Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-03-2009  

Dode man G. Doustraat gedood door messteken

Verdachte aangehouden.
 

ALMELO - 11-3-2009 12:46:00
In een huis aan de Gerard Doustraat in Almelo is vanmorgen om 11.00 uur een dode man gevonden. De politie vermoedt dat de man door een misdrijf om het leven is gebracht en is een onderzoek begonnen.  De dode man zou de 42-jarige Gernald Niks zijn. Hij zou zich met niemand bemoeien vertelden buurtbewoners. Hij zou zijn dagen vullen met het halen van bier. Contact had hij alleen nog met zijn moeder. Het lichaam is vanmorgen rond elf uur aangetroffen. De man woonde in een flat waar veel mensen met sociale problemen wonen. Ook zat hij in het Almelose hulpverleningscircuit vanwege zijn drugsverslaving. Een 41-jarige Almeloër is inmiddels aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 42-jarige plaatsgenoot. Verdere  informatie ontbreekt nog.

Update 12-03-2009

De 41-jarige Almeloer die sinds woensdagmiddag vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een bijna even oude plaatsgenoot kende het slachtoffer uit de verslavingszorg. Dat zeggen kennissen van het slachtoffer. Woensdagmorgen werd de 42-jarige alleenstaande Almeloër dood aangetroffen in zijn flatwoning aan de Gerard Doustraat in zijn woonplaats. De politie wil niet zeggen of de Almelose verdachte al een bekentenis heeft afgelegd en wat het resultaat is van de sectie op het lichaam van slachtoffer. De politie is ook donderdag nog in de woning op zoek naar sporen. De omgeving is nog afgezet.

Update 2 12-03-2009

De Almeloër Gernald Niks (42) die woensdag dood in zijn huis is gevonden, is volgens de voorlopige bevinding van de sectie door messteken om het leven gebracht. De verdachte dader die in verband hiermee is aangehouden, zit nog vast en mag geen contact hebben met de buitenwereld. De Rechter-Commissaris neemt vrijdag een besluit over zijn hechtenis.

Update 3 13-03-2009

De Rechter-Commissaris besliste vrijdagmiddag dat verdachte Marcel W. 14 dagen langer in onderzoekshechtenis blijft.

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina