Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-07-2015  

Terras Ibiza vierde in Terras Top 100

 

ALMELO – Het terras van Ibiza Restaurant, Club & Lounge van de jonge ondernemers Bastiaan Loohuis en Dion Bottenberg aan het Amaliaplein in Almelo is door vakblad Misset Horeca gekozen tot vierde beste terras in de nationale terras top 100. Een opmerkelijk resultaat voor de ondernemers die in januari hun bedrijf openden op het gemêleerde horecaplein van bruine kroeg tot bioscoop en van Ierse pub tot restaurant en feestlocatie.
Loohuis en Bottenberg weten zich daarbij te onderscheiden met vrolijke loungebanken en tafeltjes waaraan men een keuze kan maken uit een uitgebreide menukaart Neem bijvoorbeeld de Bavette Black Angus, een stuk vlees uit de dikke rand van de flank van het van oorsprong Ierse rund maar tegenwoordig voornamelijk in Australië wordt gefokt. Een heerlijk stuk botermals vlees met een lange en grove draad. Compleet met morilles, een honingraat-achtige paddenstoel en eekhoorntjesbrood met garnituur voor slechts 19,50 euro. Of een ‘rib eye’ van het kalf voor dezelfde prijs, een steak tartaar voor 10,50 en de nodige visgerechten met kabeljauw of tonijn, de chef zet wat prima’s op tafel. “Vergeet niet onze wijnkaart”, zegt Dion Bottenberg. Ook daarop worden prima wijnen vermeld, ziet uw verslaggever al snel. Bijvoorbeeld de Verdejo uit de Spaanse regio Rueda, een prima wijn die goed wegdrinkt. “Met deze wij doen we mee aan de nationale huiswijn competitie van ‘The wine and food assocation’, vertelt Loohuis niet zonder enige trots. Ibiza Restaurant, Club & Lounge is dus een aanwinst aan het Amaliaplein en is ook te reserveren voor feesten en partijen en start ook met met catering bij bedrijven of particulieren thuis.
De vakjury van Misset is dan ook lovend: "Met hun hippe club annex restaurant maken ze het verschil op het Amaliaplein. Het terras van Ibiza brengt de zon naar Almelo." Het bedrijf scoort goed op de uitstraling en het terras wordt door de jury gezien als het visitekaartje voor de zaak.

Op de nationale lijst scoorden ook de Overijsselse bedrijven Fanfare uit Giethoorn (26), Pelle's uit Deurningen (39), Sandton IJsselhotel Deventer (41), Fraans Marie uit Albergen (59) en Het Rheins uit Enter (90). De winnaar van de Terras Top 100 2015 werd Restaurant Van Speijk uit Egmond aan Zee.
 

Archief
Terug naar vorige pagina