Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-06-2010  

PvdA de grootste maar Wilders maakt klapper

 

ALMELO – De PvdA is in Almelo tijdens de verkiezingen voor de tweede kamer de grootste partij gebleven, maar de PVV van voorman Wilders maakte een klapper van jewelste en werd virtueel de tweede partij in Almelo. De VVD staat nu als derde gevolgd door het bijna gehalveerde CDA.
D66 en GroenLinks behoren ook tot de winnaars maar TON deed het gewoon slecht en de andere partijen leden allen verlies. De huidige gemeentelijke coalitie tussen PvdA, VVD en CDA behoudt virtueel wel een meerderheid met 54,12 procent.

Landelijk deden zich in de stembureaus problemen voor met te ‘kleine’ stembussen. Door de grote stemformulieren waren de bussen in de loop van de middag al overvol en werd er gestampt om nog wat ruimte in de bussen te krijgen. Het noodzaakte het centrale hoofdstembureau in Den Haag tot de maatregel dat de bussen tussentijds geopend mochten worden om de inhoud in een doos te doen en deze te laten verzegelen door de voorzitter van het lokale stembureau. Ook in Almelo was dat het geval.

Archief
Terug naar vorige pagina