Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-11-2008  

Nationale substatus voor Top Turn Centrum Oost

 

OLDENZAAL/ALMELO - Volgens het nieuwe beleidsplan van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) krijgt het Top Turn Centrum Oost (TON) te Oldenzaal de status van Nationaal Turn Talenten Centrum. Al eerder sloot TTCO-TON een overeenkomst met de gemeente Almelo om gehuisvest te worden in de in aanbouw zijnde nieuwe sporthal IISPA. Lees verder in het Almelo's Weekblad.

 
01-11-2008  

Optreden ACH en De Eendracht in Het Noordik

 

ALMELO - Vrijdagavond gaven twee Almelose harmonieorkesten - Almelose Christelijke Harmonie en De Eendracht - een gezamenlijk concert. Voor het eerst werd gebruik gemaakt van het muziekpodium van Het Noordik aan de Catharina van Renneslaan, doordat het normale podium aan de Noordikslaan bezet was.

Voor muziekvereniging De Eendracht was dit een mooie gelegenheid voor een try-out, na maanden repeteren. Zij zullen zondag in Amsterdam deelnemen aan het BAAM-festival waar ze het opnemen tegen andere harmonieverenigingen.


Audio: Liveregistratie Almelose Christelijke Harmonie 1
Audio: Liveregistratie Almelose Christelijke Harmonie 2
Audio: Liveregistratie De Eendracht

Fotoreportage (14 foto's)...

 
01-11-2008  

Night of the Tributes !

 

ALMELO - Vrijdagavond werd in Almelo de eerste ‘Night of the Tributes' georganiseerd. Verschillende artiesten van de Tribute bands kropen in de huid van hun grootste voorbeeld. In totaal waren er 10 bands verdeeld onder 12 Cafés. Voor het publiek was dit natuurlijk een geweldige belevenis, om van 22.00 tot laat in de avond te kunnen genieten van al deze Tribute bands. Alle optredens konden gratis bezocht worden, het was zo’n groot succes dat het soms onmogelijk was om een café nog binnen te kunnen komen.


Op naar volgend jaar !

Fotoreportage (17 foto's)...

 
01-11-2008  

Herontwikkeling Havengebied Dollegoor van start

 

ALMELO - Gedeputeerde Carry Abbenhues, ambtenaar Frits Wijsma namens het Ministerie van Economische Zaken, wethouder Reinier van Broekhoven en voorzitter Ewald Huzink namens de ondernemersvereniging Havengebied Almelo gaven gezamenlijk het startsein voor de aanvang van de revitalisering van het Almelose havengebied door het bouwbord aan de Jollesweg te onthullen.
Het miljoenenproject dat door het ministerie, provincie, gemeente en ondernemers gefinancierd wordt, moet het Almelose havengebied een nieuw modern en vitaal gezicht geven klaar voor de toekomst. Zorgt de overheid voor de inrichting van het openbare terrein, van de ondernemers wordt verwacht dat de panden worden vernieuwd.

 
01-11-2008  

Groei & Bloei Almelo wint prijs

 

UTRECHT - Op de Algemene Vergadering van alle 146 afdelingen van Groei&Bloei in Utrecht op zaterdag 1 november heeft de afdeling Almelo e.o. in de competitie om de vernieuwingsprijs (18 inzendingen) een tweede prijs gewonnen. De inzending van Almelo, een verrassende PR- PowerPointpresentatie, leverde € 1000,- op. Voorzitter Anne Nijs nam de prijs in ontvangst. Lees meer over de afdeling Almelo.

 
02-11-2008  

Expositie Indigo Almelo geopend

 

ALMELO - In Kunsthal Hof 88 werd zaterdag de 18de Indigo-expositie geopend. Een 50-tal kunstwerken van onder meer Jan de Goede, Wanda Kieskamp, Frank Oude Weernink en wijlen Wim Izaks werden hierin tentoongesteld.

Naast toespraken van Ineke Pezie (voorzitter Indigo) en Rob Smolders (Kunstcriticus) was er muzikale begeleiding van twee Muziekschool-docentes die een samenspel-chanson opvoerden.

De Indigo-expositie is nog tot en met 7 december 2008 te bekijken in Kunsthal Hof 88.

< Hanny Niessen dankt Rob Smolders namens de Stichting Indigo

Fotoreportage (9 foto's)...

 
02-11-2008  

Kunstmarkt in wijkcentrum 'De Schelf'

 

ALMELO - Zondag werd de jaarlijkse kunstmarkt georganiseerd in het wijkcentrum 'De Schelf'. Ook dit jaar toonden diverse kunstenaars en hobbyisten hun zelfgemaakte kunstwerken zoals sieraden, schilderijen, houtsnijwerken, glaskunst, keramiek, bloemsierkunst, modelbouw en nog veel meer.

De kunstmarkt werd officieel geopend door Wethouder Reinier van Broekhoven, die tevens zelf nog even aan het figuurzagen ging. De muziekale omlijsting werd verzorgd door het Almelose viswijvenkoor 'De Schelle Vissen'.

< Wethouder van Broekhoven aan het figuurzagen.

Fotoreportage (21 foto's)...

 
03-11-2008  

SV Almelo huldigt jubilarissen

 

ALMELO - De sportvereniging Almelo is een der oudste verenigingen van Almelo en tijdens de algemene ledenvergadering van vrijdag jl. werden dan ook weer de nodige jubilarissen gehuldigd. Lees verder ...

 
04-11-2008  

Zembla TV actief in gemeente n.a.v. De Rechter

 

ALMELO - Radio Almelo meldt op haar website dat het VARA/NPS programma ZEMBLA met haar researchjournalisten in Almelo actief is n.a.v. de affaire 'De Rechter'. Volgens het bericht spreken zowel college, raadsleden en ambtenaren niet met ZEMBLA. Ook meldt Radio Almelo dat problemen met vergunningen en 'pesterijen door de gemeente' mede de aanleiding zijn geweest voor de echtgenoot van de exploitante van restaurant De Rechter om de wethouder en vier ambtenaren te gijzelen en het bedrijf van zijn echtgenote in de 'hens' te steken. Volgens het bericht wil ZEMBLA vooral de voorgeschiedenis belichten en meldt Radio Almelo eveneens dat raadsman Jan-Hein Kuijpers van verdachte O. van  mening is dat zijn cliënt mede door het handelen van de gemeente tot wanhoop werd gedreven.

< De kramen werden in opdracht van de marktdienst pal voor de ingang geplaatst.

 
04-11-2008  

Dubbele bekroning voor Dr. R. ten Doesschate


Foto: Dimence
  ALMELO/DEVENTER - Dhr. R. ten Doesschate is de langst zittende Nederlandse Ziekenhuisdirecteur die op één dag twee penningen ontvangt. Sinds 1985 maakte Ten Doesschate als voorzitter deel uit van de directie van Adhesie GGZ (nu: Dimence). Tijdens twee afscheidsrecepties nam hij op 4 november afscheid van medewerkers, patiënten, vrijwilligers, gepensioneerden en andere belangstellenden.
Lees verder...

 
04-11-2008  

College 'tilt' twee groene longen uit buitengebied

  ALMELO - De groene longen in het zogenoemde vlindermodel van de stad zijn altijd een 'heet hangijzer' geweest in de politieke arena van Almelo en zorgden voor menig stevig debat tussen gemeenteraad en het college van B&W. In de vorige raadsperiode zette de gemeenteraad het grafelijke gebied van de gemeente zelfs onder toezicht van de provincie dit tot leedwezen van het college van B&W dat zelf 'baas' over het gebied wilde blijven.
Lees verder...

 
05-11-2008  

Intocht Sinterklaas op 15 november


foto: Evenementenbureau Almelo
  ALMELO - In spanning wachten we af of hij ook écht weer zal komen dit jaar! Als alles volgens plan verloopt dan komen Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar op 15 november rond 13.15 uur aan in de haven van Almelo. Samen met de onhandige ‘Klaas Kluns' kunnen de kinderen vanaf 12.30 uur wachten op de Sint. Klaas Kluns denkt dat hij alles beter kan, maar de kinderen hebben hem vast en zeker gauw genoeg in de gaten! Hopelijk helpen ze hem een handje, anders loopt het hele feest nog in de soep....
Lees verder...

 
05-11-2008  

Bouw viaduct XL BusinessPark in volle gang

 

BORNERBROEK - De bouw van het viaduct over de Pastoor Ossestraat is in volle gang. Het viaduct, dat een onderdeel zal vormen van de nieuwe centrale weg in bedrijventerrein XL Businesspark Twente, wordt in twee dagen op zijn plaats gelegd. Hoofdaannemer Ballast Nedam legt de door Haitsma Beton vervaardigde betonnen liggers van 40 meter lang met behulp van twee stuks 600- tonskranen op de reeds gebouwde oplegpunten.

 
05-11-2008  

Ombudsman hield besloten zitting De Rechter

 

ALMELO - De provinciale Ombudsman heeft dinsdagmiddag in beslotenheid te Almelo een zitting gehouden n.a.v. de klacht tegen de gemeente over het ontruimen van het terras van Grandcafé De Rechter. Naast de Ombudsman en de commissieleden waren aanwezig de betrokken ambtenaren van de gemeente en de exploitante en haar raadsman. Over een maand zal de Ombudsman zijn eerste relaas aan beide partijen zenden voor commentaar, waarna later het definitieve standpunt van de Ombudsman zal volgen. 

 
05-11-2008  

Fanshop Heracles Almelo feestelijk heropend

 

Vanmiddag werd de nieuwe fanshop van Heracles Almelo na een verbouwing feestelijk heropend. Door de toegenomen populariteit van de club was besloten om de fans naast meer ruimte ook een ruimer assortiment te bieden. Hierdoor zijn de openingstijden van de fanshop aangepast en is deze ook op donderdag en vrijdag geopend.
Met het schieten van een bal door de deuropening verrichte Heracles-doelman Martin Pieckenhagen de heropening. Hierna namen de fans bezit van de fanshop.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
06-11-2008  

Enquete over buitengebied en groene longen

 

ALMELO - Volgens een artikel in TC Tubantia wil de Stichting Plattelandsontwikkeling Almelo (SPOA) weten hoe de inwoners van Almelo, Bornerbroek en Aadorp denken over het buitengebied van hun gemeente. Duizend stads- en dorpsbewoners worden de komende weken voor een schriftelijke enquête benaderd. De enquete kan mede van belang zijn nu het college van B&W de westelijke- en noordelijke groene long uit het bestemmingplan buitengebied wil halen. Lees verder

 
07-11-2008  

Hitec Power Protection ontvangt Gouden Gazelle

 

ALMELO - Hitec Power Protection BV in Almelo kreeg in de categorie grotere bedrijven de Gouden Gazelle Award van het Financieel Dagblad voor de sterke groei van het bedrijf. Hitec maakt noodstroomvoorzieningen voor ziekenhuizen, computercentra e.d.

 
07-11-2008  

Zembla TV op jacht naar de waarheid?

 

ALMELO - De researchjournalisten van het TV-programma Zembla zijn al een tijdje in Almelo actief op zoek naar de bestuurlijke waarheid achter het verhaal van restaurant De Rechter, dat uitmondde in de gijzelingszaak waarbij wethouder Kuiper en vier ambtenaren uren werden vastgehouden in het stadhuis. In de 'wandelgangen' van het stadhuis wordt gezegd dat Zembla stapels aan papier heeft opgeëist in het kader van de wet openbaarheid van bestuur over tal van Almelose zaken. Lees verder in het Almelo's Weekblad.

 
07-11-2008  

Raad beslist over verkoop historische panden


De uit de 17e eeuw stammende stadsboerderij, 't Wevershuisje.
 

ALMELO - Ondanks aandringen van de VVD wordt het Wevershuisje nog niet verkocht aan de AWS Beter Wonen. Beter Wonen wil het Wevershuisje aankopen om de financiële perikelen van de stichting het Wevershuisje te helpen oplossen. De VVD dringt al een jaar aan op verkoop en diende daarvoor tijdens de begrotingsbehandeling een motie in. Het college wees dat af, omdat het eerst een lijst van panden wil samenstellen die in het bezit van de gemeente zijn. De raad kan zich dan een beeld vormen over het totaal en het college adviseren welke panden daarna in de verkoop kunnen. Daarmee ontstaat eveneens de mogelijkheid dat de raad verkiest ook historische panden zoals het uit de 17e eeuw stammende Wevershuisje te verkopen. Jaren geleden speelde zich een soortgelijke discussie af over een mogelijke verkoop van Het Verkeershuis - nu restaurant 't Wetshuis - en ook de verkoop van Huize Castello en De Waag was destijds een 'hot item'.  VVD-wethouder Pingen moest toen zijn suggestie van verkoop van Het Verkeershuis intrekken gezien de commotie onder de bevolking die het voorstel met zich meebracht. Het college legt nu dit soort principiële besluiten handig op het bordje van de gemeenteraad.  Voor de VVD was de toezegging van het college toch voldoende om de motie in te trekken. Het blijft afwachten of er straks roering zal ontstaan onder de bevolking. 

 
08-11-2008  

Pius X wint voorronde 'Debaters'

  ALMELO - Drie keer winst in drie wedstrijden. De debaters van het Pius X College blijken mee te kunnen op het hoogste niveau. De Almelose debatclub plaatste zich gisteren letterlijk en figuurlijk zeer overtuigend voor de eindronde van het NK Debatteren: een heuse teamprestatie, dankzij de magnifieke inzet van de hele Piusdebatclub (en de betrokken medewerkers van school!). Op 6 december is het spannende vervolg bij de eindronde in universiteitsstad Leiden. Dat smaakt naar meer!
Lees verder...

 
10-11-2008  

Vriezenvener verdacht van steekpartij Koornmarkt

  ALMELO - Na een ruzie is bij een steekpartij in het centrum van Almelo een man zwaargewond geraakt. Het slachtoffer, een 26-jarige man uit Enschede, werd zaterdagochtend rond 03.00 uur neergestoken op de Koornmarkt.
Lees verder...

 
10-11-2008  

Lampionnenoptocht in het Schelfhorstpark

 

ALMELO - In de nacht van 10 op 11 november wordt het jaarlijkse Sint Maartenfeest gehouden. Voor de wijken Sluiterveld en Schelfhorst werd er een lampionnenoptocht georganiseerd. Alle kinderen van de groepen 1 t/m 8 konden meelopen in de lampionnenoptocht waarvoor zeer grote belangstelling was.

Alle kinderen konden zich verzamelen in de wijkcentra 'De Trefhoek' en 'De Schelf', waarna men onder politiebegeleiding naar het Schelfhorstpark liep. Binnen het Almelose Stonehedge werd naast het Sint Maartensvuur een toneelstukje opgevoerd.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
11-11-2008  

Buurgemeenten boos op wethouder Kuiper

 

ALMELO - De buurgemeenten zijn nogal gepikeerd over uitspraken van wethouder Bert Kuiper over het bouwvolume van de buurgemeenten waardoor de Almelose woningbouwplannen onder druk komen te staan. Kuiper doet een aantal uitspraken op zijn website en deed dat ook tijdens de begrotingsbehandeling vorige week toen de gemeenteraad aandrong om de provincie tot meer regie te bewegen. Lees e.e.a. in TC Tubantia.

 
11-11-2008  

Lampionnenoptocht door de Haghoek

 

Sinte Maarten, sinte Maarten
De koeien hebben staarten
De meisjes hebben rokjes aan
Daar komt sinte Maarten aan!

ALMELO - Vanavond trokken vele kinderen met lampionnen langs de deuren in het kader van Sint Maarten en werd het bovenstaand liedje veelvuldig gezongen. AlmeloNieuws maakte een aantal foto's van de lampionnenoptocht van Basisschool de Zegge in de Haghoek.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
12-11-2008  

Afgedankte 'Kanopieten' in 'Man bijt hond'.

 

ALMELO - Woensdagavond keek heel Almelo naar het NCRV-tv programma 'Man bijt Hond'. De uitzending ging over het 'afdanken' van de kanopieten die volgens de stichting Evenementen Almelo niet meer welkom zijn bij de intocht van Sinterklaas. Hebben we toch weer landelijk de aandacht op Almelo gevestigd!

 
12-11-2008  

Bankdirecteur "Baas van de Week"

 

ALMELO - De heer H.P. Visser bankdirecteur van de ABN-AMRO vestiging te Almelo was verkozen tot baas van de week. Daar stond echter een tegenprestatie tegenover. Hij moest namelijk kleding verkopen in de nieuwe fanshop van Heracles, wat heel wat anders is dan naar de dalende AEX cijfers kijken. Het ging de heer Visser goed af ondanks de kritiek van 'feestorganisator' de heer J.B. maar die rekening (financieel?) kan altijd later nog worden vereffend.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
13-11-2008  

Laatste fase verbouwing NS Fietsenstalling

 

ALMELO - De verbouwing van het NS Fietsenstalling op het Almelose NS-Station bevindt zich in haar laatste fase. Deze week werd de automaat geplaatst waarmee dagjesmensen en abonnementhouders (buiten openingstijden) in de nabije toekomst gebruik van gaan maken.

Na het opruimen van de verbouwingsobstakels wordt de nieuwe automaat eind november in gebruik genomen. NS zal extra personeel inzetten om dagjesmensen te laten wennen met de nieuwe automaat, waar alleen nog met Chipknip betaald kan worden. Abonnementhouders kunnen tijdens openingstijden gebruik maken van de te renoveren rijwielshop naast de automaat, en buiten openingstijden met een toegangspas voor de automaat.

< Nog even en dan wordt de nieuwe toegangspoort in bedrijf genomen.

 
13-11-2008  

Bioscoop op het Amaliaplein nadert zijn voltooiing

 

ALMELO - Bij een kortstondig bezoek van AlmeloNieuws.nl aan de in aanbouw zijnde nieuwe centrumbioscoop aan het Amaliaplein was duidelijk te zien dat de bouw in een eindfase verkeert. Investeerder Guido Voskamp leidde een aantal genodigden rond om Almelo's nieuwe aanwinst te bekijken en eveneens troffen we Neerlands grootste horeca-ondernemer Kooistra aan die in het complex o.a. zijn succesformule Grand Café De Drie Gezusters in exploitatie gaat nemen.

Buiten op het Amaliaplein was de gemeente druk doende om het Amaliaplein te laten herinrichten, waarbij de indeling van de terrassen en de looppaden naar de ingang van de bioscoop wordt geaccentueerd met van LED-verlichting voorziene stroken van Belgisch hardsteen. Over enkele weken moet het plein klaar zijn en ook de bioscoopexploitatie gaat nog in december van start. 

Fotoreportage (12 foto's)...

 
13-11-2008  

Kleine explosie in Stadscafe Waagplein 1

 

ALMELO - Bij verbouwingswerkzaamheden aan de rookruimte heeft zich vanmiddag een kleine explosie voorgedaan bij de bieropslag van het Stadscafe Waagplein 1.
Vermoedelijk heeft men een leiding geraakt maar gelukkig was de schade te overzien zodat vanavond de band L.I.N.E. gewoon kan optreden.
Deze bekende band treed op vanaf 22.00 uur en de toegang is gratis.

< Schade was te overzien.

 
14-11-2008  

Voorrondes nationale voorleeswedstrijd gestart.

 

Afgelopen maand zijn op openbare basisschool De Tandem in de Schelfhorst de voorrondes gestart voor de voorleeswedstrijd. Uit de groepen 5, 6, 7 en 8 zijn per groep twee of drie winnaars gekozen. Deze winnaars hebben vrijdagmorgen 14 november mogen deelnemen aan de schoolfinale. De andere kinderen van deze groepen wonen de wedstrijd bij in de hal van de school. Ook ouders van de groepswinnaars hebben een uitnodiging gekregen. Een jury bestaande uit een directielid en twee hulpouders hebben samen met de kinderjury een voorleeskampioen gekozen uit de groepen 5/6 en één uit de groepen 7/8. Lisa Meijer mag zich de voorleeskampioen van 5/6 noemen en Efraim van der Mey van 7/8. Ze hebben dubbel en dwars een boekenbon verdiend. De voorleeskampioen van 7/8 van De Tandem mag ook nog deelnemen aan de Almelose kampioenschappen. We wensen Efraim veel succes.

 < Efraim van der Mey.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
14-11-2008  

Brandweer jubilarissen door collega's gehuldigd

 

ALMELO - De Almelose brandweer had op vrijdagavond 14 november een jaarlijkse jubilarissen-avond georganiseerd. Diverse vrijwilliger- en beroepsbrandweerlieden ontvingen een onderscheiding doordat zij 12,5 of 25 jaar in dienst waren, of afscheid namen van het Almelose korps.

Burgemeester Menno Knip reikte onder het genot van een hapje en een drankje diverse ere-speldjes uit, met als klap op de vuurpijl een koninklijke onderscheiding - Lid in de orde van Oranje-Nassau - voor Johan van Brouwershaven.

< Alle jubilarissen mèt vrouwen, Frank Schumacher en Burgemeester Knip

Fotoreportage (22 foto's)...

 
15-11-2008  

Meer dan 60 getuigen in gijzelingszaak?


^ Twee leden van het arrestatieteam naast de kamer van de wethouder
 

ALMELO - Voor de rechtbank in Almelo is vrijdag de strafzaak tegen verdachte O. van de gijzeling in het stadhuis van Almelo van start gegaan. De man wordt er van verdacht dat hij in juni wethouder Kuiper en vier ambtenaren vijf uur lang gijzelde, nadat hij eerst het restaurant van zijn vrouw in brand stak. Hem wordt poging tot doodslag, illegaal wapenbezit, gijzeling en brandstichting ten laste gelegd. De zitting van vrijdag is een zogenoemde regiezitting, waarin de verdediging aan de rechtbank meldt welke getuigen en deskundigen er volgens de verdediging gehoord moeten worden en of er nog extra onderzoek nodig is. Ook wordt de 18 jarige zoon van verdachte O. gedaagd voor medeplichtigheid en verboden wapenbezit. Voor beide zaken wil de verdediging ruim 60 getuigen oproepen waaronder tal van ambtenaren, burgemeester Knip en de wethouders Kuipers en Sjoers. 

Lees het verslag van TC Tubantia en het Almelo's Weekblad over de regiezitting

 
15-11-2008  

Sinterklaas feestelijk ontvangen in Almelo


Sinterklaasje kom maar binnen ...
 

ALMELO - Onder het toeziend oog van duizenden ouders en kinderen is Sinterklaas vanmiddag feestelijk Almelo binnengevaren. Al bij de brug van de Schuilenburgsingel stonden tientallen kinderen te wachten tot de goedheiligman voorbij zou komen. Dit was ook het geval bij de Eilandbrug (Aalderinksingel).

Onder een luid gezang werd de Sint onthaald, en stonden de pieten te popelen om de kinderen van pepernoten te voorzien. Na de ontvangst op de kade ging de Sint per koets naar het stadhuis, muzikaal begeleid door het Koninklijke Almelose Harmonie-orkest. Op het Stadhuisplein werden diverse liedjes gezongen en gedanst, waarna de Sint samen met loco-burgemeester Mieke Kuik genoten van nog meer verrassingen.

Aansluitend volgde er een rijtoer door de stad, wederom vergezeld met vele pieten en 'rondevliegende' pepernoten.

Fotoreportage (53 foto's)...

 
17-11-2008  

Bezwarencommissie deelt weer een 'tik' uit

 

ALMELO - Vorige week meldde het college van B&W dat het niet van zins is te wachten met het kappen van 120 bomen in het gebied Nijrees - noord. Als argumentatie gebruikte het college dat anders mogelijk schadeclaims van projectontwikkelaars tot de mogelijkheden behoorden en ook bij een aangepast kappen het aantal geprojecteerde woningen niet gehaald zou kunnen worden. Deze mening van het college werd verkondigd ondanks de wetenschap dat er nog bezwarenprocedures tegen de bomenkap liepen.

De gemeentelijke bezwarencommissie heeft nu echter amper een week later negatief geadviseerd en vindt dat het college de aan zichzelf verleende kapvergunning moet intrekken om geen onomkeerbare situatie te laten ontstaan. 

Feitenlijk is het college van B&W nu bij meerdere bezwaren voor de zoveelste keer in 'onmin' geraakt met de gemeentelijke bezwarencommissie zodat redelijker wijze betwijfeld kan worden of het college van B&W zich wel realiseerd dat er in dit land wettelijke procedures bestaan. Zo werd door de commissie het college van B&W ook al in bezwaren van kinderspeelparadijs 'Dolle Pret' en Restaurant 'De Rechter' in het ongelijk gesteld. Ook de afdeling Bestuursrecht van de Rechtbank Almelo stelde in beide laatste zaken het college van B&W in het ongelijk bij het opleggen van dwangsommen. Ook de provinciale Ombudsman hield onlangs een 'besloten' zitting t.a.v. de weigering van een Evenementenvergunning op Koninginnedag voor de exploitante van Restaurant 'De Rechter'. In deze procedure is nog geen uitspraak voorhanden.

Kijk ook onder Politiek Almelo - antwoordt B&W op vragen bomenkap PvdA

 
17-11-2008  

Clubkampioenschappen APKV Het Oosten


Indisch vechthoen van Almeloër Ronald Jansen, vorig jaar één van de toppers op het clubkampioenschap. FOTO: APKV Het Oosten.
 

ALMELO/BORNE – De Almelose kleindierenvereniging APKV Het Oosten houdt komend weekeinde het jaarlijkse clubkampioenschap. De titelstrijd op 21, 22 en 23 november is ondergebracht op de open tentoonstelling van zustervereniging BPKV uit Borne.
De mooiste kleindieren zoals konijnen, kippen, sierduiven en siervogels zijn op genoemde dagen te zien in sporthal ‘t Wooldrik aan de Bornerbroeksestraat in Borne. Voor de leden van APKV Het Oosten staan verschillende kampioenschappen op het programma, zoals die voor het fraaiste hoen, het fraaiste dwerghoen, de fraaiste sierduif en het fraaiste konijn. Met name in laatstgenoemde categorie is de concurrentie de afgelopen jaren flink toegenomen. Heel bijzonder is het dat binnen de gelederen van de Almelose club liefst drie fokkers (Jan en Harald Asbreuk en Jan Ligtenberg) zijn van het zeldzame ras Belgisch haas. Ook zijn er tal van nieuwe leden die met hun fraaiste konijnen een gooi naar de felbegeerde titel van clubkampioen doen, onder wie Dennis Voortman uit Almelo. Voortman fokt Tans en met dat ras kwam hij recentelijk zeer goed voor de dag op de open tentoonstelling van De Eendracht in Rijssen.
Bij zowel de sierduiven als de hoenders komen topfokkers met hun dieren naar de show. Een groep leden van APKV Het Oosten behoort ook op de grote (inter)nationale shows doorgaans tot de prijswinnaars. De show in Borne is derhalve een uitgelezen kans om een groep schitterende rasdieren in alle rust te bekijken. Vaak staan ook nog eens de nodige dieren te koop.
De keurmeesters nemen alle ingezonden dieren komende vrijdag onder de loep. Het betreft een keuring achter gesloten deuren, waarbij publiek niet wordt toegelaten. Aan het einde van zo’n keuring brengt elke keurmeesters zijn mooiste dieren voor. Uit dat selecte groepje dieren die in alle opzichten voldoen aan de eisen die aan een ras worden gesteld, kiest de hoofdjury de uiteindelijke kampioenen.

Algemene info:
Clubkampioenschappen APKV Het Oosten, in sporthal ’t Wooldrik aan ’t Wooldrik 1 in Borne. Openingstijden: vrijdag 21 november, 20.00-22.00 uur, zaterdag 22 november, 10.00-16.00 uur en zondag 23 november, 10.00-16.30 uur. Info op internet: www.apkvhetoosten.nl 

 
18-11-2008  

Honderd staatsloten voor goede rookmelders

  ALMELO - De familie Segers aan de Ambtstraat werd dinsdagmiddag blij verrast toen een brandweerwagen voor de deur stopte om 100 staatsloten af te leveren.
Tijdens de brandpreventieweken was bij een controle gebleken dat alle rookmelders bij de familie Segers uitstekend werkten en zo dongen zij mee naar de prijzen.
Lees verder...

 
19-11-2008  

Raad reageert eindelijk op klachten vergunningen

 

ALMELO - Het heeft even geduurd, maar de gemeenteraad heeft voor het eerst gesproken over de affaire 'De Rechter' en mogelijke oorzaak waarom dit ontspoorde tot een gijzelingsactie waarbij wethouder Kuiper en vier ambtenaren uren werden vastgehouden door de echtgenoot van de exploitante van het restaurant.

De raad wil dat een onafhankelijk extern bureau gaat onderzoeken hoe het vergunningenbeleid en handhaving in Almelo in de praktijk wordt vorm gegeven. De horeca valt vergunningtechnisch grotendeels onder bevoegdheid van burgemeester Knip. Qua bestemmingsplan is het mede de bevoegdheid van wethouder Kuiper, maar ook wethouder Sjoers heeft in het kader van het Masterplan een grote vinger in de pap.

Alle fracties spraken hun afschuw uit over de gijzelingsactie en woordvoorder H. Nijhuis (VVD) merkte zelfs letterlijk op; „Maar dat dit incident gevolg zou zijn van het handelen van de gemeente, is de wereld op z’n kop”
Toch spraken vele burgers de gemeenteraadsleden aan op het gebeuren en de praktijk van alle dag bij het al dan niet verlenen van vergunningen. ALA-raadslid Gijs Stork daarover; "De teneur was die van onvrede over het beleid aangaande vergunningen en handhaving." Stork juicht het onderzoek dan ook toe en sprak in dit verband dat je dus eigenlijk kunt spreken over een burgerinitiatief.

De gemeenteraad roept in het kader van het onderzoek burgers dan ook op zich te melden bij de griffie van de gemeenteraad indien zij een rol willen spelen in het onderzoek en hun bevindingen aan de externe onderzoekscommissie kenbaar willen maken.
Fractievoorzitter B. Kozijn (PvdA) wil zelfs dat extra geld wordt vrijgemaakt om het onderzoek nog voor de zomer van 2009 te kunnen afronden.
Over het in opdracht van de burgemeester opgestelde 'Feitenrelaas' werd door de gemeenteraad niet gesproken, maar het lijkt onvoorstelbaar dat dit 'Feitenrelaas' door de externe onderzoekscommissie zal worden genegeerd. Temeer daar dit 'Feitenrelaas' door de Rechtbank ook is toegevoegd aan de strafzaak over de gijzeling. In het strafproces heeft de advocaat van verdachte O. maar liefst een getuigenlijstje van ruim 60 personen voorgelegd aan de Rechtbank om te worden gehoord, waaronder burgemeester Knip, de wethouders Kuiper en Sjoers en een hele rij aan ambtenaren die betrokken zijn geweest met de 'vergunningsperikelen' voorafgaande aan de gijzeling.

 
19-11-2008  

Zembla TV zondag a.s. over misstanden Almelo

 

HILVERSUM - Afgelopen zomer werden in Almelo een wethouder en vier ambtenaren gegijzeld. De dader, een Turkse ondernemer, had eerst zijn café en auto in brand gestoken.
Na de wapens te hebben neergelegd verklaarde hij te zijn gek gemaakt door de overheid. Was het een incident of is er echt iets mis in Almelo? ZEMBLA over een gemeente met ambitieuze plannen en burgers die daaronder bezwijken.

Zondag 23 november om 22.10 uur bij de VARA/NPS op Nederland 2

 
19-11-2008  

College negeert bezwaren bouwplan Bornerbroek

 

BORNERBROEK - Het Almelose college van B & W negeert de bezwaren tegen de bouw van 16 appartementen op de plek van de voormalige Rabobank in hartje Bornerbroek. Woningstichting St. Joseph krijgt dan ook de gewenste bouwvergunning en wil van start zodra voldoende belangstelling voor de appartementen is getoond. Dorpsbelangen Bornerbroek vindt het bouwplan een maatje te groot voor het kerkdorp en overweegt nog nadere stappen om de bouw tegen te gaan.

< bouwplan 16 appartementen Bornerbroek

 
19-11-2008  

Herman Waanders ziet Abraham

 

ALMELO - Woensdag 19 november j.l. is Herman Waanders 50 jaar geworden en dat heeft hij geweten.
Een bewegende Abraham voor de deur (aan de Goudenregenstraat), gemaakt door het bedrijf waar hij werkt (Morsinkhof groep Hengelo) en nog een toepasselijke tekst op een groot spandoek. Herman Waanders is ook actief lid van sv. Rietvogels en supporter van FC Twente. Op 21 november is er nog een feestje en dan op naar de volgende 50 jaar!! Herman nogmaals van harte gefeliciteerd.

 
21-11-2008  

Verbazing alom Telegraaf-artikel Turkse maffia

  Verbazing alom in Almelo over Telegraaf-artikel Turkse maffia

ALMELO - Gisteren stond in de Telegraaf een groot artikel dat Almelo in de greep zou zijn van de Turkse maffia die horeca-ondernemers, gemeentebestuur en ambtenaren in Almelo zou afpersen en bedreigen. Het artikel van de hand van Telegraaf-journalist Jan Colijn werd groots gebracht en er werden anonieme woordvoerders aangehaald die het verhaal zouden bevestigen.
Lees verder...

 
22-11-2008  

Koningin op bezoek bij kamerheer in Almelo

bron: TC Tubantia
 

 ALMELO - Op weg naar de opening van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede heeft koningin Beatrix vrijdagmiddag ook Almelo aangedaan. Ze was enige tijd te gast op De Bellinckhof, het landgoed van mr. Egbert ten Cate, haar kamerheer in Overijssel. Volgens burgemeester Knip van Almelo, die vooraf was ingeseind, betrof het een informeel bezoek.
"Bij bezoeken aan de provincies gaat de koningin vaak ook even bij haar kamerheer langs." Ten Cate is sinds 1997 kamerheer van de koningin. In het dagelijks leven is mr. Egbert ten Cate bankier van Bank ten Cate &Cie te Amsterdam.

 
22-11-2008  

Club Mistique wordt weer een bordeel

 

ALMELO - Het voormalige bordeel Club Mistique aan de Bornerbroeksestraat 28 wordt weer een bordeel. In het pand komen volens de exploitant 27 peeskamertjes. Eerder werd Club Mistique door burgemeester Knip gesloten wegens een schietincident. De ruim 60 ingediende bezwaren werden ongegrond verklaard of niet ontvankelijk verklaard. De gemeente buigt zich nog over de exploitatievergunning van het bordeel dat weer open wil.

 
22-11-2008  

Open huis Bascule door De Schakel Makelaars

 

ALMELO - Aan de oevers van het Almelo-Nordhorn kanaal en de rand van het landgoed Huize Almelo, verrijst het prestigieuze appartementsgebouw De Bascule.

Wonen in De Bascule brengt het beste uit twee werelden samen; leven in een echte stad én genieten van de prachtige natuur. Met recht het mooiste plekje van Almelo...
Vandaag was er open dag van 11.00 tot 13.00 en Almelo Nieuws was hierbij aanwezig.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
22-11-2008  

Sinterklaas optocht "het Sluitersveld"

 

ALMELO - Zaterdag was in de wijk het Sluitersveld de 'hulp-sint' te gast nadat één week eerder de goedheiligman al per pakjesboot in de Almelose centrumhaven was gearriveerd. Per koets vertrok de sint om 13.00 vanaf Eugeria richting wijk- en jeugdcentrum "De Trefhoek". Sinterklaas werd begeleid door 19 pieten, een motorpiet, een auto van de woningstichting St. Joseph, een pakjeswagen en ruim 15 reclamewagens van winkeliers uit het Sluitersveld. Dit alles onder muzikale begeleiding van de Deldense Drumfanfare.

Om kwart voor drie werd de sint welkom geheten door wijkwethouder dhr. R. van Broekhoven. In wijk- en jeugdcentr "De Trefhoek" was daarna nog een feestelijk samenzijn met sint en zijn pieten voor de kinderen van 3 t/m 8 jaar. Namens de ondernemersvereniging "Ootveld" werd de sint een heerlijke fles bisschopswijn aangeboden.

Fotoreportage (22 foto's)...

 
23-11-2008  

Sjoers kocht bouwkavel met 38.000 euro voordeel

 

ALMELO - Volgens TC Tubantia schetst Zembla in de uitzending van vanavond 22.10 uur op Nederland 2 hoe Almelo met twee maten meet. Tegenover het ondernemerspaar Ahmet en Ayse O. dat niets voor elkaar krijgt, staat de succesman in de plaatselijke horeca J. Torny die alles kan maken. Het programma wijst daarbij op zaken-, familie- en vriendenbanden tussen Torny en de fractievoorzitters van het CDA en de VVD en wethouder A. Sjoers.

Ook ontdekte Zembla dat wethouder Sjoers ruim 38.000 euro minder betaalde dan zijn buren voor een bouwkavel in het Kollenveld. Sjoers reageerde richting TC Tubantia dat burgemeester Knip en topambtenaar Haarhuis hadden 'toegezien' op de transactie.

Ook in de uitzending een interview met Ahmet O. die doorgedraaid de zaak van zijn echtgenote in de 'hens' stak en daarna weth. Kuipers en vier ambtenaren gijzelde in het Almelose gemeentehuis.

De eerste publieksreacties in TC Tubantia praten de actie van O. niet goed, maar vinden wel dat betrokken bestuurders dienen af te treden.

Lees het hele verhaal in TC Tubantia en kijk hier naar de Zembla uitzending of lees het gastenboek.

Lees ook wat de juridisch adviseur van exploitante Okci schrijft.

Lees de analyse in TC Tubantia.

Lees de Telegraaf

 
23-11-2008  

Literaire salon: Rita Verdonk en Lulu Wang

 

ALMELO - In leescafé De Meridiaan ontving Rita Verdonk van de politieke partij Trots op Nederland haar favoriete schrijver Lulu Wang. Als gespreksleider trad op hoofdredacteur van De Roskam, Han Pape. Op de vraag waarom Lulu Wang? zei Verdonk; "Och vele andere schrijvers zien mij niet zitten en ik heb haar nieuwste boek Heldere Maan gefacineerd gelezen. Een boek met rust contrasten en vooral onthaasting." Verdonk was vooral gefacineerd over de passage waarin Lulu Wang over vijf pagina's beschrijft hoe een chinese de dauw van een blad afstrijkt. "Die passage heb ik bijna ademloos gelezen," zei Rita.

Met ongeveer 70 bezoekers was het leescafé goed gevuld en velen kregen van Rita Verdonk ook de andere kant van haar persoonlijkheid te zien. Niet de harde politica, maar een vrouw die ook in katzwijm kan vallen bij een goed boek. Lulu Wang ontpopte zich als een enthousiast vertelster over de cultuur in haar geboorteland waar volgens haar het allochtonenprobleem überhaupt niet speelt ondanks de diverse culturen en 56 talen die China herbergt. Han Pape had er een 'makkie' aan.   

Lulu Wang werd in 1960 geboren in Beijing. Op achttienjarige leeftijd ging zij studeren aan de Universiteit van Peking, Faculteit Engelse Taal, Linguïstiek en Letterkunde. Op haar vijfentwintigste verhuisde zij naar Nederland. Haar debuutroman Het Lelietheater werd een enorm succes; alleen al in Nederland werden er meer dan 800.000 van verkocht. Ze kreeg er het Gouden Ezelsoor voor en werd bekroond met de Nonino Prijs.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
24-11-2008  

Almelo kan na Zembla borst nat maken...

 

ALMELO - In TC Tubantia een analyse over de Zembla- uitzending en zelfs kritische kanttekeningen over het Almelose college en de bestuurscultuur. Van de stadsredactie of heeft de eindredactie de regie over genomen? Lees verder...    

 
24-11-2008  

Stork: Knip en Sjoers moeten hun biezen pakken

 

ALMELO - "Als het kerels zijn dan trekken ze nu hun conclusies en pakken ze hun biezen." Gijs Stork, raadslid voor het Almelo’s Liberaal Alternatief (ALA) is onthutst over het beeld dat Zembla zondagavond heeft geschetst van het optreden van burgemeester Knip en wethouder Sjoers. Lees verder in TC Tubantia.

Hedenmiddag zijn de fractievoorzitters om 14.30 uur in het stadhuis ontboden voor een crisisberaad n.a.v. de ZEMBLA-uitzending. Over dat overleg is nog niets bekend. Vrijdag was er ook al een speciaal college-overleg en er werd zelfs besloten dat wethouder Mieke Kuik-Verweg niet naar Denizli zou afreizen zoals gepland.

Vanmiddag 'lekte' wel uit dat het hoofd voorlichting van de gemeente Almelo al vorige week donderdag contact op nam met RTV Oost. In dat contact meldde de voorlichtster aan RTV Oost dat zij burgemeester Knip 'in de aanbieding' had om te reageren op de TV- uitzending van ZEMBLA. Niet dat men toen al wist waar de uitzending over zou gaan, maar volgens haar kon burgemeester Knip alles ontrafelen. Waarom Knip dan niet ZEMBLA te woord wilde staan kan dan ook een raadsel genoemd worden. Overigens had de afdeling voorlichting het college van B&W wel degelijk geadviseerd aan de uitzending mee te werken. Vanavond dus burgemeester Knip op TV Oost maar niet met de door de wol geverfde journalist Jan Medendorp zoals u wellicht gedacht had, nee dan zou Knip niet komen!   

AANVULLEND BERICHT

Het Almelose college van B & W heeft inmiddels een persbericht 'de wereld' ingestuurt dat u kunt lezen op deze site onder het kopje Politiek Almelo. 

 
24-11-2008  

B&W wil bouw in Landgoed Het Paradijs toestaan

 

ALMELO - Een nieuw conflict in Almelo dient zich aan nu het college van B&W projectontwikkelaar Voskamp wil toestaan twee vrijstaande huizen te bouwen op het Landgoed Het Paradijs. Het landgoed was van oudsher een gedeeld domijn van de voormalige textielbaronnen Ten Bos en Bendien en is nu in het bezit van Voskamp. Aan de andere zijde van het Landgoed Het Paradijs is de wijk Kollenveld ontwikkeld en deze wijk kent een afstand van het landgoed middels een blijvende groene strook van 50 meter.

Aan de zijde van de Bolkshoekweg wil het Almelose college nu de bouw van twee vrijstaande huizen toestaan waarvoor een deel van het bos moet worden gekapt. Omwonenden zijn tegen het plan en maken nu bezwaar tegen het ter inzage gelegde nieuwe bestemmingsplan Oost Hofkamp-Paradijs. Zij hebben hun bezwaren geuit bij de raadsleden Stork (ALA) en Hammink (PvdA) en hebben tevens juridisch adviseur J. Eshuis in de arm genomen. Vlak bij de beoogde bouwplaats bevindt zich eveneens een oorlogsmonument vanwege een executie tijdens de 2e Wereldoorlog door de Duitse bezetters. 

Lees meer over het bestemmingsplan. 

 
26-11-2008  

Knip in debat bij Pauw en Witteman (update)

 

HILVERSUM - Afgelopen zondag zond Zembla een documentaire uit over de café-eigenaar uit Almelo, die deze zomer een wethouder en vier ambtenaren gijzelde. Burgemeester Menno Knip wilde niet meewerken aan de documentaire. Knip gaat vanavond bij Pauw en Witteman in op de gijzelzaak. Ook Aysje Okci, de vrouw van de gijzelnemer, is vanavond te gast samen met haar advocaat Jan Hein Kuijpers.

Verder te gast zijn Peter Paul de Vries over het Tweede Kamer overleg met topbankiers en Rowwen Hèze over hun nieuwe cd en ze treden op.

Kijk hier naar de uitzending

Wat schrijft De Volkskrant

Wat schrijft TC Tubantia

Wat schrijft Elsevier 

Wat zegt juridisch adviseur J. Eshuis van exploitante Ocsi-Erdem van Grand Café De Rechter over de uitzending van Pauw & Witteman en wat zegt hij over de Wet Voorkeursrecht Gemeenten in de zaak Sjoers over de aanschaf van een bouwkavel in 2004 op het Kollenveld

27-11-2008 Volgens de burgemeester zijn gelijke gevallen niet altijd gelijk.
27-11-2008 Wet voorkeursrecht gemeenten ook de wethouder weet het blijkbaar niet meer.
Klik hier.

Knip en de contradictie

 

 
27-11-2008  

Twaalf getuigen gedaagd in gijzelingszaak

 

ALMELO - Liefst 66 getuigen wilde advocaat Jan Hein Kuijpers horen in de gijzelingszaak tegen Ameth O. en diens mede verdachte zoon. Ahmet O. gijzelde in juni wethouder Kuiper en vier ambtenaren nadat hij door het lint was gegaan en de zaak van zijn echtegenote in de brand stak en woedend naar het gemeentehuis toog.

Aanleiding zou de trainerende houding van de gemeente zijn ten opzichte van de vergunningaanvragen, het ingrijpen in de duur van het huurcontract, het onder dwang belemmeren van terrasexploitatie en een door de rechtbank van tafel gepoetste dwangsom die was opgelegd om de al geopende zaak te sluiten. 

Op het wensenlijstje van advocaat Kuijpers stonden burgemeester Knip, de wethouders Sjoers en Kuipers en tal van gemeenteambtenaren die betrokken zijn geweest met de vergunningsperikelen en terrasontruiming. De rechtbank te Almelo besloot vandaag slechts 12 getuigen te laten horen. Het overgrote deel werd door de rechtbank gemotiveerd afgewezen.

 
27-11-2008  

'Gestopte' verkeerslichten hinderen avondspits

 

ALMELO - Rond 15:35 uur trad vanmiddag een storing op bij de verkeersregelinstallatie aan de Van Rechteren Limpurgsingel ter hoogte van de MacDonalds. Als gevolg van een mogelijke kortsluiting in een der verkeerslichten werd de verkeersregelinstallatie automatisch omgeschakeld tot knipperend oranje.

De verkeersregelaars van Stadstoezicht hebben tot ongeveer 17:10 uur het verkeer geregeld waarna technisch bureau Imtech de installatie weer in werking stelde. De controle met behulp van een hoogwerker bij de lichten bracht geen oplossing, waarna de aanstuurkaarten van een tweetal lantaarns werden verwisseld. Na een tijdje proefdraaien en toeziend oog door de verkeersregelaars werd het sein veilg gegeven en konden de verkeersregelaars weer naar huis.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
27-11-2008  

Drukbezocht Open huis Commujon LSG

 

ALMELO - Op 27 November 2008 opende Commujon LSG voor het eerst haar deuren voor het hele publiek. Reden voor AlmeloNieuws even een kijkje te gaan nemen bij dit nieuwbouwproject aan de Vriezenveenseweg 229 – 231.

Commujon LSG beschikt over een zeer modern multifunctioneel centrum met onder andere: Een gymzaal, zwembad, fitnessruimte, gameruimte, werkplaats, muziekstudio en een eigen keuken waar naar hartelust gekookt kan worden.

Commujon biedt hulp aan normaal begaafde jongeren en hun ouders(s)/verzorger(s), jongeren kunnen worden geholpen met bijvoorbeeld problemen die te maken kunnen hebben met de opvoeding. Dit kan ook in de relatiesfeer liggen met ouder(s) of verzorger(s). Commujon kan jongeren ook zorg en hulp bieden als het b.v. op school, in de vrije tijd of op het werk niet naar wens gaat.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
29-11-2008  

Kees Smit blij met koper Sjoers

bron: TC Tubantia
 

ALMELO - Kees Smit, de Almelose zakenman in tuinmeubels, wilde goed verdienen aan zijn grondverkoop aan projectontwikkelaar Groothuis.
Zodat hij zijn dochter een 'gratis' kaveltje toe kon stoppen. Maar aan wethouder Anthon Sjoers hoefde hij - ten gunste van zijn dochter - niet te verdienen. Lees verder in TC Tubantia.

 
29-11-2008  

Onderzoek grondaankoop wethouder Sjoers

bron: TC Tubantia
 

ALMELO - Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) te Amersfoort gaat onderzoek doen naar het handelen van wethouder A. Sjoers bij de aankoop van het perceel - in de nieuwbouwwijk Kollenveld - waarop hij woont. Het raadspresidium heeft daartoe vrijdag de opdracht verstrekt. Fractievoorzitters van de gemeenteraad Almelo drongen eerder op zo'n onderzoek aan na.v. de tv-uitzending van ZEMBLA op zondag 23 november.

Lees hier het onderzoeksdossier van TC Tubantia en de koopakte over de kaveltransactie van wethouder Sjoers.

 
29-11-2008  

Overweg Rietstraat tot 6 december gesloten

 

ALMELO - De spoorovergang aan de Rietstraat blijft nog tot zaterdag 6 december gesloten voor autoverkeer. De reden voor de langere afsluiting ligt volgens Prorail aan de slechte kwaliteit van de ondergrond, die opnieuw moet worden gefundeerd.
Aan de Rietstraat wordt de overweg voorzien van dubbele automatische overwegbomen (ADOB) voor zowel het autoverkeer als voor voetgangers en fietsers. Bij een ADOB wordt via een elektronisch oog in de gaten gehouden of bij het sluiten van de bomen zich nog 'overstekers' binnen de slagbomen bevinden. Is dat het geval, blijft automatisch één boom omhoog staan als 'ontsnappingsroute'. AlmeloNieuws nam er een kijkje.

Ook de overweg aan de Violierstraat is door autoverkeer slechts uit de richting Schoolstraat - Violierstraat te gebruiken. Deze overweg krijgt een ongelijkvloerse kruising met de aanleg van het Verdiept Spoor. Prorail is bij de toeritten naar de verdiepte bak bezig om de tijdelijke damwanden tussen het noodspoor en de verdiepte bak te verwijderen. In dat verband is er geen treinverkeer tot maandagochtend 31 december om 05.00 uur.
In Hengelo wordt tegelijkertijd het emplacement en omgeving onderzocht op bommen i.v.m. de vernieuwing van het gebied rondom het station. De NS zet bussen in tussen Almelo en Hengelo.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
29-11-2008  

Presentatie van Opel Insignia bij Opel-Kamp

 

ALMELO - De Opel Insignia is één van de meest besproken auto´s van de afgelopen tijd. Vele teasers, tal van spyshots en minstens zoveel geruchten deden de afgelopen maanden de ronde. Opel heeft er daarmee alles aan gedaan om de auto flink in de kijker te spelen. En terecht, want Opel heeft behoorlijke ambities met de Vectra-opvolger. Een nieuwe naam, een nieuwe auto en een nieuwe designtaal worden met de Insignia gepresenteerd. En daar wil Opel - terecht - flink mee in de kijker spelen.

Een drukbezochte presentatie van de auto van het jaar bij Opel-Kamp.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
29-11-2008  

Sinterklaas in het zonnetje gezet door kinderen

 

ALMELO - Normaal gesproken voorziet Sinterklaas de kinderen van allerlei speelgoed en lekkernij. Vandaag was dat anders, want kinderen konden hun speelgoed langsbrengen bij de goedheiligman, die voor de gelegenheid bij het Wevershuisje aanwezig was. Dit in het kader van de 'Sinterklaas verwen middag'.

Ondanks de kou maakte de kinderen de goedheiligman blij met veel knuffels, puzzels en soms futuristisch speelgoed. Daarnaast konden ze met de Sint op de foto, zoals hiernaast.

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina