Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-10-2010  

CDA-voorzitter Hardenberg stapt op na akkoord

 

HARDENBERG – CDA-afdelingsvoorzitter Einte Faber uit Hardenberg is een principieel man en is opgestapt na de instemming van de CDA Tweede Kamer fractie met het regeerakkoord van VVD en CDA. Faber kan en wil zich niet verenigen met de gedachte dat zijn partij met Wilders in zee gaat die met zijn beweging de PVV, de coalitievorming steunt. ‘Dit is niet meer de partij waar ik mij voor heb ingezet. Er wordt een structurele weg ingeslagen die niet de mijne is. De PVV wil een deel van de bevolking buiten de rechtsstaat stellen. Daar mag het CDA zich niet achter scharen’, zijn de woorden die Faber gebruikt bij het bekendmaken van zijn besluit.
Faber heeft zelfs zijn lidmaatschap opgezegd van het CDA. Faber komt oorspronkelijk uit de ARP en na de fusie tussen ARP, CHU en KVP tot CDA is hij altijd actief gebleven waarvan de laatste acht jaar als afdelingsvoorzitter.

I&O Research uit Enschede heeft in Overijssel een onderzoek gedaan hoe de bevolking denkt over het regeerakkoord. Slechts 35% heeft vertrouwen in de nieuwe coalitie terwijl 39% een matig vertrouwen heeft in de samenwerking tussen VVD/CDA met gedoogsteun van de PVV. Onder de CDA-stemmers steunt nog geen 50% het akkoord. Bij de kiezers van de VVD en de PVV steunt driekwart de regeringsvorming.

Onder de Overijsselse bevolking wordt vooral zorg & welzijn belangrijk gevonden. Een dikke meerderheid van 61% noemt dat als belangrijkste thema voor onderwerpen als economie & werk (48%) en criminaliteit & veiligheid (46%). Integratie wordt slechts door een derde als belangrijk gevonden.

Archief
Terug naar vorige pagina