Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-05-2009  

Geen startsubsidie voor Voedselbank

 

ALMELO - De motie van het Almelo's Liberaal Alternatief (ALA) om de gemeente een startsubsidie te laten verstrekken voor de stichting Voedselbank Almelo heeft het niet gehaald. Vorige maand hield ALA-voorman Gijs Stork de motie nog aan om het college van B&W de zaak nog eens te laten evalueren, maar bij het alsnog indienen dinsdagavond in de gemeenteraad bleek het college niet van plan maar ook één dubbeltje uit te trekken voor de Voedselbank. Verantwoordelijk wethouder Mieke Kuik-Verweg had in eerdere discussies al aangegeven vierkant tegen een dergelijke subsidie te zijn omdat de armoedeproblematiek een 'Haagse' zaak is.

Haar partijgenoten Ibrahim Mercanoglu en Sezgin Apbak gaven haar bij de stemming toch een gevoelig 'tikje' omdat zij voor de motie stemden net zoals GroenLinks, Leefbaar Almelo, Christen Unie, AOV en indiener Stork. De VVD, het CDA, D66 en 8 PvdA-raadsleden. stemden tegen de motie die daardoor met 20-10 werd verworpen.

De gemeenten Deventer en Enschede - waar de PvdA toch ook veel in de melk te brokkelen heeft - ondersteunen de voedselbanken in die steden wel. De Enschedese burgemeester zit zelfs in het comité van aanbeveling.

Archief
Terug naar vorige pagina