Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-07-2015  

Veel koel water op Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – Met water weet de organisatie van de Almelose Ruiterdagen wel om te gaan. Voor jaren werd al op 2,5 ha een allweater-bodem aangelegd om wedstrijden te kunnen laten doorgaan bij hevige regenval. Dit omdat het financiële risico van afgelasting met meer dan tweeduizend paarden en pony’s op de startlijsten moest worden ingedamd. Maar ook met de huidige hittegolf weet de organisatie van het grootste hippische evenement in West Europa goed om te gaan. Om paard en ruiter te ontzien werd het dagelijkse programma van een siësta voorzien op de warmste uren. Maar bovenal werd met behulp van waterbedrijf Vitens het aantal paardendouches en drinkplaatsen uitgebreid op het totaal zo’n 5 ha grote terrein rond het Twents Hippisch Centrum. In de stallen werden bovendien grote ventilatoren van een meter doorsnee geplaatst om de temperatuur in de hallen en staltenten te temperen en op de website, facebook en met posters worden de deelnemers geattendeerd op voorzorgsmaatregelen om oververhitting te voorkomen. De genomen maatregelen krijgen dan ook veel goede reacties van ruiters en amazones die nog t/m zondag in Almelo zijn. De entree van de Almelose Ruiterdagen is gratis.
Meer info: http://www.almelose-ruiterdagen.nl/programma
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-07-2015  

Uitsmijters naar Ossenkoppelerhoek

 

ALMELO – Met enig politiek krachtspel van D66, LAS en VVD kan honk- en softbalvereniging Uitsmijters de verhuizing naar het sportcomplex Ossenkoppelerhoek tegemoet zien. Wethouder Jan van Marle (financiën en sport) moet daarvoor een half miljoen euro vrijmaken. Ook met hij een extra miljoen euro bezuinigen om de weerstandskas te verhogen en dient het college een voorstel voor te bereiden om het gemeentelijk ingenieursbureau af te stoten.
Vooral het CDA moest in het stof bijten omdat D66-voorman Fred Gerritsen de aangekondigde moties van LAS/VVD bleef steunen. Even dreigde dan ook een crisis in de coalitie CDA, PvdA, D66 en SP. Coalitieoverleg tot in de late uurtjes woensdagavond was dan ook nodig om die crisis te bezweren en ook donderdag sputterde Van Marle nog wat tegen door maximaal een euroton beschikbaar te willen stellen voor de Uitsmijters om de huidige accommodatie op ’t Maatveld nog wat op te knappen. Het wordt dus het volle pond voor de honkballers die al vele jaren weg willen van het buitenaf gelegen en uitgeklede sportaccommodatie ’t Maatveld.

 
03-07-2015  

Almelose Tijdcapsule ingegraven bij stadsmuseum

 

ALMELO – In de tuin van het Stadsmuseum werd vrijdagmiddag de Almelose Tijdcapsule 2014 ingegraven om er pas in 2030 weer uitgehaald te worden. Het initiatief voor de tijdcapsule is van IJver filmeducatie waaraan leerlingen van diverse middelbare scholen hebben meegewerkt. Zij maakten de volgende onderwerpen die digitaal werden vastgelegd:

Bomen en beschermde dieren
Enzo Knol en andere bloggers
Het idee van duurzame energie
Netflix, het kijken van tv on demand
Downloaden van muziek
Selfies maken
Het Almelose of het Twentse accent
De Vietnamese loempiakraam op de markt
Echte winkels in Almelo in plaats van alleen maar webwinkels
De zorg voor mensen
Social media, zoals Facebook
Hardstyle muziek
De musical van Katoen en nu
Heracles
Vespa, rijden op een scooter
Vuurwerk afsteken tijdens oudjaar
Smartphones
Zwarte Piet
McDonalds, het eten van fastfood
Uitgaan in Almelo
Het beschikken over voldoende geld
Het spelen van games


De Almelose Tijdcapsule 2014 is aangemeld bij de International Time Capsule Society in Atlanta. Deze Amerikaanse instelling houdt een databank bij van alle tijdcapsules in de wereld.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (59 foto's)...

 
03-07-2015  

Geen derby op heetste Almelose Ruiterdagen ooit

 

ALMELO – In 49 jaar is de organisatie van de Almelose Ruiterdagen wel gewend geraakt aan bijzondere weersomstandigheden. Vooral ook vanwege de duur van tien dagen van dit hippische evenement waarvoor de deelnemers uit geheel Nederland graag naar Almelo komen. Storm, regen en hitte passeerden in de loop der jaren de revue maar zo’n langdurige hittegolf als deze was ook voor de organisatie nieuw. Alles werd uit de kast getrokken om het evenement tot een goed einde te brengen. Met behulp van waterleverancier Vitens werden extra afspoelplaatsen en drinkplekken gerealiseerd en voerde men een siësta in tijdens de heetste daguren om mens en dier te ontzien. Vooral dat laatste was de prioriteit voor de organisatoren. Dat blijkt ook weer uit het feit dat het slotnummer, de zware springderby op zondagmiddag, voor het eerst in zo’n 35 jaar uit het programma wordt geschrapt vanwege de hoge temperatuur. Dit omdat de in Almelo Trial Jumping geheten derby maar liefst 25 sprongen kent op een afstand van ruim 1.000 meter, dat is bijna het dubbele van een normaal springconcours. In de plaats daarvoor, na overleg met de sponsoren, wordt een klassiek springconcours gereden door de finalisten die zich in de afgelopen dagen hebben weten te plaatsen. Met wildcards mogen ook de beste vijf uit de Grote Prijs van Almelo deelnemen, zodat strijd in ieder geval geleverd wordt voor de toeschouwers die de hitte trotseren. Voor hen is er uiteraard een koele plek in de direct naast het springterrein gelegen grote feesttent, zodat ‘geschuild’ kan worden voor teveel zonnestralen of onweer. Dat laatste vormt nog het grootste risico om de 49e Almelose Ruiterdagen goed af te ronden.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (75 foto's)...

 
04-07-2015  

Zomerexpo Nicoline Buys in het Kunst-Torentje

 

ALMELO – De van oorsprong Almelose kunstenares en vormgever Nicoline Buys exposeert van 4 juli t/m 30 augustus in het Kunst-Torentje aan de Egbert Gorterstraat. Nicoline bracht haar middelbare schooltijd door op het Erasmus in Almelo en studeerde fine art aan kunstacademie Artez in Zwolle.

Wat Nicoline typerend vindt aan Almelo is haar verscheidenheid aan culturen en mensen. In de periode dat Nicoline zelf in Almelo woonde was dit nog heel normaal voor haar. Pas later drong bij haar het besef van deze bijzondere diversiteit aan culturen door. Culturen waarvan de meesten ooit door de textiel industrie naar Almelo zijn gekomen en welke nu een onmisbaar deel uitmaken van de identiteit van de stad. De culturen zijn inmiddels met elkaar vermengd en in elkaar verweven. De installatie voor het Kunst-Torentje heet “Paradijsvogel” en symboliseert een samenkomst van kleuren en patronen uit verschillende culturen. Het is een abstracte vertaling waar de rijkdom van verscheidenheid en diversiteit centraal staan. Een ware ode aan de multiculturele samenleving.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

 
06-07-2015  

Terras Ibiza vierde in Terras Top 100

 

ALMELO – Het terras van Ibiza Restaurant, Club & Lounge van de jonge ondernemers Bastiaan Loohuis en Dion Bottenberg aan het Amaliaplein in Almelo is door vakblad Misset Horeca gekozen tot vierde beste terras in de nationale terras top 100. Een opmerkelijk resultaat voor de ondernemers die in januari hun bedrijf openden op het gemêleerde horecaplein van bruine kroeg tot bioscoop en van Ierse pub tot restaurant en feestlocatie.
Loohuis en Bottenberg weten zich daarbij te onderscheiden met vrolijke loungebanken en tafeltjes waaraan men een keuze kan maken uit een uitgebreide menukaart Neem bijvoorbeeld de Bavette Black Angus, een stuk vlees uit de dikke rand van de flank van het van oorsprong Ierse rund maar tegenwoordig voornamelijk in Australië wordt gefokt. Een heerlijk stuk botermals vlees met een lange en grove draad. Compleet met morilles, een honingraat-achtige paddenstoel en eekhoorntjesbrood met garnituur voor slechts 19,50 euro. Of een ‘rib eye’ van het kalf voor dezelfde prijs, een steak tartaar voor 10,50 en de nodige visgerechten met kabeljauw of tonijn, de chef zet wat prima’s op tafel. “Vergeet niet onze wijnkaart”, zegt Dion Bottenberg. Ook daarop worden prima wijnen vermeld, ziet uw verslaggever al snel. Bijvoorbeeld de Verdejo uit de Spaanse regio Rueda, een prima wijn die goed wegdrinkt. “Met deze wij doen we mee aan de nationale huiswijn competitie van ‘The wine and food assocation’, vertelt Loohuis niet zonder enige trots. Ibiza Restaurant, Club & Lounge is dus een aanwinst aan het Amaliaplein en is ook te reserveren voor feesten en partijen en start ook met met catering bij bedrijven of particulieren thuis.
De vakjury van Misset is dan ook lovend: "Met hun hippe club annex restaurant maken ze het verschil op het Amaliaplein. Het terras van Ibiza brengt de zon naar Almelo." Het bedrijf scoort goed op de uitstraling en het terras wordt door de jury gezien als het visitekaartje voor de zaak.

Op de nationale lijst scoorden ook de Overijsselse bedrijven Fanfare uit Giethoorn (26), Pelle's uit Deurningen (39), Sandton IJsselhotel Deventer (41), Fraans Marie uit Albergen (59) en Het Rheins uit Enter (90). De winnaar van de Terras Top 100 2015 werd Restaurant Van Speijk uit Egmond aan Zee.
 

 
08-07-2015  

Onrust in AZC Almelo, gezinnen moeten weg

 

ALMELO – Het asielzoekerscentrum in Almelo verliest binnenkort haar status als opvang voor gezinnen. Een honderdtal asielzoekers moet daardoor gedwongen verhuizen naar andere asielzoekerscentra in Nederland zoals gezinsopvang in bijvoorbeeld Gilze, Katwijk, Amersfoort, Den Helder, Emmen, Burgum en Goes.
Het nieuws sloeg in als een bom bij de gezinnen die in het AZC Almelo zijn ondergebracht. Tientallen kinderen verliezen daardoor hun contact met schoolvriendjes en vriendinnetjes en dat leidde tot zoveel commotie dat dinsdag het geplande schoolreisje naar Walibi niet doorging en er werd gedemonstreerd voor de poort van het AZC aan de Vriezenveenseweg.
De maatregel van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) moet bewerkstelligen dat de capaciteit (378) van het AZC Almelo volledig kan worden benut. Het aantal asielzoekers in Nederland is dit jaar explosief gestegen naar zo’n 1.000 per week.
De maatregel van COA heeft ongetwijfeld ook gevolgen voor basisschool Het Palet als opvangschool voor 1e jaars nieuwkomers, kinderen van asielzoekers en kinderen met een niet aangeboren taalachterstand.

 
10-07-2015  

Slagboom blokt Stadshaven Almelo

 

ALMELO – Een kapot lager van een slagboom bij de Dollegoorbrug is de oorzaak waarom plezierjachten dit weekend de Almelose jachthaven in de binnenstad niet in of uit kunnen. De slagboom die het autoverkeer moet reguleren, is weggehaald en daarom mag de brug niet meer op en neer om de schippers die de binnenstad willen aandoen, door te laten. Even een verkeersregelaar inschakelen rond de door de schippers aangemelde doorkomsttijd is kennelijk teveel service voor de noodlijdende stad.

<< Restaurant Dock 19 aan de Haven NZ had geen last van de scheepsblokkade van en naar de binnenstad. De terrasboot die dit nieuwe stukje haven bij het nieuwe stadhuis wat moet opfleuren, is vrijdagmorgen per dieplader aangevoerd en in het kanaal getild. De Amsterdamse dekschuit met de naam 'Marie' krijgt dankzij huisbaas Kroeskop een nieuw leven bij Dock 19. De Almelose scheepsbouwer Kruiskamp tekende voor de restauratie van de dekschuit.

Foto: Coen Mulder

 
13-07-2015  

Faillissement Van der Looy kost Almelo miljoen

 

ROERMOND/WEERT/ALMELO – Het faillissement van Van der Looy Project Management BV en Van der Looy Project Ontwikkeling BV uit Weert kost de gemeente Almelo waarschijnlijk 1 miljoen euro plus de bijkomende kosten. De gemeente procedeert al jaren over de niet betaalde bouwleges van het mislukte project Fortezza aan de Haven NZ. De gemeente kreeg met veel moeite het eigendom terug van de grond en bouwde daar uiteindelijk het nieuwe stadhuis om het naar schatting tot 16 miljoen euro opgelopen verlies in de opeenvolgende bouwplannen op die locatie weg te poetsen. Daar zat de vordering van 1 miljoen euro over de bouwleges niet bij. Het faillissement van de BV's werd al op 27 mei en 2 juni jl. uitgesproken door de rechtbank in Roermond maar het Almelose college van B&W heeft de gemeenteraad daarover tot dusverre niet geïnformeerd.

Van der Looy Project Management BV en Van der Looy Project Ontwikkeling BV zijn onderdelen van Holding E.L.C. van der Looy BV uit Weert. Tot de houdstermaatschappij behoren ook de in Nederland geregistreerde dochters;
LPM Management BV, gelegen aan de Wilhelminasingel 41 in Weert (gemeente Weert)
LPM Development BV, gelegen aan de Wilhelminasingel 41 in Weert (gemeente Weert)
BV Combinatie Bouw en Exploitatie Mij. (Cobex), gelegen aan de Wilhelminasingel 41 in Weert (gemeente Weert)
Platanenhof BV, gelegen aan de Wilhelminasingel 41 in Weert (gemeente Weert)
Wertha Vastgoed I BV, gelegen aan de Wilhelminasingel 41 in Weert (gemeente Weert)
Ontwikkelingsmaatschappij Wertha II BV, gelegen aan de Wilhelminasingel 41 in Weert (gemeente Weert)
LPM II BV, gelegen aan de Wilhelminasingel 41 in Weert (gemeente Weert)
LPM III BV, gelegen aan de Wilhelminasingel 41 in Weert (gemeente Weert)
Beheermaatschappij Lelylaan BV, gelegen aan de Jollemanhof 8 Huys Azië in Amsterdam (gemeente Amsterdam)
Van der Looy Group BV, gelegen aan de Wilhelminasingel 41 in Weert (gemeente Weert)
DCIJ Fase I BV, gelegen aan de Wilhelminasingel 41 in Weert (gemeente Weert)

 
14-07-2015  

ADA-pand maakt plaats voor Madison

 

ALMELO – Het nooit afgebouwde pand van Autodemontage Almelo (ADA) op het XL Businesspark langs de A35 is afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe vestiging van de Almelose tuinkussenproducent Madison. Schmidt Bouw uit Almelo kocht de demontabele constructie voor eigen gebruik elders in Almelo.
Daarmee komt een eind aan de ADA-affaire die een veertigtal schuldeisers flink geld kostte. Vooral Rabobank Enschede-Haaksbergen ging met een hypotheek van zo’n 2 miljoen euro flink het schip in. De eigenaren van ADA, Harout Bardqiman en Karwan Hassan, zitten ‘hoog en droog’ in hun geboorteland Irak onbereikbaar voor curator mr. Eddy Kolkman die aangifte deed wegens faillissementsfraude.

 
16-07-2015  

Appartementen boven HEMA in trek bij huurders

 

ALMELO – Aannemer Gebr. Löwik BV uit Almelo heeft de 18 appartementen boven de HEMA opgeleverd. De betreffende bovenste 2 etages waren ooit kantoren, banketbakkerij en koopjeshal maar stonden al jaren leeg. Na sloop van de bovenverdiepingen tot casco heeft Löwik in opdracht van projectontwikkelaar Voskamp Vastgoed daar 18 appartementen gerealiseerd. Een appartement omvat een woonkamer met open keuken en één slaapkamer en een berging in de kelder. Ook de lift en het trappenhuis zowel de geïsoleerde dakbedekking werd vernieuwd.
Donderdag was de officiële ingebruikneming van het appartementencomplex dat mede dankzij een bijdrage uit de BSL-pot tot stand kwam. Wethouder van stadsvernieuwing Claudio Bruggink kreeg de eer om het lint door te knippen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (23 foto's)...

 
17-07-2015  

Eerste bewoners op Indië hebben de sleutel


De familie Kroeze voor de deur van hun nieuwe woning op het Indië-complex
 

ALMELO – Het was donderdag een feestelijk moment op het Indië terrein. De rode loper lag uitgerold om de bewoners te onthalen voor de officiële oplevering van de eerste woning. Een mijlpaal; zowel voor de gelukkige familie Kroeze als voor Ter Steege Bouw Vastgoed.

Op 6 maart jl. werd hier de fundering gestort als starthandeling van de woningbouw op Indië. Nu, zo`n 20 weken later, staat daar een complete woning. Binnen een traditioneel en degelijk bouwsysteem was een snelle bouwtijd mogelijk, mede door de volledige inzet van de uitvoerder en zijn team. De woning is helemaal afgestemd op de persoonlijke wensen van de familie Kroeze. De uitgebouwde entree en de fraaie erker zijn goede voorbeelden hiervan. Ter Steege Bouw Vastgoed maakt hiervoor gebruik van haar online ‘woonconfigurator’; de Leef!stijl Planner.

Binnenkort neemt de familie Kroeze met veel plezier haar intrek in de woning. In de tussentijd gaan ze eerst zelf aan de slag met de inrichting en stoffering. De transformatie van een fabrieksterrein naar een leefgebied is hiermee een feit. De animo voor wonen op Indie is zeer goed. Er zijn 50 woningen in aanbouw, waarvan nu de eerste is opgeleverd. Na de zomervakantie worden meer woningen opgeleverd en wordt met andere juist weer gestart. In het najaar gaan via Kamphuis Makelaars opnieuw woningen in verkoop.
Meer info op www.indie.nl
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-07-2015  

Strengere voorwaarden Profronde Almelo


Na 33 jaar dreigt dit het slotbeeld te worden van de Profronde Almelo
 

ALMELO – Ze worden er langzamerhand tureluurs van, de organisatoren van de Profronde Almelo. Jaar op jaar wordt men geconfronteerd met toenemende preventieve veiligheidseisen, opgelegd door de gemeente die op deze wijze flink stuurt in de uitgaven van de door sponsoring verkregen gelden van de stichting.
In de 33e opeenvolgende Profronde op 28 augustus a.s. wordt het publiek van de populairste kijklocaties geweerd. Dat is de viersprong Waagpein/Marktstraat/Schuttenstraat/Schokland, de hoek Schokland/Grotestraat, de driesprong Grotestraat Noord/Oranjestraat/Boddenstraat en de hoek Boddenstraat/Schalderoi. Burgemeester Hermans wil op de bewuste plekken in het 1,3 km lange parcours door de binnenstad geen publiek meer toelaten en deze hoeken afzetten met zware hekwerken en dikke pakken met strobalen. Aanleiding is het Monstertruckdrama in Haaksbergen waarbij de truck het publiek in reed. Burgemeester Gerritsen kon na dat drama zijn biezen pakken en dat risico wil Hermans natuurlijk niet lopen. Daarom dus lege plekken op de mooiste kijklocaties tijdens de 33e Profronde Almelo, want stel je voor dat er een volgauto uit de bocht vliegt!
Op het Amaliaplein wordt de toestroom van publiek gemaximaliseerd. Het plein ligt al niet meer aan het parcours maar valt wel onder het veiligheidsregime. De ondernemers aan het Amaliaplein hebben security in moeten huren om de hekken te sluiten als de toestroom te groot wordt.

Lees ook: artikel website Almelo's Weekblad of facebook en 'Dwarsliggers'

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-07-2015  

Reddingshonden trainen bij sloop Eugeria

 

ALMELO – De vernieuwing van Eugeria, begin juni werd het eerste deel van de nieuwbouw in gebruik genomen, vormde de aanleiding voor de Reddingshonden Werkgroep Overijssel om zaterdag te oefenen in het nog te slopen deel van verpleeghuis Eugeria. De Reddingshonden Werkgroep Overijssel is een stichting die hond en begeleider opleidt tot inzetbaar niveau. Voor het opsporen van vermiste personen na instortingen of explosies wordt regelmatig gebruik gemaakt van particuliere reddingshonden. Ook vermiste personen, zoals mensen met dementie of andere problemen, maar ook kinderen die verdwaald zijn, kunnen door reddingshonden worden opgespoord. Op zaterdag 25 juli wordt een tweede trainingssessie gehouden.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (36 foto's)...

 
21-07-2015  

CSG Het Noordik ondergaat metamorfose

 

ALMELO – De vestiging van CSG Het Noordik aan de Noordikslaan ondergaat dit najaar een ware metamorfose om het gebouw aan te passen aan de huidige eisen in het onderwijs. Daarvoor werd het internationaal bekende architectenbureau SeARCH uit Amsterdam aangetrokken. De grondlegger van SeARCH is architect Bjarne Mastenbroek, oud- leerling van CSG Het Noordik.
Het gebouw aan de Noordikslaan wordt zowel van binnen als van buiten flink aangepakt. Zo komt er een grote collegezaal voor theorieonderwijs aan meerdere klassen, zodat er meer tijd wordt vrijgemaakt voor maatwerk aan kleinere groepen studenten. Ook komen er lokalen bij om bij het begin van het schooljaar 2016-2017 geheel klaar te zijn. Nu al herbergt CSG Het Noordik 1600 studenten en worden momenteel twee lokalen bijgebouwd.
Tijdens de grootscheepse verbouwing wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt. De grotere aanpassingen worden daarom in de schoolvakanties uitgevoerd. De vernieuwbouw start in de herfst.

<< CSG Het Noordik Almelo – SeARCH Architecten
 

 
27-07-2015  

Columnist en ‘Paparazzo´ Freek overleden

 

ALMELO – Na een strijd van vijf jaar tegen het onvermijdelijke is columnist Friedrich en ‘paparazzo’ Freek Buitenweg overleden. Buitenweg was een van de medewerkers die AlmeloNieuws.nl sinds de start een gezicht gaven. Op tal van officiële bijeenkomsten maar ook bij andere gelegenheden was ‘paparazzo’ Freek aanwezig om zijn plaatjes te schieten voor AlmeloNieuws.nl en andere media. Als stichtingsbestuurder en als columnist onder de naam ‘Uw kroegdier Friedrich’ beschreef hij ludiek voorvallen die meestal eindigden met een spreuk in het Twents. Sportief was hij actief als tennisser tot zich vijf jaar geleden de ongeneeslijke ziekte ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) openbaarde.
In zijn column 'Opzij, Opzij, Opzij' van 18 december 2008 eindigde hij met; “Het vurige joar is aait better”
Dat geldt in deze ons als medewerkers van AlmeloNieuws.nl maar zeker ook echtgenote Ria en de kinderen Michiel en Nadine.

‘Achter de tranen van verdriet
schuilt een glimlach van de herinnering’


Medewerkers AlmeloNieuws.nl

Lees hier alles over Freek Buitenweg

 
29-07-2015  

Natte start Huttenland 2015.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (38 foto's)...

 
29-07-2015  

Sloop Eugeria 2e fase in volle gang

 

ALMELO – Met de sloop in de tweede fase van de vernieuwingsdrift, zet CarintReggeland de laatste stap van vernieuwing van verpleeghuis Eugeria. De afronding van de vernieuwing moet plaatsvinden begin 2016.
CarintReggeland investeert investeert zo’n 126 miljoen euro in 14 eigentijdse woonzorgcentra in Twente. Daarvoor heeft het een financieringscontract gesloten met Rabobank en ING dat loopt tot 1 januari 2016, de datum dat de nieuwbouw gerealiseerd moet zijn.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (15 foto's)...

 
29-07-2015  

ZUID Eten & Drinken wordt Sushi By Me

 

ALMELO – Restaurant Zuid Eten & Drinken op de hoek Grotestraat Zuid/Schuttenstraat wordt een sushi-restaurant. Horecaondernemer Niels Mulder heeft zijn restaurant verkocht aan Ayhan Sahin die in Deventer en Enschede al restaurants exploiteert met de naam Sushi By Me.

Mulder begon Zuid Eten & Drinken in maart 2011 na eerder succesvol te zijn gestart met Café Nielz en Onwijz aan het Marktplein. Mulder wil zich op deze twee zaken concentreren en vindt drie horecabedrijven niet langer te verantwoorden met het vaderschap. Het personeel van Zuid Eten & Drinken blijft in dienst van Mulder.

Sushi By Me hanteert de formule van onbeperkt eten voor een vast bedrag. Saillant in deze is dat ZUID Eten & Drinken in maart jl. juist stopte met sushi-gerechten en zich volledig richtte op de functie van bistro met vlees- en visgerechten.

Foto: 
instagram.com/kiekalmelo 

 
30-07-2015  

Afscheid van Freek Buitenweg op de middenstip

 

ALMELO – Tot in de puntjes geregisseerd volgens de wens van ‘Paparazzo Freek’ werd donderdagavond afscheid genomen op de middenstip van het in aanbouw zijnde stadion van Heracles Almelo van onze fotograaf en columnist Freek Buitenweg (60), die zondag na jaren strijd tegen de ongeneeslijke spier- en zenuwziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) overleed in het UMC Groningen.
Met o.a. muziek van Queen, Guus Meeuwis en de Heeren van Almelo live werd het ‘afscheidsfeest’ omkleed. Toespraken van vrienden zoals Henk Bolk en Xandrine van Woudenbergh, Heracles-bestuurder Dinand ter Braak, ‘buddy’ Tonnie, echtgenote Ria en dochter Nadine beschreven de deugden en ondeugden van ‘Paparazzo Freek’. Brutaal charmant zowel in zijn jeugd als in zijn laatste carrière als fotograaf en columnist voor dit medium, dat was de rode draad in alle toespraken. “Goa effen stoan veur de foto”, was een veel gebruikte zin als fotograaf in de skyboxen en businessroom van Heracles waar ‘Paparazzo Freek’ zich gevraagd of ongevraagd toegang verschafte.
Zo’n 350 gasten namen afscheid van Freek met een borrel na in de centrale hal van het stadion waar op monitoren foto’s van Freek voorbij flitsten. Het afscheid dat hij zich had gewenst, want ‘the Show must go on’. We zullen hem missen.
Vrijdag neemt de familie in besloten kring afscheid van Freek Buitenweg, die zijn strijd tegen ALS niet kon winnen!

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (33 foto's)...

 
31-07-2015  

Nobelprijs voor de Vrede voor VN-veteranen

 

ALMELO - In 1988 is aan dertien VN-vredesmachten die in de periode van 1948 tot 1988 een vredesoperatie uitvoerden, de Nobelprijs voor de Vrede toegekend. In de jaren tot 1988 heeft Nederland deelgenomen aan zeven van die VN-vredesmissies: Libanon (UNOGIL en UNIFIL), Egypte (UNEF-1), Congo (UNOC), Jemen (UNYOM), India/Pakistan (UNIPOM), en Syrië/Jordanië (UNTSO). Als erkenning voor de ruim negenduizend veteranen van die zeven VN-vredesmachten heeft de Minister van Defensie onlangs besloten een draaginsigne Nobelprijs VN-militairen in te stellen. Om in aanmerking te komen voor het draaginsigne geldt een uitzendtijd van minimaal dertig dagen. De eerste twintig draaginsignes zijn inmiddels uitgereikt op de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. De draaginsignes worden vanaf september 2015 verstrekt.

Tijdens de Almelose veteranendag op 17 juni 2015 ontstond het idee het draaginsigne te laten uitreiken door een autoriteit. Het Veteranen Comité Almelo (VCA) heeft aangeboden e.e.a. te coördineren. Inmiddels hebben acht veteranen, die voldoen aan de door Defensie gestelde voorwaarden, zich aangemeld voor deze collectieve éénmalige uitreiking, die vermoedelijk ergens in september zal plaatsvinden. Omdat dit voornemen niet algemeen bekend is doet het VCA een dringend beroep op Almelose veteranen die ook in aanmerking komen voor het draaginsigne en dat graag uitgereikt willen krijgen zich voor 15 augustus 2015 te melden. Aanmelden en nadere informatie bij VCA-lid Bernard Schutte, bernard.schutte@planet.nl, tel. 06-15057809.
 

 
31-07-2015  

Win reis naar Tsjechië met aaFM zomerhit

 

ALMELO – De lokale omroep aaFM zendt deze zomer de Zomerse 50 uit, de lijst met de meest populaire zomerhits allertijden. Luisteraars van aaFM kunnen nu hun favoriete zomerhits doorgeven voor deze hitlijst. Onder alle stemmers wordt een vakantie in Tsjechië verloot. De winnaar mag met vijftien anderen een week doorbrengen in een vakantievilla.   
Stemmen kan tot en met 16 augustus op www.zomerse50.nl de gezamenlijke website van 150 omroepen in Nederland en Vlaanderen die de zomerhits dit jaar al weer voor de 15e keer uitzenden, uitzendingen die druk worden beluisterd.
Nog even ter herinnering de top 3 van vorig jaar: de Noorse zanger Anders Nilsen werd nummer 1 met zijn zomerhit Salsa Tequila. Nummer 2 was de Lambada van Kaoma en op 3 stond Bryan Adams met Summer of ’69.
Aan u om dit jaar de hitscore mede te bepalen en mogelijk die vakantie in Tsjechië te winnen. U kunt online stemmen op www.zomerse50.nl

Meer info vindt u via:
www.aafm.nl/zomerse50
.

Archief
Terug naar vorige pagina