Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-05-2009  

Dodenherdenking 4 mei 2009

  ALMELO - Op maandag 4 mei a.s. staan we in Almelo niet alleen stil bij hen die hebben gevochten voor onze vrijheid, maar ook bij hen die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Burgemeester Knip herdenkt hen door het leggen van bloemen bij de monumenten en gedenktekens in de gemeente Almelo. Dit doet hij volgens onderstaand overzicht:
Lees verder...

 
03-05-2009  

Veel drukte bij festival Anime 2009

 

ALMELO - Tweeduizend bezoekers worden dit weekend verwacht door de organisatie van het festival Anime 2009 dat in het Theaterhotel wordt gehouden. Anime is een jaarlijks evenement waarin de Japanse popcultuur centraal staat, met de nadruk op animatiefilms, games en speciale uitingen als cosplay en karaoke. Vorig jaar was het festival al een groot succes.
Cosplay is een rage in Japan, waarbij mensen zich verkleden als hun favoriete karakter in een animatiefilm, vertelt Kaj Schulten. Volgens hem is cosplay al meer dan tien jaar buitengewoon populair in het land. Op het festival zijn workshops ingericht waar mensen adviezen kunnen krijgen hoe ze zich als een stripfiguurtje kunnen uitdossen.  Wie vandaag even een kijkje wil nemen is 25 euro kwijt.

 

Fotoreportage (8 foto's)...

 
04-05-2009  

Markt nieuwe stijl haalbaar of niet?

 

ALMELO - Enige tijd geleden lanceerden de Almelose marktmeesters het idee om de marktkooplieden te herschikken naar thema vanwege de vaak lege plekken doordat kooplui niet komen opdagen om hun plek in te vullen. Vooral bij de vaste staanplaatshouders bestaat daar verzet tegen vanwege verkregen rechten. Toch willen de kooplieden van de Almelose centrummarkt in overleg om tot een oplossing te komen. Het idee is door hen geopperd om 'twijfelaars' aan de rand van het marktplein te posteren zodat de lege plekken niet zo opvallen.
In Enschede was zondag een eerste marktkoopzondag naar thema verdeeld over vijf plekken. Volgens de gemeente Enschede kunnen marktkooplieden die extra zondagomzet wel gebruiken. De vraag is welke doordeweekse marktdag daaronder te lijden krijgt !

 
04-05-2009  

Wordt hondenbezitter onterecht gemangeld?

 

ALMELO - Alwin Offereins - verslaggever bij het Almelo's Weekblad - is de heffing van hondenbelasting een doorn in het oog maar meer nog de 'onzinnige' regels die er volgens hem bij bedacht worden. Het is volgens hem zelfs 'godgeklaagd' hoe er met de hondenbezitter wordt omgegaan en met de rechten van een hond. Het leefgebied van de hond is volgens hem in het geding en hij vreest zelfs dat een hondenbezitter zijn viervoeter binnenkort in Duitsland moet uitlaten om het beestje eens lekker te kunnen laten rennen.

Lees zijn verhaal op de website van het Almelo's Weekblad. 

< Nee, ik durf niet meer naar buiten.

 
04-05-2009  

Dodenherdenking op Weth. van Dronkelaarplein

 

ALMELO - Maandagavond klokslag 20:00 uur werd er in heel Nederland 2 minuten stilte gehouden ter nagedachtenis aan hen die ons ontvallen zijn tijdens de 2e wereldoorlog of bij de inzet van vredesmissies. Zoals elk jaar werd in Almelo de herdenkingsplechtigheid onder grote belangstelling op het Wethouder E. van Dronkelaarplein gehouden. Eerder op de middag legde burgemeester Knip op 11 locaties binnen de gemeente al bloemen op de plekken waar burgers of soldaten omkwamen tijdens de 2e Wereldoorlog.
Na een toespraak van Burgemeester Knip werd een gedicht voorgedragen door een leerling van de St. Canisius. Na de twee minuten stilte werden bloemen en kransen gelegd door diverse organisaties en inwoners.
De muzikale begeleiding werd uitgevoerd door de gezamenlijke Almelose mannenkoren en de Almelose Christelijke Harmonie.


Toespraak burgemeester Drs. M.A.J. Knip

Fotoreportage (25 foto's)...

 
05-05-2009  

Almelo in debat over profiel nieuwe burgemeester

  ALMELO - De gemeenteraad van Almelo organiseert op donderdagavond 7 mei 2009 een Stadsdebat. De deelnemers krijgen de primeur: zij horen als eerste welke kwaliteiten de inwoners van Almelo het belangrijkste vinden voor de nieuwe burgemeester. Het debat is het slotakkoord in de campagne ‘Zo´n burgemeester wil Almelo´ over het burgemeestersprofiel. Het staat open voor iedere belangstellende Almeloër. Deelnemers krijgen de kans om onder leiding van RTV-Oost journalist Peter Schoof een laatste bijdrage te leveren aan de profielschets waarover de raad op 19 mei een definitief besluit neemt.

De Burgerzaal functioneert voor de gelegenheid als stadscafé, inclusief sneldichter. De avond begint met een korte presentatie van Dick Webbink, deskundige op het gebied van werving en selectie. Webbink licht toe hoe een profielschets tot stand komt.

Lees verder...

 
05-05-2009  

Storing matrixbord Bornsestraat

 

ALMELO - Sinds vorige week geeft het digitale informatiebord boven de Bornsestraat ter hoogte van Topland Caravans een storing. Hierdoor is niet mogelijk om de achterhaalde teksten over Koninginnedag en 4 mei te verwijderen. De leverancier verwacht het probleem deze week op te lossen.

 
06-05-2009  

Beveiligde fietsenstalling officieel in gebruik

 

ALMELO - Woensdagmiddag is de beveiligde fietsenstalling in het centrum officieel in gebruik genomen. Iedereen kan in de stalling 24 uur per dag zijn fiets gratis parkeren.
Deze overdekte fietsenstalling bevindt zich in de parkeergarage P2. De beveiliging van de rijwielstalling geschiedt door permanent cameratoezicht in combinatie met een geavanceerd systeem dat alleen mensen tot de stalling toelaat die in het bezit zijn van een fiets.
Wethouder Bert Kuiper deed de officiële opening. De gemeente heeft er goede hoop op dat de stalling er toe bijdraagt dat meer mensen met de fiets naar het centrum van de stad gaan.
De opening werd bijgewoond door een groot aantal genodigden, ook ondernemers en vertegenwoordigers van de fietsersbond, stadstoezicht en de fabrikant Skidata waren present.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
06-05-2009  

Getuigenoproep mishandeling Gravenallee

  Getuigenoproep i.v.m. beroving en mishandeling


ALMELO - De politie is op zoek naar getuigen i.v.m. een beroving en mishandeling van een 60-jarige man uit Almelo op maandag 4 mei omstreeks 01.00 uur op de Gravenallee in Almelo.

Lees verder...

 
06-05-2009  

NAT zet vraagtekens bij Waterrijk

  ALMELO - Het groene gebied tussen Almelo en Vriezenveen kan in stand gehouden worden. In de zienswijze op het Almelose voorontwerp bestemmingsplan Waterrijk en Mer Waterrijk pleit NAT nadrukkelijk voor het behoud van het groene gebied tussen Almelo en Vriezenveen. NAT wijst op de waarde van de natuur, de flora en fauna in het gebied en de problemen met de waterhuishouding.

In het plan Waterrijk gaat Almelo er van uit in dit agrarisch gebied ongeveer 4500 grondgebonden woningen te bouwen, waarvan het merendeel in het zogenaamde duurdere segment. Met dat voornemen probeert Almelo een meer evenwichtige bevolkingsopbouw te bewerkstelligen.
Lees verder...

 
06-05-2009  

Bornerbroekse beuken hebben de X-factor

  ALMELO - De twee rode beuken op de begraafplaats in Bornerbroek zijn de bomen die in de gemeente Almelo het meest worden gewaardeerd. Zij zijn met 188 stemmen de winnaar geworden van Welke boom heeft de X-factor, de boomverkiezing van de Bomenstichting waaraan de Gemeente Almelo meedeed. Op de tweede plaats met 110 stemmen eindigde de dikste kastanjeboom van Almelo aan de Kreek.
Derde zijn twee beuken op de Joodse begraafplaats aan de Boddenstraat (45 stemmen). De Willemsboom aan het Schalderoi in de binnenstad is met 25 stemmen op de vierde plaats geëindigd
Lees verder...

 
07-05-2009  

Muizen beknagen toegangspoort NS Fietsenstalling

 

ALMELO - Terwijl vandaag in de Hagenborgh een gratis bewaakte fietsenstalling werd geopend, is de vorig jaar geplaatste toegangspoort in de bewaakte fietsenstalling op het NS station defect geraakt. Muizen hebben de afgelopen periode de kabels beknaagd waardoor de installatie niet meer goed functioneert.

Om verder ongemak te voorkomen kunnen klanten via de nooddeur gebruik maken van de fietsenstalling. Exacte schade is niet bekend, maar wellicht zal de toegangspoort geheel vervangen moeten worden.

< Hongerige muizen zorgen voor veel ongemak voor deze poort.

 
07-05-2009  

Rode beuken Bornerbroek hebben de X-factor

 

ALMELO - Rode beuken op begraafplaats Bornerbroek krijgt meeste stemmen in de zoektocht naar de boom met de grootste X-factor. In de bijlage de gehele uitslag en de doelstelling.


Uitslag boomverkiezing

 
08-05-2009  

Hoogste punt bereikt van IISPA-Almelo

 

ALMELO - De bouw van Internationale Indoor Sportaccommodatie Almelo IISPA heeft het hoogste punt bereikt. Vorig jaar juni is begonnen met de werkzaamheden en de verwachting is dat eind september het gebouw wordt opgeleverd. Wethouder Reinier van Broekhoven van de Gemeente Almelo en directeur Jan Schuldink van bouwbedrijf Löwik hesen vrijdag 8 mei symbolisch de vlag in top. De IISPA-Almelo wordt het grootste indoorsportcomplex van Twente met aandacht voor sfeer en kwaliteit. Zowel de breedtesport als de topsport krijgt een positieve impuls door de realisatie van de IISPA-Almelo.


 

Fotoreportage (27 foto's)...

 
09-05-2009  

Verkeersproef basisonderwijs start maandag

 

ALMELO - Maandag 11 mei geeft wethouder Kuiper het startsein voor de praktische verkeersproef voor basisschoolleerlingen uit groep 8. De verkeersproeven duren tot en met donderdag 14 mei. Vooraf worden alle fietsen gekeurd door leerlingen van het praktijkonderwijs van CSG 't Noordik. Er doen 750 leerlingen mee aan de praktijkverkeersproef. Basisschool de Beemd, locatie 't Groenendal bijt de spits af.

 
09-05-2009  

Nieuwe kunsthal moet toerisme 'trekker' worden

 

ALMELO - Volgens een werkgroep die heeft gekeken naar de vestiging van een nieuwe kunsthal, moet een dergelijke hal een toeristische trekker worden voor bezoekers uit binnen- en buitenland. Als voorwaarde geldt dan wel dat een dergelijke kunsthal bijzondere exposities laat zien. Waar in de stad een dergelijke kunsthal moet komen hoopt de werkgroep in november te kunnen presenteren. Of de gemeente Almelo daar dan geld voor heeft is eveneens een vraagteken. De stad heeft flinke financiële problemen door het 'stilvallen' van de woningbouw.

< Palais de Tokyo, een lichtend voorbeeld? 

 
09-05-2009  

Sbo Toermalijn geeft geld voor weesboerderij

 

ALMELO - Sbo Toermalijn heeft € 2800,00 overhandigd aan de Stichting BaCiBo. Het geld werd via sportieve acties als zwemmen, fietsen, skaten, rennen en dansen bij elkaar gesprokkeld. De Toermalijn sponsort al jaren de stichting BaCiBo dat staat voor Bart, Cis en Boudewijn Deus, de initiatiefnemers die in de derde wereld helpen watervoorzieningen te bouwen bij scholen en ziekenhuisjes met behulp van zonnecollectoren. De opbrengst van de activiteiten bij de Toermalijn gaat dit jaar naar een weesboerderij in Zimbabwe. (Zie Google Earth, zoek Mount Darwin, Zimbabwe. Ga over de weg naar het zuiden en klik op de eerste twee blauwe blokjes)

 
10-05-2009  

Almeloopers Roparun actief in centrum

 

ALMELO - Zaterdag was het team van de Almeloopers voor Roparun actief in het centrum. Lopers en fietsers lieten zien hoe zij met Pinksteren 2009 van Parijs naar Rotterdam lopen/fietsen. Maar dat was  niet de enige activiteit. Op de Korenmarkt konden ouders en kinderen kennismaken met de teamleden. En terwijl de kinderen een poging deden om op ouderwetse manier koek te happen, mochten de ouders zich onderwerpen aan een kleine gezondheidstest.
Goede doel: Natuurlijk vragen de Almeloopers voor deze activiteit een vrijwillige financiële bijdrage, die geheel ten goede komt aan het goede doel van Roparun, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Oftewel: ‘Uw geld voor Kwaliteit’.De Almeloopers willen op deze wijze hun ‘steentje’ bijdrage leveren aan het doel van Roparun: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven"!
 

 
11-05-2009  

Autobrand aan De Goudvink - update Politie

 

ALMELO - Op een parkeerplaats aan De Goudvink raakten zondagavond laat enkele auto's in brand. Twee auto's brandden uit en een derde kreeg schade door de stralingshitte. De oorzaak van de brand is nog in onderzoek.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de brand. Vermoedelijk stonden twee mannen bij de auto voordat deze in brand vloog. Deze mannen worden verzocht zich te melden als mogelijke getuige. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Patrick Weegink was er bij en maakte de volgende fotoreportage.

 
11-05-2009  

Brand in silo's bij houtskoolproducent Carbo

 

ALMELO - In de nacht van zondag op maandag raakte op het Bedrijvenpark Twente bij Carbo de silo's in brand. Medewerkers alarmeerden de brandweer die met groot materieel en assistentie uit Wierden uitrukte. De silo's waren grotendeels gevuld met houtskool dat door de gasvorming tot een ontploffing kan leiden bij het blussen. Met de hoogwerker werd daarom een veilige afstand gehanteerd om te kunnen blussen.

Patrick Weegink was er bij en maakte de volgende fotoreportage

 
11-05-2009  

Oproep Reünie Hob-Nobbers

 

ALMELO - HobNobber Huusman doet en oproep aan alle HobNobbers zich te melden voor het organiseren van een reünie van de bezoekers van de oude Almelose poptempel van weleer. Hij refereert aan de eerdere reünie van 2000 met o.a. Bert Schmitz, Dieneke Steenbergen, Harry van Dael en Willem Altena *RIP*.

"Willem is voor een paar jaar geleden overleden, denk ik nog vaak aan hoe het allemaal begon, een oergezellige reünie. Door verschillende wisselingen in het bestuur, zijn er nu 2 festivals het Stars and Stripes aan de Rembrandtlaan op hemelvaartsdag en het HobNobfestival in het Schelfhorstpark. Er zijn plannen om in 2010 weer een reünie te houden, het is dan alweer 10 jaar geleden, dat we gezellig bij elkaar kwamen in het pand in het Nijreesbos. Ik hoop dat iemand nu nog de behoefte heeft om eens een keer weer een reünie te bezoeken, voel je aangesproken, mail naar hobnobber2009@hotmail.com  of bellen mag ook via tel.nr. 06 - 13 25 49 49", zo meldt Huusman.
 

 
11-05-2009  

PH F4 Kampioen van de derde klasse

  ALMELO - Zaterdag moest het F4 pupillen-team van sportvereniging PH Almelo winnen om zeker te zijn van het voorjaarskampioenschap van de KNVB derde klasse AR. De wedstrijd werd thuis gespeeld op het prachtige PH complex aan de Veenelandenweg tegen tegenstander TVC’28 uit Tubbergen. Aangezien dit team bijna onderaan de ranglijst stond dachten veel spelers dat ze wel even zouden winnen van TVC’28.
Lees verder...

 
11-05-2009  

Gemeente Almelo telefonisch onbereikbaar

 

ALMELO - De Gemeente Almelo is telefonisch onbereikbaar. Oorzaak is een defect aan de telefooncentrale. De storing kan nog enkele uren aanhouden. In geval van nood kunt u een email sturen naar gemeente@almelo.nl  met het verzoek u terug te bellen.

Vragen en opmerkingen kunt u ook doorgeven aan de Gemeente via www.almelo.nl . U gaat dan via contact naar het contactformulier. Uw reactie komt dan terecht in de centrale emailbox van de Gemeente Almelo. Vervolgens wordt bekeken voor welke afdeling de informatie bestemd is. Er volgt zo snel mogelijk een reactie.

De Gemeente Almelo vraagt uw begrip voor de overlast die u kunt ondervinden door de gebrekkige bereikbaarheid.
 

< Hier een afbeelding van een telefooncentrale uit 1881. Niet dat die in het stadhuis zo oud is, maar zo heeft het college van B&W wel weer een argumentje extra voor de bouw van een nieuw stadhuis. Enne??? gaan die emailtjes ook niet via de telefoonlijn? Nee dus volgens een alerte lezer. De gemeente beschikt namelijk over een glasvezelkabel en dat gaat volgens hem via de Cogas naar Virtu in Enschede vise versa. Wel leuk al die opeenvolgende persberichten van de gemeente. Op de laatste, waarin staat dat het bellen naar het gemeentehuis in het geheel onmogelijk is geworden, staat een voetnoot voor de pers om bij vragen terug te bellen naar de afdeling voorlichting via de 06. We hebben het maar per email gedaan! 

 
13-05-2009  

Geboorteloket ziekenhuis bestaat 10 jaar

 

ALMELO - Het geboorteloket in het ZGT-ziekenhuis (v/h Twenteborg) bestaat 10 jaar. Reden voor burgemeester Knip om zich naar het geboorteloket te begeven om de geboorteaangifte van Renske en Emma Marsman op te nemen. Tien jaar geleden opende Knip het geboorteloket met de aangifte van Johan Frederik Nieuwenhuis en sindsdien wordt van het geboorteloket in het ziekenhuis druk gebruik gemaakt. Zo'n 950 aangiftes per jaar worden er verwerkt tijdens het dagelijkse openingsuurtje tussen 09.30 uur en 10.30 uur. Voor de uit Vroomshoop komende ouders van Renkse en Emma Marsman was er een grote krentewegge ter gelegenheid van het jubileum en de geboorte van de tweeling.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
14-05-2009  

Buiting Staal opent vestiging in Almelo

  ALMELO - Buiting Machinebouw en Staalconstructie, het eerste bedrijf op XL Businesspark Twente, heeft zijn deuren op donderdag 14 mei 2009 officieel geopend. De opening werd bijgewoond door vele zakenrelaties en het personeel. Wethouder Reinier van Broekhoven - Financiën, Economische Zaken en Sport - nam de officiële openingshandeling voor zijn rekening. Zaterdag 16 mei is er open huis van 10.00 tot 15.00 uur voor belangstellenden. Hierbij bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen.
Buiting is een groeiende speler in de staalverwerkingindustrie. De onderneming begon in 1996 met 28 personeelsleden. Inmiddels werkt het bedrijf met circa 100 medewerkers aan indrukwekkende staalconstructies voor uiteenlopende opdrachtgevers. En met vestigingen in Broekland bij Raalte en nu ook op XL Businesspark Twente timmert het bedrijf hard aan de toekomst!
Lees verder...

Fotoreportage (40 foto's)...

 
15-05-2009  

Opvolger van Broekhoven is J.E. van Marle

 

ALMELO - Het CDA heeft een opvolger gevonden voor de vertrekkende wethouder Reinier van Broekhoven. Voormalig penningmeester van het CDA Jan van Marle wordt per 1 augustus wethouder. Van professie is van Marle register accountant bij het Deventer advocatenkantoor JPR Advocaten.

Dat is maar goed ook dat het CDA iemand met dergelijke kennis heeft weten te strikken want de signalen uit het Almelose stadhuis duiden op een moeilijke financiële toekomst. TC Tubantia meldt dat van Marle geen terugkeergarantie heeft bij zijn werkgever. Dat betekent dat van Marle hoopt op een langere periode als wethouder ook na de gemeenteraadsverkiezing in maart 2010.

< De heer van Marle werd onlangs nog geridderd voor zijn verdiensten in onder andere de gereformeerde kerk, de stichting TRUD/Bulgarije, stichting De Schouw, de Christelijke Harmonie, Nomen Nescio Almelo, de Boodschappenmand, Rotary Almelo, Enschede marathon en het kerkrentmeesterschap van de Protestantse kerk i.o. 

 
15-05-2009  

Gemeente wil aanzien Kerkstraat verfraaien


Voor de goede orde, het pand links is beschilderd en rechts Restaurant Capri nog gewoon in exploitatie maar ten tijde van de foto nog niet geopend
  ALMELO - De kraakactie van het voormalige studentencafé Teachers heeft zijn nut gehad. In het stadhuis werd men wakker na de perspublicaties dat het pand door twee jongelingen was gekraakt omdat er bijna twee jaar niets meer met het pand gebeurde.
In het stadhuis werden snode plannen gesmeed voor een reactie en kijk; Zodra de twee 'illegale' gebruikers ook maar even de hielen hadden gelicht, drongen medewerkers van de gemeente het pand binnen, wijzigden de sloten en timmerden de ramen dicht.
Over de vraag of die actie van de gemeente juridisch juist is kan worden getwist. De krakers hadden namelijk conform de Nederlandse kraakgedoogregels hun ingebruikneming van het Teacherspand keurig gemeld en dan mag een pandeigenaar - de gemeente dus - niet zomaar binnentreden.
Lees verder...

 
16-05-2009  

Gemeente verliest weer geding G. Doustraat

  ALMELO - Al jaren duurt de juridische strijd tussen de gemeente en een bewoner in de Gerard Doustraat. Aanleiding is de toestemming die de gemeente heeft gegeven om een deel van de grond langs het pand van Leoparts BV aan de Schoolstraat te laten verharden zodat ook de achterkant van het pand aan de Gerard Doustraat bereikt kan worden.
Lees verder...

 
16-05-2009  

Celstraf en tbs geëist in zaak Krüzen

 

ALMELO - Het OM eiste in de spraakmakende overval op de echtgenote van Heracles-trainer Henri Krüzen eerder dit jaar forse straffen. Tegen Sylvana Z. (19) eiste de officier jeugd-tbs voor de medeplichtigheid bij de overval op haar moeder. De officier wil in haar geval het jeugdrecht toepassen vanwege haar kinderlijke naïviteit.
Tegen haar echtgenoot Klaas Z. (23) eiste officier C. Hofstee 6 jaar gevangenisstraf. Beide waren op zoek naar geld om drugs te kopen. Ook worden beide verdacht van een overval op een oud-lerares van Sylvana Z. Haar moeder raakte bij de overval zwaar gewond. Uitspraak over 14 dagen.

 
16-05-2009  

Nederlandstalige artiesten steunen 'Dolle Pret'

  ALMELO - Nederlandstalige artiesten gaan onderneemster ter Avest steunen in haar 'strijdt' tegen de gemeente Almelo. Daarvoor roepen zij de landelijke pers op om te berichten over de vergunningenkwestie voor de feestavonden die ter Avest organiseert in de bovenzaal van het uitgaanscentrum 'Dolle Pret'. Ook wordt de aanhang door de muzikanten gevraagd om hun protesten aan de gemeente Almelo te laten horen.

Oorzaak is dat de gemeente Almelo haar 'geschorste' dwangsom opnieuw in de strijd gooit om een einde te maken aan de feestavonden op het industrieterrein het Noordbroek. Burgemeester Knip vindt namelijk dat hij geen gedoogvergunning kan afgeven voor de feestavonden omdat dit in strijd is met het bestemmingsplan. Wel geeft de gemeente een gedoogvergunning voor de nieuwe vestiging van Dansschool Elkerbout aan de Virulyweg eveneens een bedrijventerrein maar daar is de bestemming feitelijk agrarisch gebied. Ook zijn er meerdere horecavergunningplichtige vestigingen op Almelose bedrijventerreinen.

Lees verder...

 
16-05-2009  

Amused nieuwe aanwinst op Amaliaplein

 

ALMELO - Vrijdagavond was de avond van Ronald Oude Bekke en Marcel Ravers. Zij openden namelijk restaurant Amused aan het Amaliaplein waarbij tal van vrienden, kennissen en zakenrelaties waren uitgenodigd. 'Paparazzi' Freek was er ook om de 'incrowd' op de gevoelige plaat te zetten.

Kok Marcel Ravers richt zich bij Amused op de mondiale keuken. De openingstijden zijn op maandag van 12.00 tot 02.00 uur, dinsdag/woensdag van 10.00 tot 02.00 uur en donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 04.00 uur, althans volgens de vergunningaanvraag.

Fotoreportage (27 foto's)...

 
17-05-2009  

Drukte bij open dag Almelo Verdiept

 

ALMELO - Zaterdagmiddag trokken vele honderden naar de Open Dag bij de aanleg van het verdiepte spoor. Vanaf het Bellavistaterrein kon men het tracé van het verdiepte spoor lopend volgen richting Station De Riet. De NS had al vast enkele treinen op de nieuwe rails gezet zoals o.a. de Sprinter die sinds kort ook in Twente rijdt. Opdrachtgever Prorail en aannemer Volker Wessels zorgden voor de werktreinen en technische informatie over de aanleg van het verdiepte spoor. Voor het publiek was er verder vertier met muziek en een hapje en een drankje. Eerder op de ochtend kregen ruim 200 aanwonenden een ontbijt voorgeschoteld voor de jarenlange overlast. Als alles op rolletjes blijft lopen wordt op 2 juni het verdiepte spoor in gebruik genomen.

Onze fotografen waren er bij om de foto's in de 'tunnelbak' en vanaf boven te kunnen laten zien.

Fotoreportage (40 foto's)...

 
18-05-2009  

Publieke waardering voor Shantyfestival

 

ALMELO - In 2009 bestaat het Almelose shantykoor 'De Oostvaarders' vijf jaar. Om dit eerste lustrum te vieren organiseerde 'De Oostvaarders' voor het eerst in Almelo een groots shantykorenfestival. Het festival werd geopend door burgemeester Menno Knip. Deelnemende shantykoren waren: De Oostvaarders - Almelo, Romantik Sailors - Iserlohn (D), Melbuul’n Piratenkoor - Borne, Wasserstadt - Nordhorn (D), Windstilte - Vleuten, Voor Anker - Veenendaal, De Ketel Binken - Kampen, Het Zwarte Gat - Zuidwolde, Sokkenbuurt - Ugchelen, De Landrotten - Roden en De IJsselboei - Brummen en De Schellevissen - Almelo. Over 6 podia in het centrum werden de vocale kunsten ten gehore gebracht en ter afsluiting was er één groot optreden van alle koren op de Koornmarkt. Het publiek kon de optredens wel waarderen en zong menig deuntje mee.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
18-05-2009  

Gevaarlijke boom Mennistenhoek gekapt

 

ALMELO - De Gemeente heeft maandag j.l. met spoed een boom gekapt in de Mennistenhoek omdat deze een direct gevaar opleverde voor de omgeving. De meelbes in de groenstrook ter hoogte van huisnummer 113 was vorige week door de harde wind uit elkaar gescheurd. De stormachtige wind bezegelde feitelijk het lot van de boom omdat de kroon van de boom daardoor instabiel was geworden.

De meelbes (Sorbus aria) is verwant aan de lijsterbes en komt oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied. In Nederland wordt hij vaak als straatboom gepland vanwege het weinige onderhoud dat hij nodig heeft. Lijsters en merels zijn gek op de rode bessen die de meelbes als vrucht draagt.

‘Sa, merel, lijster, kwalster,
al dat averesschenooft veroorbaart, hier!

(Guido Gezelle, 1830-1899)

 
20-05-2009  

Wie kan ons vertellen wat dit betekent?

 

ALMELO - Zo af en toe kom je wel eens ergens zoals onlangs in een Almelose kringloopwinkel. Het oog viel op een bronzen gevelbord geschonken ter afscheid als voorzitter van het Z.A.C.A. in 1982.

Daaronder namens het bestuur de naam van Loth v.d. Berg Gerritsen en vermoedelijk een aantal sponsornamen. In ieder geval is ons ter redactie niet duidelijk waarvoor de afkorting Z.A.C.A. staat. Mocht u het weten, dan graag een email aan redactie@almelonieuws.nl 

 
20-05-2009  

De Tandem hield sponsorloop - dierenambulance

 

ALMELO - De kinderen van OBS De Tandem hebben op 19 mei een sponsorloop gehouden waarvan een deel van de opbrengst naar de stichting Dierenambulance gaat. De zeer actieve leerlingenraad bepaalde de keuze voor de Dierenambulance. Op het grasveld achter de school liepen de leerlingen uit de groepen 1 en 2 een kleine ronde van 200 meter en de leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 een ronde van 400 meter. De in Almelo alom bekende 'Bultje' heeft eveneens enkele rondjes meegelopen. Dit tot groot enthousiasme van de leerlingen. Op dinsdag 12 mei gaf een medewerkster van de dierenambulance ter voorbereiding van de sponsorloop aan alle groepen voorlichting over de activiteiten van de Dierenambulance. De organisatoren blikken tevreden terug op een sportief, succesvol evenement met als resultaat een bijdrage aan het welzijn van de dieren.

 
20-05-2009  

Noorderborch wint handbaltoernooi meisjes A

 

ALMELO - Op de terreinen van PH vond vandaag de tweede wedstrijddag plaats van het handbaltoernooi voor Almelose basisscholen. Bij de meisjes afdeling A bleek De Noorderborch het sterkst te zijn voor De Compaan en De Triangel die respectievelijk tweede en derde werden. Op woensdag 3 juni is de tweede finaledag voor de andere afdelingsteams.

 
21-05-2009  

Merle Jannink beste debater in Euro-debat

  ALMELO - Leerlingen van de scholengemeenschap Pius X gingen woensdagavond in de Almelose raadszaal en debat met kandidaten voor het Europese parlement. Merle Jannink werd door de jury tot beste debater uitgeroepen. 'To the point' ging zij de discussie aan met de politici over zaken zoals meer investeren in onderwijs in plaats van in landbouw, de Eu moet zich beperken tot kerntaken en het vetorecht van individuele lidstaten op het gebied van veiligheid moet worden afgeschaft.
Euro-kandidaten Louis Meuleman ( PvdA), Joost van de Akker (VVD), Mariella Smids (CDA) en Kosta Skliris (Groenlinks) en enkele gemeenteraadsleden namen aan het debat deel. Een der juryleden vond zelfs dat de leerlingen beter discussieerden dan menig raadslid.
Lees verder...

Fotoreportage (19 foto's)...

 
21-05-2009  

Legaat van 10.000 euro voor bibliotheek

  ALMELO - De geboren en getogen Almeloër Nico van Dijk die eind maart overleed, heeft per legaat de Bibliotheek Almelo een kleine 10.000 euro nagelaten. Van Dijk was in de stad een bekende persoonlijkheid met drie passies; de geschiedenis van Almelo, cultuur en schaken.
Lees verder...

 
21-05-2009  

Drukke Almelose boekenmarkt

 

ALMELO - De jaarlijkse boekenmarkt mag zich in steeds meer belangstelling verheugen. Duizenden trokken naar het marktplein om te snuffelen naar een boek uit lang vervlogen tijden of een LP of single omdat de liedjes nog steeds in je geheugen zitten. Het initiatief van Ruud de Jong krijgt steeds meer publieke belangstelling en dat is voor een organisator goed om waar te nemen. 

Fotoreportage (12 foto's)...

 
22-05-2009  

Stars & Stripesfestival Rembrandtlaan

 

ALMELO - De liefhebbers voor oude motoren en auto's togen Hemelvaartsdag naar de Rembrandtlaan. Op het moment dat wij er waren viel de belangstelling wat tegen, maar dat is natuurlijk een momentopname.

Fotoreportage (33 foto's)...

 
23-05-2009  

melding: Medicijnen verloren

 

ALMELO - Op vrijdag 22 mei werd bij de politie in Almelo gemeld, dat iemand zijn medicijnen is verloren welke een gevaar op kunnen leveren voor een ieder die geen hartpatiënt is. Het gaat hier om het medicijn LANOXIN, verpakt in een blauw doosje met drie strippen van elk 30 tabletten. Bij onjuiste inname van deze tabletten moet direct contact worden opgenomen met een huisarts dan wel met 112.
Mochten er mensen zijn die deze medicijnen hebben aangetroffen, dan worden ze verzocht dit te melden bij de politie Twente, team Almelo, 0900-8844 en de medicijnen bij de politie of apotheek af te geven. 

 
25-05-2009  

Gijzelingsaffaire stadhuis een dure zaak

 

ALMELO - De gijzeling van wethouder Bert Kuiper en vier ambtenaren in juni vorig jaar in het gemeentehuis, jaagt de gemeente fors op kosten. Niet alleen de kosten van opvang van ambtenaren tijdens de gijzeling en de benodigde inzet van bussen, maar ook de psychologische begeleiding achteraf van de gegijzelden kost een flinke duit. Eind 2008 stond de teller al op ruim 100.000 euro.

 
25-05-2009  

Meer bedrijfsauto´s op aardgas en groen gas


Wethouders Kuiper (links) en Weber ondertekenen de intentieverklaring
  ALMELO - De provincie Overijssel en de gemeenten Almelo en Hengelo zien graag meer bedrijfswagens rijden op aardgas en groen gas. Op maandag 25 mei ondertekenden wethouders Kuiper en Weber namens Almelo en Hengelo hiervoor een intentieverklaring. Dat deden zij samen met dealers, leasemaatschappijen van aardgasauto´s en exploitanten van aardgastankstations. Om dit voornemen te onderstrepen, nam wethouder Kuiper namens Almelo drie nieuwe aardgasauto´s - 2 voor de stadswacht en 1 voor gemeentewerken - in gebruik.
Een deel van de auto´s en busjes van de gemeente Almelo en Hengelo rijdt sinds 2004 op aardgas. De provincie en gemeenten promoten samen het rijden op aardgas voor bedrijfsauto´s. Ook de plaatselijke dealers van auto´s op aardgas, leasebedrijven en aardgastankstations geven actief voorlichting. De provincie zet een speciale ‘aardgasconsulent‘ in die gratis advies geeft aan wagenparkbeheerders.

Lees verder...

Fotoreportage (12 foto's)...

 
26-05-2009  

Nog één bouwval te gaan

 

ALMELO - De laatste bouwval van een reeks oude portiekflats is nog voor de pinksterdagen verdwenen. Jarenlang was het een doorn in het oog bij het binnenrijden van Almelo. Beter Wonen heeft plannen ontwikkeld voor het straks braakliggende terrein.Een definitieve beslissing over de nieuwbouw is nog niet genomen.

 
26-05-2009  

Politie waarschuwt ondernemers voor wisseltruc

  ALMELO - De politie in Almelo waarschuwt ondernemers voor oplichters die door middel van een wisseltruc winkeliers geld afhandig proberen te maken. Afgelopen weekend hebben twee mannen, vermoedelijk van Oost-Europese afkomst, geprobeerd geld te wisselen bij een winkel aan de Vriezenveenseweg in Almelo.
Lees verder...

 
26-05-2009  

Steekpartij in woning Almelo

  ALMELO - In een woning in Almelo aan de Jacob van Ruysdaelstraat is dinsdag 26 mei een vechtpartij ontstaan waarbij een man uit Almelo meerdere messteken heeft opgelopen.
Lees verder...

 
27-05-2009  

Vorstschade aan wegen bijna één euroton

  ALMELO - De vorstschade aan Almelose wegen in de afgelopen winterperiode bedraagt bijna één euroton. Dat constateerde het college van B&W nadat de kosten van alle al in april gerepareerde wegen in kaart gebracht waren. De vorstschade deed zich vooral voor op druk bereden wegen zoals de invalswegen en verkeerssingels. Vorstschade ontstaat door indringend water in het asfalt waarna vorst het asfalt uit elkaar drukt en er gaten ontstaan.
Lees verder...

 
27-05-2009  

Rechter Vermeulen wordt voorzitter Stadsprijs

 

ALMELO - Het college van B&W is voornemens om mr. G.G. Vermeulen te benoemen tot voorzitter van de commissie Stadsprijs Almelo. De vorige voorzitter mevr. Sonja de Jong trad na de uitreiking van de Stadsprijs 2007 af vanwege een rooster van aftreden. De Stadsprijs is een tweejaarlijkse prijs voor een Almeloër of Almelose organisatie die zich verdienstelijk maken voor de Almelose samenleving. In 2007 ontving Marinus Blaak (geleraaf.nl) de prijs van 3000 euro, oorkonde en een skulptuur.

 
27-05-2009  

Ambtenaren treden binnen via achterdeur

bron: www.jeejar.nl
 

ALMELO - Volgens een bewering op de website Jeejar.nl van juridisch adviseur Eshuis hebben ambtenaren van de gemeente Almelo een onrechtmatige controle uitgevoerd bij uitgaansgelegenheid Dolle Pret op het bedrijventerrein Het Noordbroek. De gemeentelijke controleurs traden het pand van zijn cliënte binnen via de achterdeur en meldden daarbij niet het doel van de controle aan de eigenaresse.  

Op de simpele vraag van de eigenaresse; "Bij hoeveel ander horecabedrijven worden op deze wijze gecontroleerd?", was het antwoord, "nul". Wel vertelden ze dat de controle in opdracht van burgemeester Knip werd uitgevoerd. Volgens de juridisch adviseur kan de wijze waarop de controle werd uitgevoerd niet door de beugel omdat altijd moet worden verteld wat het doel van de controle is.

Op de website van Jeejar.nl staat meer over deze voortslepende kwestie tussen de exploitante en burgemeester Knip. Men kan ook reageren via Visie op Almelo.

< Op de door jeejar.nl beschikbaar gestelde foto zijn de gezichten van de controleurs onherkenbaar gemaakt.

 
27-05-2009  

Restaria De Waag al weer verkocht

 

ALMELO - Zakenman Jan Torny heeft Restaria De Waag al weer verkocht. Hij nam De Waag over per 1 januari 2008 van de familie Frielinck die Restaria De Waag jarenlang succesvol exploiteerde en ook buiten de deur leverde aan bedrijven, iets waar Torny onmiddellijk mee stopte. Zijn uitgangspunt was toen om de menukaart te vernieuwen en het bedrijf te koppelen aan het naastgelegen uitgaanscentrum Waagplein 1 maar daar kwam het niet van.
Torny verkocht, na nog geen anderhalf jaar exploitatie, Restaria De Waag aan de firmanten mw. A.S. Wang-Liu en dhr. M.L. Zheng die in de Raaltense horeca actief zijn. Torny is naast Waagplein 1 verder nog actief in de Almelose horecabedrijven De Vier Vensters, Bier en Wijnlokaal 't Hookhoes en Café Restaurant 't Wetshuys en verder nog in de thuiszorgorganisatie TSN.

 
27-05-2009  

Geen startsubsidie voor Voedselbank

 

ALMELO - De motie van het Almelo's Liberaal Alternatief (ALA) om de gemeente een startsubsidie te laten verstrekken voor de stichting Voedselbank Almelo heeft het niet gehaald. Vorige maand hield ALA-voorman Gijs Stork de motie nog aan om het college van B&W de zaak nog eens te laten evalueren, maar bij het alsnog indienen dinsdagavond in de gemeenteraad bleek het college niet van plan maar ook één dubbeltje uit te trekken voor de Voedselbank. Verantwoordelijk wethouder Mieke Kuik-Verweg had in eerdere discussies al aangegeven vierkant tegen een dergelijke subsidie te zijn omdat de armoedeproblematiek een 'Haagse' zaak is.

Haar partijgenoten Ibrahim Mercanoglu en Sezgin Apbak gaven haar bij de stemming toch een gevoelig 'tikje' omdat zij voor de motie stemden net zoals GroenLinks, Leefbaar Almelo, Christen Unie, AOV en indiener Stork. De VVD, het CDA, D66 en 8 PvdA-raadsleden. stemden tegen de motie die daardoor met 20-10 werd verworpen.

De gemeenten Deventer en Enschede - waar de PvdA toch ook veel in de melk te brokkelen heeft - ondersteunen de voedselbanken in die steden wel. De Enschedese burgemeester zit zelfs in het comité van aanbeveling.

 
27-05-2009  

Morgen finale avondwandelvierdaagse

 

ALMELO - Het is vandaag alweer de derde dag van de 55e avondwandelvierdaagse. Drie avonden vertrok de stoet vanaf sportpark De Riet en morgenavond om 18.30 uur vertrekt men vanaf buurtcentrum 't Dok in de noordelijke binnenstad voor een wandeling in de omgeving van de Gravenallee. De keuzetochten zijn 5, 10 en 15 km. en men eindigt in een defilé voor het het bordes van het stadhuis. 

Fotoreportage (20 foto's)...

 
27-05-2009  

Leerlingen Noordik scoren op Eureka! Cup

  ALMELO - De derdejaars Noordik-leerlingen Gido Drent, Arnout Kuipers, Jorn Eerhard en Nathan Blankert hebben in de strijd om de Eureka!Cup in Eindhoven de hoogste jury-classificering voor hun bijzondere remmechanisme gekregen, de zogeheten wervelstroom-rem. Zij behaalden dit resultaat met de opdracht Downhill vehicle, waarbij ze een auto moesten ontwerpen die na een helling precies op een van tevoren aangegeven plaats moest stoppen.

Dinsdag 26 mei togen vijftien meergetalenteerde leerlingen naar het Evoluon in Eindhoven, waar zij streden om de Eureka!Cup.

Lees verder...

 
27-05-2009  

Rijksgeld voor leefbaarheid Ossenkoppelerhoek

 

ALMELO - Almelo krijgt 2 miljoen euro voor het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk Ossenkoppelerhoek. Minister van der Laan trekt 30 miljoen euro extra uit voor 15 woonwijken in Nederland die niet tot de zogenaamde Vogelaarwijken behoren maar wel extra aandacht benodigen. Hengelo krijgt eveneens 2 miljoen euro voor de Berflo Es en Zwolle staat eveneens in het rijtje van Van der Laan.

 
29-05-2009  

Informatiebijeenkomst over Polmanstadion

  Almelo en de betaald voetbalorganisatie Heracles Almelo. Onder die titel houdt de gemeenteraad dinsdag 2 juni vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst in het Polmanstadion waarin iedereen kan meepraten. De raadsleden willen graag antwoorden op vragen als ‘Wat kan Almelo betekenen voor Heracles?´, ‘Wat kan Heracles betekenen voor Almelo?´en ‘Wat betekent sport in het algemeen voor de gemeente?´

De gemeenteraad vindt het van groot belang zoveel mogelijk informatie te krijgen van alle betrokkenen op het gebied van vernieuwing van het stadion, de toekomst van buitensportaccommodaties, de Internationale Indoor Sportaccommodatie Almelo (IISPA), over ontwikkelingen in de amateursport en over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van betaald voetbalorganisaties.
Lees verder...

 
29-05-2009  

Rechtbank stelt gijzelingszaak stadhuis uit

 

ALMELO - De Arrondissements Rechtbank Almelo heeft de behandeling van de gijzelingszaak vorig jaar juni in het stadhuis van Almelo uitgesteld. Bij de gijzeling werden wethouder Kuipers en vier ambtenaren uren vastgehouden onder bedreiging van een vuurwapen. De oorzaak van het uitstel is dat de rechter-commissaris nog niet alle getuigen heeft kunnen horen, waaronder de Almelose wethouder Anthon Sjoers die al enige tijd ziek is.
Voor de inhoudelijke behandeling tegen verdachte A.O. en mede-verdachte L.O. wordt nog een nadere datum bekend gemaakt. Wel vindt op 9 juni om 09.00 uur een 'pro forma' zitting plaats tegen verdachte A.O.

 

 
29-05-2009  

Nacht van Almelo in opbouw

 

ALMELO - Vanavond is het weer zover. De opbrengst van De Nacht van Almelo gaat naar het Almelo’s Kinderfonds. Dit fonds steunt lokale initiatieven die bedoeld zijn voor minderbedeelde kinderen uit Almelo. De Nacht van Almelo wordt gesteund door het Almelose bedrijfsleven en door de bezoekers. Met jouw kaartje steun je dus het goede doel. Kijk voor het programma op de Almelo Nieuws agenda

Fotoreportage (10 foto's)...

 
29-05-2009  

Nacht van Almelo goed van start

  ALMELO - De veertiende editie van de nacht van Almelo ging goed van start. ALI B bracht met zijn optreden het publiek direct in extase. De volgestroomde markt kon bijna geen afscheid nemen van de populaire rapper. Bij de generatie die opgroeide in de jaren '70 klonk de programmering van The Trammps waarschijnlijk als soulmuziek in de oren. Deze discogroep was een topgroep uit de hoogtijdagen van de disco & soul. De organisatie van De Nacht van Almelo lijkt met deze twee acts de ambities al waar te kunnen maken! Naast The Trammps en Ali B stonden ook Xander de Buisonjé met zijn nieuwe band, Big Black & Beautiful en Berget Lewis op het podium.

Lees verder...

Fotoreportage (16 foto's)...

 
29-05-2009  

Prorail verplaatst LOLA naar Almelo

 

HENGELO/ALMELO - De laad- en losplaats op het stationsemplacement van Hengelo gaat naar Almelo, zo werd dinsdag bekend gemaakt. Een 'LALO' zoals dat in vaktermen heet is de plek waar overslag plaats vindt van trein op vrachtauto of omgekeerd. Lees verder in het Almelo's Weekblad.

 
29-05-2009  

Celstraf euthanasiezaak Eugeria


Menno Knip
 

ALMELO - De rechtbank in Almelo veroordeelde de Maastrichtse voorzitter Gerard Schellekens van de stichting Vrijwillig Leven tot 2 maanden cel voor hulp bij zelfdoding van de Almelose patiënte de J. die van de arts van het verzorgingstehuis Eugeria geen hulp kon krijgen bij de door haar gewenste levensbeëindiging . De stichting Vrijwillig Leven werd beboet tot een boete van 5000 euro. Tegen de kinderen van mevrouw de J. werd geen vervolging ingesteld. Advocaat Anker noemde de straf hoog gelet op de persoon Schellekens en overlegd met zijn cliënten voor een mogelijk hoger beroep. 

De zaak kreeg extra publiciteit door een brief van de Almelose burgemeester Menno Knip aan de directie van Eugeria met het verzoek nog eens extra zorgvuldig naar de wens van mevrouw de J. te kijken. Burgemeester Knip deed dat op verzoek van de kinderen omdat hij lid is van de adviesraad van de stichting Vrijwillig Leven. De uitspraak van de rechtbank is voor burgemeester Knip geen aanleiding zijn lidmaatschap van de adviesraad te heroverwegen meldt RTV Oost.

 
30-05-2009  

Nacht van Almelo voor spoorbaanwerkers

 

ALMELO - De spoorbaanwerkers zijn vannacht net buiten het centrum begonnen aan hun 'Nacht van Almelo'. In opdracht van Prorail werd omstreeks 01.30 uur begonnen met het in stukken zagen van een deel van de bestaande sporen om ruimte te maken voor de aansluiting op de spoorstaven in de verdiepte bak. Op 2 juni gaat dan de eerste trein officieel door de verdiepte bak en kan het noodspoor volledig worden ontmanteld.  

Fotoreportage (11 foto's)...

 
30-05-2009  

Almeloopers op weg naar startplaats Parijs

 

ALMELO - Met een cheque van 40.000 euro vertrokken vanmorgen de Almeloopers naar Parijs om vanavond te starten in de Roparun van Parijs naar Rotterdam ten bate van kankerpatiënten in de terminale fase. Vorig jaar bedroeg de totale opbrengst 4.3 miljoen euro. Wethouder Kuiper zwaaide de deelnemers uit niet na hen bemoedigende woorden te hebben toe gesproken. Tweede Pinksterdag om ongveer 14.30 uur worden de deelnemers in Rotterdam verwacht. Op www.roparun.nl is de estafette live te volgen.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
30-05-2009  

Rabobank geeft 10.000 aan Voedselbank

 

ALMELO - Wat de gemeenteraad onder druk van het college van B&W naliet, blijkt toch niet overal goed gevallen te zijn. De directie van de Rabobank Noord West Twente dacht er geheel anders over en geeft de Stichting Voedselbank een startsubsidie van 10.000 euro. De Voedselbank Almelo is blij verrast en kan nu meer pakketten verstrekken dan de 35 per week die nu op de lijst staan. In de opstartfase kreeg de Almelose Voedselbank al hulp van de Voedselbank Midden Twente die Hengelo, Hof van Twente en Borne bestrijkt. De Voedselbank geeft cliënten die in problemen zijn geraakt - na toetsing - een half jaar noodhulp.

Als u dus de komende dagen een twintigtal raadsleden uit CDA, PvdA, VVD, en een enkele D66er en wat collegeleden met 'rode hoofdjes' ziet rondlopen weet u waar het van komt. Bravo RABOBANK !

Almelose burgers en bedrijven die het voorbeeld van de Rabobank willen volgen kunnen hun bijdrage storten op Rabobank 14.89.76.697. t.n.v. De Voedselbank Almelo. Als er giften van de tegenstemmende raadsfracties binnen komen houden wij u op de hoogte. Ook supermarktwinkeliers e.d. kunnen zich bij de Voedselbank melden om overtollige goederen beschikbaar te stellen. info@voedselbankalmelo.nl www.voedselbankalmelo.nl Telefoon: 06-4160 5996 Stichting Voedselbank Almelo - KvK nr. 08185495 

 
30-05-2009  

Nacht van Almelo weer top

 

ALMELO - De 'Nacht van Almelo' zit er op. Prachtig weer, dus ideale omstandigheden voor een succesvolle Nacht. De organisatie was perfect, het talrijke publiek was gezelllig wat wil Almelo nog meer.  De opbrengst van de passe partouts € 17.500,00  ging dit keer naar de Stichting Jonge Moeders. Het wordt even wachten op de vijftiende editie maar de rest van de fotoreportage van de Nacht 2009 zijn nu te bekijken.

De politie meldt dat de 'Nacht' rustig is verlopen. Wel werden er 12 personen aangehouden voor vernieling, ruzie en overlast maar het liep nergens buitensporig uit de hand. Als oorzaak wordt overmatig consumptiegedrag gezien.

Wij als redactie kunnen ons echter niet heugen dat in de voorgaande 13 'nachten' het aantal van 12 arrestaties werd gehaald. Tijd voor de 'vinger aan de pols' lijkt ons het devies. 

Fotoreportage (61 foto's)...

 
30-05-2009  

Strijdt om gunst van de kiezers

 

ALMELO - Zoals altijd bij naderende verkiezingen gaan de dames en heren politici weer de markt op in de strijd om de kiezersgunst. Deze keer voor de verkiezingen voor het Europese parlement aanstaande donderdag. Niet dat Nederland nu zoveel zetels heeft, maar toch, de traditionele partijen staan er weer allemaal. Wie wij misten was de Klokkenluiderspartij van oprichter van Buitenen, de EU-ambtenaar die verschillende schandalen aan het licht bracht en promt werd ontslagen. Bij de vorige verkiezing kwam van Buitenen in het EU-parlement, maar hij is het strijden inmiddels moe en haakt af als europarlementariër. Zijn opvolgers staan echter paraat om de 'boel' wakker te houden.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
31-05-2009  

Werkzaamheden aansluiting verdiept spoor

 

ALMELO - Dinsdagmorgen moet de eerste trein door het verdiepte spoor rijden. Dit Pinksterweekend wordt er met alle mankracht aan gewerkt dit te realiseren. Dit weekend worden de reizigers vervoerd met bussen. Met de afbraak van het noodspoor is al een begin gemaakt. Het zal nog enkele maanden duren voordat het noodspoor definitief is verdwenen. De werkzaamheden aan de Violierstraat zullen nog tot eind juni duren voor het verkeer er gebruik van kan maken.
 

Fotoreportage (23 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina