Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-06-2010  

Verkeersweek op De Heemde

 

ALMELO - Basisschool De Heemde aan de Hanzelaan organiseerde een project over verkeer en veiligheid. De verkeerscommissie van de wijk zorgde voor zogenaamde ‘parkeermaatjes’ zodat vanaf de start van het project voor ieder duidelijk is waar wel en niet geparkeerd mag worden bij de school. Ouders kunnen vanaf nu gebruik maken van een speciale parkeerkaart van De Heemde. De kinderen van de bovenbouw zagen toe op het naleven van de regels.
Ook was er voor elke groep een Streetwise-les van de ANWB. Voor de jongere kinderen was het thema ‘hoe steek ik over’, ‘wat betekenen verkeersborden’ en ‘hoe zit ik veilig in de auto’. De oudere kinderen hielden zich bezig met de dode hoek bij vrachtverkeer, remafstanden en veiligheid op de fiets.
Vrijdag was de afsluiting van het project in de vorm van een grandioos skeelerfestijn. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de skeelerkar van de KNSB en de Wierdense ijs- en skeelerclub. Professionele instructeurs gaven les. De kinderen vanaf groep 5 leerden onder meer over veiligheid rond skeeleren, valtechniek en het maken van bochten.
Ook de onderbouw vermaakte zich prima. Leerkrachten hadden een parcours uitgezet waar met karren, fietsen en skeelers gespeeld kon worden. De ‘kids’ vonden het een geweldige week.

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina