Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-07-2015  

Onrust in AZC Almelo, gezinnen moeten weg

 

ALMELO – Het asielzoekerscentrum in Almelo verliest binnenkort haar status als opvang voor gezinnen. Een honderdtal asielzoekers moet daardoor gedwongen verhuizen naar andere asielzoekerscentra in Nederland zoals gezinsopvang in bijvoorbeeld Gilze, Katwijk, Amersfoort, Den Helder, Emmen, Burgum en Goes.
Het nieuws sloeg in als een bom bij de gezinnen die in het AZC Almelo zijn ondergebracht. Tientallen kinderen verliezen daardoor hun contact met schoolvriendjes en vriendinnetjes en dat leidde tot zoveel commotie dat dinsdag het geplande schoolreisje naar Walibi niet doorging en er werd gedemonstreerd voor de poort van het AZC aan de Vriezenveenseweg.
De maatregel van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) moet bewerkstelligen dat de capaciteit (378) van het AZC Almelo volledig kan worden benut. Het aantal asielzoekers in Nederland is dit jaar explosief gestegen naar zo’n 1.000 per week.
De maatregel van COA heeft ongetwijfeld ook gevolgen voor basisschool Het Palet als opvangschool voor 1e jaars nieuwkomers, kinderen van asielzoekers en kinderen met een niet aangeboren taalachterstand.

Archief
Terug naar vorige pagina