Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-11-2008  

Intocht Sinterklaas op 15 november


foto: Evenementenbureau Almelo
 

ALMELO - In spanning wachten we af of hij ook écht weer zal komen dit jaar! Als alles volgens plan verloopt dan komen Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar op 15 november rond 13.15 uur aan in de haven van Almelo. Samen met de onhandige ‘Klaas Kluns' kunnen de kinderen vanaf 12.30 uur wachten op de Sint. Klaas Kluns denkt dat hij alles beter kan, maar de kinderen hebben hem vast en zeker gauw genoeg in de gaten! Hopelijk helpen ze hem een handje, anders loopt het hele feest nog in de soep....

Als de Sint iedereen in de haven heeft begroet, vertrekt hij in zijn prachtige koets richting het stadhuis. Vanaf 13.30 uur is daar het feest al in volle gang met Fleur Klapdeur en Bram Boterham, die de kinderen vermaken...

Onze locoburgemeester mevrouw Kuik zal om 14.15 uur Sinterklaas met een warm onthaal, welkom heten in Almelo. Na de ontvangst op het stadhuis maakt de Sint om 14.45 uur met al zijn Pieten een rondtocht door de binnenstad. Op verschillende plaatsen van de rondtocht, neemt Sinterklaas even de tijd om uit te stappen en handjes te schudden.

We willen nog niet meteen alles verklappen, maar dit jaar neemt de Sint een paar hele bijzondere Pieten mee. Heb je de Pepernootpiet wel eens ontmoet? Of de Meisjespieten, de Techniekpiet of niet te vergeten de Danspieten?
De stoet bestaat uit een kleurrijke verzameling Pieten die dansen, streken uithalen en natuurlijk pepernoten uitdelen!
De rondtocht eindigt om 16.00 uur op de markt, waar Sint op een mooie troon tekeningen in ontvangst zal nemen.

De Hoofdpiet van Sint
Vorig jaar bezeerde de Hoofdpiet tijdens de intocht zijn knie en moest in het ziekenhuis van Almelo geopereerd worden.
Sint heeft ons al laten weten dat het been van de Hoofdpiet weer helemaal hersteld is. De Hoofdpiet staat dit jaar tijdens de intocht dus gewoon weer aan Sint's zijde!

Archief
Terug naar vorige pagina