Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-03-2009  

100-jarig La Première ontvangt Stadspenning

 

ALMELO - Burgemeester Knip heeft zaterdagmiddag de Stadspenning uitgereikt aan voorzitter Hans Kuipers van de AVC La Première ter gelegenheid van het officiële 100-jarig bestaan. Na AVC Heracles de tweede Almelose voetbalclub die het eeuwfeest viert. Honderdvijf jaar geleden door kastelijn Alberthus Smit in zijn café aan de Zuiderstraat onder de naam HBS (Houdt Braaf Stand) opgericht en voetballend onder de Wierdense Voetbal Bond. Na aansluiting bij de NVB in 1909 moest de naam worden gewijzigd omdat er in Den Haag al een HBS bestond en zo werd de naam La Première (De Eerste) geboren.

Tijdens de geanimeerde receptie spraken burgemeester Knip en vertegenwoordigers van o.a. de KNVB en de Almelose Voetbal Federatie waarderende woorden voor de 100-jarige club.

Voorzitter Kuipers noemde La Première een echte volksclub waar men als lid trots op is, omdat ook in moeilijke tijden de saamhorigheid weer de kop op steekt en met vereende krachten opnieuw krachtig wordt gewerkt aan herstel. Dat is volgens Kuipers te zien aan de accommodatie die er altijd tip top uit ziet door de zelfwerkzaamheid van de leden en het weer stijgende aantal leden.

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina