Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-03-2009  

Krüzen nog vol wrok over overval

 

ALMELO - Henri Krüzen - de assistent-trainer van Heracles Almelo - staat nog dagelijks stil bij de overval die zijn vrouw overkwam tijdens zijn verblijf met de club in het Spaanse trainingskamp. Zijn vrouw was toen alleen thuis en werd overvallen en zwaar mishandeld.

Voor de microfoon van het RTV Oost programma 'Ochtendhumeur' gaf de oud- international te kennen niet voor zichzelf te kunnen instaan indien hij de dader onverhoopt mocht tegen komen. 

< Krüzen zit nog vol wrok jegens de overvaller 

 
02-03-2009  

Vriezebrug maand dicht

 

ALMELO - De werkzaamheden aan de Vriezebrug in Almelo zijn vandaag begonnen. Het brugdek zal worden vervangen door een nieuw exemplaar. Vanaf vandaag is de brug voor al het verkeer afgesloten. De Vriezebrug wordt onder handen genomen, omdat het brugdek en de onderliggende balken in slechte staat zijn. Het verrotte brugdek wordt van de plek getakeld en vervangen door een nieuwe brug.In april 2007 werd tijdens een controle vastgesteld dat de brug niet meer aan de veiligheidseisen voldeed. Vrachtverkeer mocht er geen gebruik meer van maken.  De goedkoopste oplossing zou het plaatsen van een duiker zijn geweest. De gemeente heeft gekozen voor een echte brug op deze historische plek. De afsluiting is gepland van maandag 2 tot en met 27 maart.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
03-03-2009  

Memphis maakte TV-opnames in Almelo!

 

ALMELO - Het ondernemerscafé Memphis deed dinsdag Almelo aan. Drie spraakmakende ondernemers waren de gasten in de businessclub van het Polman Stadion. Uitgever Dennis Slettenhaar die een concurrentiestrijd voert tegen de grote uitgever Wegener met zijn Typisch-uitgaven, maar daarbij zelf niet ongeschonden uit de strijd kwam.
Als tweede gast Klaas Reinders die volgend jaar het honderdjarig bestaan van zijn bedrijf KARA Engineering viert en de beste houtverbrandingsovensproducent ter wereld is. Dat vindt zelfs de Wereldbank, maar die handelt er niet altijd op deze manier naar. 
Rob Snel, topman van Grolsch sinds het bedrijf in Zuid-Afrikaanse handen is, was de derde gast. Grolsch maakte deze week eveneens bekend dat het in Boekelo ook Millers gaat produceren. RTV OOST zal later het programma uitzenden.

< Presentator Jan Medendorp begint met de aankondiging
 

Fotoreportage (28 foto's)...

 
04-03-2009  

Nieuwe locatiedirecteur Pius X College

 

ALMELO - Per 1 augustus 2009 zal de heer drs. F. Schoondermark benoemd worden als directeur van het Pius X College, locatie Aalderinkshoek.
In de periode september 2008 tot en met februari 2009 is de benoemingsprocedure directeur locatie Aalderinkshoek uitgevoerd. De Centrale Directie Pius Canisius heeft besloten per 1 augustus 2009 de heer drs. Frans Schoondermark te benoemen als directeur van het Pius X College locatie Aalderinkshoek. De Centrale Directie Pius Canisius heeft met de heer Frans Schoondermark een voor deze functie zeer geschikt persoon gevonden met ruime en relevante ervaring in het voortgezet onderwijs. De heer Frans Schoondermark is 50 jaar en een gedreven schoolleider. Op dit moment is hij werkzaam als directeur van de locatie Van Renneslaan van het Pius X College.


 

 
04-03-2009  

Stel klaagt politie aan voor woninginval

 

ALMELO - De bewoners van een woning aan de Frans Halstraat heeft een klacht ingediend tegen de politie. De bewoners zeggen dat de politie een inval in hun huis heeft gedaan en het hele huis heeft doorzocht. De politie was op zoek naar een hennepkwekerij, die er niet bleek te zijn. Het stel was niet thuis op het moment van de inval. Ook de babykamer werd door de politie niet ontzien en de meterkast is tijdens de inval ook vernield.

De politie beaamt de inval op 10 februari jl. en zegt inderdaad niets te hebben aangetroffen hoewel men daarvoor wel de nodige aanwijzingen had. Een hoofdagent van de politie heeft de bewoners dinsdagavond bloemen en een pennenset met mondelinge excuses aangeboden. De bewoners nemen daar echter geen genoegen mee en zal een advocaat inschakelen om een schadevergoeding te eisen . Zij hebben inmiddels ook contact gezocht met slachtofferhulp vanwege de impact op hun geestelijke gesteldheid.

 

 
04-03-2009  

Voorstellingen Circus Bongo Rembrandtlaan

 

ALMELO – Op het evenementenveld aan de Rembrandtlaan is deze week Circus Bongo neergestreken. Het enige circus in Nederland met originele circuswagens werd in 1978 opgericht door het echtpaar Bert en Tine Diks. Dochter Tamara Diks heeft hun werk met haar echtgenoot voortgezet. Bongo is volgens haar uniek. Een hoogtepunt in de voorstelling is de motoracrobaat Roberto Lagroni. Ook komen er respectievelijk jongleurs, goochelaars en acrobaten langs.

De tweede voorstelling staat gepland voor vandaag, woensdag. Het publiek vanaf 14 uur welkom en op vrijdag wordt er gespeeld vanaf 19 uur. Op zaterdag en zondag worden de laatste twee voorstellingen in Almelo gegeven. Dat gebeurt om 14 uur beide dagen. Het Nederlandse circus bestaat al jaar 30 jaar.
 

Fotoreportage (5 foto's)...

 
04-03-2009  

Wie wordt nieuwe Shoeby Fashion supermodel?

 

ALMELO - Wil jij als model in de folder van Shoeby Fashion? Dat was de slagzin van de actie van Shoeby Fashion. Woensdagmiddag kwamen er veel kinderen, meestal met hun moeder, naar Shoeby Fashion. Ze werden helemaal in Jilly & Mitch kleding gestoken en gefotografeerd.
De winnaars komen in een folder van Shoeby Fashion te staan, maar iedereen kreeg een prijs! Om de wedstrijd te winnen was het niet nodig een topmodel te zijn, want Shoeby Fashion was op zoek naar kids met een eigen uitstraling. De uitslag zal later bekend worden gemaakt, maar een aantal talenten hebben wij al op de gevoelige plaat gezet.
 

Fotoreportage (20 foto's)...

 
05-03-2009  

Wijkwaardebonnen voor goede ideeën

 

ALMELO - Het is jouw wijk, dus jij mag het zeggen! Hiermee roept de Gemeente Almelo alle inwoners op die zich willen inzetten voor hun buurt of wijk een aanvraag in te dienen voor wijkwaardebonnen. Dit zijn tegoedbonnen waarmee zij hun idee kunnen uitvoeren. Dit kan individueel, maar ook namens een groep inwoners. Het moet gaan om een idee waardoor de buurt mooier, veiliger of gezelliger wordt. Voor de jaren 2008/2009/2010 is er jaarlijks uit de knip van het Rijk 3 euroton beschikbaar. Minus de ambtelijke begeleidingskosten kan er dus jaarlijks 270.000 verdeeld worden aan goede ideeën uit de wijken. De eerste aanvraagronde start 16 maart a.s. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

 
05-03-2009  

Uitval stoplichten zorgt voor aanrijding tijdens spits

 

ALMELO - Donderdagmiddag rond 17:40 uur had het verkeer op de Van Rechteren Limpurgsingel veel hinder van uitgevallen verkeerslichten. Waar deze het vorig jaar lieten afweten op de kruising met de Berkelstraat, was het dit keer de kruising met de Sluitersveldsingel.

Deze kruising wordt intensief gebruikt voor het verkeer wat uit Almelo-Oost komt, en richting A35 gaat. Daarnaast maken veel buslijnen gebruik van de 'oversteek' over de singel. Rond 18:00 uur ging het midden op het kruispunt mis: een aanrijding tussen een tweetal automobilisten. Hierop volgden langere files. Een politie-agente in burger was snel ter plaatse. Één auto moest worden afgesleept.

Het vreemde aan deze situatie was, dat er een half uur na begin van de storing nog geen enkele politie-auto, laat staan verkeersregelaars aanwezig waren op dit drukke kruispunt, en dat gedurende de spits. Het mag dan ook een wonder heten dat het bij dit ene ongeval is gebleven.

Om 19:00 uur was de situatie weer hersteld. Waarom de verkeerslicht-installatie was uitgevallen is niet bekend.

 
05-03-2009  

Spreeuwen houden huis boven Het Nieuwland

 

ALMELO - Rond de Magnoliastraat in de wijk Nieuwland II krioelt het in de avondschemer van de spreeuwen. Behalve de bewoners van de aanliggende flats - die er geluidsoverlast van hebben - merken ook de wijkbewoners dat de vogels in hun wijk huishouden. Overal op straat en op de auto's is vogelpoep terug te vinden. Bij het vallen van de avond gaan de spreeuwen 'op stok' in een bosschage net aan de andere kant van de Weezebeek.

Ook in het noorden van de stad is hetzelfde waar te nemen bij de Bleskolksingel.  

 


Birds I vogeloverlast en gevolgen
Birds II
Birds III

 
05-03-2009  

Leus bouwt wasstraat aan de Kolthofsingel

 

ALMELO - Rob Leus wordt de eerste investeerder op het nieuwe bedrijventerrein De Velden aan de Kolthofsingel. De tankstationhouder zegt dat met het bouwen van een vijftig meter lange wasstraat, zes wasboxen en een dertigtal stofzuigerplekken op een oppervlakte van 4000 m2 ruim anderhalf miljoen gemoeid gaat.  Lees verder in het Almelo's Weekblad.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
06-03-2009  

Onderneemster dient klacht in tegen Knip

 

ALMELO - Onderneemster ter Avest van kinderspeelparadijs 'Dolle Pret' dient een klacht in tegen burgemeester Knip omdat deze op onwettige gronden van de onderneemster eist dat zij tijdens de 'Hollandse Avond' op 13 maart a.s. niet meer dan 600 personen toelaat. Lees verder in het Almelo's Weekblad.

 
06-03-2009  

Voorjaarsconcert Wilhelmina met De Telgenborch

 

ALMELO - Vanavond vond in Het Noordik (locatie Haghoek) het voorjaarsconcert plaats van de Christelijke orkestvereniging Wilhelmina. Dit concert - met medewerking van leerlingen van de basisschool 'De Telgenborch' - was de afsluiting van een muzikaal project waaraan de leerlingen de afgelopen weken deelnamen.

In een volle zaal sprak stadsomroeper René Coúpée de kinderen en ouders toe, en leidde hij het orkest - onder leiding van dirigent Martijn Blaak - in. De gespeelde liederen klonken de kinderen bekend in de oren. Deze waren van o.a. 'The Lion King', 'The Simpsons' en 'The A-Team'.

Na deze liederen mochten de leerlingen - samen met het orkest - 'Wieger Wordt Wakker' opvoeren. Dit muziekstuk gaat over Wieger, een jongen die droomt van zijn eerste trompetles. Hij maak in zijn dromen van alles mee, maar zal hij op tijd wakker zijn om op zijn droominstrument te spelen?

In ieder geval hebben de leerlingen kennisgemaakt met de muziek-instrumenten en werd hier na afloop nog even mee doorgegaan.

Fotoreportage (18 foto's)...

 
07-03-2009  

Woontoren 'De Bascule' nadert oplevering.

 

ALMELO - Aan de oevers van het Almelo-Nordhornkanaal en de rand van het landgoed Huize Almelo, verrijst het prestigieuze appartementengebouw 'De Bascule'. De afbouw gaat nog circa tweeënhalf maand duren. De meeste tijd zal nog gaan zitten in het stucwerk en de betegeling van alle appartementen.  De oplevering staat gepland voor eind mei begin juni en komt langzaam in zicht.

Mocht u nog interesse hebben in een van de appartementen, dan kunt u terecht op www.schakel.nl.  Er zijn nog zo’n 15 onverkochte appartementen, de prijzen beginnen bij 350.000 euro. Onder de 15 onverkochte appartementen is ook nog een Penthouse beschikbaar met een waarde van 640,000 euro.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
07-03-2009  

100-jarig La Première ontvangt Stadspenning

 

ALMELO - Burgemeester Knip heeft zaterdagmiddag de Stadspenning uitgereikt aan voorzitter Hans Kuipers van de AVC La Première ter gelegenheid van het officiële 100-jarig bestaan. Na AVC Heracles de tweede Almelose voetbalclub die het eeuwfeest viert. Honderdvijf jaar geleden door kastelijn Alberthus Smit in zijn café aan de Zuiderstraat onder de naam HBS (Houdt Braaf Stand) opgericht en voetballend onder de Wierdense Voetbal Bond. Na aansluiting bij de NVB in 1909 moest de naam worden gewijzigd omdat er in Den Haag al een HBS bestond en zo werd de naam La Première (De Eerste) geboren.

Tijdens de geanimeerde receptie spraken burgemeester Knip en vertegenwoordigers van o.a. de KNVB en de Almelose Voetbal Federatie waarderende woorden voor de 100-jarige club.

Voorzitter Kuipers noemde La Première een echte volksclub waar men als lid trots op is, omdat ook in moeilijke tijden de saamhorigheid weer de kop op steekt en met vereende krachten opnieuw krachtig wordt gewerkt aan herstel. Dat is volgens Kuipers te zien aan de accommodatie die er altijd tip top uit ziet door de zelfwerkzaamheid van de leden en het weer stijgende aantal leden.

Fotoreportage (21 foto's)...

 
08-03-2009  

Verdachte coniferenbrand aangehouden

 

ALMELO - De politie pakte zaterdagavond een 27-jarige man uit Almelo op, die er van wordt verdacht coniferen in brand te hebben gestoken achter een huis aan de Lagebeldsweg. De man is opgesloten. 

 
09-03-2009  

Nieuw fitnesscentrum aan Virulyweg geopend

 

ALMELO - Het aantal fitnesscentra in Almelo rijst de pan uit. Jarno Hams, de sterkste man van Nederland, was zaterdag speciaal ingehuurd om Almelo's nieuwste fitnesscentrum 'Stars your way of life' aan de Virulyweg 25 te openen. Eigenaren Gerhard Kivits en Janine Nijhof geven er leiding aan en heel team van specialisten met tal van fitnessactiviteiten zoals Step aerobic, Yoga pilates, Spinning, Power time, massage en nog veel meer. Heel Almelo aan de fitness is het motto.Kijk op www.starsyourwayoflife.nl  
 

< Janine Nijhof en Gerhard Kivits voor de entree

 
09-03-2009  

Bezwaren tegen bouwvergunning 'Fortezza'

 

ALMELO - Meerdere omwonenden van het geplande 'Fortezza' aan de Haven ZZ hoek Egbert Gorterstraat,  hebben bezwaar aangetekend tegen de bouwvergunning die de gemeente Almelo heeft verleend aan projectontwikkelaar Van der Looy. Woensdag 11 maart kunnen zij hun bezwaren toelichten bij de gemeentelijke Bezwarencommissie.

 
10-03-2009  

Eis 6 maand cel voor boekhouder gem. Almelo

 

ALMELO - Tegen een frauderende boekhouder van de gemeentelijke sociale dienst te Almelo is door het Openbaar Ministerie een celstraf geëist van 6 maanden.

De man boekte in twee jaar tijd een  bedrag van 127.000 euro over op rekeningen van zijn vrouw en hemzelf en gebruikte het geld om in het casino te gokken. Tegen de echtgenote van de fraudeur werd een taakstraf van 240 uur geëist.

De uitspraak volgt op 24 maart a.s.

 
11-03-2009  

Aeronamic Almelo gaat fors uitbreiden.

 

ALMELO - Aeronamic - aan de Planthofsweg - is o.a. toeleverancier van onderdelen voor Enrichment Technology, de Almelose producent van ultra-centrifuges waarmee uranium wordt verrijkt voor het opwekken van kernenergie. Aeronamic is ook al twintig jaar actief in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van allerlei luchtvaart-systemen. Aeronamic hoopt er tevens op dat het kabinet besluit de F16 te vervangen door de JSF. In dat geval liggen er ook grote toeleveringsorders in het verschiet voor de productie van de JSF.

 
11-03-2009  

Herstelwerkzaamheden Algemene Begraafplaats

 

ALMELO - Op de algemene begraafplaats 't Groenendal worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan graven uit de periode 1950 t/m 1955. Van graven waarvoor de grafrechten werden verlengd, worden de herdenkingsstenen op een betonnen fundering gezet. Bij de graven waar nog geen verlenging van grafrechten is geregeld, worden bordjes geplaatst voor nabestaanden om zich bij de beheerder van de begraafplaats te melden. Klik hier voor meer informatie.
 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
11-03-2009  

OSG Erasmus heeft cultuurweek.

 

Het OSG Erasmus heeft deze week een cultuurweek (10 t/m 19 maart) met doorlopende activiteiten die veelal gekoppeld zijn aan de lessen. Zo worden er gedurende deze week allerlei activiteiten georganiseerd met het thema water. Vandaag was er onder meer een optreden van de schoolband “Fingers on Fire” en werd er een waterdans uitgevoerd door “G.V.Omhoog”.

Voor meer info klik hier.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
12-03-2009  

Dode man G. Doustraat gedood door messteken

Verdachte aangehouden.
 

ALMELO - 11-3-2009 12:46:00
In een huis aan de Gerard Doustraat in Almelo is vanmorgen om 11.00 uur een dode man gevonden. De politie vermoedt dat de man door een misdrijf om het leven is gebracht en is een onderzoek begonnen.  De dode man zou de 42-jarige Gernald Niks zijn. Hij zou zich met niemand bemoeien vertelden buurtbewoners. Hij zou zijn dagen vullen met het halen van bier. Contact had hij alleen nog met zijn moeder. Het lichaam is vanmorgen rond elf uur aangetroffen. De man woonde in een flat waar veel mensen met sociale problemen wonen. Ook zat hij in het Almelose hulpverleningscircuit vanwege zijn drugsverslaving. Een 41-jarige Almeloër is inmiddels aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 42-jarige plaatsgenoot. Verdere  informatie ontbreekt nog.

Update 12-03-2009

De 41-jarige Almeloer die sinds woensdagmiddag vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een bijna even oude plaatsgenoot kende het slachtoffer uit de verslavingszorg. Dat zeggen kennissen van het slachtoffer. Woensdagmorgen werd de 42-jarige alleenstaande Almeloër dood aangetroffen in zijn flatwoning aan de Gerard Doustraat in zijn woonplaats. De politie wil niet zeggen of de Almelose verdachte al een bekentenis heeft afgelegd en wat het resultaat is van de sectie op het lichaam van slachtoffer. De politie is ook donderdag nog in de woning op zoek naar sporen. De omgeving is nog afgezet.

Update 2 12-03-2009

De Almeloër Gernald Niks (42) die woensdag dood in zijn huis is gevonden, is volgens de voorlopige bevinding van de sectie door messteken om het leven gebracht. De verdachte dader die in verband hiermee is aangehouden, zit nog vast en mag geen contact hebben met de buitenwereld. De Rechter-Commissaris neemt vrijdag een besluit over zijn hechtenis.

Update 3 13-03-2009

De Rechter-Commissaris besliste vrijdagmiddag dat verdachte Marcel W. 14 dagen langer in onderzoekshechtenis blijft.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
13-03-2009  

Stemmen over verhuizing van DVO'71

 

ALMELO - Op de website van TC Tubantia kan worden gestemd of de voetbalclub DVO'71 moet worden verplicht om met SV. Rietvogels te fuseren of dat het zelfstandig gehuisvest kan worden op het sportcomplex De Riet waar Rietvogels het in een vergrijzende wijk zelf al moeilijk heeft. DVO'71 wil zelfstandig blijven maar Rietvogels ziet concurrentie niet zitten en is alleen voor een fusie te porren en overweegt zelfs om op zaterdag te gaan spelen. 

DVO'71 moet van de gemeente Almelo sportcomplex 't Maatveld verlaten i.v.m. een bezuinigingsopdracht uit 2005 van de gemeenteraad aan het college van B&W. Het aantal voetbalclubs in Almelo is in vergelijking met andere evengrote gemeenten veel hoger en een aantal verenigingen waaronder DVO'71 kent relatief lage aantallen leden.

Ook moet er bij een zelfstandige vestiging van DVO'71 een nieuw onderkomen gerealiseerd worden voor de Scheidsrechtersvereniging Almelo en Omstreken. Deze zitten nu ook op sportcomplex De Riet, maar moeten dan elders in de stad gehuisvest worden en dat brengt eveneens de nodige extra kosten met zich mee. De bezuinigingsopdracht van de gemeenteraad wordt dan een investeringsopdracht.  

De tussenstand van vrijdag 13 maart - 16.39 uur is:

De stelling:

Voetbalclub DVO'71 houdt terecht vast aan het behoud van haar eigen identiteit en een eigen clubhuis bij een verhuizing naar sportpark De Riet.


Ja, er is ruimte genoeg op sportpark De Riet voor twee clubs. 32 %

Ja, DVO'71 heeft een toegevoegde waarde voor het sportaanbod in Almelo 18 %

Nee, DVO'71 is te klein om een eigen clubhuis te eisen. 7 %

Nee, DVO'71 kan beter fuseren met Rietvogels tot één grote zaterdagclub. 43 %

Totaal aantal stemmen: 443

Ga hier zelf stemmen. 

 
13-03-2009  

The Revival of the Romantic Hips

 

ALMELO - Een groep meiden is de tegenwoordige manier van de liefde spuugzat. Te lomp, te seksistische, te snel en te ingewikkeld. Daarom pleiten zij voor een wederopstanding van de intense jaren '50-romantiek.
En waar kan dit beter dan in de dansschool, de plek waar allerlei liefdeszaken besproken en geshowd worden. In the Revival of the Romantic Hips uiten de meiden hun diepste verlangens, krijgen de jongens een opfriscursus en tonen de dansers hun elastieken benen onder muzikale begeleiding van het koor en de band. Leerlingen van het Pius X College maakten vanavond in een musical duidelijk dat goed in staat zijn dit te veranderen. In een volle bak kwamen de bezoekers vol aan hun trekken..
 

Fotoreportage (41 foto's)...

 
14-03-2009  

Strijdt Knip en 'Dolle Pret' is weer opgelaaid

  Strijdt tussen burgemeester Knip en 'Dolle Pret' is weer opgelaaid

ALMELO - Sinds 2007 maakt de gemeente het de onderneemster ter Avest van kinderspeelparadijs 'Dolle Pret' en partycentrum Aylin moeilijk. Het horeca- annex kinderspeelparadijs streek neer in 2002 in het voormalige kartcentrum op industrieterrein 't Noordbroek en ter Avest maakte er een bloeiend bedrijf van.
In 2007 echter keerde de visie van het college van B&W zich tegen de vestiging op het industrieterrein en vond het college dat een dergelijk bedrijf niet op het industrieterrein thuis hoort maar in of aan de rand van de binnenstad.
Aan deze visie lag een advies ten grondslag van stadsontwikkelaar en externe 'deskundige' Rein Geurtsen, de man die de leiding heeft over de vernieuwingen in de binnenstad.
Lees verder...

Fotoreportage (16 foto's)...

 
16-03-2009  

Nieuwe brugdek 'Vriezebrug' op zijn plaats

 

ALMELO - Sinds enkele weken worden er al werkzaamheden verricht aan de Vriezebrug.

Vannacht werd de nieuwe brug geplaatst. Een paar weken geleden werden het oude brugdek en de onderliggende balken verwijderd omdat deze in slechte staat verkeerden. De nieuwe 27-ton wegende brugdek werd door hijs- en transportbedrijf Mammoet van het schip 'Branding' op een dieplader van het Almelose transportbedrijf Rensink gehezen, waarna deze haar tocht maakte over de Sluiskade Noordzijde richting zijn bestemming. Tijdens deze tocht moesten een aantal smalle hindernissen worden genomen, waarvan de smalste een marge had van slechts 14 cm. Met vakkundig stuurwerk werden deze genomen.

Omstreeks 8.00 uur takelde wethouder Theo Schouten het brugdek op zijn plaats. Op 27 maart is er weer verkeer mogelijk over de Vriezebrug.

Fotoreportage (38 foto's)...

 
16-03-2009  

DVO'71-speler slaat scheidsrechter neer

  ALMELO - De voetbalwedstrijd v.v. Kloosterhaar - DVO'71 werd zaterdagmiddag met nog 7 minuten te gaan gestaakt. Aanleiding was een opstootje nadat scheidsrechter Maathuis uit Bergentheim voor de 2e keer een rode kaart uitdeelde aan een speler van het Almelose DVO'71. De 1e gelekaart werd getoond voor het geven van een kopstoot door Antonio Futa. De 2e rode kaart was voor Matthijs Hondebrink wegens het wegduwen van een tegenstander. Bij het opstootje dat daarna ontstond kon een andere speler van DVO'71 zich niet meer beheersen en sloeg vervolgens de scheidsrechter tegen de grond, zo meldt De Telegraaf.
Lees verder...

 
17-03-2009  

DVO'71 schorst speler 2 maanden

 

ALMELO - Het bestuur van v.v. DVO'71 heeft een andere lezing over het opstootje tijdens de voetbalwedstrijd Kloosterhaar - DVO dan de berichten daarover luiden. Volgens het bestuur van DVO'71 heeft de betrokken speler de scheidsrechter niet neergeslagen maar hem een bal tegen het hoofd gegooid. Wel heeft het bestuur de betrokken speler voor twee maanden geschorst.

De club wil woensdag a.s. een mondelinge behandeling over deze affaire bij de tuchtcommissie van de KNVB. Ook twee andere spelers van DVO'71 werden met 'rood' van het veld gestuurd. Of het restant van de wedstrijd - 7 minuten bij een stand van 3-1 - nog moet worden uitgespeeld wordt pas later door de KNVB bekend gemaakt.

 
17-03-2009  

Newland Countrydansers in de prijzen


Ze hebben er zelfs rooie oogjes van gekregen (eigen foto)
  ALMELO - De Newland Countrydancers van Speeltuin het Nieuwland uit Almelo hebben weer verschillende prijzen behaald tijdens de Oostelijke Linedance kampioenschappen die in het Wapen van Beckum werden gehouden. Één van de hoogtepunten was de teamwedstrijd waar The Newland Countrydancers met nagenoeg alle dansers aan meededen (21 man) en de 1e plaats mee in de wacht sleepte. Een overzicht van de behaalde resultaten:


Lees verder...

 
17-03-2009  

Stephanusschool Bornerbroek groeit als kool

 

BORNERBROEK - Nog maar net is een uitbreiding achter de rug of er bestaat al weer een plan om er een tiende lokaal bij te bouwen. Oorzaken liggen in de toename van het aantal inwoners in Bornerbroek en steeds meer ouders uit de wijk 't Nijrees melden hun kinderen aan bij de school in Bornerbroek. Het aantal leerlingn telt al 230 en het ligt in de bedoeling dat het tiende lokaal gereed is voor aanvang van het nieuwe schooljaar.

 
18-03-2009  

Metamorfose bij Zentra-Intersport

 

ALMELO - Zentra-Intersport aan de Grotestraat Noord heeft na een fikse verbouwing een complete metamorfose ondergaan. Voor de feestelijke ingebruikneming waren alle klantkaarthouders uitgenodigd, die zich vergaapten aan de mooie inrichting en artikelen. Volgens geruchten komt er nog een officiële opening met een 'special gast' werd mij in het oor gefluisterd, maar wanneer???
 

Fotoreportage (21 foto's)...

 
18-03-2009  

Sloop portiekflats Jan Vermeerstraat.


 

ALMELO – Velen ergerden zich er al jaren aan. Als je Almelo komt binnenrijden valt je blik direct op de troosteloze dichtgetimmerde flats aan de Jan vermeerstraat.

De AWS Beter Wonen heeft al meerdere plannen losgelaten op hergebruik van de ouderwetse portiekflats zoals renovatie à  la de Rembrandtlaan met extra penthouses er bovenop. De hoge renovatiekosten hebben AWS Beter Wonen echter doen besluiten over te gaan tot sloop en nieuwbouw. Nog een beetje geduld en er staan nieuwe duurdere appartementen.
 

 
18-03-2009  

Bloemen voor flat vermoordde man

 

ALMELO - 'Waarom Gernalt?' Een bed van bloemen van witte en rode rozen markeren de ingang van de flat aan de Gerard Doustraat. De flat waar een week geleden de 43-jarige Gernalt Niks werd vermoord. Familieleden en kennissen, die hem afgelopen maandag hebben begraven, zorgden voor deze combinatie van hartekreet en eerbetoon. Gernalt Niks werd met messteken om het leven gebracht. Voor de moord zit een kennis van het slachtoffer, de 41-jarige Marcel W. uit Almelo, in voorarrest.

 
18-03-2009  

Stichting Yentl start logeerhuis Violierstraat

 

ALMELO - Aan de Violierstraat 152 - naast autobedrijf Kleijssen - beschikt de stichting Yentl sinds enige maanden over een logeerhuis voor gemiddelde tot hoogbegaafde kinderen die er behoefte aan hebben om enkele dagen uit hun normale omgeving te zijn. Het college van B&W is genegen om vrijstelling te geven van het geldende bestemmingsplan. Het voornemen van B&W ligt per heden ter inzage in het gemeentehuis.   

 
18-03-2009  

Baukje van Kesteren wint Willem Wilmink Prijs

 

ALMELO - De 13e Willem Wilmink Prijs werd door de jury toegekend aan Baukje van Kesteren (Sneek) met haar gedicht Amfibilogica. De basisregel 'Wat als ik deze nu nog lege regel niet geschreven had?' werd aangeleverd door dichter-entertainer Theo Nijland.

Bij de 13e dichtdag ter nagedachtenis aan Willem Wilmink was het weer een drukte van belang met veel bekende vaderlandse dichters als gast. Allen lazen een gedicht van eigen werk voor. Zo waren er o.a Driek van Wissen, Jan-Pierre Rawie, Jan Boerstoel, Jan J. Pietersen en speciale gast Theo Nijland die de basisregel voor de Willem Wilmink Prijs had geschreven.

< Baukje van Kesteren tijdens haar voordracht.


Lees verder in het Almelo's Weekblad.

 
18-03-2009  

De Drie Gezusters komt op tijd gereed.

 

ALMELO - De Drie Gezusters Après Ski is nog lang niet klaar, het wordt nog een hele klus om dit voor 9 april gereed te krijgen. Maar iedereen is van mening dat de streefdatum gehaald wordt. Almelo Nieuws is er strak bij als dit spectaculaire café haar deuren opent.

De nieuwe Drie Gezusters in Enschede (vh De Kater) heeft  op 11 december 2008 haar deuren geopend en ziet er  fantastisch  uit. Het Amaliaplein heeft er straks een prachtig café bij. Dat wordt de zomerdag na een bioscoopbezoekje even nagenieten bij de Drie Gezusters, 't Hookhoes, De Stam, The Shamrock of Nederlandstalig bij Het Dopje.
 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
18-03-2009  

Gemeente opent crisismeldpunt ondernemers


foto gemeente Almelo: Zware tijd voor ondernemers
 

ENSCHEDE - De Gemeente Almelo is een meldpunt voor haar bedrijven gestart die hinder ondervinden van de huidige economische situatie. De Gemeente biedt een klankbord voor ondernemers, brengt de knelpunten samen met de ondernemer in kaart en zoekt waar mogelijk een oplossing. Het meldpunt voor ondernemers is te bereiken op telefoonnummer (0546) 83 56 70 (tijdens kantooruren).

Deskundigheid
Afhankelijk van de vragen wordt gekeken of ondernemers direct worden geholpen of dat zij in contact worden gebracht met personen of instellingen die deskundigheid hebben op deze gebieden. Uiteraard kunnen ondernemers ook anoniem een vraag stellen.De Gemeente Almelo wil juist in deze economische moeilijke tijd de drempel naar informatie voor ondernemers zo laag mogelijk maken.

 
18-03-2009  

Elektrische fietsen alleen nog via Wmo

  ALMELO - De Gemeente Almelo verstrekt vanaf vrijdag 20 maart alleen nog elektrische fietsen op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) als de handicap plotseling is opgetreden of als er sprake is van een inkomen dat, mede door aantoonbare kosten voor de beperking, onder het bijstandsniveau dreigt te raken. Dat is het gevolg van de wijziging van de beleidsregel Wmo waartoe het college van burgemeester en wethouders dinsdag 17 maart heeft besloten. Door dit besluit worden elektrische fietsen weer aangemerkt als algemeen gebruikelijke voorziening.
Lees verder...

 
19-03-2009  

Transport Vriezebrug nogmaals in beeld gebracht

 

ALMELO - Gedurende het transport en plaatsing van de Vriezebrug zijn er door AlmeloNieuws.nl video-compilaties gemaakt. Deze zijn nu te bekijken:

Van het schip 'Branding' op de dieplader van Resink...

Transport van de Vriezebrug en genomen obstakels...

Laatste voorbereidingen en plaatsing van de Vriezebrug...

 
20-03-2009  

Rouwkamers Vredehof geopend

 

ALMELO - Vanmiddag zijn de nieuwe rouwkamers van rouwcentrum Vredehof in gebruik genomen. Bijzonder is dat er een familie kamer is gekomen, die 24 uur per dag geopend is voor de nabestaanden. Er een speciale kamer gekomen waar Heracles supporters kunnen worden opgebaard en waar op gepaste wijze afscheid kan worden genomen van de overledene.
De opening werd verricht door wethouder Bert Kuiper. De heer Wormgoor, directeur van Vredehof bood vervolgens de heer Kuiper DeNuVoorLaterer Card aan.Het NuVoorLater klantensysteem is ontwikkeld voor een ieder vanaf 18 jaar die een deel van de zorgen van zijn nabestaanden wil wegnemen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een persoonlijk gesprek met een uitvaartleider om de uitvaart al te bespreken of door de nabestaanden gebruik te laten maken van de kortingsmogelijkheden van het NuVoorLater systeem. Hoe meer u nu regelt, hoe minder nabestaanden later hoeven te regelen.
Vervolgens werd de bezoekers een rondleiding aangeboden.

Fotoreportage (27 foto's)...

 
21-03-2009  

D-Base en Brugklas-koor op de planken

 

ALMELO - Vrijdagavond vond in de Grote Kerk een concert plaats van de Belgische a-capella-groep D-Base. Zij brachten o.a. de liederen van Scatman John (Scatman), Queen (I want to break free), Bruce Springsteen (I'm on fire), Spider Murphy Gang (Skandal im Sperrbezirk) en als afsluiter twee liederen van Robbie Williams (Angels en Feel) in elkaar verweven.

Na de pauze nam het grootste brug-klaskoor van Nederland - bestaande uit 250 scholieren van de Almelose scholen voor voortgezet onderwijs (Canisius, Erasmus, Pius-X en Noordik) onder leiding van Ruut te Veldhuis - het stokje over met liederen van Kinderen voor Kinderen. Als laatst mocht het Belgische D-Base gezamelijk het koor optreden.

D-Base:
Queen - I want to break free

Koor:
Kinderen voor Kinderen - Help, ik weet niet waar m'n schoenen zijn

 
21-03-2009  

DVO'71 moet naar tuchtcommissie KNVB

 

ALMELO - De ongeregeldheden in de voetbalwedstrijd Kloosterhaar-DVO'71 krijgt een staartje. Tijdens de wedstrijd kregen twee spelers van DVO'71 een rode kaart van scheidsrechter Maathuis uit Bergentheim. Een derde speler van DVO'71 sloeg daarop de scheidsrechter waarna deze de wedstrijd bij een stand van 3-1 staakte. De lezing van DVO'71 is een andere. De 36-jarige betrokken speler zou de scheidsrechter de bal tegen het hoofd hebben gegooid. In afwachting van de tuchtzaak aanstaande woensdag 25 maart is de thuiswedtrijd van vandaag tegen PW uitgesteld. 

 
21-03-2009  

Grote brand magazijn beddenwinkel Lammerts


foto Patrick Weegink
 

ALMELO - Aan de Grotestraat Zuid heeft zaterdagmiddag een grote brand gewoed in het magazijn van beddenspeciaalzaak Lammerts. Een medewerker van een naastgelegen tapijtenhandel ontdekte de brand. De eigenaar van de beddenspeciaalzaak heeft geen idee hoe groot de schade is. In het magazijn lagen vooral matrassen. Er stond ook een motor in het magazijn. Die kon door de eigenaar op tijd uit het magazijn worden gehaald. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

Klik hier voor de foto's op de website van Patrick Weegink.       

 
21-03-2009  

Auto te water bij Castelloflat


foto Patrick Weegink
 

ALMELO - Een bewoonster van de Castelloflat reed zaterdagmiddag pardoes met haar auto de Almelose Aa in toen zij bij de flat wilde vertrekken.  Volgens de brandweer wilde de vrouw een ritje maken in haar nieuwe auto met automatische versnellingsbak. Tijdens het wegrijden zou ze zich hebben vergist in de pedalen, waardoor ze met haar auto pardoes het water inreed. De politie die snel aanwezig was wist de vrouw op tijd uit haar wagen te halen. Omdat ze weinig bleek te mankeren kon ze thuis op verhaal komen. Duikers van de brandweer  hebben de auto geborgen.
 

Klik hier voor de foto's op de website van Patrick Weegink. 

 
23-03-2009  

Watertoren Indië kunstproject tijdens MAFF

  ALMELO - De markante watertoren op het voormalig Indiëterrein in Almelo wordt tijdens het Media Art Flow Festival op een kunstzinnige manier belicht. De eigenaar van de locatie, Ter Steege Vastgoed Rijssen, heeft toestemming verleend om het gebouw hiervoor te gebruiken.
Kunstenares voor de expositie op de watertoren is Simone van de Heuvel uit Den Haag. Zij exposeert bij voorkeur op locaties die zich kenmerken door de industriële functie en de daarmee gepaard gaande ontwikkeling door menselijk ingrijpen. Simone weet deze plekken te transformeren tot sferische installaties, waarbij zij vragen lijkt op te roepen over de identiteit van de plek.

De derde editie van het Almelose mediakunstfestival wordt gehouden van 26 tot en met 29 maart 2009 en heeft als titel “inventing laws for magic”. Negen mediakunstenaars zijn uitgenodigd om de magie van hun werk te laten zien. Deze mediakunstenaars exposeren in containers en laten hun videobeelden zien op bijzondere gebouwen in de stad.


Lees verder...

 
24-03-2009  

Corrupte ambtenaar hoeft niet te zitten

 

ALMELO - De voormalige ambtenaar Hacik S. (35) van de gemeente Almelo, die voor 127 duizend euro uit de gemeentekas verduisterde, hoeft niet de gevangenis in. Wel moet hij een taakstraf van 240 uur verrichten. Daarnaast hangt hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar boven het hoofd.

Tot deze uitspraak kwam de rechtbank van Almelo dinsdagmorgen. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden een onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist van een half jaar. De rechtbank achtte een dergelijke straf echter contraproductief. S. is inmiddels een terugbetalingsregeling met de gemeente overeengekomen en in het geval van een celstraf zou hij daar niet aan kunnen blijven voldoen.

S. was tot zijn daden gekomen vanwege een gokverslaving. Al het geld is daaraan opgegaan. S. was bij de gemeente belast met de betaling van sociale uitkeringen. Hij boekte vanaf het voorjaar van 2006 gedurende bijna twee jaar regelmatig sommen geld over op zijn eigen rekening en die van zijn vrouw, Derya M. (31). M. werd van elke medeplichtigheid vrijgesproken. Zij verklaarde nooit iets van het handelen van haar man af te hebben geweten. Ook toen zij grote geldsommen van haar rekening moest halen, had ze geen argwaan gekregen.

De verduistering kwam aan het licht toen een medewerker van de bank de transacties opmerkte.
 

 
24-03-2009  

Vriezebrug bijna gereed

 

ALMELO - Vrijdagmiddag wordt de Vriezebrug opengesteld voor het verkeer. Daarmee wordt het verkeer op de kruizing Vriezeveenseweg/Kolthofsingel weer ontlast. Het verkeer heeft veel hinder ondervonden van deafsluiting van de brug. Toen geconstateert werd dat de brug onderhevig was aan zware slijtage nam de gemeente onmiddellijk maatregelen. Zwaar verkeer mocht geen gebruik meer maken van de brug, Alle ellende is vrijdag voorbij, nu het verdiepte spoor nog.
 

Fotoreportage (7 foto's)...

 
25-03-2009  

NAT signaleert overdaad bedrijventerreinen

  ALMELO - In reactie op de publicatie van de Gemeente Almelo over het ontwerpbestemmingsplan Bedrijvenpark Wendelgoor/Twente (inclusief noordelijke uitbreiding) is door de Stichting Natuurlijk Twente (NAT) deze week een zienswijze ingediend. Daarin vraagt NAT aandacht voor het feit dat, als alle plannen die de gemeente Almelo heeft doorgaan, er rond Almelo ongeveer 420 ha aan industrieterreinen bijkomt. Niet bijgeteld zijn daar bedrijventerrein Almeloseweg Oost (Vriezenveen) en de vastgestelde bedrijventerreinen van Wierden o.a. De Weuste Noord die op slechts een steenworp afstand van Bedrijvenpark Wendelgoor/Twente liggen.

Het betekent een overdaad aan bedrijventerreinen waarvan nut en noodzaak volgens NAT betwijfeld mogen worden. NAT wijst erop dat Almelo als het ware omsloten wordt door een ring van industrieterreinen. Van het in het Masterplan beleden uitgangspunt dat "de landschappelijke verbinding ("met de fraaie omgeving van Almelo") met de binnenstad moet worden versterkt" zal dus niets terechtkomen. In elk geval neemt de groene ruimte tussen Almelo en Vriezenveen in een angstwekkend tempo af en die ontwikkeling staat haaks op het Masterplan.
Lees verder...

 
25-03-2009  

Gemeente Almelo verbetert dienstverlening

  ALMELO - Dit en volgend jaar merken inwoners dat de gemeente Almelo stap voor stap haar dienstverlening verbetert. De telefoon wordt sneller opgenomen, brieven worden sneller beantwoord en digitale dienstverlening wordt steeds verder uitgebreid. In 2009 en 2010 volgt de invoering van de zogeheten servicenormen. Dit staat in de Voortgangsrapportage van het Actieplan Publieksdienstverlening dat het college van burgemeester en wethouders van Almelo dinsdag 24 maart 2009 heeft vastgesteld.

Het Actieplan is de uitwerking van de ambitie van het college van burgemeester en wethouders van Almelo om het niveau van de dienstverlening te verhogen. Dit streven is vastgelegd in het collegeprogramma 2006-2010. Het college vindt het noodzakelijk om stap voor stap te blijven investeren in publieksdienstverlening. De einddatum van het actieplan is december 2010.

Lees verder...

 
25-03-2009  

Collecte Reumafonds brengt € 19.296,06 euro op

 

ALMELO - De collectanten van het Reumafonds in Almelo hebben weer een nieuw record geboekt. Dit jaar is er in de week van 9 tot en met 14 maart € 19.296,06 opgehaald. Dat is 3.2 procent meer dan in 2008. Daarmee levert Almelo weer een belangrijke bijdrage aan de doelen van het Reumafonds zoals het doen van wetenschappelijk onderzoek. Dat is meer dan ooit nodig, vooral nu uit onderzoek van TNO blijkt dat maar liefst één op de vijf mensen in Nederland, boven de twintig jaar, last heeft van reuma.Het Reumafonds dankt alle vrijwilligers, collectanten, comitéleden en wijkhoofden, en de Almelose gevers hierbij hartelijk.

Omdat het Reumafonds geen overheidssubsidie krijgt, zijn de opbrengsten van de collecteweek van groot belang. Het onderzoek in Nederland is mede dankzij het Reumafonds van hoog niveau. Nederlandse reumatologen behoren tot de besten ter wereld en zullen zich blijven inzetten om de ziekte te bestrijden.
 

 
26-03-2009  

Banen weg bij Ten Cate Grass

 

Bij kunstgrasfabriek van Koninklijke Ten Cate zullen 21 banen verdwijnen. In totaal zijn er bij Ten Cate Grass 430 medewerkers in dienst. Dat de banen verdwijnen is een gevolg van verbetering van het productieproces. De vraag naar een grovere kunstgrassoort is afgenomen, waardoor personeelsleden overbodig worden. Er is een sociaalplan met de vakbonden afgesloten, dit sociaalplan gaat voor heel Ten Cate gelden.

 

 
26-03-2009  

Media Art Flow Festival officieel geopend

 

ALMELO - MAFF 2009 is de derde editie van het Almelose mediakunstfestival. MAFF heeft een boeiende selectie gemaakt van Nederlandse mediakunstenaars, die Almelo om gaan toveren tot een mediakunststad. Op 26 Maart werd MAFF officieel gestart met een estafettefilm die te zien was in het ROC van Twente. Gekleed in asbestpakken en stofkapjes werden de mensen welkom geheten door de leerlingen van het Erasmus, Pius, Canisius, Noordik en De Brug. Voorafgaande aan de estafettefilm werden er nog zogenaamde MAFFscars uitgereikt, oftewel de Almelose Oscars.

Dit weekend worden er meerdere MAFF activiteiten georganiseerd, voor meer informatie zie www.almelomaff.nl

Fotoreportage (13 foto's)...

 
27-03-2009  

Kleintjens nieuwe brandweercommandant Almelo

  ALMELO - Hans Kleintjens uit Rijnsburg wordt vanaf juni de nieuwe brandweercommandant en tevens hoofd van de afdeling Veiligheid en Hulpverlening. Kleintjens (49) gaat leiding geven aan een korps van ongeveer 80 medewerkers, onder wie 50 tot 60 vrijwilligers. Het verder versterken van de dienstverlening, de veiligheidsregio Twente en de invoering van de Omgevingsvergunning zijn belangrijke uitdagingen voor het nieuwe afdelingshoofd.
Lees verder...

 
30-03-2009  

Jeejar over amateuristische vragen geluidsoverlast

bron:jeejar
  ALMELO - De vragen van deze gemeenteraadsfracties over de binnenstad geven blijk van het ontbreken van enige kennis van zaken. De binnenstad van Almelo, zoals vele binnensteden, kent een eigen problematiek. Hierbij worden veelal zaken op één hoop gegooid. Hieruit blijkt dat de vragenstellers geen kennis van zaken hebben van de wettelijke problematiek. Dat dit gebrek dan ook nog eens door het stellen van de verkeerde vragen wordt onderstreept geeft het niveau aan van fracties van deze gemeenteraad.
Geluidsoverlast door horecabedrijven is heel wat anders dan geluidsoverlast van evenementen. Denk daarbij maar aan de “Nacht van Almelo” of de “Profronde van Almelo”. Horecabedrijven moeten op basis van, landelijk, vastgestelde regelgeving voldoen aan bepaalde eisen. Grootschalige evenementen moeten voldoen aan de voor die evenementen vastgestelde regels.
Lees verder...

 
30-03-2009  

Almelo onderzoekt leefbaarheid, veiligheid, wonen

 

ALMELO - Wellicht wordt u de komende weken voor één of meerdere gemeentelijke enquêtes gevraagd. Eind maart en begin april voert de Gemeente Almelo twee verschillende onderzoeken uit onder haar inwoners. Eind maart startte een telefonisch onderzoek naar de leefbaarheid & veiligheid. Hiervoor ontvingen 2000 inwoners vorige week een aankondiging. Daarnaast krijgen 1000 Almeloërs in april een brief met een vragenlijst over de tevredenheid over het wonen in Almelo en gemeentelijke voorzieningen. Deze vragenlijst kan tot en met 24 april worden geretourneerd of via het internet worden ingevuld.

Het schriftelijk of online invullen van de vragenlijst is alleen mogelijk als u hiervoor een uitnodigingsbrief heeft ontvangen. De geselecteerde Almeloërs zijn willekeurig getrokken uit het gemeentelijke inwonersbestand van Almelo. In beide onderzoeken worden de antwoorden vertrouwelijk verwerkt.

Onderzoek vergunningverlening KPMG
In de maand april wordt ook het onderzoek naar de tevredenheid over de vergunningverlening en –handhaving uitgevoerd. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door KPMG onder een willekeurig aantal personen dat in de periode 2005-2008 een vergunning heeft aangevraagd.
 

 
31-03-2009  

Parkeerwachter ontslag aangezegd

 

ALMELO - Een parkeerwachter van Stadstoezicht Almelo krijgt ontslag wegens plichtsverzuim. De parkeerwachter had her en der in de stad 'koffieadresjes' waarbij de gulle schenkers werden ontzien bij het uitdelen van een parkeerprent. Ook zou de parkeerwachter collega's hebben aangezet hetzelfde te doen. Tegen drie andere collega's liep ook een onderzoek, maar zij gingen minder vaak op koffievisite en van selectief bekeuren is uit het onderzoek tegen hen niets gebleken. 

 
31-03-2009  

Bang voor sloop Huize Friso - Bornsestraat

 

ALMELO - De Stichting Historische Kring Stad en Ambt Almelo, de stichting Stadsherstel en de Twentse Cultuurhistorische Vereniging (TCV) zijn bang dat de villa Huize Friso aan de Bornsestraat onder de slopershamer zal verdwijnen. Lees verder 

Archief
Terug naar vorige pagina