Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-06-2010  

Big Band Almelo 2e op Nat. Big Band Concours

 

Big Band Almelo deed voor het eerst mee met het Nationaal Big Band Concours, een onderdeel van het Meer Jazz Festival. Prompt stond de band op zaterdag 29 mei, na een overtuigende eerste ronde, in de finale van het prestigieuze concours.
Uiteindelijk moesten Frank van Nus en zijn mannen in de Eerste Klasse slechts hun meerdere erkennen in de Central Heat Big Band uit Gelderland. Een prestatie van formaat voor de Almeloërs.
Vooral het nummer “Murphy’s Law”, oorspronkelijk in het Duits gezongen door Roger Cicero en door saxofonist Arjen Maat van een opmerkelijke Nederlandse vertaling voorzien, bleek in de uitvoering van Daniël von Piekartz een schot in de roos. Het publiek gaf de twintigjarige Oldenzaler dan ook een staande ovatie. Mede vanwege dit spetterende optreden won de jonge Von Piekartz de zogeheten Bonusprijs voor Opvallende Musici. Deze solistenprijs ging vergezeld van een geldbedrag van 250 euro.
De jury bestond uit gerenommeerde jazzmusici als Loet van der Lee, Erik van Lier, Sebastian Ohm en Kurt Weiss. Zij roemden onder meer de bezieling, speelvreugde en repertoirekeuze van de Almeloërs, die in de Eerste Klasse een tiental gerenommeerde orkesten achter zich lieten. Aan de prijs is een geldbedrag van 1500 euro verbonden.
 

Archief
Terug naar vorige pagina