Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-05-2008  

“Even afstappen in Almelo”

 

Met Hemelvaartsdag is Almelo het centrum van de boekenmarkt. Het Waagplein & Marktplein & Aa-Kade waren de plaatsen waar de kramen vandaag stonden.Ook een kunstmarkt was aan de boekenmarkt gekoppelt. Er waren niet alleen vele boeken en kunst kramen op het markt en waagplein maar proeflokaal Belgie had voor een muzikale noot gezorgd om het nog aantrekkelijker te maken . Op het marktplein was een Kindervoorstelling van "de Daltons" en optredens van de Nijverdalse dansgroep"Expressive".

Fotoreportage (16 foto's)...

 
01-05-2008  

Stars en Stripes grasveld Rembrandtlaan


Blues-Brother act van de B-Brothers
 

Het was er druk, het was er nat en droog maar toch hoofdzakelijk een zonnetje. Er was een groot podium met optreden van o.a. de 'Bleus B-Brothers' met bewaking, Duo Majo. Zoals altijd waren er klassieke en moderne auto’s aanwezig. Natuurlijk ontbraken de bikes en trikes niet aan het Hemelvaartplaatje. Er was een speciaal stalletje voor kleding en accessoires alles voor de fanatieke bikeryder ingericht. Aan de kinderen was volop aandacht besteed, er was een draaimolen springkussen en klimwand voor de kinderen aanwezig. Er was een grote zware Leopardtank aanwezig die een staaltje van optrekken en remmen op het natte grasveld weggaf. Ook hier hadden de kinderen vrij toegang om de tank van binnen te bekijken. Voor de inwendige mens was er van alles te koop en natuurlijk niet te vergeten de drank, het bier vloeide rijkelijk. De sheriff, highway patrol en police waren aanwezig om de orde te handhaven. Hemelvaartavond ging het binnen verder met optreden van verschillende artiesten. Het festijn op het grasveld aan de Rembrandtlaan trok weer veel kijkers.. Er vielen dan ook de nodige opvallende voertuigen te zien.


Blues-Brothers-act van de B-Brothers

Fotoreportage (51 foto's)...

 
03-05-2008  

Dit gebeurd er al je verf verliest

 

Iemand op de fiets verloor zaterdagmiddag een fietser een emmer met 5 kilo verf. De bedoeling is natuurlijk niet dit te laten liggen. Even later staan er dan 2 politieauto's met vier agenten en de stadswacht er bij. Ze hebben geen middelen voorhanden om het op te ruimen zodat vervolgens een auto van de gemeente moet komen om de verf te verwijderen. Wat zou die verf hebben gekost, inclusief mankracht en opruimen?

 
03-05-2008  

Beroemd Capellakoor gaf een concert in St. Georgiuskerk


 

Het Capella St. Crucis uit Hannover gaf vrijdagavond 2 mei een concert in de St. Georgiuskerk.Het koor staat onder leiding van Anne Kohler en wordt beschouwd als een van de beste capellakoren van Duitsland.Het St. Crucis is een gemend koor van 45 zangers. Vrijdagavond bracht het koor werken van J.Brahms, M.Lauridsen, H.Schanderl en O.Messiaen. In 2005 wonnen zij de eerste prijs bij een korenconcours in Niedersachsen en zij kregen de eervolle vermelding 'zeer goed' in een landelijke korenwedstrijd. Zij zingen vooral werken van J.S. Bach. Zo ook vrijdagavond, toen werd het motet Jesu meine Freude uitgevoerd, evenals werken van J. Brahms, O. Messiaen, M. Lauridsen en H. Schanderl. Tussen de koorwerken door speelde Henk Linker orgelwerken op het hoofdorgel, het transeptorgel. Henk Linker speelde ook enkele orgelwerken op zijn eigen gebouwde kistorgel dat voor op het priesterkoor staat. Het thema van de avond was innerlijke stemmen'.

Een kleine impressie van deze avond:


Orgelspel van Henk Linker
Het Capella St. Crucis uit Hannover

 
04-05-2008  

Verklede stripfiguren in Theaterhotel

 

Uit Amerika en zelfs Japan komen de stripliefhebbers om deel te nemen aan Anime 2008. Ruim 1500 tekenfilmliefhebbers van de Japanse tekenfilms en stripkunst zijn bijeen dit weekend in het Theaterhotel. Niet allemaal maar ook in het van de Valkhotel in Hengelo zijn de stripliefhebbers ondergebracht. Bussen pendelen tussen Hengelo en Almelo om de liefhebbers te vervoeren. De echte liefhebbers verkleden zich in de door hen aanbeden stripheld. Het is alweer de tiende editie van dit Japanse tekengala. Het is voor de vijfde keer dat het in Almelo wordt georganiseerd. Het Theaterhotel en het centrum zien er kleurrijk uit dit weekend.


Luister naar de uitleg van Robert van de Veeke

Fotoreportage (22 foto's)...

 
04-05-2008  

Twee minuten van bezinning


Burgemeester Knip tijdens zijn toespraak
 

Zondag 4 mei 2008 stonden we weer twee minuten stil bij hen die vielen voor onze vrijheid. ’s Middags had de burgemeester al bloemen gelegd bij verschillende monumenten en gedenktekens in de gemeente. ’s Avonds was er de traditionele herdenkingsbijeenkomst bij het monument aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein. Het programma aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein in Almelo begon om 19.30 uur. Hier hadden zich de diverse vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties, evenals particulieren, zich verzamelt bij het monument. De burgemeester van Almelo hield een toespraak en twee leerlingen van het OSG Erasmus, Maaike Hansen en Nathan de Leeuw, lazen een gedicht voor. Om 19.59 uur werd de Taptoe geblazen, waarna een stilte van twee minuten in acht werd genomen. Onder begeleiding van de Almelose Christelijke Harmonie (A.C.H.) het Wilhelmus gespeeld. de Gemengde koren waren niet aanwezig dit jaar wegens de vakantie. aansluitend werden er kransen gelegd door burgemeester M.A.J. Knip namens het gemeentebestuur, Het Rode Kruis, Amnesty International werkgroep Almelo, de jeugdbrandweer, C.O.C. Twente, burgemeester Müller namens Stadt Iserlohn, St. Islamitisch Centrum Almelo en St. Rozentuin. De bijeenkomst was ook dit jaar druk bezocht.


Geluidsfragment Almelose Christelijke Harmonie
Luister naar de toespraak van Burgemeester Knip
Gedichten en Almelose Christelijke Harmonie
Het Wilhelmus

Fotoreportage (24 foto's)...

 
05-05-2008  

Open brief aan wethouder SjoersFoto's spreken voor zich
 

Geachte wethouder,

Nog niet zo lang geleden met veel plezier en bombarie en tegen toch wel aanzienlijke kosten de Nijreessingel geopend.Daar in enkele mooie kunstwerken in de volksmond ook wel viaducten genoemd.Tot mijn grote schrik zie ik nu dat één van die “kunstwerken” in de Njireesweg onder de singel door dus, weinig kunst meer uitstraalt. En het wordt met de week erger. (Zie foto’s)

Vragen:
- Was u van deze aftakeling op de hoogte?
- Hoe is dit mogelijk?
- Is dit door vandalisme of door slecht plakwerk door de bouwer/aannemer? 
- Wanneer dit door slecht plakwerk is, valt dit onder een of andere vorm van garantie?
- Kan deze verpaupering voor de vakantie gemaakt worden, zodat de naar Almelo komende toerist zich niet hoef te verbazen?
- Is dit het begin van het einde, of gaat het nieuwe stadhuis en de nieuwe wijken dusdanig veel geld kosten, dat onderhoud voor dit soort zaken niet meer mogelijk is?

Hartelijk dank en met een vriendelijke groet..

Chris de Vries
Een bezorgd burger

 
06-05-2008  

Openingsconcert Beeklustpark

 

Op zondag 18 mei a.s. start de activiteitengroep Beeklustpark weer met het nieuwe culturele evenementenseizoen. De optredens vinden allen plaats in de muziekkoepel in het Beeklustpark in Almelo. Met uitzondering van de zomervakantie is er elke zondagmiddag een concert te beluisteren. Er vinden optredens plaats in verschillende genres zoals orkesten, Shantykoren, bigband, blaaskapellen en een harmonicadag. Het Beeklustpark behoort tot de grotere evenementen in Almelo en trekt jaarlijks ongeveer 12.000 bezoekers. De toegang is steeds gratis. Het Beeklustpark seizoen begint op 18 mei om 16.00 uur met een optreden van Het Twents Jeugd Harmonie Orkest. Dit orkest is één van de vijf orkesten van de Hengelose muziekvereniging Armonia welke in totaal 250 musicerende leden telt. Muziekvereniging Armonia is een levendige brede vereniging. Het musiceren is een sociaal gebeuren. In een gezellige sfeer muziek maken op niveau, dat is Armonia! Zie ook: www.beeklustpark.nl

 
07-05-2008  

Almelo House presenteert Nederlandse topartiesten

  Zoals de Olympische Spelen hun Holland House hebben, zo heeft Almelo tijdens de Almelose kermis voor het eerst dit jaar ‘Het Almelo House´. Op de Koornmarkt verrijst een mega-feesttent waar bijna 1500 personen in kunnen. Van 2 tot en met 7 september treden er elke dag talloze Nederlandse topartiesten op.
Lees verder...

 
07-05-2008  

IISPA komt er aan, opening augustus 2009


De voorkant van de nieuwe sporthal. De gemeente hoopt op een topploeg in bv. het basketbal of volleybal.


Wethouder van Broekhoven ziet het al helemaal voor zich, wel met dichte ogen natuurlijk.
 

Almelo ontwikkelt een fantastisch nieuw sportcomplex. Een complex van drie hallen, voor breedte- en topsport, voor sporters en publiek. Het Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo (IISPA): het grootste indoorsportcomplex van Twente biedt plaats aan 1500 toeschouwers. In juni gaat de eerste spade in de grond, als de gemeenteraad tenminste zijn fiat geeft tijdens de raadsvergadering van 27 mei. De sporthal zal worden gebouwd door Hegeman-Löwik. De IISPA komt te staan naast het Polmanstadion. De bouw van het sportcentrum valt € 550.000 duurder uit. Dit door o.a. strengere eisen i.v.m. de brandveiligheid. De totale kosten komen op ruim € 16 miljoen. Luister naar de geluidsfragmenten waarin wethouder van Broekhoven een volledige toelichting geeft van de plannen.


Persconverentie door Weth van Broekhoven, deel 1
Persconverentie door Weth van Broekhoven, deel 2

 
08-05-2008  

Ans van Driel stopt als voorzitter wijkplatform

 

Wegens drukke werkzaamheden bij de Belastingdienst Particulieren is Ans van Driel niet meer in staat dit te combineren met het voorzitterschap wijkplatform Ossenkoppelerhoek. Dit maakte ze bekend aan Almelo Nieuws op de wijkbijeenkomst Ossenkoppelerhoek. Ans heeft als oud-raadslid veel bereikt in de wijk en het bestuur betreurt haar vertrek. De Belastingdienst Particulieren die een grote groei doormaken werden vorig jaar nog genomineerd voor de stadsprijs.

 
08-05-2008  

Het duurt nog even, maar...


 

Maar in de Beekstraat wilden de bewoners niet langer wachten en willen een Oranjestraat. Maandag zijn de bewoners begonnen met de versiering van de Beekstraat. Deze week zal er hard aan verder worden gewerkt. De verwachting is dat de straat het weekeinde verandert is in een volledige Oranjestraat. Tijdens de WK van twee jaar geleden kreeg de straat een eervolle vermelding op een fotowedstrijd van het ministerie van Vrom. Woningstichting Beter Wonen zorgt voor gratis roestvrijstalen haken waar de versiering mee opgehangen kan worden. Het duurt nog vier weken voordat het EK begint maar de bewoners vinden dat geen enkel probleem.

 
08-05-2008  

Hart voor Heracles besluit seizoen

 

Op vrijdagavond 23 mei a.s. houdt supportersvereniging Hart voor Heracles het traditionele feest ter afsluiting van het seizoen.Op het programma staan o.a. optredens van zangeres Annet Nikamp, een talkshow met spelers en leden van de technische staf en de uitslag van de Verkiezing Speler van het Jaar.Voor deze verkiezing kunnen leden van de supportersvereniging hun stem (op de volgens hen beste drie spelers in volgorde van 1,2 en 3) uitbrengen via de site van Hart voor Heracles.De voltallige selectie zal aanwezig zijn. Ook zal er een dvd box met op dvd hoogtepunten uit het afgelopen seizoen plus een fraai fotoboekje (32 pagina's) worden gepresenteerd. Deze dvd box zal ook voor supporters verkrijgbaar zijn. Het fotoboekje is een mooie mix van wedstrijdbeelden en sfeerbeelden om wedstrijden heen. Aanvang 19.30 uur. Supporterscafé Hart voor Heracles. De avond is bestemd voor leden. Zij kunnen per persoon 1 introducé meenemen.
Entree gratis.

 
08-05-2008  

Samenwerking Almelo Nieuws en Joost van Baars Fotografie

 

Joost Baars is een ervaren fotograaf met veel mogelijkheden die de gelederen komt versterken bij Almelo Nieuws. Hij zal de sport voor zijn rekening nemen, maar ook het showgebeuren. De filosofie van Joost is: : Kwalitatief hoogwaardige en persoonlijke foto's leveren tegen een tarief ver onder dat van andere fotografen. Zijn specialiteiten zijn: Feesten, concerten en portretten. Als u gebruik wilt maken van de diensten van Joost fotografie, Joost@VBfotos.nl

 
08-05-2008  

Beauty Minerals nu ook in Almelo


De oprichter van het concern, Maxime Fürst, en Guus ter Doest
 

In het pand Schokland 4 is een winkel van Beauty Minerals. Deze make-up is helemaal hot op dit moment. L'oreal, Essence en nog veel meer merken hebben dit al. Maar nu heeft het budgetmerk Catrice ook een lijn met minerale make-up! Hij heet Beauty Minerals en is dus verkrijgbaar bij de nieuwe winkel van Guus ter Doest. En het fijne is dat het allemaal heel neutrale kleuren zijn (nude-look), dus je bent hiermee uberhip deze zomer! Even voor de mensen die niet weten wat minderale make-up is: Het is make-up dat helemaal natuurlijk is en geen parfum en conserveringsmiddelen bevat. Het is dus veel beter voor je huid! . De feestelijke opening werd verricht door Miss Overijssel Maaike Jansen en de Almelose Miss Maxime. Er was een lasershow die zorgde voor een spectaculaire opening. Guus ter Doest is bijzonder blij met zijn winkel en de oprichter van de winkelketen was hiervoor speciaal naar Almelo gekomen.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
08-05-2008  

Ilse de Lange in Bornerbroek

 

In een volle feesttent was er in Bornerbroek een spetterend optreden van Ilse de Lange. Almelo Nieuws heeft een volledige reportage voor u gemaakt in Bornerbroek. We hebben een geluidsfragment van Ilse de Lange maar deze is niet compleet. In verband met de voorschriften van Buma Stemra moeten we ons aan de regels houden. We hopen dat u van de fotogenieke Ilse geniet met het geluidsfragment. Almelose Ilse begroete haar publiek natuurlijk in het Twents.


Luister hier naar Ilse de Lange

Fotoreportage (23 foto's)...

 
10-05-2008  

Holtkamp benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau


Een gelukkige voorzitter Holtkamp
 

Dhr. Holtkamp is medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Dorpscentrum ’t Brookshoes; door deze activiteiten van betrokkene is het initiatief ontstaan voor het organiseren van Pinksterfeesten in Bornerbroek. Hij is penningmeester en voorzitter (sinds 1994) van de Stichting Pinksterfeesten Bornerbroek; onder zijn leiding maakt het stichtingsbestuur zich sterk voor de instandhouding van het dorpscentrum en is de stichting vanuit het zogenaamde speerpuntenproject een belangrijke partner voor vele organisaties en verenigingen in het dorp; voorts is de stichting betrokken bij de organisatie van het jaarlijks feestweekend tijdens Pinksteren dat circa 30.000 bezoekers trekt en waarbij circa 450 vrijwilligers vanuit allerlei maatschappelijke geledingen actief zijn. Op de avond dat Dhr Holtkamp zelf een aantal vrijwilligers van het eerste uur in het zonnetje zette werd hij zelf in het zonnetje gezet.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
10-05-2008  

Gigapiratenfestijn in Polmanstadion afgelast


Willie Oosterhuis is bijzonder teleurgesteld in de geringe belangstelling.
 

Het Gigapiratenfestijn in het Polmanstadion in Almelo gaat niet door. Op 7 juni zou het Gigapiratenfestijn na een afwezigheid van twee jaar weer te bewonderen zijn in het Polmanstadion. Reden is dat er te weinig kaarten zijn verkocht. Al lange tijd loopt de belangstelling voor deze festijnen terug. Gekochte kaarten kunnen retour. Ondermeer Jan Smit, Jannes en Thomas Berge zouden er optreden.

 
10-05-2008  

Je zult het maar moeten doen


Foto Manfred, Leuk rokje Marcel.
 

Je gaat trouwen en ze bieden je een vrijgezellenfeestje aan. Mooi denk je dan en vooral op een heerlijke zomerdag. Heerlijk het zilte nat en lekker blijven hangen op de terrasjes. Vergeet het maar. Marcel en Leonie moesten zich verkleden en als…. Zich door het centrum van Almelo verplaatsen. Leonie is in het dagelijks leven verpleegkundige en Marcel is een Almelose timmerman. Tja Leonie, het goede komt uit het oosten. Toch? 23 mei a.s. stappen ze in het huwelijksbootje, wel anders gekleed.

 
10-05-2008  

Warme open molendag windkorenmolen De Hoop

 

De Almelose windkorenmolen De Hoop was vandaag op de nationale molen en gemalendag geopend voor het publiek. Bezoekers konden de hele dag de molen aan de Nieuwstraat in werking zien, maar veel andere activiteiten op de rol. Een touwslager draaide springtouwen voor kinderen en op de ouderwetse manier. Medewerkers van wijkkruidentuin Geerteshof verkochten hun producten uit eigen tuin.. De bezoekers werden ontvangen door twee accordeonisten die zorgden voor een muzikale omlijsting, dit door de bezoekers werd gewaardeerd. De innerlijke mens kon vanzelfsprekend versterkt worden met pannenkoeken, gebakken van meel, De Hoop produceert deze lekkernijen allemaal zelf.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
11-05-2008  

Bornerbroek en zijn Pinksterfeesten

 

Pinksteren zonder de feesten in Bornerbroek zou een ramp zijn voor Almelo. Een bestuur dat jaarlijks met nieuwe ideeën komt maar zonder het country gebeuren met cowboys en linedansers zou het feest niet compleet zijn. Vandaag, eerste Pinksterdag, was er een vol programma. Country Festival, Vogelschieten, Paardenshow, Rodeo Stier, Scad Diving en natuurlijk de kermis. Maar dit alles was niet mogelijk zonder de 450 vrijwilligers die er ieder jaar weer in slagen er een festijn van te maken. Vanavond is er in de grote feesttent een optreden van Boulevard. Martin trok zijn cowboypak aan en gebruikte zijn camera en geluidsbanden als wapens.


Luister naar een interview met de tot Lid in de Orde van Oranje Nassau onderscheiden Eddie Holtkamp
Countryzangeres Sandra Vanreys met haar band de Desparado's

Fotoreportage (27 foto's)...

 
12-05-2008  

TRIKE EN KEVER dag op Rembrandtveld

 

Tweede Pinksterdag werd er voor het eerst een TRIKE EN KEVER dag georganiseerd door The Set en Vriendenclub de Tukkertrikers. de verschillende toepassingen van de luchtgekoelde Boxer motor was het middelpunt. VW kevers, Buggy’s, Trikes, en alle andere voertuigen waar een luchtgekoelde boxermotor in toegepast is waren van de partij. Het evenement vond plaats aan de Rembrandtlaan naast de Sporthal te Almelo. De hele dag was er een Concours de “Élégance” met verschillende categorieën bv Kevers, Buggy’s, Bus en Trikes. Rond de middag werd er getoerd door het Almelose centrum en langs de Pinksterfeesten in Bornerbroek. Duo Majo zorgde voor een gezellige muzikale noot.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
12-05-2008  

Kinderrommelmarkten 2008


Archieffoto 2007
 

Besteman Organisatie organiseert net zoals voorgaande jaren weer de jaarlijkse kinderrommelmarkten in het centrum van Almelo ze worden dit jaar gehouden op woensdag 9 en 16 juli 2008. Verkoopplekken zijn te vinden op het centrumplein, marktplein, waagplein en bij voldoende deelname ook op de koornmarkt. Aanvang is beide keren vanaf 08.00 uur en het eindigt om 12.00 uur. De kinderrommelmarkt is alléén bedoelt voor kinderen en niet voor handelaren!! Kinderen kunnen zich inschrijven bij het kantoor van de ANWB/VVV aan de Rosa Luxemburgstraat 8 te Almelo. Inschrijven is mogelijk vanaf Maandag 19 mei 2008. De kosten voor de kinderrommelmarkt zijn € 3,50 per plaats.Inschrijven is mogelijk tot 8 juli 17.30 uur. Wij hopen weer op een grote deelname van alle kinderen in Almelo.

 
13-05-2008  

Pannenkoekenboot gesloten

 

De pannenkoekenboot in de haven achter de Javatoren in Almelo zit dicht. Het niet meer varende restaurant is tweede Pinksterdag zonder vooraankondiging gesloten. De onderneemster Claudia Smit was niet bereikbaar voor commentaar op de sluiting. Twee jaar geleden nam Smit de pannenkoekenboot over van Rob van der Pot, die wegens gezondheidsredenen niet meer in staat was zijn werk te verrichten. In 1997 begon Van der Pot de pannenkoekenboot, hij heeft indertijd het schip naar Almelo gevaren.

 
13-05-2008  

Ronde Tafel Almelo'38 reikt waardecheques uit

 

Op 5 april jl. hebben de leden van de Ronde Tafel Almelo voor de tweede maal een musical georganiseerd. De theaterafdeling van de Beerze Bulten hadden een complete voorstelling inclusief twee clowns opgevoerd. Van de 1500 beschikbare plaatsen zijn er 800 weggegeven. Op de site http://www.kinder-festival.nl kunt u de reacties van deze kinderen lezen. Deze entreebewijzen waren uitgereikt aan kinderen uit de minder bedeelde gezinnen. Dat is wat de leden van de Ronde Tafel Almelo ook voor ogen staat, maar ook door het ondersteunen van goede doelen willen de leden van de Ronde Tafel Almelo een bijdrage leveren. De Ronde Tafel Almelo deelde vanavond vier waardecheques uit. Te weten aan Stichting De Klub-Meester Siebelinkhuis, Kans voor een Kind, de Cliniclowns en de stichting Linde werd verblijd met de grootste cheque: 3.000 euro.. Dit gebeuren vond vanavond, dinsdag, plaats in het Wetshuys.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
14-05-2008  

‘Loat goan dat kermisfeest’

 

De gemeente Almelo maakte bekend, dat er een aanvraag is ingediend voor een grote feesttent op de Koornmarkt tijdens de septemberkermis in het centrum. De aanvrager van de vergunning is Besteman Events uit Almelo, die samen met het Amsterdamse D&C entertainment de organisatie en programmering van de artiesten voor zijn rekening neemt. Door deze berichtgeving is onrust en angst voor overlast ontstaan bij omwonenden aan de Koornmarkt en het Bewonersplatform Binnenstad. De gemeente gaf eveneens te kennen dat men welwillend tegenover het plan staat en dat past natuurlijk bij de gemeentelijke beleidsvisie van een 'bruisende' binnenstad.

De mening van Marcel Hubers in Almeloos Weekblad

 
14-05-2008  

Roos van Maand PvdA voor Fatima Burgarello van Yentl


Sezgin Apbak reikt de Roos uit aan Fatima Burgarello.
(Foto: Jan Hammink)
 

De Roos van de maand mei gaat naar Fatima Burgarello. Zij is de drijvende kracht binnen de stichting Yentl. Ze organiseert onder meer logeerweekenden voor kinderen, die bijzondere aandacht even goed kunnen gebruiken. Kinderen met ADHD, PDD-NOS of autisme zijn bijvoorbeeld welkom, maar ook kinderen die tijdelijke problemen hebben, mogen ook mee. Je moet dan denken aan kinderen met spanningen thuis of van wie de ouders in scheiding liggen. Ook broertjes of zusjes van zorgkinderen kunnen mee uit logeren. Op dit moment wordt nog gebruik gemaakt van een pand in Holten, maar haar stichting is naarstig op zoek naar een nieuw pand. Binnenkort wordt spontaan een actie voor haar gehouden om financiële steun te realiseren. Namens de fractie van de PvdA kreeg Fatima de Roos uit handen van Sezgin Apbak. Komende woensdag, 21 mei, is zij vanaf 17.30 uur te gast in het radioprogramma De Roos. De presentatie van het programma is in handen van Peter Elbertse. Aan actuele zaken besteedt de fractie van de PvdA regelmatig aandacht. Onder meer met het uitbrengen van een eigen nieuwsflits per internet kan men zich laten informeren. Iedereen, die belangstelling heeft, kan zich melden om deze nieuwsflits gratis te ontvangen. Daarvoor moet men het e-mail adres, waar de nieuwsflits naar moet worden toegezonden, melden bij de coördinator: b.kozijn@wanadoo.nl. Meer nieuws over de PvdA is ook te vinden op www.almelo.pvda.nl.

 
15-05-2008  

Nieuwe eigenaar Slaappaleis

 

Volgens een medewerker van Iederbed heeft deze de zaak overgenomen van Slaappaleis/Boxspring. Afgelopen maandag werd in het TROS programma Radar aandacht besteed aan gedupeerde klanten van Slaappaleis/Boxspring. Een klant vertelde een aanbetaling te hebben gedaan van 350 euro en nooit meer iets van het bedrijf te hebben gehoord. Toen ze gewezen werd op het forum van TROS Radar schrokken ze behoorlijk en wisten dat ze het geld wel eens kwijt konden zijn. Een andere gedeputeerde betaalde het volle bedrag van 2200 euro en kreeg ook niets geleverd. Winkeleigenaar Peter Rasink bleef onbereikbaar. " De telefoon werd in eerste instantie helemaal niet opgenomen en de winkel zat gewoon dicht. Op een gegeven ogenblik was de telefoon zelfs afgesloten", aldus de gedupeerde. De eigenaar die in de schuldsanering zou zitten heeft intussen een baan bij zijn vrouw die ook een beddenwinkel heeft, op haar naam in Enschede. De nieuwe eigenaar heeft zich intussen gemeld op het forum van TROS Radar waar hij gedupeerde klanten oproept zich bij hem/haar te melden. Ze willen graag gedupeerde klanten voorthelpen, aldus Iederbed B.V..

 
15-05-2008  

Staking buschauffeurs gaat tweede dag in


Foto: Het busstation ligt er verlaten bij.
 

De Twentse buschauffeurs hebben gehoor gegeven aan de stakingsoproep van de bonden. De stakingsbereid is meer dan negentig procent volgens de vakbonden. Gisteren hadden zich al 82 chauffeurs ingeschreven voor de staking. Deze tweede dag stonden er minder mensen te wachten bij de bushaltes. Beter gezegd er was bij het busstation, bij het station, geen passagier te bekennen. De chauffeurs staken voor loonsverhoging, maar veel schot zit er vooralsnog niet in. De werkgever is nog niet met een concreet voorstel gekomen. Morgen is er weer overleg maar daar verwachten de bonden ook niet veel van.

 
15-05-2008  

Drinkwater goedkoper dan vorig jaar

 

In deze tijd waarin alles duurder schijnt te worden dan toch een positief bericht. Waterleverancier maakte bekend dat door de fusie met Hydron minder beheerskosten worden gemaakt en dat daardoor de prijs van drinkwater uit de kraan licht daalt. Gemiddeld betaald een huishouden dit jaar 136 euro en dat is 7 euro minder dan vorig jaar. Bijna goed voor een krat Grolsch in de aanbieding dus. De verlaging kan worden doorgevoerd ondanks een lagere afzet van water.

 
16-05-2008  

Almelo verandert, en hoe

 

De komende jaren zal het stoffige Almelo imago meer en meer verdwijnen. Ondanks de zwartkijkers groeit er langzaam maar zeker iets moois in onze stad. De panden die niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen verdwijnen in rap tempo. Vooral de Grotestraat-Zuid ondergaat een ware metamorfose. Prachtige appartementen en een prachtige bioscoop. Ook de Bornerbroekse straat, zie foto, valt ten prooi aan de slopershamer. De dumpshop van Correct verdwijnt als laatste van een hele serie winkelpanden. De afbraak is in volle gang aan de achterzijde van het pand. Beter Wonen gaat ook hier appartementen realiseren. Dat Almelo ook een aantrekkelijke stad wordt voor toerisme blijkt wel uit de uitbreiding van het Theaterhotel. Vijfentachtig hotelkamers zijn in aanbouw.

Martin maakte een fietstocht met zijn camera en wist voor u het volgende op de gevoelige plaat vast te leggen.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
17-05-2008  

Zwolle stelt bomenfonds in, Almelo versoepelt de regels

 

Zo wordt in de ene gemeente de regels voor het kappen van bomen gedereguleert, de andere stelt een verplichting tot herplant in. De gemeente Almelo wil het beleid t.a.v. het kappen versoepelen en in navolging daarvan ook Twenterand. Zwolle doet het anders, daar komt een verplichte herplant of verplichte betaling in een bomenfonds. Projectontwikkelaars maar ook de gemeente moeten in principe herplanten of het fonds spekken zodat met beleid nieuwe bomen kunnen worden aangeplant. Vorig jaar heeft men in Zwolle proefgedraaid en werd er 30.000 euro in het fonds gestort. Binnenkort staat de 'bomennota' op de agenda van de gemeenteraad, AlmeloNieuws.nl is dus benieuwd welk raadslid zich ook verdiept heeft in de Zwolse oplossing!

 
17-05-2008  

Gemeente ruziet met aannemer over fietstunnel Nijreesweg

 

Het was oud- raadslid Chris de Vries (LA) die de publiciteit zocht over de teloorgang van de nieuwe fietstunnel in de Nijreesweg. Op zijn fietstochten door stad & ommeland constateerde hij dat er steeds meer tegels van de wanden vielen en stuurde daarover een open brief aan wethouder Sjoers. Naar nu blijkt was de gemeente wel op de hoogte en 'ruziet' men met aannemer TBI Haverkort uit Apeldoorn over wie de herstelkosten dient te betalen. De garantieperiode is inmiddels verlopen, maar de gemeente vindt dat er ondeugdelijke lijm is gebruikt waardoor de tegels loslaten. In ieder geval heeft de gemeente geen sporen van vernieling gevonden en navraag in de buurt leert dat ook de buurt dat niet heeft waargenomen. Haverkort is het kennelijk nog niet met die zienswijze eens, gelet dat beide er nog niet uit zijn wie de knip moet trekken. Toch een leuk 'zaakje' voor de Rijdende Rechter denkt AlmeloNieuws.nl dan ook, komen we als stad nog eens op de televisie want dat dure evenementenbureau organiseert alleen maar rommelmarkten en daar komt zelfs RTV Oost niet eens op af.

Lees column Chris de Vries

 
17-05-2008  

Almelo wil hightechcluster op Dollegoor

 

Almelo wil hightechcluster op Dollegoor Het te revitaliseren industrieterrein Dollegoor moet rond de vestiging van Panalytical en Pemstar een hightechcluster gaan vormen om meerdere hightechbedrijven naar Almelo te kunnen halen. Daarvoor is een herverkaveling nodig en Almelo is daarover al in druk overleg met betrokken bedrijven.

Voor het innovatieve betonbedrijf van Van den Bosch gloort ook een oplossing van het ruimteprobleem. Het bedrijf wil graag de aanpalende insteekhaven aankopen en dempen, waardoor het zo'n 2 hectare extra ter beschikking krijgt. De gemeente Almelo ziet mogelijkheden daartoe, maar wil dan wel dat het terrein wordt afgeschermd en overkapt, om het naastliggende te ontwikkelen hightecheiland niet tot last te zijn. De gemeente hoopt, binnen niet al te lange tijd, door gesprekken met de diverse bedrijven tot een win-win situatie te komen. Voor de plannen ontvangt de gemeente meerdere miljoenen subsidie via het rijk en provincie Overijssel.

 
18-05-2008  

Drukke banenbeurs Expo Center Hengelo

 

Op 16 & 17 mei stond het Expo Center Hengelo volledig in het teken van de 7e Banenbeurs. Het vinden van de juiste kandidaat en/of functie is niet altijd even eenvoudig. Hét moment om wederom de Banenbeurs neer te zetten, zodat partijen heel direct met elkaar in contact kunnen komen.
Tijdens de Banenbeurs konden werkzoekenden kennis maken met de meest uiteenlopende beroepen. De Banenbeurs was er voor elk niveau en in elke branche vertegenwoordigd. Diverse bedrijven zoals o.a. Cogas, Oad Reizen, Howden, Smithuis Bakkerij, Vredestein maar ook diverse intermediairs, presenteerden hier hun vacatureaanbod. Carrièreadvies, leerplaatsen, cursussen, reïntegratie-, loopbaan- en outplacementbegeleiding maar ook het oriënteren naar diverse branches zoals de metaal en de zorg, en opleidingen kwamen uitgebreid op deze beurs aan de orde.
De overheid was tijdens deze Banenbeurs aanwezig met stands van o.a. de Marine, Landmacht, Politie en de Marechaussee, waarbij vacatures en interne opleidingen gepresenteerd werden.

Fotoreportage (14 foto's)...

 
18-05-2008  

Beeklustpark weer een muziekpark

 

Het nieuwe seizoen van de zondagse concerten in het Beeklustpark hebben een aanvang genomen. De spits werd afgebeten door het Twents Jeugd Harmonie Orkest (TJHO). Ondanks de koude zondagmiddag waren toch velen op het concert afgekomen. Volgende week is er een concert van het Twents Jeugd Harmonie Orkest. Volgende week, 25 mei, is er een concert van het Twents jeugd symfonie orkest. Een week later is het Shanty koor De Oostvaarders actief in het Beeklustpark

 
18-05-2008  

Almelose kunstmarkt Kunstwerkplaats Almelo

 

Zondagmiddag organiseerde de Stichting de Kunstwerkplaats Almelo op het terrein van de kunstwerkplaats aan de Vissedijk 46 A de Eerste  Echte Almelose kunstmarkt. Uitsluitend professionele kunstenaars uit het hele land kwamen hier hun werk aanbieden aan de bezoekende klanten. Ter verhoging van de sfeer verzorgde de band Smoking Buffalo tijdens de markt de (live) muziek. 

Het spreekt voor zich dat de ateliers van de deelnemende kunstenaars aan de kunstwerkplaats deze middag ook opengesteld was voor publiek. De Stichting de Kunstwerkplaats Almelo heeft als bedoeling om de kunst in Almelo te bevorderen. In de ateliers van de werkplaats zijn 14 beeldende kunstenaars, afkomstig uit Almelo en omgeving, aan het werk. Iedere kunstenaar werkt zijn eigen discipline. Het gevolg hiervan is een zeer gevarieerd aanbod: van schilderijen, boetseren en beeldhouwen tot aan knikkerbanen en een sokkelproject. In de Kunstwerkplaats kunt u bovendien verschillende cursussen en workshops volgen. Regelmatige evenementen en voorstellingen georganiseerd. Een voorbeeld hiervan is de bovengenoemde kunstmarkt. 

Meer informatie over de kunstmarkt en de kunstwerkplaats is telefonisch te krijgen via 06 41511732 (Ger Bonsink), 06 50211713 (Aschwin Huiskes) en 0546 829949 (Henk Lammers)

Fotoreportage (18 foto's)...

 
19-05-2008  

Open dag in dierenkliniek Almeloord groot succes


Dierenarts Drs. Menno von Brucken Fock
 

Dierenarts Drs. Menno von Brucken Fock zit dit jaar 25 jaar in het vak en vierde dat vandaag op een bijzondere manier, namelijk met een open dag in zijn diererkliniek Ameloord aan de Bornsestraat. Iedereen die werkzaam is in de kliniek, maar ook het gezin hadden zich ingespannen om er een grootse dag van te maken. Voor een ieder was er wel wat  te zien, zo kon het publiek een kijkje nemen achter de schermen en zien hoe er b.v geopereerd wordt, dit was vandaag wel in scene gezet natuurlijk. Zo kon het publiek verder zien hoe een echo gemaakt wordt, hoe het rôntgenapparaat werkt, en wat een operatiemicroscoop is. Kinderen konden op de trampoline, op het springkussen, kleurplaten maken en zich laten schminken. Samen met zijn vrouw Orly Moreau en collega dierenarts Segers-van Noort en de assistentes houdt deze gedreven dierenarts zijn praktijk draaiende en is  van plan dat nog lange tijd te doen.


Interview met Drs. Menno von Brucken Fock

Fotoreportage (15 foto's)...

 
19-05-2008  

Tc Tubantia peilt burger over nieuwbouw stadhuis

 
De Twentsche Courant Tubantia houdt op haar website een enquete over de bouw van een nieuw stadhuis op de hoek Wierdensestraat - Marktplein, waarvoor bijvoorbeeld de Kloosterhofflat, een deel van de Havenpassage, Mc.Donalds  en Scheer & Foppe moeten wijken. Saillant is, dat Heemschut bij minister Plasterk heeft gepleit om het huidige stadhuis - een ontwerp van Ir. Oud - op de nationale monumentenlijst te plaatsen. De jury om een keuze uit de ontwerpen te maken wordt gevormd door 3 leden van het college van B&W, 3 ambtenaren en 3 deskundigen waaronder de huidige stadsarchitect. Tot dit moment brachten 274 mensen hun stem uit en de enquete op www.tctubantia.nl kent de volgende vragen en tussenstand. 
 
Almelo krijgt een nieuw stadhuis. Het is de vraag hoeveel invloed de burger krijgt bij de keuze van het ontwerp. Wilt u meepraten over dit pand in het centrum van de stad? 
 
Dat maakt mij nou helemaal niets uit.  0 %
De burger moet een doorslaggevende stem krijgen. 26 %
Een nieuw stadhuis? Wat is er mis met het huidige gebouw? 65 %
Als het maar geen betonnen kolos wordt. 4 %
Ik hoef niet mee te beslissen, ik heb alle vertrouwen in de Almelose bestuurders 4 %
Laat dit over aan echte deskundigen. 0 %

 
19-05-2008  

Blamage Programmaraad KTMO

  De bevolking van Almelo is maandagavond in grote getale afgekomen op de vergadering van de Programmaraad KTMO, die het zenderpakket voor het komende jaar op een 5-tal punten wilde wijzigen. Al snel werd duidelijk dat dit advies - gezien het grote aantal bezwaarschiften - geen stand kon houden. Een A4'tje vol sprekers hadden zich aangemeld om het voorlopig advies te bekritiseren. Daarnaast waren ook vertegenwoordigers uit naam van de televisiezenders EuroNews, MTV Networks, BBC Worldwide en Het Gesprek aanwezig.
Lees verder...

Fotoreportage (9 foto's)...

 
20-05-2008  

Gemeente drijft conflict met De Schelf op de spits

 

ALMELO - Het principebesluit van de gemeente om alle wijkcentra onder beheer van de gemeente te brengen, heeft in het Almelose vrijwilligersland al voor menige onrust gezorgd. Eerder al zette het bestuur van 't Veurbrook medewerkers van de gemeente en Scoop buiten de deur door de sloten te vervangen. Die affaire werd uiteindelijk in der minne geschikt en het bestuur bleef 'heer en meester' in 't Veurbrook. Bestuurder Hennie Nijhuis – ex-raadslid PvdA - lobbyde in de raad en dat leidde tot het resultaat dat de raad zich uitsprak dat overnames van het beheer in de wijkcentra in consensus dienden plaats te vinden. Lees verder in: Almelo's Weekblad

 
20-05-2008  

Twenteborg aansprakelijk voor brand.


Archieffoto
 

De brand in het Twenteborg Ziekenhuis, waarbij 2 jaar geleden een patiënte omkwam in de operatiekamer, is het ziekenhuis aan te rekenen. Dat staat in een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Er was achterstallig onderhoud aan anesthesiezuilen, er zijn onverantwoorde reparaties gedaan en er is ondeskundig personeel ingezet. De medewerkers waren verder niet voorbereid op calamiteiten en er was geen intern toezicht. Toch doet de Inspectie geen aangifte, omdat het om een collectief falen van de ziekenhuis-staf gaat. Het ziekenhuis heeft de nabestaanden van de overleden vrouw al een schadevergoeding betaald. Artsen en verpleegkundigen zullen beter moeten opletten of de apparatuur in het ziekenhuis niet is verouderd. Dat zegt de inspectie van de gezondheidzorg. Apparatuur waar niet van vaststaat dat deze veilig is mag niet worden gebruikt. Deze maatregelen zijn het gevolg van de brand in het Twenteborg.

 
21-05-2008  

Oud- Almelose Nachtburgemeester Amsterdam


Kristel Mutsters en rechts Josine Neyman
 

AMSTERDAM - De oud-Almelose Josine Neyman is in Paradiso tot nachtburgemeester van Amsterdam gekozen. Zij zal de functie 2 jaar uitoefenen samen met haar partner in het creatieve gezelschap Club zonder Filter, Kristel Mutsters. Het duo gaat in die twee jaar in overleg met de gemeente Amsterdam voor meer creatieve vrijheid en wil nieuwe impulsen geven aan het avond- en nachtleven van Amsterdam. Het duo is ook initiafnemer van Plak. Een event dat 5 keer jaarlijks wordt georganiseerd in het Amsterdamse Rozentheater voor jonge beginnende kreatievelingen. Zij volgen na twee jaar dienst, Chiel van Zelst op. Kijk en luister.     

 
21-05-2008  

Turkse verenigingen op de bres voor Partycentrum Aylin


Het overhandigen van 1000 handtekeningen
 

Namens 7 Turkse verenigingen werd de voorzitter van de voorbereidende raad, Gerrit van Woudenbergh, 1000 handtekeningen aangeboden door Ugur Cete  . Zoals bekent wil de gemeente het Partycentrum Aylin verbieden van het organiseren van Turkse feesten en Hollandse avonden.  Ter Avest stapt op 29 mei naar de rechter om de dwangsombeschikking van maximaal 50.000 euro van tafel te krijgen. Ze vertelde gisteravond gewoon door te willen gaan met het houden van feesten. Hennie Ter Avest wist zich tijdens de voorbereidende raad gesteund door alle Turkse verenigingen en personeel die aanwezig waren. Ook de voorzitter van de Almelose moskee steunt Hennie Ter Avest in haar strijd tegen de gemeente. Luister naar de inspreker namens  het Turks verenigingsleven, Dhr. Ugur Cete


Luister naar Dhr. Cete

Fotoreportage (6 foto's)...

 
21-05-2008  

Openheid ontbreekt in binnenstadplannen


De geïrriteerde raad.
 

We weten allemaal dat de binnenstad op de schop gaat maar hoe het aangepakt wordt is onduidelijk. Nu is er weer wat verandert en tijdens deze informatieve raadsvergadering waren de raadsleden duidelijk geprikkeld door de soms warrige uitleg. Een paar dames die als bezoekers aanwezig waren liepen boos weg na het antwoordt van wethouder Sjoers op hun vraag. Ze wilden weten of de Kloosterhofflat werd afgebroken. Ze hadden een brief bij zich van Beter Wonen waarin duidelijk werd vermeld dat de Kloosterhofflat wordt afgebroken. Antwoord van wethouder Sjoers, nee. En daar bleef het bij. Geen uitleg verder en de dames moesten het hier mee doen. Hoezo grote afstand tussen politiek en burger. Ook de raadsleden waren niet tevreden met de uitleg en de discussies konden niet uitblijven, zonder duidelijkheid uiteindelijk. Luister naar de geluidsfragmenten van de vergadering.


Deel 1 van de discussie
deel 2

 
21-05-2008  

Pas op voor de eikenprocessierups


Foto Manfred
 

Gemeente Almelo. De Gemeente plaatst deze week borden om te waarschuwen voor de Eikenprocessierups. De zogenaamde brandharen van de Eikenprocessierups kunnen in een periode tot eind juni leiden tot huidirritaties en allergische reacties. Mensen met dergelijke klachten kunnen zich het best bij hun huisarts melden. De verwachting is dat de komende jaren rekening moet worden gehouden met een toenemend aantal Eikenprocessierups in Almelo. Er zijn vooral risico’s voor de gezondheid in de periode dat de eikenprocessiekruisen brandharen krijgen (half mei-juni) en bij verdere verspreiding van de brandharen uit de nesten die door de wind worden meegenomen (juli-september). Met hun weerhaakjes dringen de pijlvormige brandharen bij aanraking gemakkelijk in de huid, ogen en luchtwegen. Stoffen die daarbij vrijkomen, roepen reacties op die lijken op allergische reacties. Wanneer mensen in hun eigen omgeving te maken hebben met bomen die besmet zijn met Eikenprocessierups, of waarvan het vermoeden bestaat dat de boom geïnfecteerd is, dan wordt geadviseerd advies op te vragen bij de coördinator van de gemeentelijke bomenploeg via (06) 18 78 22 48. Aanvullende informatie is ook verkrijgbaar via de GGD milieu en gezondheidslijn tel. 0900 2777777 ( lokaal tarief).

 
21-05-2008  

Twence gaat niet in de verkoop


eigen foto
 

De Regio Twente heeft besloten de aandelen van afvalverwerker Twence niet te verkopen. Dat is door de Regioraad van de Twentse gemeenten woensdagavond besloten. Negen van de 14 gemeenten hebben tegen de verkoop gestemd. Enschede, Hengelo, Losser, Hof van Twente, Tubbergen, Dinkelland, Borne, Oldenzaal en Haaksbergen waren tegen. Almelo, Hellendoorn, Wierden, Twenterand en Rijssen-Holten waren voor de verkoop.
Het dagelijks bestuur van de regio Twente wilde de opbrengsten van de aandelen verkopen om grote Twentse projecten te kunnen financiëren. Daarbij werd gedacht aan de verbreding van de A1 en de A35. De meeste gemeenten willen de aandelen in eigen hand houden, vooral om zorgen dat de afvaltarieven beheersbaar blijven. De Twentse gemeenten worden nu actief aandeelhouder en zullen medezeggenschap krijgen over Twence. Hoe de gemeenten dat precies willen gaan invullen, zal nog bepaald moeten worden.

 
22-05-2008  

Wandelaars avondvierdaagse grandioos onthaald

 

Er waren dit jaar 495 deelnemers. Dit zijn er wel eens meer geweest Traditiegetrouw is de laatste avond de finish op het stadhuisplein. Hier stond ook vanavond burgemeester Knip met enkele raadsleden klaar om de wandelaars te begroeten. Het waren ook dit jaar de scholen die zorgden dat het aantal deelnemers acceptabel bleef. De organisatie verdient veel meer ondersteuning om dit evenement weer tot een Almeloos succes te maken. Meer subsidie bv. om mensen te mobiliseren deel te nemen aan deze vierdaagse.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
23-05-2008  

Het circus is in de stad


Directeur Robert Ronday
 

Het Nederlands Nationaal circus Renz dateert uit 1911. Het circus heeft al verschillende problemen moeten overwinnen, maar heeft tot nu toe alle problemen kunnen doorstaan. Het circus heeft een nieuwe show 'Mystery' genaamd een spektakel vol vuur, verrassingen en mysterieuze effecten. Het hoogtepunt van de avond zal zijn de Deense illusionist Kim Kenneth. Ondanks de warmte, het in de tent heerlijk koel. U kunt een voorstelling bijwonen tot zondag 25 mei.
-vrijdag 16.30 -nog vrije verkoop, -zondag 14.00 -nog vrije verkoop, -reserveren kan online www.renz.nl of telnr 09095030060 {0.45 p.m.} tijdens kantooruren


Luister naar intervieuw met Robert Ronday

Fotoreportage (7 foto's)...

 
23-05-2008  

Expositie over het bereiden van eten


Toespraak Thea Kroese {ex directeur van Deinse-instituut te Enschede}
 

Naar aanleiding van de enorme verzameling kookboeken van Titia Tjeerdsma uit Enschede is er een expositie samengesteld over het bereiden van eten in het Almelose Stadsmuseum. De geschiedenis gaat van 100 jaar geleden tot het bereiden van eten zoals we het nu kennen. De kookboeken zijn aangevuld met voorwerpen uit de collectie van het Stadsmuseum Almelo. De tentoonstelling is ingericht door Titia Tjeerdsma en Riet Strijker, conservator museum, beide uit Enschede. In haar toespraak had Thea het erover dat men vroeger eenvoudig kookte en dat men tegenwoordig teveel keus heeft. Verder ging ze in op eetgewoonten, zoals bv. waarom cake bij een begrafenis of pepermuntjes in de kerk. Het gaat niet om haute cuisine maar om wat de gemiddelde huisvrouw klaarmaakte. De recepten en voorwerpen zijn voor huishoudelijk gebruik bedoeld. Een snijbonenmolen bijvoorbeeld of een handpers voor aardappelpuree. Het stadsmuseum is geopend dinsdag t/m zaterdagmiddag van 12.30 tot 17.00 uur. ’s Morgens op afspraak. Toegang gratis. Stadsmuseum Almelo Korte Prinsenstraat 2 7607 JB Almelo T 0546 816071

Fotoreportage (7 foto's)...

 
24-05-2008  

Martin Pieckenhagen speler van het jaar.


De populaire doelman, speler van het jaar
 

Doelman Martin Pieckenhagen wordt, zoals iedereen weet, op handen gedragen door de fans van Heracles Almelo. Ook dit seizoen werd de Duitse sluitpost namelijk met veel stemmen gekozen tot speler van het jaar. De uitslag werd bekendgemaakt tijdens het Slotfeest van supportersvereniging Hart voor Heracles. De officiële supportersvereniging Hart voor Heracles had veel tijd gestoken in deze slotavond. Pieckenhagen werd gekozen met 537 stemmen met een grote voorsprong op de nummer twee, Kwame Quansah die 382 stemmen kreeg. Garcia Garcia, die na de winterstop zijn opwachting maakte, is ook bijzonder populair in Almelo gezien de derde plaat waar hij beslag op legde, met 351 stemmen. De prijzen werden als vanouds uitgereikt door Mieke Kuik, voorzitter van Hart voor Heracles. Bijna de gehele selectie was aanwezig in het clubhome van Hart voor Heracles in het Polman stadion. Afscheid moest er worden genomen van o.a. Rob Maas en andere spelers. Er werd hun een pakket met streekproducten aangeboden. Hart voor Heracles verdient een compliment voor de perfect georganiseerde avond. Tijdens het feest werd er een dvd en fotoboek gepresenteerd van het afgelopen seizoen. De dvd is voor 15 euro te verkrijgen bij Hart voor Heracles.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
25-05-2008  

JTS Theaterfabriek organiseert 7e jongerencursus


Rosalinde Hauwerd, coördinator van de Theaterfabriek.
 

Als je 12 jaar of ouder bent kun je een jongerencursus volgen bij JTS de Theaterfabriek. Je komt er met verschillende facetten van toneelspelen in aanraking,ontdek of toneelspelen iets voor je is. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen, je kunt geheel vrijblijvend een proefles volgen. Vandaag werd Romeo en Julia opgevoerd waar de toneelspelers/sters 10 tot 12 weken voor geoefend hebben De cursussen worden afgesloten met een presentatie/voorstelling in theater Hof88 . Het is een terugkerende cursus die ieder jaar terugkeert. De scholen gaan nu de zomervakantie in en beginnen in september aan het nieuwe seizoen. Opgeven is mogelijk bij info@kreatiefcentrum.nl www.kreatiefcentrum.nl


Luister naar het interview met Rosalinde Hauwerd
Interview Romeo-Emma en Julia-sanne

Fotoreportage (9 foto's)...

 
25-05-2008  

4e editie van Dag van het park.

 

Thema van 2008 was"mooi dichtbij". Landelijk hebben er 60 gemeenten aan deel genomen. Louis van Haeftenplantsoen en de Goossenmaat deden namens Almelo mee. Als activiteiten waren er verschillende dingen georganiseerd: schminken, voetballen, trampoline springen en vele andere spelletjes. In de Goossenmaat was Henri Krüzen van Heracles Almelo aanwezig voor een voetbalclinic. Gelukkig vielen de weersomstandigheden mee zodat beide organisaties kunnen terug kijken op een geslaagde dag.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
26-05-2008  

Heimwee naar de sixties

 

The Stones, Earrings, Wilson Picket, Focus, Queen, The Doors, Beatles, Kinks, Joe Cocker, Tina Turner: zij waren zaterdagavond allemaal aanwezig in Erve Het Noordik. Twee bands zorgen ervoor dat de bezoekers die avond weer even terug zijn in de tijd waarin muziek centraal stond als het ging om allerlei maatschappelijke ontwikkelingen. De beat, soul, blues en rock & roll vertaalden de gevoelens die in ‘’the roaring sixties’’ leefden. De 12-mens formatie WoodstockGeneration en de Almelose 3-mansformatie sSensual2 wisselden elkaar op twee podia af en zorgen die avond voor een continue muzikale lawine aan hits uit die tijd. SSensual2, een zangtrio uit Almelo, weet de gevoelige snaar te raken met prachtige ballads, afgewisseld met evergreens en romantische folksongs, meer op: www.freewebs.com/ssensual2. De optredens begonnen om 20.30 uur en gingen door tot rond middernacht, te kort eigenlijk. Er waren weer meer bezoekers dan vorig jaar, de sixties leven nog.Weer een jaar wachten? Luister naar de geluidsfragmenten, u weet dan wat u gemist hebt als u er niet bij was.Reportage met video volgt z.s.m


SSensual2 in concert
SSensual2 in concert
WoodstockGeneration in concert
WoodstockGeneration in concert

Fotoreportage (36 foto's)...

 
26-05-2008  

Concert Twents Jeugd Symponie Orkest in Beeklustpark

 

Het Twents Jeugd Symponie Orkest bestaat uit zestig talentvolle leerlingen in de leeftijd van 13 tot en met 19 jaar. Wat in 1995 begon als een projectorkest van de muziekscholen Almelo, Enschede en Hengelo is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig jeugd symfonie orkest voor de regio Twente. Het Twents Jeugd Symfonie Orkest valt onder de verantwoordelijkheid van een stichting. Het twaalf jaar jonge orkest was tot nu toe onderdeel van een samenwerkingsverband tussen de Muziekschool Hengelo en de Muziekschool Twente. In de afgelopen jaren heeft het orkest een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Een belangrijke bijdrage aan het succes wordt geleverd door de docenten van de muziekscholen Twente en Hengelo en zeker niet in het minst door de dirigent Jeppe Moulijn die sinds januari 2006 aan het orkest is verbonden. Jeppe Moulijn dirigeerde o.a. het Radio Symfonie Orkest en het Nederlands Balletorkest. Vanmiddag was er een concert in het Beeklustpark en de publieke belangstelling was goed te noemen.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
26-05-2008  

Wordt winkelgebied Almelo Centrum veiliger en leuker?


Foto Manfred: Ondertekening van het convenant
 

Martijn Wildeboer, (Hoofdbedrijfschap Detailhandel), overhandigde op maandag in het Stadhuis van Almelo het 1e ster certificaat aan wethouder Anthon Sjoers en voorzitter Van Asbroek van winkeliersvereniging SOBA. De gezamenlijke inspanningen moeten leiden tot het verhogen en waarborgen van de veiligheid, leefbaarheid en economische structuur in het winkelgebied Almelo Centrum over een langere periode. Als een van de maatregelen is op 1 februari 2008 het collectief winkelverbod ingevoerd. De eerste rode kaart is inmiddels uitgereikt, wat inhoudt dat die persoon gedurende de opgelegde periode niet mag winkelen in een bij het KVO aangesloten winkel in Almelo. De juridische basis voor de uitvoering van deze maatregel ligt in het convenant Keurmerk Veilig Ondernemen. Binnen het kader dat het keurmerk stelt, kunnen de samenwerkingspartners, zoals winkeliers, Gemeente, Stadstoezicht en politie hun eigen bijdrage leveren aan een veiliger en leuker winkelgebied.


Geluidsfragment

Fotoreportage (7 foto's)...

 
26-05-2008  

Programmaraad KTMO adviseert alleen basispakket


Overleg in een aparte vergaderkamer over de positie van de programmaraad
 

De programmaraad KTMO heeft maandagavond wederom een voorlopig advies uitgebracht. Dit maal slechts voor het basispakket, dat bestaat uit 15 tv- en 25 radiozenders. De aanleiding hiervoor was de 'botsing'  van de programmaraad met Cogas Kabel over het voorlopige advies van alle zenders (30 tv- en 36 radiozenders) wat toen op tafel lag. Cogas Kabel vond dat er 'zwaarwegende' argumenten waren om tijdens de bezwaarperiode zich uit te laten over het voorlopige advies. Het doel van de vergadering was dan ook de bepaling van de positie van de programmaraad, die door Cogas Kabel vrijwillig toegekende bevoegdheden heeft om een nagenoeg bindende advies uit te brengen over àlle zenders, en door de 'botsing' van vorige week op scherp waren gesteld.

Na een beraad van een klein uur werd duidelijk dat er 'slechts' een advies werd uitgegeven voor het basispakket. Voor de aanwezige zendervertegenwoordigers (EuroNews/HetGesprek, MTV) was dit een teleurstelling, aangezien zij een kleine kans hadden om in het basispakket te worden opgenomen. In het eerdere advies werden zij geadviseerd voor toetreding, maar toen adviseerde de programmaraad nog over 30 tv-zenders.

Het voorlopige advies houdt in dat basispakket - van zowel tv- als radiozenders niet gewijzigd zal worden. Hierin zitten het verplichte Nederland 1, 2 en 3, Lokale omroep, TV Oost, Een en Canvas, ARD, BBC2, Nickelodeon/Comedy Central, CNN, Discovery Channel en TMF.
Of Cogas Kabel het aanvullende pakket nog zal wijzigen is op dit moment nog niet bekend.

 
27-05-2008  

Gemeenteambtenaar aangehouden voor verduistering

 

ALMELO - Een werknemer van de sociale dienst bij de gemeente Almelo is maandag door de politie aangehouden op verdenking van het verduisteren van gemeentegeld. Tegen de 34-jarige ambtenaar werd door de gemeente vorige maand aangifte gedaan op verdenking van het doorsluizen van ruim 100.000 euro naar eigen rekeningen. Justitie heeft naar aanleiding van het onderzoek, de bewuste ambtenaar onder arrest geplaatst. 

 
27-05-2008  

Internationaal Indoor Sportcentrum gaat er komen

 

Almelo krijgt een Internationaal Indoor Sportcentrum. De gemeenteraad is hier dinsdagavond mee akkoord gegaan. Met de investering is een bedrag van zestien miljoen gemoeid. Het college moest de raad toezeggen dat de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage niet zal stijgen. Het sportcentrum naast het Polman Stadion zal vier hallen krijgen. Er zullen ook evenementen in worden gehouden. Het sportcentrum gaat het grootste van Oost Nederland worden en moet volgend jaar af zijn. Het besluit van de Almelose gemeenteraad was unaniem. Dit besluit betekent het einde van de sporthal in de Rembrandtlaan.

 
28-05-2008  

Gemeenteraadsvergadering met vraag en antwoord

 

Tijdens de raadsvergadering werden er gisteren weer verschillende vragen gesteld. Almelo Nieuws heeft vraag en antwoord voor u op een rij gezet. Leefbaar Almelo vroeg bv. steun voor kleinschalige projecten en de VVD wil weten hoe het met de kunstuitleen zat. Deze vragen en antwoorden kunt u hieronder beluisteren. Voor de andere vragen verwijzen we u naar de politieke pagina.


Vraag over de kunstuitleen, beantwoord door wethouder Kuiper
Leefbaar Almelo vraag beantwoord door wethouder van Broekhoven
Uitleg financieringgericht werken door wethouder Kuiper.

 
29-05-2008  

Nieuwe zender op previewkanaal Cogas Kabel

 

Vanaf 1 juni a.s. zal Cogas Kabel de zender Discovery Travel & Living gaan doorgeven op zijn previewkanaal. Discovery Travel & Living komt in de plaats van Goed TV, dat in de afgelopen drie maanden op het previewkanaal was te zien. Discovery Travel & Living is een zender uit het digitale plusaanbod, dat voor de kijkers van Cogas Kabel normaliter tegen meerprijs verkrijgbaar is. Van 1 juni t/m 31 augustus a.s. is de zender zonder extra kosten voor alle klanten van Cogas Kabel te zien. Het Cogas previewkanaal is te vinden op kanaal 62, 799,25 MHz.

 
30-05-2008  

Straatspeeldag Westeres.

 

Afgelopen woensdag waren er verschillende straten in Almelo om kinderen de gelegenheid te geven weer op straat te spelen. Kinderen worden in deze tijd beknot in hun bewegingsvrijheid als het om spelen op straat gaat. Ook de Westeres deed mee aan de dag. De Westeres is één van de oudste wijken in Almelo waar op dit moment een grote renovatie of afbraak gepland staat. Daar hadden de kinderen woensdag geen boodschap aan en met dank aan Dineke Steenbergen kwamen de volgende plaatjes uit de camera.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
30-05-2008  

Nacht van Almelo in opbouw


Het grote podium
 

Topartiesten als Jeroen van der Boom, Di-rect en Girls wanna have Fun , en de presentatie is in handen van tv-ster Manuela Kemp, zullen er voor zorgen dat nacht van Almelo weer een festijn wordt. De Nacht van Almelo trekt elk jaar meer bezoekers en de verwachting is dat het er ook dit jaar meer dan tienduizend zullen zijn. Het Almelo's Kinderfonds vaart er wel bij. Het kinderfonds krijgt 5% van de horecaomzet zodat vanavond kan worden gezegd, drank maakt niet altijd kapot wat je lief is. Veel wordt er dit jaar van de omzet besteed aan Huttenland een onderdeel van de  zomerwijkweken. De nacht beging vanavond om acht uur.

 

Fotoreportage (12 foto's)...

 
30-05-2008  

Partycentrum Aylin - Dolle Pret wint geding


Hennie te Avest laat zich voorlopig de wet niet voorschrijven.
 

Voorlopig mag de gemeente Almelo geen dwangsom opleggen aan partycentrum Aylin. Dat is vrijdagmiddag door de Almelose rechtbank bepaald. De gemeente wilde een dwangsom opleggen, omdat ze van mening is dat er slechts een vergunning is afgegeven voor het kinderspeelparadijs dat onder het partycentrum Aylin is gevestigd. Volgens de gemeente voldoet het tevens niet aan het bestemmingsplan. Het partycentrum biedt vooral plaats aan Hollandse avonden en Turkse bruiloften. Hennie ter Avest had eerder al aangekondigd om gewoon door te blijven gaan met het partycentrum. Dit is één van de vele rechtszaken waarin de gemeente Almelo in het ongelijk wordt gesteld, tenminste voorlopig. 

 
30-05-2008  

Nieuwbouw multicarevoorziening Commujon

 

In augustus 2007 is er gestart met de bouw van een nieuwbouw multicarevoorziening Commujon. (Commujon staat voor: "communiceren met jongeren") Het gaat bij Commujon over jongeren met complexe gedragsproblemen. Samen met de jongeren en ouders wordt er naar een goede manier gezocht om dit te veranderen. Deze bouw bestaat uit Op een terrein van 5 ha. worden tegelijkertijd 2 projecten gerealiseerd: Voor Commujon wordt een Multicarevoorziening gebouwd, bestaande uit: een kantoorgebouw, 6 woongebouwen voor leefgroepen van 11 jongeren, een sport- en therapiegebouw. Voor SOTOG (SOTOG staat voor: Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland) worden twee Cluster 4 – scholen gebouwd. Hegeman Bouwgroep Almelo is een zelfstandige onderneming die de bouw realiseert. Het complex wordt gebouwd tegenover het Meulenbelt in de Vriezenveenseweg.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
31-05-2008  

Rechtbank schorst dwangsom "De Rechter" Waagplein.

bron: jeejar.nl
 


ALMELO - De gemeente had tegen dit horecabedrijf met stoom en kokend water een dwangsom willen opleggen. Tijdens de zitting kon de gemeente niet duidelijk maken dat de horeca vergunning niet binnen afzienbare tijd zal moeten worden verleend. Tevens werd er van de zijde van JEEJAR een aantal wijkgebouwen aangewezen waar het college al meer dan een jaar de horeca exploitatie in handen heeft zonder een geldige vergunning en pas na een jaar een vergunning heeft aangevraagd bij Gedeputeerde Staten van Overijssel waarbij het nog maar de vraag is wanneer die vergunningen worden verleend. Op de vraag wanneer de gemeente in de afgelopen 5 jaar een dwangsom had opgelegd moest de vertegenwoordiger van de gemeente het antwoord schuldig blijven. Dus, nul keer. Dat riep bij de rechter de vraag om waarom nu dan plotseling wel en met zoveel haast.
Teven 16.00 uur deed de President van de rechtbank, sector Bestuursrecht uitspraak waarbij het opleggen van de dwangsom schort tot 6 weken na het besluit op het ingediende bezwaarschrift tegen die dwangsom aanschrijving. De gemeente is daarbij tevens veroordeeld in de kosten van de procedure. De schriftelijke motivering van het vonnis volgt later.

 
31-05-2008  

Vorderingen Almelo Verdiept op open dag van de Bouw

 

In heel Nederland voor de derde keer de Dag van de Bouw gehouden. Op deze dag worden veel interessante bouw- en infraprojecten opengesteld voor het publiek. Ook het spoorproject Almelo Verdiept deed deze dag haar deuren tussen 10.00 en 16.00 uur open. Binnen de bouwhekken waren een aantal locaties ingericht waar bezoekers een kijkje konden nemen bij de werkzaamheden. Projectmedewerkers waren aanwezig om meer te vertellen over de manier van werken en de stand van zaken van het project, bijvoorbeeld: Waarom staat er water in de bak? Of wat doen die mannen in duikerpakken nu toch in dat water? Bij het bezoekerscentrum kon informatie worden opgehaald over de bouwmethode van Almelo Verdiept, aangevuld met interessante ‘weetjes’ over het project en is de route naar de kijklocaties aangegeven. . Ook werd er een film getoond over de werkzaamheden tot nu toe. Medewerkers van de Gemeente Almelo gaven, vooruitlopend op een grote informatieavond in het najaar, alvast een vooruitblik naar de toekomstige wegenstructuur rondom het verdiepte spoor.


Interview van Martin met Harriet Wiggers,projectvoorlichter Pro Rail

Fotoreportage (12 foto's)...

 
31-05-2008  

Bouw Multi Care Center Twenteborg vordert

 

Het Multi Care Center is een bedrijfsverzamelgebouw voor organisaties en bedrijven die een relatie hebben met zorg. Het centrum wordt gelokaliseerd voor het Twenteborg Ziekenhuis, tussen de huidige hoofdingang en de ingang van de polikliniek. In het midden van de nieuwbouw is de nieuwe en enige hoofdingang van zowel het Multi Care Center als het ziekenhuis gepland. Vandaag konden belangstellenden een kijkje nemen hoe de bouw er voor staat. Veel mensen die toch op het ziekenhuis moesten zijn maakten van de gelegenheid gebruik. Het bouwbedrijf Plegt Vos realiseert de uitbreiding van het Twenteborg. De foto’s geven u een indruk hoe het met de vorderingen verloopt

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina