Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
07-10-2010  

COR Wegener wil besluit terugdraaien

 

NIJMEGEN - De Centrale Ondernemingsraad (COR) van uitgever Wegener wil dat de benoeming van de Noor Truls Velgaard als tijdelijk topman wordt teruggedraaid. Ook wil de COR duidelijkheid over de motieven die tot het plotselinge ontslag van bestuursvoorzitter Joop Munsterman hebben geleid.
De COR schrijft dat in een brief aan de Raad van Commissarissen van Wegener. Bij deze uitgeverij ontstond afgelopen maandag grote onrust toen bleek dat Munsterman het veld moest ruimen vanwege een verschil van inzicht over het te voeren beleid. De COR wil nu weten welk beleid Wegener nu voor ogen staat. Die wetenschap is voor de COR noodzakelijk om een gefundeerd advies uit te brengen over aanstelling van een nieuwe topman voor Wegener, zo melden alle kranten van Wegener.

<< Op RTV Oost zegt media-adviseur Richard van Hooijdonk dat Mecom liegt over het ontslag van Wegener-topman Munsterman. Van Hooijdonk wordt sinds april door Wegener ingehuurd om van de krant een online mediabedrijf te maken. Dat bewijst volgens hem dat Wegener wel degelijk meer online wil doen, terwijl de Britse eigenaar Mecom beweert dat Munsterman daar niet in mee wilde gaan. Munsterman was volgens Van Hooijdonk juist de grote inspirator en was in korte tijd in staat om de managers, marketing en redacties voor zijn plannen te winnen. Van Hooijdonk beraadt zich nu op zijn positie. Hij zegt niet te willen werken voor leugenaars.

Opvallend is dat de vernieuwde online-kranten van Wegener net dinsdag een dag na het ontslag van Munsterhuis online gingen. De voorbereidingen daarvan moeten al maanden lopen net zoals het vernieuwen van de lay-out van bijvoorbeeld de Twentsche Courant Tubantia. Moederbedrijf Mecom zit financieel in zwaar weer en rust voornamelijk op het winstgevende onderdeel Wegener.

Fotobijlage schreenshot Mecom: Op de website van Mecom staat Joop Munsterman nog steeds als CEO vermeld.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina