Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-06-2010  

Big Band Almelo 2e op Nat. Big Band Concours

  HOOFDDORP - Een topprestatie van Big Band Almelo: afgelopen zaterdag veroverde de Almelose jazzformatie, onder leiding van dirigent Frank van Nus, de tweede prijs tijdens de veertiende editie van het Nationaal Big Band Concours in Hoofddorp. Zanger-pianist Daniël von Piekartz ging er zelfs met de solistenprijs vandoor.
Lees verder...

 
01-06-2010  

Brandstichting bij SEAT-dealer Egberink

 

ALMELO – In de nacht van maandag op dinsdag zijn bij autobedrijf Egberink aan de H. R. Holstlaan twee auto’s in brand gestoken. Zes andere voertuigen liepen eveneens schade op door de hitte. De dader(s) brak vooraf een poort open om op het stallingterrein achter de garage te komen. In het afgelopen jaar werden bij meer garagebedrijven voertuigen in brand gestoken. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

 
02-06-2010  

Brand op voormalige camping De Pooksbelten

 

ALMELO – De brandweer van Almelo rukte met assistentie van omliggende korpsen woensdagavond massaal uit voor een uitslaande brand op de voormalige camping De Pooksbelten waar de voormalige kantine en kampwinkel in lichterlaaie stond. De brand, die tot ver in de omgeving zichtbaar was door de rookontwikkeling, was na een uur onder controle. Wel moeten de gebouwen als verloren worden beschouwd. Over de oorzaak van de brand kon de brandweer nog geen uitspraak doen. De voormalige camping is eigendom van de gemeente Almelo, die voor het terrein plannen ontwikkeld als welnesscenter en bungalowpark.

< Clemens Brughuis maakte de fotoreportage

Zie ook you tube opname

Fotoreportage (7 foto's)...

 
02-06-2010  

Freerunners promoten website JongInAlmelo.nl

 

ALMELO - JongInAlmelo.nl, dé ultimate hang-out voor jongeren, presenteerde vandaag een show case Free Running door Xmove aan de Schuttenstraat. De Free Runners Vincent en Lorenzo waren uitgenodigd om de jongerenwebsite www.JongInAlmelo.nl te promoten. De site werd sids de start in januari 8000 keer bezocht en kan wel wat meer bezoekers gebruiken. Op de website is bijvoorbeeld informatie over school, werk, seks, vrije tijd en de lokale agenda en nieuwtjes van de JongInAlmelo-crew te vinden. Bovendien zijn er geregeld prijzen te winnen.

< Jan Bril nam voor AlmeloNieuws.nl een kijkje

 

Fotoreportage (13 foto's)...

 
03-06-2010  

Straatfeest in Jacob van Campenstraat

 

ALMELO – Al jaren is de Jacob van Campenstraat een der meest actieve tijdens de nationale straatfeestdag. Vele kinderen konden zich vermaken met spelletjes op straat of het beschilderen van een ‘sloopauto’. Andere ‘kids’ lieten zich schminken of vermaakten zich op een springkussen. In ieder geval ging het glaasje ranja er wel in en ook aan het ijsje werd flink gelikt. Het hogere doel is natuurlijk aandacht voor verkeersonveilige situaties voor kinderen op straat. In Almelo waren op 18 locaties activiteiten.

< Jan Bril nam een kijkje in de Jacob van Campenstraat.

Fotoreportage (50 foto's)...

 
03-06-2010  

Maren Stoffels signeerde in The Readshop

 

ALMELO - Bij van Roekel The Readshop aan de Ootmarsumsestraat hield de jongerenboekenschrijfster Maren Stoffels donderdag een signeersessie. In april bracht zij haar nieuwste Backpacker uit ‘Gezicht van Britt’, een vervolg op haar vorig jaar uitgebrachte boek ‘Tara vecht terug’.
Wilt u meer weten over Maren Stoffels en haar boeken kijk dan op haar website.

< Jan Bril is de tienertijd wel ontgroeid, maar nam toch een kijkje.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
04-06-2010  

Minder stads- en regiobussen in Almelo

 

ALMELO – De stadsbussen van Connexxion gaan minder rijden in Almelo tijdens zon- en feestdagen. Met ingang van zondag 6 juni verdwijnen in totaal negen buslijnen in zijn geheel of gedeeltelijk in de regio. Naast de stadsbussen in Almelo stoppen ook regionale buslijnen. Connexxion meldt dat er te weinig gebruik wordt gemaakt van deze buslijnen in het weekend. In Oldenzaal werden in de gemeenteraad vragen gesteld over het stopzetten van de lijndienst naar Almelo tijdens de weekenden.

Op de volgende (delen van) lijnen rijden op zon- en feestdagen geen bussen meer:

Almelo Stad
Lijn 25 Almelo NS Centraal – Almelo Aalderinkshoek v.v.
Lijn 26 Almelo NS Centraal – Almelo Twenteborg Ziekenhuis v.v.
Lijn 27 Almelo NS Centraal – Almelo De Riet v.v.
Lijn 28 Almelo NS Centraal – Almelo Nijrees v.v.
Regio
Lijn 66 Almelo – Oldenzaal v.v.
Lijn 80 Westerhaar – Hardenberg v.v. (lijn 80 blijft op zondag wel rijden tussen Almelo en Westerhaar v.v.)
Lijn 81 Ommen – Westerhaar v.v.
Lijn 83 Vriezenveen – Almelo v.v.

 
04-06-2010  

Twente Milieu kiest voor oranje

 

ALMELO - Gisteren onthulden wethouder de heer Andela van de gemeente Almelo en de heer Van Winden, directeur Twente Milieu, het nieuwe oranje inzamelvoertuig voor plastic verpakkingsmateriaal. De normale huisstijlkleur voor het wagenpark van Twente Milieu is overwegend wit met oranje. Maar omdat oranje ook onze kleur is en vanwege het WK hebben wij één specifieke wagen gekozen om
geheel in oranje te spuiten met de tekst ‘Oranje is onze kleur!’, aldus een enthousiaste Albert van Winden. Schoon, gezond en fris Twents milieu De oranje wagen wordt bestuurd door Hendrik Nijhuis en rijdt onder andere in de gemeente Almelo, Nijverdal en Dinkelland om plastic inzamelingscontainers te legen. De wagen is bovendien voorzien van een energiezuinige Euro-5 motor, die mede bijdraagt aan een schoon, fris en gezond milieu, waar Twente Milieu voor staat.

Jan Bril zorgde voor de fotoreportage

Fotoreportage (26 foto's)...

 
04-06-2010  

Bolk's haringparty wordt een fenomeen

 

ALMELO - De jaarlijkse haringparty bij Bolk Transport is de laatste jaren getransformeerd tot een waar fenomeen. Organisator Henk Bolk weet zo'n beetje iedereen die iets voorstelt in bestuurlijk Nederland te verzamelen en in Den Haag wordt figuurlijk gesproken ‘gevochten’ om op de gastenlijst te komen. VVD-voorzitter Ivo Opstelten was zowaar binnen een week voor de tweede keer te gast bij Henk Bolk en ook oud- minister Henk Kamp was overgekomen uit de overzeese gebiedsdelen. Kamerlid Han ten Broeke (VVD) en Ank Bijleveld (CDA) lieten zowaar de verkiezingscampagne even rusten net zoals Pieter Omzigt en Annie Schreijer maar die stopt toch als volksvertegenwoordiger.
Verder werden gespot de nieuwe Miss Overijssel Petra Smits, Europarlementariër Hans van Baalen, Heracles Almelo voorzitter Jan Smit en ook verkeersofficier Koos Spee was per bolide naar Almelo gereisd zonder de snelheidslimiet te overschrijden.
Verder waren er tal van Twentse ondernemers die zich evenals alle andere gasten de dit jaar iets minder vette Hollandse Nieuwe goed lieten smaken. Niet dat die officieel al verkrijgbaar is, maar daar weet Henk Bolk elk jaar wel iets op te vinden.
Beroemd is ook de jaarlijkse toespraak van Henk Bolk waarbij verschillende mensen in het zonnetje worden gezet en zijn woorden er spreekwoordelijk gezien weer ‘inglijden als Gods Woord in een ouderling’. Dat gold ook voor de haring trouwens. Henk Bolk weet als geen ander dat lobbyen voor het Twentse bedrijfsleven noodzakelijk is en tal van ondernemers waren dan ook aanwezig.
Frans Bauer zorgde voor het verrassende entertainmentpakket en kreeg de ‘meute’ wel aan de polonaise met zoals het betaamd een echte leider als Ivo Opstelten voorop.

Fotoreportage (90 foto's)...

 
04-06-2010  

Verkeersweek op De Heemde

 

ALMELO - Basisschool De Heemde aan de Hanzelaan organiseerde een project over verkeer en veiligheid. De verkeerscommissie van de wijk zorgde voor zogenaamde ‘parkeermaatjes’ zodat vanaf de start van het project voor ieder duidelijk is waar wel en niet geparkeerd mag worden bij de school. Ouders kunnen vanaf nu gebruik maken van een speciale parkeerkaart van De Heemde. De kinderen van de bovenbouw zagen toe op het naleven van de regels.
Ook was er voor elke groep een Streetwise-les van de ANWB. Voor de jongere kinderen was het thema ‘hoe steek ik over’, ‘wat betekenen verkeersborden’ en ‘hoe zit ik veilig in de auto’. De oudere kinderen hielden zich bezig met de dode hoek bij vrachtverkeer, remafstanden en veiligheid op de fiets.
Vrijdag was de afsluiting van het project in de vorm van een grandioos skeelerfestijn. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de skeelerkar van de KNSB en de Wierdense ijs- en skeelerclub. Professionele instructeurs gaven les. De kinderen vanaf groep 5 leerden onder meer over veiligheid rond skeeleren, valtechniek en het maken van bochten.
Ook de onderbouw vermaakte zich prima. Leerkrachten hadden een parcours uitgezet waar met karren, fietsen en skeelers gespeeld kon worden. De ‘kids’ vonden het een geweldige week.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
05-06-2010  

Oranjegekte neemt ongekende vormen aan

 

ALMELO – De Oranjegekte neemt in Almelo ongekende vormen aan. Er is geen straat meer te bekennen of er hangen oranje vlaggetjes, zijn huizen ingepakt met oranje zeil, of zelfs auto’s overgeschilderd en dat allemaal en week voordat het WK in Zuid Afrika begint.
AlmeloNieuws.nl ontving per mail weer een aantal foto’s.
 

Fotoreportage (12 foto's)...

 
06-06-2010  

Euregio Kano Rally 2010

 

ALMELO – Ontstaan in de breinen van de mensen van ‘Waterweg terug’ het latere Cultuur Historische Evenementen Almelo, werd beoogd om het kanaal Almelo-Nordhorn weer bevaarbaar te maken voor de pleziervaart. Het kwam slechts tot de kanotocht ‘Heimatsfahrt’ als symbool, maar deze kanotocht in 2005 resulteerde wel in een stichting die jaarlijks de Euregio Kano Rally over het kanaal Almelo-Nordhorn organiseert.
Onder het motto "Als je hoofd overloopt... stap in je kano en vergeet de hele wereld om je heen!" (Peter Weekenstroo), stapten zaterdag weer tientallen in hun kano om te genieten van deze grensoverschrijdende tocht.

< Jan Bril bleef op het droge en maakte foto’s bij het vertrek.

Fotoreportage (42 foto's)...

 
06-06-2010  

Rembrandt Fiësta 2010

 

ALMELO – Hoewel vrijdag al begonnen met een seniorenfeest in de Rembrandthal werd zaterdag het multiculturele Rembrandt Fiësta officieel geopend door wijkwethouder Theo Schouten. Veel muziek en lekkere hapjes vormen de voornaamste ingrediënten van Rembrandt Fiësta maar er waren ook ‘Ossenkopjes’ te verdienen voor het mede helpen aan een leefbare woonomgeving in de Ossenkoppelerhoek. Het Ossenkopjesproject wordt gesteund door de woningbouwcorporaties Beter Wonen en St. Joseph.

< Jan Bril maakte de openingsfoto's om daarna snel naar de start van de EKR 2010 te gaan 

Fotoreportage (72 foto's)...

 
06-06-2010  

Rita Visman met paarden in Galerie Westerdok

 

In de galerie van Keramiekcentrum Westerdok exposeert in juni en juli Rita Visman uit IJhorst.
De Galerie is geopend op zondag 6 juni en zondag 4 juli van 13-17u .
- Het is die dagen KUNSTSTAPPEN in Almelo -
Rita Visman 5 juni t/m 4 juli “paarden“

In 1969 heeft Rita Visman haar eerste expositie in Rotterdam. Zij is min of meer autodidact, heeft door de jaren heen bij verschillende bekende en minder bekende keramisten lessen gevolgd om uiteindelijk tot een eigen “handschrift”te komen. Zij maakt zeer verschillend werk.Voor deze tentoonstelling is haar werk uitgekozen ter gelegenheid van de Almelose Ruiterdagen van 18 t/m 27 juni in Almelo. De paardensculpturen zijn met de hand opgebouwd. Het werk is met oxides bewerkt, daarna delen uitgepoetst en voorzien van een transparante glazuur . Uiteindelijk gestookt op 1260 graden.
 

 
07-06-2010  

Ter Steege start in fasen ontwikkeling Indiëgebied


Links langs de Kolthofsingel 'De Velden'. Op de voorgrond watergebonden wonen aansluitend op de jachthaven en kanaal Almelo-Nordhorn met in het midden de 'Crazy Tower' met appartementen naar een ontwerp van Search Architecten Amsterdam.
 

ALMELO – Ter Steege Projectontwikkeling uit Rijssen hield vanmiddag een persbijeenkomst over de komende ontwikkeling van het Indiëcomplex. Vorig jaar begon Ter Steege met het aansluitende deel De Velden langs de Kolthofsingel waar een bedrijventerrein voor lichte industrie van 6,5 ha. wordt ontwikkeld. Dertig procent van De Velden is inmiddels verkocht.
Het resterende deel van 16,5 ha. van het voormalige Indiëcomplex van Royal ten Cate wordt verder gedurende 10 jaar in fasen ontwikkeld tot een woongebied voor 600 wooneenheden en meet samen met De Velden 23 ha. in totaal.
Zestig wooneenheden per jaar is het doel dat Ter Steege Projectontwikkeling zich heeft gesteld en in de verhouding 20% sociaal, 40% midden en 40% duurdere woningen wordt ontwikkeld in zowel huur- als koopwoningen.
Ook komen er een twintigtal bijzondere waterwoningen en wordt de Sluiskade ‘geknipt’ in eenrichtingsverkeer vanaf het vroegere ‘Klein Scheveningen’ en vindt de ontsluiting plaats via een centrale route door het gebied via de Kolthofsingel.
Een aantal bijzondere delen van het voormalige textielcomplex blijven behouden en krijgen collectieve invullingen zoals de historische watertoren, een aantal shred-daken, het deel met de schelpdaken en de twee aaneengesloten booghallen waarin een peuterdagverblijf, naschoolse opvang en dergelijke worden geconcentreerd.
Volgens Ter Steege Projectontwikkeling leef je in Indië in een inspirerende omgeving, waar wonen, water en groen op een bijzondere manier verweven zijn. Indië inspireert, met de unieke combinatie van historische fabrieksgebouwen, monumentale eiken, water, cultuur en horeca. Indie: bijzonder wonen.
Op 4 september a.s. is er een Open Dag waar het publiek kennis kan maken met de komende ontwikkeling. De verkoop van woningen begint eind dit jaar. Meer informatie staat op www.indie.nl

Fotoreportage (45 foto's)...

 
08-06-2010  

Jongens van het AZC spelen 12 juni een toernooi

 

ALMELO - Zaterdagmiddag 12 juni begint om 13.00 uur het onderlinge toernooi tussen bewoners van het AZC. Het gaat om jongens in de leeftijd tussen de 12 en 18 jaar. Twee studenten van de CALO te Zwolle kwamen naar de gemeente met de vraag of zij op sportgebied iets konden organiseren binnen de gemeente Almelo. De doelgroep bekend maken met de aanwezigheid van het Cruyff Court is één van de redenen om dit toernooi te organiseren. De doelgroep is bereikt d.m.v. het flyeren op het AZC . Het is afwachten hoeveel jongens zaterdag naar het Cruyff Court komen. Vervolgens worden er ter plekke teams gemaakt. De teams ontvangen een speciaal voor dit toernooi gemaakt t-shirt die ze na afloop van het toernooi mogen houden.

 
09-06-2010  

Noordik-leerlingen kiezen voor Job Cohen

 

ALMELO – Ruim honderd VMBO-leerlingen van Het Noordik brachten dinsdagavond hun stem uit ter afsluiting van hun maatschappelijke stage. Zij bezochten het Binnenhof in Den Haag en interviewden de CDA-ers minister Maxime Verhagen en het 2e Kamerlid Sabine Uitslag. Uitslag was ooit leerling op Het Noordik en was dinsdagavond present bij de afsluitende Verkiezingsavond.
De PvdA won met 44 zetels, gevolgd door het CDA met 30 zetels en de VVD en PVV eindigden als derde en vierde.
Tijdens de maatschappelijke stage werd 200 euro verdiend, dat werd geschonken aan de stichting Kans voor een Kind. De directie van Het Noordik verdubbelde het bedrag.

 
10-06-2010  

PvdA de grootste maar Wilders maakt klapper

 

ALMELO – De PvdA is in Almelo tijdens de verkiezingen voor de tweede kamer de grootste partij gebleven, maar de PVV van voorman Wilders maakte een klapper van jewelste en werd virtueel de tweede partij in Almelo. De VVD staat nu als derde gevolgd door het bijna gehalveerde CDA.
D66 en GroenLinks behoren ook tot de winnaars maar TON deed het gewoon slecht en de andere partijen leden allen verlies. De huidige gemeentelijke coalitie tussen PvdA, VVD en CDA behoudt virtueel wel een meerderheid met 54,12 procent.

Landelijk deden zich in de stembureaus problemen voor met te ‘kleine’ stembussen. Door de grote stemformulieren waren de bussen in de loop van de middag al overvol en werd er gestampt om nog wat ruimte in de bussen te krijgen. Het noodzaakte het centrale hoofdstembureau in Den Haag tot de maatregel dat de bussen tussentijds geopend mochten worden om de inhoud in een doos te doen en deze te laten verzegelen door de voorzitter van het lokale stembureau. Ook in Almelo was dat het geval.

 
10-06-2010  

Vaatje 'Hollandse Nieuwe' brengt € 17.600 op

 

ALMELO - Het eerste vat met Hollandse Nieuwe leverde donderdagavond bij de grote Almelose haringparty een aardige duit op. De haringparty werd gehouden op vlonders bij restaurant Kreta. Gelegenheidsveilingmeester Jan Smit kon het bedrag afhameren op € 17.600. 
Het geld voor de stichting 'Vang je Droom' komt van veilingmeester Jan Smit zelf en de broers Ewald, Richard en Gert Huzink van recyclingbedrijf Riwald. Toen de biedingen leken te staken bij 8.600 euro, stelde Gert Huzink voor dat veilingmeester Smit  zelf het bod zou verhogen en dat de gebroeders Huzink het bedrag dan zouden verdubbelen. 'Doar kunt ze in Wierden de tand'n mooi op stuk biet'n', was het commentaar van Huzink. De Atelierroute en Indigo kregen elk 2.500 euro van de opbrengst van een verloting.

< Freek Buitenweg maakte de foto's onder het haringhappen door.

Fotoreportage (48 foto's)...

 
11-06-2010  

Renovatie stadhuis kwart goedkoper (upd)


Ondergrondse verbinding tussen stadhuis en werkkantoor met binnenplein, fontein en glazen liftschacht aan het werkkantoor in de vorm van een boemerang. Door de Oostwest-ligging kan zonne-energie optimaal benut worden.
 

ALMELO – Het heroverwegingsonderzoek over renovatie van het huidige stadhuis wijst uit dat dit de gemeente een kwart scheelt ten opzichte van nieuwbouw. Ook de exploitatiekosten zijn jaarlijks een vijfde deel goedkoper en bespaart structureel  1.244.359 euro. Het besparende deel tussen renovatie en nieuwbouw bedraagt eenmalig 17.324.093 euro in totaal. Dat blijkt uit het onafhankelijk onderzoek van Kleissen en Partners uit Hengelo. Het bureau stelde het onderzoek op in opdracht van het nieuwe college van B&W waarin de VVD deze voorwaarde stelde bij de coalitievorming.  

In 2003 kwam BurgerBelangenAlmelo (BBA) al eens met het idee een werkkantoor aan de Boddenstraat te bouwen en het stadhuis te renoveren. Nadat BBA het idee lanceerde werd kort daarop wel het restaurantpand aan de Boddenstraat aangekocht van Voskamp Vastgoed waarna het pand werd gesloopt. 
Vandaag werd tijdens de wekelijkse persconferentie bekend dat een dergelijke ontwikkeling 'verborgen' zat in de bereking van de renovatiekosten van het huidige stadhuis en mede daardoor duurder aan de gemeenteraad kon worden gepresenteerd dan nieuwbouw van een stadhuis. De Brinkgroep onderzocht toen in opdracht van het college van B&W de scenario's van renovatie of nieuwbouw. Lees ook de reacties in TC Tubantia.

UPDATE 14-06-10
De Brinkgroep, die volgens wethouder Johan Andela het nieuwe rapport in de huidige economische tijd onderschrijft omdat de bouwprijzen onder druk staan, heeft na enkele dagen toch genuanceerder gereageerd in TC Tubantia. De Brinkgroep stelt dat Kleissen & Partners de opbrengst van verkoop van het huidige stadhuis à raison van 5,1 miljoen euro niet heeft meegerekend en daardoor het verschil nog maar ruim 6 miljoen euro is. Of het huidige stadhuis überhaupt te verkopen valt omdat het gebouw eigenlijk alleen als kantoor geschikt is en verbouw tot appartementen buitengewoon duur zal worden, wordt daarbij buiten beschouwing gelaten door de Brinkgroep.
Lees ook het Almelo’s Weekblad.


< Gecombineerd zij- en bovenaanzicht stadhuis -
schets: BBA 2003


Rapport Renovatiemogelijkheden stadhuis

 
11-06-2010  

Oud belastingkantoor van Grijs naar Kleur (upd)

 

ALMELO - Het oude belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel in Almelo ondergaat een ware gedaanteverandering. Eigenaar Van der Linden Projectontwikkeling in Zutphen laat het pand ingrijpend moderniseren . De ‘Oostblok-uitstraling’ (de woorden van een zegsman van Van der Linden) gaat plaatsmaken voor een hedendaagse uitstraling waarin de kleuren zwart en wit overheersen. Aan het zeven verdiepingen hoge gebouw wordt een volledig nieuwe gevelbekleding aangebracht. Ook op het vlak van energieverbruik wordt het pand aangepast. Moderne installaties en isolatie moeten zorgen voor een forse energiebesparing van 76 procent. De Raad voor de Kinderbescherming in Almelo wordt de belangrijkste huurder van het pand. Voor de resterende etages worden nog huurders gezocht. De make-over is in handen van de bouwcombinatie Koopmans, Verweij en Van der Linde.

UPDATE 14-06-10

Strippen en renoveren wordt populair
ALMELO – Het kabinet waarschuwde onlangs dat het zou ingrijpen als de Nederlandse gemeenten maar door zouden gaan met het ontwikkelen van nieuwe kantoorlocaties. Het aantal lege vierkante meters aan kantoorruimte loopt in Nederland de spuigaten uit omdat gemeenten telkens weer kiezen voor het ontwikkelen van nieuwe kantoorlocaties terwijl de verlaten kantoorgebouwen jaren leeg blijven staan. Lees verder in het Almelo’s Weekblad

< Foto's Jan Bril

Fotoreportage (8 foto's)...

 
12-06-2010  

Werkbezoek burgemeester aan scholen


De nieuwbouw van PRO Erasmus aan de Horstlaan
 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans heeft er al een fiks aantal werkbezoeken opzitten om haar stad te leren kennen. Vrijdag maakte ze haar dag vol om per fiets naar een aantal scholen te gaan en met leerlingen en leerkrachten te praten.
AlmeloNieuws nam een kijkje tijdens het werkbezoek bij de splinternieuwe school voor praktijkonderwijs van PRO Erasmus aan de Horstlaan en AOC Oost aan de Bornerbroeksestraat. Ook maakte de burgemeester nog werkbezoeken bij de VMBO-locatie Pius-Noordik aan de Cesar Franckstraat en de Erasmus HAVO/VWO-locatie aan de Sluiskade Noordzijde om aan het eind van de dag moe maar voldaan weer per fiets bij het stadhuis te eindigen.    

< Foto's Jan Bril

Fotoreportage (56 foto's)...

 
13-06-2010  

KRA wil discussie over minimabeleid

 

ALMELO - De Kliëntenraad Almelo (KRA) wil een fundamentele discussie over de toekomst van het gemeentelijke armoede- en minimabeleid. Die discussie zal volgens Monique Budde en Steven Nijhof, voorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de KRA, vooral gericht moeten zijn op het creëren van structureel werk. Lees verder in TC Tubantia

 
13-06-2010  

Blaaskapellenfestival in Beeklustpark

 

ALMELO - Voor de 20e keer in successie wordty in het Beeklustpark het "Blaaskapellenfestival" gehouden. Net als voorgaande jaren begon het festivan weer op tijd. Om 12 uur liet de eerste van de in totaal vijf kapellen al van zich laten horen. Iedereen was dus lekker op tijd om zeker te zijn van een zitplaats en om de hele dag de kunnen genieten van deze prachtige blaaskapellen.
Achtereenvolgens traden op:
De Tirolerkapel, Stadskanaal
De Eschlanderkapel, Hellendoorn
Vinocanka, Bathmen
Twentelandkapel, Buurse
Grenslandkapel, Overdinkel

Jan Bril blies een deuntje mee op de camera

Fotoreportage (15 foto's)...

 
14-06-2010  

City Jungle M. Hobbemastraat nadert voltooiing

 

ALMELO - De nieuwe City Jungle aan de Meindert Hobbemastraat nadert haar voltooiing. De speeltoestellen in de City Jungle zijn een geschenk van woningstichting Beter Wonen en moet bijdragen aan een verhoogde leefbaarheid in de wijk Ossenkoppelerhoek. Eind juni moet de City Jungle helemaal klaar zijn.

< Foto's Jan Bril

Fotoreportage (6 foto's)...

 
15-06-2010  

Winst Stadstoezicht naar gemeentekas

 

ALMELO – De winst van bijna een half miljoen euro die Stadstoezicht Almelo BV vorig jaar maakte, wordt bijna volledig door de gemeente als enig aandeelhouder geclaimd. Ook moet Stadstoezicht twee euroton bezuinigen op het parkeertoezicht en dat betekent dat vrijwel zeker een aantal arbeidsplaatsen verloren gaan.
De directie van Stadstoezicht wilde opnieuw investeren in parkeervoorzieningen zoals vorig jaar de ‘Speedgates’ in de stadserf parkeergarages maar dat schijnt er dit jaar niet in te zitten.
Het interieur van het directiekantoor kan echter nog jaren mee, want deze zijn stukken luxer dan de B&W-kamers heeft ook de nieuw benoemde toezichthouder wethouder Johan Andela (VVD) inmiddels zelf kunnen ervaren.

 
16-06-2010  

De Valkenier te gast in de Ossenkoppelerhoek

 

ALMELO – Het project ‘Óssenkopjes’ verdienen ter bevordering van een sociaal en beter leefbare omgeving in de Ossenkoppelerhoek zal de komende tijd nog wel vaker in het nieuws zijn.
Dinsdagmiddag was in ieder geval valkenier Gerrit Zandvoort van Valkerij Rijssen te gast in het Beeklustpark zodat de kinderen uit de wijk kennis konden maken met roofvogels in allerlei soorten en maten.
Via de valkeniersshow en de lesbrief op website www.almelo.nl/nme  kunnen de wijkkinderen allerlei zaken over roofvogels te weten komen en kan men via een vragenformulier meedingen naar ‘Ossenkopjes’waar weer wat leuks mee te verdienen valt.

< Jan Bril nam een kijkje

Fotoreportage (25 foto's)...

 
17-06-2010  

Provincie trekt milieuvergunning Nijhoff in

  ALMELO - De provincie Overijssle trekt de milieuvergunning van Nijhoff Grindmaatschappij BV in Almelo in, dat meldt de provincie in een persbericht. Volgens de provincie houdt Nijhoff zich al jaren niet aan de milieuvoorschriften en komt er geen verbetering in de handelswijze van het bedrijf.
Vervuilde grond zou via het bedrijf al op meerdere locaties in de provincie zijn teruggevonden.
Nijhoff Grindmaatschappij BV reinigt o.a. vele tonnen grind van opdrachtgever Prorail waarna het weer wordt gebruikt als fundering bij het spooronderhoud.
Aan dwangsommen is al bijna 8 miljoen euro opgelegd. Nijhoff bestrijdt de visie van de provincie tot in de hoogste instanties maar trekt met regelmaat aan het kortste eind. Gevreesd wordt dat de jarenlange strijd tot een faillissement zal leiden.
Lees verder...


Dossier Nijhoff Grindmaatschappij BV

 
17-06-2010  

Invoeren Burgernet Twentse primeur voor Almelo

 

ALMELO – Almelo krijgt de primeur voor het invoeren van Burgernet, het nieuwe middel om de politie extra ogen te geven bij de opsporing van verdachten van misdrijven.
Korpschef Martin Sitalsing van de politie Twente kwam gisteren naar het Almelose gemeentehuis om samen met burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld het convenant over de invoering van het Burgernet te tekenen.
Burgers kunnen zich aanmelden bij de politie om opsporingsberichten via mobiele telefoon of SMS te ontvangen om naar verdachten uit te kijken. Burgernet werkt al in meerdere politiedistricten en daaruit blijkt dat de pakkans op heterdaadjes wordt verhoogd.
 

 
18-06-2010  

Grote brand Achter de Molen

 

ALMELO - Aan de Achter De Molen in Almelo is donderdagavond een loods met opgeslagen antiek uitgebrand. De melding kwam even na half twaalf, waarna de brandweer met groot materieel uitrukte en de brand na ongeveer een uur onder controle kreeg. Brandweerkorpsen uit Hengelo, Wierden, Rijssen, Nijverdal en Vriezenveen verleenden assistentie. Het benodigde bluswater werd uit de Almelose Aa gepompt. Hoe de brand is ontstaan wordt nog onderzocht. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

< Kijk naar de foto's van Ronald Gijsbers op weegink.nl

 
19-06-2010  

Pleinconcert van onderscheiden OvhO een succes

 

ALMELO – Het zomerse Pleinconcert op de Koornmarkt werd vanavond wederom een succes. Wethouder Jan van Marle nam de taken waar van collega cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh en gaf de bühne vrij aan het Orkest van het Oosten onder leiding van dirigent Henrik Schaefer. Het Orkest van het Oosten bracht een prachtig programma ten gehore van onder andere Russische componisten.
Een bijzondere rol was weggelegd voor leerlingen van de basisscholen. Tijdens een deel van het concert verrasten zij samen met het Orkest van het Oosten het talrijke publiek dat zich een zitplaats had weten te veroveren onder de supergrote parasol.

Eerder op de dag werd het Orkest van het Oosten in het Scheveningse Kurhaus onderscheiden met een Edison Award tijdens het Edison Klassiek Gala 2010. Chef-dirigent De Vriend en solist Rudolf Koelman namen de Edison Klassiek Luister Publieksprijs in ontvangst voor de CD Niccoló Paganini: Violin 1&2.

< Freek Buitenweg is de liefhebber van klassieke muziek onder de redactieleden en legde het gebeuren vast.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
19-06-2010  

Nederland wint en Almelo kleurt Oranje

 

ALMELO - Nederland wint weer. Met de nodige moeite werd Japan met 1-0 verslagen. Op het Amaliaplein werd gelukkig door de gemeente Almelo alsnog een tribune toegestaan om de feestvreugde voor de Oranjesupporters te verhogen. Bij bijna elk café in de stad was de wedstrijd wel op grote schermen te volgen.
Ook bij de Almelose Ruiterdagen op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand waren diverse beeldschermen neergezet om de ruiters en het publiek de wedstrijd van onze WK-gangers te kunnen laten volgen.
Uw eindredacteur schijnt zelfs enig verstand van voetbal te hebben, want zijn voorspelling voor de rust en eindstand tegen Japan - in een onderlinge 'pool' - kwam geheel uit. Al met al zijn in eerste instantie de benodigde punten voor de volgende ronde binnen en kunnen onze spelers zich nu richten op sprankelend voetbal.
In ieder geval reden voor een klein feestje en meer Oranje, want er is nog zicht op een groter feest.

< Jan Bril maakte met 'Oranje' lens foto's op het Amaliaplein.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
20-06-2010  

Traumaheli bij ongeval spoor Nieuwstraat

 

ALMELO - Bij een ongeval vanochtend vroeg om 06.30 uur op de Nieuwstraat bij de overgang van het Verdiept Spoor zijn twee zwaar gewonden gevallen. Bij het kennelijk eenzijdig ongeval zijn de twee inzittenden zwaar gewond geraakt. Er kwam een traumahelicopter aan te pas om de gewonden bijstand te verlenen en af te voeren naar het ziekenhuis. De kruising werd voor alle verkeer afgesloten. Over de oorzaak van het ongeval wordt door de politie nader onderzoek ingesteld. Zie ook de foto's op RTV Oost en op Weegink.nl.

< Deze geleider werd de bestuurder fataal.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
22-06-2010  

Toeterroute De Windhoek / KAH

 

ALMELO – Jaarlijks vindt bij de OBS De Windhoek aan de Windslaan de ‘Toeterroute’ plaats waarbij de leerlingen uit groep vijf op zelfgemaakte instrumenten muziek maken samen met de Koninklijke Almelose Harmonie. Vreugde en jolijt onder leerlingen, muzikanten en ouders en leerkrachten is het resultaat van deze samenwerking ‘de Toeterroute’ dat een project is van het Kunst Educatie Platform Almelo (KEPA).

< Suus & Zo Fotografie maakte de fotoreportage.

Fotoreportage (38 foto's)...

 
22-06-2010  

Zwem4daagse De Veene trekt honderden

 

ALMELO – De zwemvierdaagse van de zwem & polovereniging de Veene trok dit jaar meer deelnemers dan ooit tevoren. Dik 800 deelnemers kon de organisatie de eerste dag tegemoet zien. De officiële start werd gegeven door sportwethouder Jan van Marle,maar een dijk in het buitenbad van Het Sportpark was hem kennelijk toch wat te fris.

< Jan Bril nam een kijkje bij de echte deelnemers.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
22-06-2010  

Twente Milieu bestrijdt Eikenprocessierups

 

ALMELO – Twente Milieu is vanmiddag begonnen met het bestrijden van de Eikenprocessierups langs de Wierdensestraat in Almelo. Met een grote stofzuiger in een ingehuurde hoogwerker werden ter hoogte van het landgoed De Bellinckhof de larven weggezogen. De volle zakken worden door Twente Milieu vervolgens verbrand.
In geheel Nederland rukt de Eikenprocessierups steeds verder op naar het Noorden. De Eikenprocessierups verpopt zich tot nachtvlinder, maar de brandhaartjes van de Eikenprocessierups veroorzaken hevige langdurige jeuk bij mensen en wordt als een ernstige plaag beschouwd.

< Nest van de Eikenprocessierups - Jan Bril maakte de fotoreportage.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
22-06-2010  

Almelo organiseert veteranenbijeenkomst

  ALMELO - De Gemeente Almelo organiseert dit jaar voor de eerste keer een veteranenbijeenkomst. De Almelose veteranen komen woensdagavond 23 juni om 19.30 uur bij elkaar in de business lounge van het Polmanstadion. Alle Almelose veteranen die door Nederland op missie werden gestuurd zijn welkom.
Lees verder...

 
23-06-2010  

College koopt appartementen De Markenhof

 

ALMELO – Het Almelose college van B&W gaat onverdroten voort met de aankoop van onroerend goed ter verwezenlijking van de vernieuwing van de binnenstad. Met dat doel heeft de gemeente het appartementengebouw voor senioren De Markenhof aangekocht van de stichting Vestia te Rotterdam voor een bedrag van vijf miljoen euro.
Het relatief jonge gebouw moet wijken voor een betere winkelroute tussen City Promenade, Hagengracht en Marktplein. 
De aankoop is aangegaan onder voorbehoud van goedkeuring van de transactie door het Directoraat-Generaal Wonen en het Ministerie van VROM.  


Promotiefolder De Markenhof

 
23-06-2010  

Werkplein naar Twenthe Centrum

 

ALMELO – De gemeente Almelo stelt 627.500 euro beschikbaar voor de herhuisvesting van het Werkplein in het Twenthe Centrum. Met Snippe Vastgoed wordt daarvoor een ‘turn key’ huurcontract overeengekomen voor een periode van 10 jaar. Eerder was sprake van huisvesting in het pand van Soweco aan de Plesmanweg.
In het Werkplein werkt het UWV samen met de gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden in de bemiddeling naar werk of het verkrijgen van een uitkering. In totaal wordt bijna 3000 m2 gehuurd op de begane grond voor 120 werkplekken van het UWV en de gemeentelijke sociale diensten gezamenlijk. De gemeente Almelo treedt als hoofdhuurder op. Ook bestaat de mogelijkheid dat in de gehuurde ruimte uitzendbureaus worden gevestigd als onderhuurder.
Het pand in de binnenstad waar het Werkplein nu is gevestigd, valt onder de slopershamer om ruimte te maken voor de vernieuwing van de binnenstad.

 
23-06-2010  

Indie: Bijzonder wonen

 

ALMELO - Op een steenworp afstand van het centrum van Almelo ontstaat een nieuw stuk binnenstad. Geen nette straatjes maar divers en verrassend. In Indië leef je in een inspirerende omgeving, waar wonen, water en groen op een bijzondere manier verweven zijn. Indië inspireert, met de unieke combinatie van historische fabrieksgebouwen, monumentale eiken, water, cultuur en horeca. Eind 2010, begin 2011 start de verkoop van de eerste woningen. Interesse, klik hier.

< Het rijke textielverleden is één van de inspiratiebronnen en bepaalt de identiteit van het gebied. De gevel en de sheddaken aan het zogenaamde Kalverstraatje blijven behouden en worden ingepast in de nieuwe ontwikkeling.

 
24-06-2010  

ROC studenten organiseerden vakantiebeurs

 


ALMELO – Drie derdejaars studenten Toerisme van het ROC van Twente organiseerden dinsdag en woensdag jl. een vakantiebeurs in het Atrium van het ROC-gebouw aan de Parallelweg. Zij deden vooraf inspiratie op tijdens de vakantiebeurs in Utrecht en vertaalden dat naar de door hen in het kader van de studie georganiseerde beurs en werden bij de organisatie ondersteund door eerstejaars leerlingen Toerisme.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld gaf dinsdagmiddag het startsein en bezocht daarna de dertig stands die waren opgesteld om informatie te verkrijgen over wereldwijde vakantietrips en last minutes reizen.
Ook waren er professionele reisbureaus aanwezig waaronder het Duitse reisbureau Karstadt Gronau. Om het uur werd er een reisquiz georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen vielen.

< Jan Bril nam een kijkje

Fotoreportage (31 foto's)...

 
24-06-2010  

Voor het eerst veteranendag Almelo

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heette gisteravond in de businessruimte van het Polmanstadion alle Almelose veteranen welkom. Veteranen waarvan de jongste 26 jaar is en de oudste tegen de 100 jaar loopt. Alle hadden zij één ding gemeen en dat was uitzending namens Nederland om ergens op de wereld de wereldvrede te helpen bevorderen.
Hoe dat werd ervaren is divers, maar duidelijk werd dat heden ten dage de voorbereidingen voor uitzending beter georganiseerd is dan vroeger toen men amper enige voorbereiding kreeg en de ‘bush’ werd ingestuurd zonder dat men als militair wat kreeg te horen over het land en de cultuur waarnaar men werd uitgezonden.
Het ligt in de bedoeling om vaker veteranenbijeenkomsten te organiseren, waarbij de ontmoeting onderling kan bijdragen in een betere verwerking van de taken die men soms met gevaar voor eigen leven namens de Staat der Nederlanden moest uitvoeren.

< Freek Buitenweg nam een kijkje
 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
24-06-2010  

Paul Harris Fellow 'lintje' voor Dick Jungst

 

ALMELO - Tijdens de feestelijke bestuurswisseling van Rotaryclub Ambt Almelo, waarbij Jan Kamst de voorzittershamer overdroeg aan de nieuwe voorzitter Ben Kokhuis, werd een Paul Harris Fellow (PHF) onderscheiding uitgereikt aan de heer Dick Jungst.
Een PHF wordt uitgereikt aan leden die zich op een bijzondere en langdurige wijze verdienstelijk hebben gemaakt binnen Rotary. Dick Jungst is dit jaar namens Rotary Doctors voor de 4e keer naar Kenia gereisd. Hij is in Kimilili respectievelijk Mpeketoni geweest voor een periode van 6 weken om daar de gezondheidspost van Rotary Doctors te bemannen en verder uit te bouwen. 

 
24-06-2010  

Rotary Ballooning alsnog door

 

ALMELO – Ging de ballooning georganiseerd door de Rotary onlangs niet door. Dinsdagavond jl. werd alsnog van het Schelfhorstpark het luchtruim gekozen.

< Jan Bril nam voor AlmeloNieuws.nl een kijkje

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-06-2010  

Straatmuziek zorgt voor entertainment

 

ALMELO – Wie zaterdag niet koos voor de zonovergoten Almelose Ruiterdagen op het Twents Hippisch Centrum kan dat zondag nog inhalen tijdens de grote finaledag. In de Grotestraat was er ander vertier en speelden talrijke straatorkesten hun deuntjes om het winkelend publiek te vermaken. Het geluid leveren we er niet bij, maar Jan Bril was er om e.e.a. op fotobeelden vast te leggen.

Fotoreportage (30 foto's)...

 
27-06-2010  

Vrouw steekt na ruzie woning in brand

 

ALMELO - Een vrouw uit Almelo heeft zondagmiddag na een ruzie met haar man, brand gesticht in haar woning aan de Rensumabrink. Tijdens de ruzie verliet de man met de kinderen het huis. Volgens een woordvoerster van de politie barricadeerde de vrouw woning en stak het huis vervolgens in brand. De politie kon de vrouw uit de woning halen. Ze is door de agenten gereanimeerd en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De woning is onbewoonbaar.

 
28-06-2010  

Almelo’s familiedrama op Terschelling

 

MIDSLAND – Voor een Almelose familie die met familieleden uit Hattum en Dedemsvaart op familiereünie waren op Terschelling, is het uitje op een drama uitgelopen. Met paard en wagen werd een tocht gemaakt over het natuurgebied de Boschplaat en daarbij raakte een der wagens op een helling aan de rol omdat de wagen opliep op het span en de rem dat niet voorkwam. De paarden braken daarop los en de wagen rolde met inzittenden naar beneden om tegen een boom te eindigen.
Bij het ongeval vielen vijftien gewonden, van wie er twee ernstig been- en rugletsel opliepen. Vier gewonden werden met een traumahelicopter en een helicopter van Search en Rescue (SAR) naar ziekenhuizen in Leeuwarden en Sneek gebracht. De ernstig gewonden werden met een traumahelicopter naar het AMC in Amsterdam en naar het UMCG in Groningen gebracht. Een baby bleef bij het ongeval ongedeerd en de twee zwaar gewonden zijn inmiddels buiten levensgevaar. Een woordvoerder van het Friese politiekorps kon nog niet mededelen uit welke plaatsen de gewonden komen.
familieleden die in een tweede wagen het ongeval voor hun ogen zagen gebeuren, kregen bijstand door professionele hulpverleners.

 
28-06-2010  

Qredits, Microkrediet ontvangt Europese prijs


Prinses Maxima bij het bezoek aan Qredits in oktober 2009
  LONDEN/ALMELO - De Nederlandse Microkredietverstrekker Qredits, met hoofdkantoor in Almelo, heeft in Londen een Europese prijs in de wacht gesleept: de 'Microfinance Good Practices Europe Award 2010'. Met deze prijs sprak de internationale jury haar waardering uit voor de innovatieve en professionele wijze waarop de organisatie van Qredits is neergezet. "Qredits combineert ervaringen uit de bankwereld met een persoonlijke benadering van kleine ondernemers en een uitstekend en innovatief IT-systeem" aldus de jury in haar rapport.
Lees verder...

 
28-06-2010  

Harmonicadag en kunstmarkt in Beeklustpark.

 

ALMELO - Ideale weersomstandigheden zorgden voor een drukke dag en vrolijke noot in het Beeklustpark. Behalve de jaarlijkse harmonicadag was er ook nog een kunstmarkt. Deze trok ook veel bezoekers en aan een hapje en drankje was ook gedacht. Warm was het wel maar dat kon de pret en waardering voor de organisatie niet drukken.

< Jan Bril nam voor u een kijkje

Fotoreportage (32 foto's)...

 
29-06-2010  

Duikers geplaatst onder Ootmarsumsestraat

 

ALMELO – Bij de reconstructie van de Sluitersveldsingel/Ootmarsumsestraat zijn maandag door Romijn Beton duikers geplaatst om de loop van de Loolee onder de Ootmarsumstraat te kunnen opvangen.
De bestaande brug werd te smal om het verkeer te kunnen verwerken en vormde bovendien een ernstig opstakel in de vrije busbaan. de brug komt nu te vervallen, zodat de rijbaan kan worden verbreed.

< Jan Bril nam voor AlmeloNieuws.nl een kijkje

Fotoreportage (23 foto's)...

 
29-06-2010  

Zoektocht overvaller Aldi Aalderinkshoek

 

ALMELO - De poliie is op zoek naar een agressieve winkeldief die de filiaalleidster van Aldi in de Aalderinkshoek heeft mishandeld en bedreigd met een mes.
Op maandag 28 juni 2010 omstreeks 17.56 uur komt een onbekende man in de Aldi aan de Apollolaan in Almelo. Hij nam vier computerspellen weg en wilde deze vervolgens ruilen bij de kassa. Omdat hij, logisch natuurlijk, niet in het bezit is van een kassabon kon hij de spellen niet ruilen voor geld. Dit werd hem uitgelegd door de filiaalleidster. De man werd agressief en sloeg de filiaalleidster meerdere keren in haar gezicht en trapte haar tegen haar benen. Hij pakte daarop een mes en dreigde hiermee toen hij de winkel verliet.

Het signalement van de dader:
- getinte man
- kort donker steklig haar
- tussen de 30 en 35 jaar oud
- blauwe ogen
- fors postuur
- 170-175 cm lang
- Hij droeg een wit T-shirt
De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. Dit kan aan elk politiebureau en telefonisch op 0900-8844 of anoniem 0800-70000.

 
30-06-2010  

Café Restaurant Rembrandt sluit haar deuren

 

ALMELO – Café-restaurant Rembrandt van uitbater Renée Coupee in de gelijknamige sporthal aan de Rembrandtlaan sluit donderdag voorgoed haar deuren. Coupee kon het niet eens worden over een voortzetting in de in aanbouw zijnde nieuwe IISPA met directeur Busscher van het gemeentelijk sportbedrijf.
Vorig jaar lag de exploitatie al onder druk vanwege huurachterstanden bij de horeca-exploitaties van de Rembrandthal en de Schelfhorsthal. Die laatste exploitatie is al in gemeentelijke handen en ook de horeca in IISPA zal straks onder gemeentelijk toezicht worden geëxploiteerd.
Café Rembrandt had niet alleen een functie voor de sporters, maar was ook een sociaal ontmoetingspunt in de wijk Ossenkoppelerhoek. Scoop Welzijn was een regelmatig huurder voor wijkactiviteiten en ook de dartvereniging hield er haar domicilie. Tot de IISPA in gebruik wordt genomen in september a.s. is er in de Ossenkoppelerhoek alleen nog het wijkcentrum ’t Veurbrook en Theehuis Beeklust als plek voor groepsactiviteiten. Sporthal Rembrandt wordt dan gesloopt.

< Uitbater Coupee is ook bekend als stadsomroeper

 
30-06-2010  

Onderzoek woningbehoefte Almelo

 

ALMELO – Met tachtig op stapel staande woningbouwprojecten zit de gemeente Almelo erg hoog in de boom betreffende het aantal te bouwen woningen. Het jaarlijkse bouwcijfer werd eerder dit jaar al omlaag gebracht naar 350 maar waarschijnlijk is dat nog teveel en wordt nu met 169 woningen gerekend.
De gemeente laat echter een extern bureau nu een onderzoek doen naar de werkelijke behoefte om tot een afweging te kunnen komen. Gevreesd wordt dat de dertig gemeentelijke projecten, waaronder Waterrijk, en de vijftig projecten van ontwikkelaars misschien wel uitgestreken moeten worden tot over het jaar 2040 en er pijnlijke keuzes gemaakt moeten worden welke prioriteit krijgen. Dat was de ambtelijke mededeling die de gemeenteraad dinsdag tijdens de informatieve avond te horen kreeg.

 
30-06-2010  

Eerste Nederlandse City Jungle staat in Almelo


Fotoreportage: Jan Bril
 

ALMELO – Almelo heeft de primeur van de eerste City Jungle in Nederland. Het doel van de City Jungle is om kinderen meer lichamelijk te laten spelen om de gezondheid te bevorderen en om overgewicht te bestrijden. De City Jungle aan de Meindert Hobbemastraat in de Ossenkoppelerhoek dient tevens de bevordering van de leefbaarheid in de wijk die de komende tien jaar op de schop gaat waarbij woningen worden gerenoveerd en nieuwe worden gebouwd en de voorzieningen op het gebied van zorg, onderwijs en sport worden aangepakt.
Dankzij de woningstichting Beter Wonen en mede door de inzet van het eigen personeel kon vandaag de City Jungle gereed komen als eerste in Nederland.
Directeur Peter van Hout daarover: ‘We voelen ons als partner in de wijk naast goed wonen, ook medeverantwoordelijk voor sport en spelmogelijkheden voor kinderen in de wijk. De City Jungle nodigt uit tot spelen en bevordert ook nog eens de gezondheid van kinderen. Een prima maatschappelijke investering!’ 

Fotoreportage (5 foto's)...

 
30-06-2010  

Geen voetballiefhebber?

 

ALMELO - Dat directeur Jan Krol van de Almelose openbare bibliotheek niet zo'n liefhebber is van voetbal is min of meer bekend. Liever trekt hij er op uit met zijn nieuwe 'opafiets' tijdens wedstrijden van onze nationale trots. Jan Krol denkt vast dat er meer 'anti's' rond lopen op deze aardkloot en heeft daarom weer een stunt bedacht om de bibliotheek onder de aandacht te brengen. Het is gelukt Jan!

Niet in de ban van het Nederlands elftal? Geen oranje kleding, vlaggetjes en vuvuzela’s?
Voor al deze mensen die niet van voetbal houden heeft Bibliotheek Almelo een aantrekkelijke aanbieding! Alle dvd’s worden vrijdag 2 juli gratis uitgeleend. Terwijl de halve wereld naar de wedstrijd tegen Brazilië kijkt, geniet u in van uw zelf gekozen film. Romantisch, spannend of een tranentrekker? Alles is aanwezig.
En…. Gaan we door? Dan geldt dit aanbod voor alle dagen waarop het Nederlandse elftal speelt!

Archief
Terug naar vorige pagina