Shownieuws


Plaatsing  
 
15-07-2012  

Een andere kijk op het CSI Twente

 

GEESTEREN – In de loop der jaren is men in Geesteren tijdens het CSI Twente wel iets gewend. Veelal heeft dat te maken met wisselende weersomstandigheden. Het ene jaar vallen de mussen dood van het dak en het andere jaar regent het pijpenstelen.
Het ‘joie de vivre-volk’ weet zich desondanks wel te vermaken. Zon en regen wisselden elkaar af, maar vooral dat laatste kwam enkele keren met zoveel geweld neervallen dat de hele infrastructuur op de essen aan de Denekamperweg aan gort gereden werd. Auto’s ploegden door de blubber, hoge hakjes waren niet hoog genoeg en uiteindelijk werd ook de nieuwe inrijbaan bij het hoofdterrein een blubberzooi.
Vrachtkippers met zand reden aan en af, rijplaten zakten weg en moesten worden verlegd, maar uiteindelijk werd het hele parkeerterrein hoger de es opgeschoven.
Sportief gezien jammer omdat 21 ruiters van de tweede kwalificatieproef afzagen en de landelijke ruiters in de klasse L werden afgebeld.
Alles wat gedaan kon worden werd gedaan en dankzij de inzet van velen en de desondanks goede conditie van de springarena’s 1 en 2 kon bijna alles doorgaan. Maar zoals deelnemer en bestuurder Gert-Jan Bruggink al zei; 'Dat komt allemaal gratis en kun je niks aan doen'.
Bij de VIP ging alles haar gewone gang al werd soms wel gemopperd over het parkeren. Dat risico kan echter niet worden ingedamd vanwege de cultuurhistorische waarde van het essenlandschap.
Het gaat al tientallen jaren zo en desondanks is het CSI Twente groot geworden. ‘Loat goan!’

Kijk naar de fotoreportage van Coen Mulder e.a..

< De Zweedse Johanna Rinnesjö - met haar paard Sweet Wind - had geen reden tot klagen en presteerde prima

Fotoreportage (114 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina