popa Chubby in De Lantaarn

 

Archief
Terug naar vorige pagina