Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-03-2009  

Stemmen over verhuizing van DVO'71

 

ALMELO - Op de website van TC Tubantia kan worden gestemd of de voetbalclub DVO'71 moet worden verplicht om met SV. Rietvogels te fuseren of dat het zelfstandig gehuisvest kan worden op het sportcomplex De Riet waar Rietvogels het in een vergrijzende wijk zelf al moeilijk heeft. DVO'71 wil zelfstandig blijven maar Rietvogels ziet concurrentie niet zitten en is alleen voor een fusie te porren en overweegt zelfs om op zaterdag te gaan spelen. 

DVO'71 moet van de gemeente Almelo sportcomplex 't Maatveld verlaten i.v.m. een bezuinigingsopdracht uit 2005 van de gemeenteraad aan het college van B&W. Het aantal voetbalclubs in Almelo is in vergelijking met andere evengrote gemeenten veel hoger en een aantal verenigingen waaronder DVO'71 kent relatief lage aantallen leden.

Ook moet er bij een zelfstandige vestiging van DVO'71 een nieuw onderkomen gerealiseerd worden voor de Scheidsrechtersvereniging Almelo en Omstreken. Deze zitten nu ook op sportcomplex De Riet, maar moeten dan elders in de stad gehuisvest worden en dat brengt eveneens de nodige extra kosten met zich mee. De bezuinigingsopdracht van de gemeenteraad wordt dan een investeringsopdracht.  

De tussenstand van vrijdag 13 maart - 16.39 uur is:

De stelling:

Voetbalclub DVO'71 houdt terecht vast aan het behoud van haar eigen identiteit en een eigen clubhuis bij een verhuizing naar sportpark De Riet.


Ja, er is ruimte genoeg op sportpark De Riet voor twee clubs. 32 %

Ja, DVO'71 heeft een toegevoegde waarde voor het sportaanbod in Almelo 18 %

Nee, DVO'71 is te klein om een eigen clubhuis te eisen. 7 %

Nee, DVO'71 kan beter fuseren met Rietvogels tot één grote zaterdagclub. 43 %

Totaal aantal stemmen: 443

Ga hier zelf stemmen. 

Archief
Terug naar vorige pagina