Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
26-05-2008  

Programmaraad KTMO adviseert alleen basispakket


Overleg in een aparte vergaderkamer over de positie van de programmaraad
 

De programmaraad KTMO heeft maandagavond wederom een voorlopig advies uitgebracht. Dit maal slechts voor het basispakket, dat bestaat uit 15 tv- en 25 radiozenders. De aanleiding hiervoor was de 'botsing'  van de programmaraad met Cogas Kabel over het voorlopige advies van alle zenders (30 tv- en 36 radiozenders) wat toen op tafel lag. Cogas Kabel vond dat er 'zwaarwegende' argumenten waren om tijdens de bezwaarperiode zich uit te laten over het voorlopige advies. Het doel van de vergadering was dan ook de bepaling van de positie van de programmaraad, die door Cogas Kabel vrijwillig toegekende bevoegdheden heeft om een nagenoeg bindende advies uit te brengen over àlle zenders, en door de 'botsing' van vorige week op scherp waren gesteld.

Na een beraad van een klein uur werd duidelijk dat er 'slechts' een advies werd uitgegeven voor het basispakket. Voor de aanwezige zendervertegenwoordigers (EuroNews/HetGesprek, MTV) was dit een teleurstelling, aangezien zij een kleine kans hadden om in het basispakket te worden opgenomen. In het eerdere advies werden zij geadviseerd voor toetreding, maar toen adviseerde de programmaraad nog over 30 tv-zenders.

Het voorlopige advies houdt in dat basispakket - van zowel tv- als radiozenders niet gewijzigd zal worden. Hierin zitten het verplichte Nederland 1, 2 en 3, Lokale omroep, TV Oost, Een en Canvas, ARD, BBC2, Nickelodeon/Comedy Central, CNN, Discovery Channel en TMF.
Of Cogas Kabel het aanvullende pakket nog zal wijzigen is op dit moment nog niet bekend.

Archief
Terug naar vorige pagina