Shownieuws


Plaatsing  
 
17-04-2011  

Finalisten Miss Overijssel Verkiezing bekend

 

SAASVELD – De 12 finalisten voor de Miss Overijssel Verkiezing 2011 zijn bekend. Estrella, Feike, Richelle, Chadé, Denice, Karol, Ilena, Anne, Jennifer, Mayke, Myrthe en Nicole strijden op 14 mei in Deventer om de titel.
De halve finale was in een bomvol Dancing Bruins te Saasveld, waar men zich presenteerde aan de vakjury en het publiek. Kim Kötter kondigde alle kandidaten aan.

< 2 finalisten misten de groepsfoto.

Fotoreportage: Clemens Brughuis

Fotoreportage (45 foto's)...

 
18-04-2011  

Droefheid en vreugde gaan hand in hand

 

ALMELO - De droefheid sloeg toe onder het supporterslegioen na de verloren wedstrijd tegen PSV dat knap in nood kwam tegen een beter spelend Heracles Almelo. Een doelpunt met een ‘luchtje’, een rode kaart – 2x geel – en een gemiste penalty door Overtoom waren de ingrediënten die de nederlaag inluidde.
Vreugde daarentegen bij de ‘Kids’ die in de ‘line-up’ mee mochten lopen bij het betreden van het veld. Dankzij sponsor Ten Cate die een royaal gebaar maakte door ruimte te maken voor het logo van de stichting ‘Kans voor een Kind’ op de borst van de Heraclieden.
Het was maar goed dat onze ‘paparazzo’ Freek de foto’s niet na afloop heft gemaakt, anders zou de droefenis ook in deze reportage tot uiting zijn gekomen.
Zaterdag wacht een herkansing thuis tegen De Graafschap om FC Utrecht voorbij te komen, want die hebben nog lang niet gewonnen van het bezoekende Vitesse. Winst is ook nodig om Heerenveen achter te houden en Feijenoord moet nog maar eens eerst zien te winnen van PSV. Nacompetitie om Europees voetbal zit er nog steeds in!

Fotoreportage: ‘Paparazzo’ Freek

Fotoreportage (27 foto's)...

 
18-04-2011  

Documentaire over Jan Cremer op AVRO TV

 

Film geeft zeer verrassend nieuw beeld van kunstenaar Jan Cremer
Na de publicatie van zijn bestseller ‘Ik Jan Cremer’ in 1964 ontstond er een mythe rondom schrijver en schilder Jan Cremer. Maar nog steeds lijkt hij geleefd te worden door de mythe die toen ontstaan is. Ruim drie jaar werkte regisseur Peter Scholten aan de documentaire ‘Jan Cremer – Ik schilder, ik schrijf, ik schilder’. De film bevat unieke archiefopnamen.
Op 19 april om 23.00 uur zendt de AVRO de documentaire uit, letterlijk aan de vooravond van Cremers 71e verjaardag op 20 april.
In 2012 opent het Cremer Museum in Enschede zijn deuren.

Jan Cremer wordt achtervolgd door het imago dat zijn succesroman veroorzaakte. Het boek was nationaal en internationaal een enorm succes maar de mythevorming vertroebelt het zicht op andere zaken. Deze documentaire toont niet alleen het beeld dat het grote publiek van hem heeft (losbol,
barbaar) maar ook een andere kant van Jan Cremer, die van hardwerkende kunstenaar. Het gaat ook over de moeilijke tijden die hij heeft gekend en besteedt aandacht aan de jaren dat hij actief was als reisjournalist…

WARHOL, MANSFIELD, WILLEM DE KOONING
De documentaire combineert archiefbeelden met actuele commentaren van Cremer. Zo ontstaat er een rijkgeschakeerd beeld. Duidelijk wordt hoe groot de invloed van zijn Enschedese oorlogsjeugd geweest is, hoe hij in de voetsporen van zijn vader trad. Cremer ziet het leven als een eenmansguerrilla. In Amerika kwam hij erachter wat de prijs van de roem is.
Ondertussen had hij er wel diepgravende contacten met beroemdheden als Willem de Kooning, Andy Warhol, Jayne Mansfield. De film laat zien dat Cremer niet met en niet zonder vrouwen kan, dat hij een eenling is die nooit bij een groep wilde horen. Hij werd als kunstenaar beïnvloed door groten maar heeft ook groten beïnvloed, zoals Karel Appel.

IBIZA, UMBRIË, ENSCHEDE
Voor de opnames van zijn documentaire ging regisseur Peter Scholten met de kunstenaar mee naar Ibiza. Scholten filmde Cremer ook op zijn landgoed in Umbrië. In de 52 minuten dat de documentaire duurt, blijkt hoe productief Jan Cremer was en nog steeds is. In zijn geboortestad Enschede verrijst in
2012 een naar hem vernoemd museum, naar een ontwerp van SeARCH i.s.m. Rem Koolhaas. Een erkenning voor een bijzonder dubbeltalent.

AVRO Close Up: Jan Cremer – Ik schilder, ik schrijf, ik schilder Dinsdag 19 april, circa 23.00 uur, Nederland 2.
Regie: Peter Scholten
Een coproductie van Drijver Audiovisuele Communicatie en AVRO. Deze productie kwam mede tot stand met steun van het Mediafonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, het Rotterdam Media Fonds, de gemeente Enschede en De Woonplaats. Eindredactie AVRO: Marijke Huijbregts.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-04-2011  

Xsens maakt animaties voor de film Paul

 

ENSCHEDE – Het succes van de film ‘Paul’ is mede mogelijk gemaakt door Nederlands bedrijf Xsens in Enschede. Het bedrijf ontwikkelde de innovatieve motion capture technologie de bewegingen mogelijk gemaakt van alien ‘Paul’ in de gelijknamige film.

In de nieuwe comedy ‘Paul’ van NBC Universal ontmoeten twee science-fiction nerds (gespeeld door Nick Frost en Simon Pegg) tijdens hun roadtrip door Nevada een alien genaamd ‘Paul’. De stem en bewegingen van Paul werden verzorgd door Seth Rogen (o.a. bekend van Knocked Up, Superbad en The Green Hornet), waarbij gebruik is gemaakt van het motion capture systeem Xsens MVN. Xsens’ technologie werd eerder gebruikt in films als Alice in Wonderland en Iron Man 2.

Xsens’ motion capture technologie maakt het mogelijk om (menselijke) bewegingen op te nemen en te verwerken in een film of game. Double Negative (maker van de special effects voor ‘Paul’) gebruikte de technologie als referentie materiaal voor haar animators. “We hebben Seth’s ‘digitale bewegingen’, die we hebben opgenomen met Xsens MVN, gebruikt om ‘Paul’ net zoals Seth te laten bewegen”, aldus Double Negative.

Deze ‘making of’ video geeft goed weer hoe de technologie van Xsens in ‘Paul’ is toegepast:
http://www.makingof.com/posts/watch/3248/behind-the-scenes-of-paul  

De film ‘Paul’ ging onlangs in première in de Nederlandse bioscopen.

Over Xsens
Xsens is maker en leverancier van innovatieve bewegingsmeetsystemen op basis van miniatuursensoren. De producten worden wereldwijd gebruikt voor het maken van 3D animaties in films en computerspellen, analyseren van beweging in gezondheidszorg en sportwetenschap, en stabilisatie van robots, voertuigen en camerasystemen. Xsens wereldwijde klantenkring bestaat onder andere uit Electronic Arts, Sony Pictures Imageworks, INAIL Prosthesis Centre, Daimler, Saab Underwater Systems en Kongsberg Defence & Aerospace.

Xsens is sinds haar oprichting in 2000 gevestigd op het Business & Science Park in Enschede, waar meer dan 60 medewerkers innovatieve nieuwe producten ontwikkelen en op de markt brengen. Xsens heeft een Amerikaanse vestiging in Los Angeles.

Informatie bij dit persbericht:
Xsens MVN product informatie:
http://www.xsens.com/en/general/mvn  
Xsens MVN showreel 2011:
http://www.youtube.com/watch?v=eIQd0obIIrg  
Website ‘Paul’:
http://paul.the-movie-trailer.com/  

 
20-04-2011  

‘Paparazzo’ Freek vereerd met een Canon 60D

 

ALMELO – Al enige jaren maakt onze ‘Paparazzo’ Freek de skyboxen en businessruimte onveilig bij thuiswedstrijden van Heracles Almelo. Ook doet hij regelmatig fotografisch verslag van de businessmeetings en dat wordt kennelijk gewaardeerd.
Van de bezoekers van de skyboxen 8 en 9 kreeg hij daarom een heuse Canon 60D met toebehoren om nog meer en nog mooiere rapportages te kunnen maken.
Freek zegt daarom alle gulle gevers uit de altijd gezellige skyboxen 8 en 9 hartelijk dank.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-04-2011  

Eindhovense DJ - contract bij Underdog Records

 

ALMELO/EINDHOVEN - De 15 jarige Michel Koops (DJ Mivero) uit Eindhoven heeft een contract getekend bij het Twentse Underdog Records, dat trots is dat het de talentvolle DJ aan zich heeft kunnen binden. DJ Mivero heeft, zo jong als hij is, al op diverse podia in binnen- en buitenland met bekende DJ’s samengewerkt.
Door de Twente connectie gaat DJ Mivero wekelijks ook een programma verzorgen bij Radio Almelo. Elke donderdagavond zal hij van 21.00 tot 22.00 uur het programma Underdog FM presenteren.
Het contract heeft voor DJ Mivero tevens deuren geopend bij o.a. het Good Heavens Festival op 2 juni op Het Hulsbeek en eerder op 14 mei in de bekende Endhovense discotheek Club Sands.
De jeugdige Michel (DJ Mivero) vindt het allemaal geweldig en volgens de ‘bazen’ van Underdog Records gaat hij een grote toekomst tegemoet.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (5 foto's)...

 
24-04-2011  

Opperbeste stemming na winst op De Graafschap

 

ALMELO – Na de matige wedstrijd maar verdiend gewonnen match tegen De Graafschap zat de stemming er goed in in de businessruimtes van het Polmanstadion. Mooi weer, de Play Off in eigen hand, wat wil je nog meer. Iedereen wilde dus wel lachen, een mooie gelegenheid voor ‘Paparazzo’ Freek om zijn nieuwe Canon 60D uit te proberen.

Fotoreportage: ‘Paparazzo’ Freek

Fotoreportage (19 foto's)...

 
26-04-2011  

Noordik werkt aan musical Beauty & Beast


Tijdens de informatie-avond lichtte dirigent Hans Lammers alvast een tipje van de sluier op en liet zien hoe het orkest de vertelster,enkele solisten en het koor begeleidt.

Foto: Bert Sterk
 

ALMELO – CSG Het Noordik heeft de aftrap gegeven voor de allernieuwste musicalproductie ‘Beauty en het Beest’. Na het succes van ‘Newsies’ in 2009, wordt deze nieuwe ‘monstermusical’ in april 2012 voor het voetlicht gebracht in het Theaterhotel Almelo.
Begin volgend schooljaar worden de rollen ingevuld en starten de toneelrepetities. De animo voor orkest en koor is met een deelnemersaantal van 140 overweldigend en dat belooft veel goeds. Het ontwerp van de decors en het samenstellen van teksten en muziek is bovendien alweer volop in gang gezet. De regie van de musical is wederom in handen van Stef Hudepohl en Ilona Kevelham.

Het verhaal
Op een winterdag klopt een oud vrouwtje aan bij het kasteel van een jonge, arrogante prins voor wat beschutting tegen de bittere kou. Ze biedt hem een (betoverde) roos aan, die de prins weigert. Het oude vrouwtje verandert vlak daarna in een beeldschone tovenares. Ze heeft gezien dat de prins niet kan liefhebben en spreekt een gruwelijke spreuk uit over het kasteel. De prins verandert in een beest en ook alle personeelsleden veranderen in een voorwerp, gerelateerd aan hun karakter. De prins moet voordat het laatste blad van de roos is gevallen leren liefhebben. Gebeurt dit niet, dan zijn hij en zijn personeel gedoemd om voor altijd betoverd te blijven.

Speeldata:
Het Noordik wil Almelo en omgeving met 'Beauty en Het Beest' op zijn grondvesten doen trillen. Op dinsdag 3, woensdag 4 (2 voorstellingen), dinsdag 10 en woensdag 11 april (2012) wordt de musical voor het voetlicht gebracht in het Theaterhotel.

 
27-04-2011  

Overijsselaars genomineerd - Coiffure Award 2011


Ontwerp William Drenthen
Foto: Petra Holland - Vriezenveen
  ALMELO – Marlot Wolters, Saskia Bolk – Mölder (beiden Kuypers Hair & Wellness – Almelo), Veronique Barends (Marc's Hairlounge - Wierden), Monique Miedema (Müfide Hair & Art - Hengelo), Petra van den Burg (Hair & Beauty by Petra van den Burg – Goor) en William Drenthen (Vroomshoop) en Agnes Westerman (Hardenberg) zijn genomineerd voor de Coiffure Award 2011 in de regio Noord. (Overijssel, Drente, Friesland, Groningen)
De Coiffure Award is de meest prestigieuze onderscheiding binnen de Nederlandse kappersbranche. Het is een wedstrijd op basis van haarmodefotografie voor kappers uit heel Nederland. Ook dit jaar strijden weer honderden creatieve kappers om de felbegeerde Awards. Bij alle inzendingen van de Coiffure Award gaat het om de visie op haarmode voor het komende seizoen. Een nationale en internationale jury (bestaande uit ’s werelds beste kappers!) beoordeelt het werk op coupe, visagie, styling en fotografie.
Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
28-04-2011  

‘Dorp met Passie´ bij TV Oost

  HERTME - Het Twentse plaatsje Hertme is in de ban van de passiespelen, die voor het eerst in veertig jaar weer worden opgevoerd. Waren de passiespelen vroeger vooral een zaak van de kerk; nu zijn het enthousiastelingen uit het dorp en wijde omgeving die het dramatische verhaal van het lijden en sterven van Jezus ten tonele willen brengen. De passiespelen worden begin juni zeven keer opgevoerd in het plaatselijke openluchttheater, dat speciaal voor dit doel grondig werd opgeknapt. Programmamaker Ina Brouwer volgde de dorpelingen de afgelopen maanden bij de voorbereiding op dit mega-evenement. Haar verslag is vanaf vrijdag 6 mei te zien bij TV Oost in de zesdelige serie ‘Dorp met Passie´.
Lees verder...

 
29-04-2011  

Fast and Furious spektakel Amaliaplein

 

ALMELO - Op zaterdag 7 mei a.s. organiseert Movie Unlimited Bioscoop Almelo een 'Fast & Furious Night'. Op deze avond is van alles te zien en te doen: bijzondere auto`s, ontvangst door pitspoezen, een speciale quiz met prijzen, vele give away’s en aansluitend natuurlijk de film 'Fast & Furious 5'.
De film wordt deze avond twee maal vertoond. De eerste film start om 19.00 met ontvangst vanaf 18.30 uur. Daarna volgt hij nog een keer om 22.00 met ontvangst vanaf 21.30 uur.

Reserveren kan via de site: www.movieunlimitedbioscopen.nl of door te bellen naar: 0546-852025.

Inhoud van de film
Nadat ex-agent Brian O'Connor (Paul Walker) en Mia Toretto (Jordana Brewster) Dom Toretto (Vin Diesel) hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie. Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken...

Bekijk hier de Trailer

Archief
Terug naar vorige pagina