Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-10-2010  

Kabinet: Ank Bijleveld wordt CdK van Overijssel

 

ZWOLLE - Ank Bijleveld wordt de nieuwe Commissaris van de Koningin van Overijssel. Ze zal Geert Jansen opvolgen, die per 1 januari 2011 met pensioen gaat. Dat heeft het kabinet vandaag besloten. De Koningin moet het kabinetsbesluit nog bekrachten. Bijveld is geboren in IJsselmuiden en woont in Goor. Eerder was ze burgemeester in de gemeente Hof van Twente. Volgens de vertrouwenscommissie heeft ze daarmee een duidelijke link met de provincie. Bijleveld is momenteel staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Tweede Kamerlid voor het CDA. Ze kiest voor 100 procent voor de functie van Commissaris van de Koningin. Bij haar sollicitatie is er geen voorbehoud ingebouwd mocht ze bijvoorbeeld minister kunnen worden in een nieuw kabinet. Voorzitter Dalhuizen van de vertrouwenscommissie is zeer tevreden met de voordracht van Bijleveld. Volgens hem is ze een bekend gezicht met een groot netwerk, iemand die partijen kan binden en verbinden.  Geert Jansen was sinds 2002 Commissaris van de Koningin voor Overijssel.

< Ank Bijleveld-Schouten - foto: Dik Nicolai

 
04-10-2010  

Personeel Wegener boos om vertrek Munsterman

  ENSCHEDE - Directeuren, hoofdredacteuren en stafmanagers van Wegener Media hebben vandaag opheldering gevraagd over het vertrek van topman Joop Munsterman. De topfunctionarissen weigeren met de nieuwe Raad van Bestuur te gaan praten zolang niet duidelijk is wat de motieven waren voor Munsterman om per direct op te stappen.
Munsterman werkte zich bij TC Tubantia in 41 jaar op van schoonmaker tot accountmanager en tot directeur en werd in de zomer van 2008 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Wegener. Zijn grootste verdiensten bij Wegener liggen in de ontwikkeling van de winstgevende weekbladen als financiële drager voor het uitgeven voor de dagbladen.
Lees verder...

 
05-10-2010  

Selles Cars in Zwolle en Meppel failliet

 

ZWOLLE – Eric Sellers Cars met vestigingen in Zwolle en Meppel is dinsdagmiddag door de rechtbank in Zwolle failliet verklaard. De holding waartoe beide vestigingen behoren was al een dag tevoren hetzelfde lot beschoren. De Deventer curator P. Schepel diende zelf het verzoek om een faillissement in.
Afgelopen zomer tekende zich voorzichtig een herstel aan na de verkoop van de vestiging in Apeldoorn, maar de financier zegde het krediet op en de huisbankier wilde het krediet niet overnemen.
Door het faillissement verloren 45 werknemers hun baan terwijl het loon over de maand september achterstallig is. De showrooms zijn inmiddels ontruimd. Belangrijkste schuldeisers zijn de Deutsche Bank, Daimler en een enkele financieringsmaatschappij. Curator Schepel hoopt op mogelijke overnamekandidaten.

 
06-10-2010  

Munsterman wil in de spiegel kunnen kijken

 

HENGELO - Topman Joop Munsterman van Wegener is opgestapt omdat hij anders 'niet langer in de spiegel kon kijken, ' dat zij hij dinsdagmiddag tijdens de opname van het RTV Oost programma Memphis.
VI-chef Johan Derksen had het maandagavond over vergaande saneringen die Munsterman zou moeten doorvoeren bij Wegener en dat zelfs tegen hem gezegd zou zijn "Sign or die". Wegener, dat eigendom is van het Britse Mecom, wordt zo’n beetje als melkkoe gebruikt om de schuldenberg van Mecom weg te werken. Ook richt zich de kritiek op een matig presterende internetafdeling van Wegener die slechts voor 4 procent zou bijdragen in de resultaten van Wegener.
Eveneens gaat het gerucht dat Mecom de ICT-afdeling van Wegener naar India zou willen verplaatsen en dat Munsterman daar niet aan mee wilde werken.

 
06-10-2010  

CDA-voorzitter Hardenberg stapt op na akkoord

 

HARDENBERG – CDA-afdelingsvoorzitter Einte Faber uit Hardenberg is een principieel man en is opgestapt na de instemming van de CDA Tweede Kamer fractie met het regeerakkoord van VVD en CDA. Faber kan en wil zich niet verenigen met de gedachte dat zijn partij met Wilders in zee gaat die met zijn beweging de PVV, de coalitievorming steunt. ‘Dit is niet meer de partij waar ik mij voor heb ingezet. Er wordt een structurele weg ingeslagen die niet de mijne is. De PVV wil een deel van de bevolking buiten de rechtsstaat stellen. Daar mag het CDA zich niet achter scharen’, zijn de woorden die Faber gebruikt bij het bekendmaken van zijn besluit.
Faber heeft zelfs zijn lidmaatschap opgezegd van het CDA. Faber komt oorspronkelijk uit de ARP en na de fusie tussen ARP, CHU en KVP tot CDA is hij altijd actief gebleven waarvan de laatste acht jaar als afdelingsvoorzitter.

I&O Research uit Enschede heeft in Overijssel een onderzoek gedaan hoe de bevolking denkt over het regeerakkoord. Slechts 35% heeft vertrouwen in de nieuwe coalitie terwijl 39% een matig vertrouwen heeft in de samenwerking tussen VVD/CDA met gedoogsteun van de PVV. Onder de CDA-stemmers steunt nog geen 50% het akkoord. Bij de kiezers van de VVD en de PVV steunt driekwart de regeringsvorming.

Onder de Overijsselse bevolking wordt vooral zorg & welzijn belangrijk gevonden. Een dikke meerderheid van 61% noemt dat als belangrijkste thema voor onderwerpen als economie & werk (48%) en criminaliteit & veiligheid (46%). Integratie wordt slechts door een derde als belangrijk gevonden.

 
06-10-2010  

Vroomshoop Meubelen failliet, ontslag 130 man

 

VROOMSHOOP – Het 65-jarige Vroomshoop Meubelen, gerenommeerd producent van slaapkamermeubilair in Vroomshoop (gem. Twenterand) is vandaag door de rechtbank in Almelo failliet verklaard.
In 2009 sloeg de recessie hard toe bij het bedrijf en in november 2009 kon het de deeltijd-WW voor 85 van de 130 werknemers al niet meer voortzetten. Vroomshoop Meubelen is een der modernst geoutilleerde meubelfabrieken van Nederland met een groot modern CNC-gestuurd machinepark en twee UV-lakstraten op een totale oppervlakte van bijna 50.000 M2.
Nederland was de grootste afnemer maar de laatste decennia werd ook de export naar tal van Europese landen steeds groter met de serie Dutch Design. Een mogelijke doorstart wordt onderzocht.

 
07-10-2010  

Talentplus op Banenmarkten in Twente

 

TWENTE - In de UWV-Werkplein kantoren in Hengelo en Enschede vinden vandaag Banenmarkten plaats. In Almelo wijkt het UWV Werkplein uit naar de businessruimte in het Polmanstadion.
Tijdens de Banenmarkten tussen 14.00 uur en 20.00 uur kunnen werkzoekenden kennis maken met werkgevers die tal van interessante banen te vergeven hebben.
Op de Banenmarkten is ook de non-profit organisatie voor werkzoekenden op HBO-niveau Talentplus vertegenwoordigd. De deelnemers van Talentplus zijn HBO-ers boven de 45 jaar die meestal door reorganisaties binnen het bedrijfsleven uit de boot zijn gevallen en via de eigen netwerken elkaar probeert te helpen aan een baan. De deelnemers komen wekelijks bij elkaar in de UWV Werkplein kantoren om haar doelstelling arbeidsparticipatie te realiseren door het ontwikkelen van een persoonlijk plan en methodieken die hen ondersteunt in heroriëntatie & motivatie door de persoonlijke presentatie & focus te verbeteren.

 
07-10-2010  

COR Wegener wil besluit terugdraaien

 

NIJMEGEN - De Centrale Ondernemingsraad (COR) van uitgever Wegener wil dat de benoeming van de Noor Truls Velgaard als tijdelijk topman wordt teruggedraaid. Ook wil de COR duidelijkheid over de motieven die tot het plotselinge ontslag van bestuursvoorzitter Joop Munsterman hebben geleid.
De COR schrijft dat in een brief aan de Raad van Commissarissen van Wegener. Bij deze uitgeverij ontstond afgelopen maandag grote onrust toen bleek dat Munsterman het veld moest ruimen vanwege een verschil van inzicht over het te voeren beleid. De COR wil nu weten welk beleid Wegener nu voor ogen staat. Die wetenschap is voor de COR noodzakelijk om een gefundeerd advies uit te brengen over aanstelling van een nieuwe topman voor Wegener, zo melden alle kranten van Wegener.

<< Op RTV Oost zegt media-adviseur Richard van Hooijdonk dat Mecom liegt over het ontslag van Wegener-topman Munsterman. Van Hooijdonk wordt sinds april door Wegener ingehuurd om van de krant een online mediabedrijf te maken. Dat bewijst volgens hem dat Wegener wel degelijk meer online wil doen, terwijl de Britse eigenaar Mecom beweert dat Munsterman daar niet in mee wilde gaan. Munsterman was volgens Van Hooijdonk juist de grote inspirator en was in korte tijd in staat om de managers, marketing en redacties voor zijn plannen te winnen. Van Hooijdonk beraadt zich nu op zijn positie. Hij zegt niet te willen werken voor leugenaars.

Opvallend is dat de vernieuwde online-kranten van Wegener net dinsdag een dag na het ontslag van Munsterhuis online gingen. De voorbereidingen daarvan moeten al maanden lopen net zoals het vernieuwen van de lay-out van bijvoorbeeld de Twentsche Courant Tubantia. Moederbedrijf Mecom zit financieel in zwaar weer en rust voornamelijk op het winstgevende onderdeel Wegener.

Fotobijlage schreenshot Mecom: Op de website van Mecom staat Joop Munsterman nog steeds als CEO vermeld.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-10-2010  

Henk Kamp op Sociale Zaken, Opstelten - Justitie

 

DEN HAAG – Oud- minister Henk Kamp (VVD) wordt minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het nieuwe kabinet Rutte-Verhagen. De RVD maakte vanmorgen bekend dat de geboren Hengeloër Kamp is ontvangen voor een gesprek met formateur Rutte.
Kamp is nu nog regeringscommissaris van Bonaire, Saba en St. Eustatius en was eerder minister van VROM en van het Ministerie van Defensie.
Voor het nieuwe Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft formateur Rutte de oud- burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten op het oog. Opstelten was de informateur van het nieuwe kabinet en huidige voorzitter van de VVD.
Ivo Opstelten zal waarschijnlijk zijn voorzitterschap voor de commissie die de Olympische Spelen naar Nederland wil halen neerleggen. De lobby van Hippisch Twente kan dus opnieuw beginnen maar nu met de concurrentie van Gelderland dat een overeenkomst tekende met de KNHS en de KWPN voor een nationaal hippisch centrum in Ermelo. 
De eerdere informateur en huidig senator Uri Rosenthal (VVD) wordt minister van Buitenlandse Zaken. Als gevolg daarvan komt er een plaats vrij in de Eerste Kamer voor de oud- burgemeester van Almelo Menno Knip (VVD), die als eerste opvolger op het  VVD-kandidatenlijstje staat.

 
08-10-2010  

Watertoren Veldwijk Hengelo op instorten

 

HENGELO - De oude watertoren in de Hengelose wijk Veldwijk staat op instorten. De gemeente Hengelo heeft per direct de aangebouwde beheerderwoning laten ontruimen en het terrein rondom afgezet. De watertoren die ontworpen is door architect Jan Schotel en gebouwd is in 1886/87 staat op en betonnen plaat die rust op 200 houten funderingspalen. De geheide houten palen blijken dermate verrot dat de kern van de 25 centimeter dikke palen nog maar enkele centimeters dik is en de toren al 8 cm uit het lood staat.
Het rijksmonument is in 1948 gerestaureerd. De gemeente weet nog niet wat het met de toren gaat doen.

Lezersreacties gelezen op andere media:

Enschedeër:
Slopen die toren voordat het te laat is!
Willem:
WOW!! Dit biedt perspectieven: een Hengelose versie van de toren van Pisa. Weten de toeristen eindelijk ook waarvoor toeristenbelasting betaald moet worden!!!!!!!
Aan de slag; conserveren die hap (maar nog wat meer laten overhellen).
Karel V.:
Hadden we van Wezel nog maar!
Gijs:
Blijkbaar heeft het fundament onder de watertoren overeenkomsten met het fundament onder de Hengelose politiek....

 
10-10-2010  

Sluiting watermolen Singraven dreigt

 

DENEKAMP – Voor de watermolen van landgoed Singraven bij Denekamp dreigt sluiting nu molenaar Gerard Wesselink met pensioen gaat. In de molen wordt op waterkracht het hout gezaagd dat op het landgoed wordt gekapt voor de houtexploitatie van het landgoed.
Nu wil Wesselink wel langer blijven werken, maar de eigenaar - de Van Heek Stichting – vindt dat alleen maar goed als Wesselink als vrijwillige molenaar door wil gaan. Dat is voor Wesselink echter een brug te ver waardoor sluiting dreigt omdat de stichting geen andere molenaar heeft. De watermolen van Singraven is de enige houtzagerij in Nederland die op waterkracht wordt aangedreven.
Waarom de stichting alleen door wil met Wesselink als vrijwilliger is niet bekend. Wel is het zo dat gepensioneerden voor werkgevers goedkoper zijn door een belastingvoordeel. 
Lees de reacties op RTV oost


< Schilderij Singraven - Jacob van Ruysdael (1628)

 
11-10-2010  

Sportief Tubbergen protesteert massaal

 

TUBBERGEN – Honderden leden van sportverenigingen in de gemeente Tubbergen protesteerden maandagavond tegen de aangekondigde bezuiniging in de sport. De gemeente wil 1,2 miljoen euro aan subsidie gaan bezuinigen en dat maakt sporten in Tubbergen onbetaalbaar zeggen de bestuurders. Zij vrezen zelfs voor het voortbestaan van verenigingen. Ook wordt volgens het plan veel onderhoud verschoven naar verenigingen. In het voetbal betekent dat voor Manderveen 25.000 euro als kleinste vereniging tot 61.000 euro voor TVC als grootste vereniging. De totale voorgenomen bezuiniging in de voetbalsport bedraagt 362.000 euro.
Al met al kwamen 18 insprekers aan het woord vanuit de sport en andere organisaties waar eveneens korting dreigt. De demonstranten moesten buiten blijven, mede ook omdat met rauwe eieren werd gegooid.
In november discussieert de voltallige gemeenteraad over de begrotingsvoorstellen.

< Fotoreportage: Clemens Brughuis

Fotoreportage (24 foto's)...

 
13-10-2010  

Stichting 'Wierden 200 jaar' opgeheven

  WIERDEN - De stichting 'Wierden 200 jaar' heeft zichzelf opgeheven. De stichting die in het leven werd geroepen op initiatief van de gemeente Wierden zelf, had voor de te organiseren festiviteiten een begroting van twee euroton opgesteld, maar de gemeenteraad van Wierden wilde uiteindelijk niet verder gaan dan een borgstelling voor een bedrag van 25.000 euro voor de stichting. Teleurstellend en te weining om verantwoord het dubbele eeuwfeest te vieren volgens de stichting onder voorzitterschap van oud- wethouder van Loevezijn.
Lees verder...

 
13-10-2010  

Oldenzaal stopt met business seats FC Twente

 

OLDENZAAL - Na twee seizoenen zijn burgemeester Frans Backhuijs van Oldenzaal en zijn wethouders gestopt met het bezoeken van wedstrijden van FC Twente in de Grolsch Veste. Oldenzaal nam vier ‘business seats’ af en betaalde daarvoor jaarlijks 18.000 euro.
Reden om te stoppen is de bezuinigingstaak van de gemeente. Ook bestond er kritiek omdat wethouders wel eens hun vrouw meenamen i.p.v. te netwerken met gasten.
In Hengelo besloot men wel door te gaan ondanks de kritiek uit de gemeenteraad. Als reden werd genoemd dat de binding met FC Twente vanwege het trainingscentrum van FC Twente dat in Hengelo is gevestigd.

 
13-10-2010  

CDA Borne zet raadslid Velten uit fractie

 

BORNE – CDA-raadslid Martin Velten is door zijn Bornse partijgenoten uit de fractie gezet. De belastingambtenaar en lijsttrekker van de gemeenteraadverkiezing in maart jl. werd eerder al door de partij opzijgeschoven bij de collegevorming en werd eveneens als fractievoorzitter gepasseerd ten faveure van B. Oude Lansink.
Oude Lansink wil niets zeggen over de reden waarom Velten uit de fractie is gezet maar vindt wel dat Velten zijn zetel aan de partij beschikbaar moet stellen.
Of Velten dat doet is de grote vraag. Over het passeren als wethouderskandidaat zei hij in TC Tubantia, dat als hij dat eerder geweten had al in februari uit de partij te zijn gestapt. De reacties van lezers in TC Tubantia t.o.v. het CDA in Borne zijn eveneens niet mals.
 

 
14-10-2010  

Ketensamenwerking Autisme

 

Ketensamenwerking Autisme voorkomt dat jongeren in gat valllen
HENGELO - Voor jongeren met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) is de stap naar een zelfstandig leven misschien wel de lastigste. Het ontbreekt aan de juiste woonplekken en geschikte arbeidsplaatsen. Noodgedwongen zitten deze jongeren vaak thuis, met alle gevaar voor isolement en vereenzaming.
Om hierop een aanbod te bieden hebben het RIBW Twente, UWV, Mediant, SSTS/MOTA, en MEE Twente hun kennis samen gevoegd om te komen tot een ‘sluitende keten’ van hulp en begeleiding op weg naar een gewenste woonvorm, werkplek of dagbesteding voor jongeren met ASS

Overzicht aanbod
Om de keten sluitend te krijgen is het noodzakelijk om te weten waar de hiaten zitten. Vandaar dat de eerste stap op weg naar een dekkend aanbod is gemaakt door het in kaart brengen van het huidige aanbod voor jongeren met ASS rond wonen, werk, dagbesteding en vrije tijd. Door inzichtelijk te maken wat er wel is wordt ook duidelijk wat er nog niet is.
Onder de titel ‘Waar kan ik terecht?’ kunnen ouders en begeleiders snel zien welke hulp er reeds is en waar deze in de regio valt te halen. Ruim 600 exemplaren werden begin oktober verspreid onder scholen, zorgloketten, werkvoorzieningen en andere verwijzende instellingen. De brochure is voor een ieder te downloaden op www.meetwente.nl

 
22-10-2010  

Hengelo blokkeert ‘Open Visvijvers´ in Twente

 

ENSCHEDE – Het deels blokkeren van de Hengelose visvijvers voor leden van niet Hengelose visverenigingen heeft tot gevolg dat ook in Enschede en Almelo de visvijvers zijn gesloten voor leden van visverenigingen uit andere gemeenten.
Ons Genoegen uit Hengelo vreest voor teveel drukte en overlast op de kades van de Hengelose visvijvers. Of die stelling terecht is wordt door o.a. VIOS Enschede betwijfelt en betreurd. Zij willen graag alle visvijvers open voor elkaars leden.

Lees ook TC Tubantia en bekijk de vissersstraf

 
22-10-2010  

Mountainbiken in Landgoed Twickel

 

AMBT DELDEN – Liefst 70 km lang is de nieuwe mountainbikeroute in landgoed Twickel. Gedeputeerde Carry Abbenhues kreeg donderdag de eer de nieuwe route te openen, maar het leeuwendeel van de werkzaamheden om de route gestalte te geven komt toch door de ATV Ruiten Drie uit Almelo. Vele uren werden besteed om de route over 70 km uit te zetten. Het ideaal van ATV Ruiten Drie is nog een paar routes in het Twentsche landschap uit te zetten en deze met elkaar te verbinden. In de Twickelroute werd 12 km speciaal aangelegd voor het ‘echte’ werk en de route als geheel zal een belangrijke oppepper moeten vormen voor de ontwikkeling van recreatie en toerisme in en rond Delden. De stichting Landgoed Twickel is verguld met de aanleg vooral ook omdat de initiatiefnemers er in zijn geslaagd een duurzame route uit te zetten.

< Carry Abbenhues (r) voert de meute aan. - Foto's: Jan Bril (meer foto's)

Fotoreportage (75 foto's)...

 
25-10-2010  

Vredehof tweede bij International Funeral Award

 

ENSCHEDE – Begrafenisonderneming Vredehof met vestigingen in Twente en Salland, heeft zaterdag jl. een tweede prijs gewonnen bij de uitreiking van de International Funeral Award in het Belgische Aarschot. Het moest de tweede prijs in de categorie ‘Beste Service’ delen met het Crematorium Zoom en Zegestede uit Roosendaal. De eerste prijs ging naar het Crematorium van Tilburg e.o.

 
26-10-2010  

Start bouw loopbrug Muziekkwartier

 

ENSCHEDE – Donderdag wordt gestart met de bouw van een loopbrug tussen het Muziekkwartier en het Muziekcentrum in de Enschedese binnenstad. Het ontwerp is van IAA Architecten en de loopbrug moet in april 2011 klaar zijn.
Tegelijkertijd wordt ook de gevel van het Muziekcentrum aan de kant van de Wenninkgaarde gerenoveerd en een nieuwe entree met een speciale ingang voor invaliden gerealiseerd.

< Impressie IAA Architecten

 
26-10-2010  

Nationale recherche legt computernetwerk plat

 

ROTTERDAM – De nationale recherche heeft bij een provider 143 servers plat gelegd die via de servers maar liefst 30 miljoen computers heeft geïnfecteerd met een crimineel Botnet die ongemerkt voor provider en de eigenaren, via de 30 miljoen computers een netwerk vormden voor hun criminele zaken zoals het plunderen van bankrekeningen. Direct na het platleggen van de servers bemerkte de nationale recherche dat opnieuw gepoogd werd het Botnet te activeren vanuit Oost Europa. De Nationale recherche stuurt een email aan alle 30 miljoen computers met de mededeling dat hun computer is geïnfecteerd met een Botnetvirus.

Update: 27-10-2010
De dader, een jonge Armeniër, is inmiddels via internationale samenwerking van de politie opgepakt. Zijn pogingen om het Botnet weer aan de praat te krijgen, werden hem fataal. 

 
26-10-2010  

Kampkuiper maakt doorstart in Harbrinkhoek

 

HARBRINKHOEK - Een nieuwe naam, maar toch vertrouwd: de naam Kampkuiper Bistro Party & Catering is terug in Harbrinkhoek. Terug van nooit weggeweest, want de naamswijziging markeert de doorstart van koetshuis De Noordergraaf. Met een nieuwe huisstijl en een nieuwe website wordt dit totaalconcept in de Twentse horeca geïntroduceerd.

De familie Kampkuiper startte in 1912 met een restaurant aan de rand van Harbrinkhoek. Vanwege uitbreiding van het dorp vond in 2007 een verhuizing plaats naar de huidige locatie, opnieuw aan de rand van het dorp. Voorwaarde was dat het gehele terrein van twee hectare geëxploiteerd zou worden. De familie Kampkuiper ontwikkelde daarom het plan voor een zorghotel naast het horecabedrijf. Na een periode van onderzoek kon eind 2008 het licht op groen, toen de crisis roet in het eten gooide. De belangrijkste investeerder trok zich terug en een faillissement bleek onafwendbaar.

Gerard Kampkuiper: “De reden voor het faillissement lag buiten ons horeca-werk. De omzet van het koetshuis groeide nog ieder jaar en onze agenda was en is nog steeds goed gevuld. Daarom gaan we terug naar onze basis, zoals we het al bijna honderd jaar doen. Onder een vertrouwde naam, waar de mensen een idee en een gevoel bij hebben. In een prachtig, toegankelijk pand maken we het onze gasten naar de zin, of het nu gaat om een bruiloft, een zakendiner of gewoon een kop koffie op het terras.” De menukaart werd aangepast en biedt nu voor ieder wat wils: “Een uitgebreid diner of alleen een lekkere portie spareribs, we kunnen het allemaal aanbieden. Onze service en gastvrijheid blijven onveranderd.”

Ondertussen wordt de familietraditie voortgezet. De nieuwe generatie staat te trappelen om het roer over te nemen, vertelt Kampkuiper: “Mijn zoon Philip heeft zijn diploma van de hogere hotelschool op zak en neemt de dagelijkse leiding op zich. Zelf zal ik hem op de achtergrond ondersteunen.”

Voor de komende periode zijn er tal van acties ontwikkeld om het publiek kennis te laten maken met de nieuwe formule. Ook voor de toekomst zijn er volop plannen, waaronder een attractie voor kinderen en een uitbreiding van de catering op locatie, zowel zakelijk als particulier.

Een compleet overzicht van alle diensten, arrangementen en natuurlijk de menukaart is te vinden op
www.kampkuiper.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-10-2010  

Schuitemaker van Nijhof-Wassink naar OAD

 

RIJSSEN – Managing Director Frans Schuitemaker vertrekt per 1 januari 2011 bij transportbedrijf Nijhof-Wassink in Rijssen en treedt toe tot de Raad van Bestuur van reisondernemer Oad in Holten. Schuitemaker werkt al twintig jaar voor Nijhof-Wassink en was nauw betrokken bij de opening van de nevenvestigingen in Polen.
Algemeen directeur Albert Hendrikse van de NIJWA Groep neemt voorlopig zijn taken waar bij Nijhof-Wassink.

 
28-10-2010  

Carint en Carinova miljoenenboete van NMA

 

HENGELO - Zorginstelling Carint Reggeland Groep in Hengelo en thuiszorginstelling Carinova uit Deventer hebben elk een miljoenenboete gekregen van de Nederlandse Mededinging Autoriteit. Zij zouden met andere thuiszorginstellingen van 2005 t/m 2008 afspraken hebben gemaakt om niet in elkaars gebied te gaan concurreren.
Carint Reggeland kreeg een boete van 1,3 miljoen euro en Carinova ruim 4,3 miljoen euro.
Carinova heeft al beroep aangetekend tegen het besluit van de NMA en ook Carint Reggeland bereidt een bezwaar voor. Carint Reggeland toont zicht onthutst en betreurd het evenals branchevereniging ActiZ dat de NMA oude zaken oprakelt die ten koste gaan van de budgetten van de ouderenzorg. ActiZ wil juist graag samen met het NMA duidelijke kaders vaststellen.

 
28-10-2010  

ZGT ziekenhuizen scholen bij via MCtv

 

ALMELO/HENGELO – De ZGT ziekenhuizen in Almelo en Hengelo scholen hun medisch personeel bij via MCtv een online uitzending via internet, waarbij vragen gesteld kunnen worden tijdens de uitzending via email.
Onderwerp van de uitzending via internet op 1 november a.s. is het risico bij gebruik van medische apparatuur. Deskundigen gaan tijdens de uitzending met elkaar in debat en geven antwoorden op gestelde vragen.
Sinds de brand in de operatiekamer in 2006 is veiligheid van medische apparatuur een groot issue geworden bij de ZGT ziekenhuizen en niet zonder resultaat. De ZGT ziekenhuizen werden onlangs door Elsevier uitgeroepen tot een der beste ziekenhuizen in het land betreffende de aandacht voor veiligheid.

Voor medisch specialisten en verpleegkundigen geldt de uitzending als geaccrediteerde nascholing. Andere geïnteresseerden zijn echter ook van harte welkom om de uitzending te bekijken!

U kunt zich aanmelden via www.medischcontact.tv  Hier vindt u ook meer informatie over de uitzending en verwijzingen naar relevante artikelen en links. Op de dag van de uitzending ontvangt u een e-mail met een directe link naar de uitzending. Live inschakelen kan ook (dit is mogelijk zonder in te loggen).

Zet op 1 november om 20.30 uur uw computer aan en doe mee met de gratis interactieve uitzending over veiligheid van medische apparatuur.  
 

 
28-10-2010  

Twenterand wil fors bezuinigen, Soweco ongerust

 

TWENTERAND - De gemeente Twenterand moet volgend jaar 1,3 miljoen euro bezuinigen. Dit bedrag loopt in 2014 op tot 3,5 miljoen. Wel wil de gemeente dat de basisvoorzieningen op peil blijven. Er zal ook vooral gesneden worden in de extra voorzieningen waar de gemeente volgens het college niet verantwoordelijk voor is. Twenterand gaat bezuinigen op kinderopvang, schoolbegeleiding, logopedie, cultuur en muziek. Ook gaat de gemeente bezuinigen op openbaar groen. Daarvoor staat een bedrag ingevuld van 3,5 euroton en dat gaat ten koste van het sociaal werkvoorzieningschap Soweco. Twenterand denkt dat de burgers bereid zijn om het openbaar groen bij te houden.
Soweco maakt zich voorlopig nog geen zorgen en wacht het debat in de gemeenteraad van Twenterand af. Mocht de bezuiniging alsnog doorgaan, dan doet Soweco zijn uiterste best ander werk voor hun werknemers te vinden.
Op 2 november a.s. houdt de gemeente eerst nog een hoorzitting in het gemeentehuis in Vriezenveen waar belanghebbende organisaties hun zegje kunnen doen.

 
30-10-2010  

Kleine autobrand in de Harbrinkhoek

 

HARBRINKSHOEK - De brandweer van Almelo rukte zaterdagmiddag uit voor een kleine autobrand aan de Dannenkampsweg in Harbrinkhoek. De bestuurder van de auto die een brandlucht rook belde meteen het alarmnummer. De Almelose brandweer die snel ter plaatse was kon voorkomen dat de auto uitbrandde. Nu bleef het bij een kleine brandschade aan het motorcompartiment.

< Foto's: Jan Bril 

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina