Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-02-2011  

Wegener zet mes in ICT-afdeling

 

ENSCHEDE - Ondanks de belofte dat voorlopig geen grote reorganisaties plaatsvinden, verdwijnen er banen bij Koninklijke Wegener, uitgever van tal van dagbladen waaronder De Twentsche Courant Tubantia.
Binnen Mecom, het moederbedrijf van Wegener, ontstond ‘oorlog’ met Wegener-CEO Joop Munsterman die vierkant tegen het overplaatsen van de ICT naar India was. Munsterman moest het veld ruimen voor de Noor Truls Velgaard die nu wel begint aan de ontmanteling van de ICT-afdeling.
Voorlopig moet een derde (36) van het totale aantal van 118 ICT’ers afvloeien. Gangmaker van de ruzie was ‘opperbaas’ David Montgomery die onlangs reglementair aftrad bij Mecom.
Naar verluidt zou zowel Montgomery als Munsterman bezig te zijn om voldoende investeerders achter zich te scharen om de macht te kunnen grijpen binnen Mecom of in het geval van Munsterman om Wegener weer los te weken uit het Britse concern.

 
01-02-2011  

Herinrichting centrum Wierden van start

 

WIERDEN - De komende maanden wordt de openbare ruime in een deel het centrum van Wierden heringericht. De riolering wordt vervangen en de straten, het groen, enz. gaan op de schop. Wethouder Bekke: ‘De werkzaamheden zullen onherroepelijk tot enige overlast leiden, maar winkels blijven bijvoorbeeld gewoon bereikbaar. En we doen het niet voor niets. Als het werk in juni 2011 klaar is, straalt de openbare ruimte kwaliteit, eenheid en herkenbaarheid uit. Een centrumgebied waar we met z’n allen trots op kunnen zijn!’
Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, worden de straten deels of helemaal opgebroken. Auto’s worden omgeleid, maar voor voetgangers blijft er in de straat in ieder geval een loopsstrook liggen en/of worden er loopschotten gelegd. Op deze manier blijven alle woningen en winkels altijd te voet bereikbaar en wordt de overlast tot een minimum beperkt.

 
01-02-2011  

nVWA haalt verwaarloosde runderen weg

 

ZUTPHEN - De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit Oost te Zutphen heeft maandag 43 runderen weggehaald bij een melkveehouder in Overijssel, omdat de dieren ernstig verwaarloosd waren.
Controleurs en een dierenarts ontdekten dat de dieren onvoldoende verzorging kregen en trokken bij de autoriteit aan de bel. In de stal met de 43 runderen liep volgens de nVWA de mest over de roosters en was het voer van de dieren beschimmeld. Ook hadden de dieren geen schone, droge verblijfplaats en werden 3 kadavers aangetroffen.

< foto: nVWA 

 
01-02-2011  

Avonturenpark Hellendoorn overgenomen

 

HELLENDOORN - Het Avonturenpark Hellendoorn is sinds maandagavond officieel in handen van de Franse ondernemer Bruloy en de Europese investeringstak van investeerder HIG Capital.
Bruloy kocht naast Avonturenpark Hellendoorn nog een zestal Europese toeristische attracties met H.I.G. Capital als medefinancier van Compagnie des Alpes. In de komende jaren moet in de zeven attractieparken 20 miljoen euro worden geïnvesteerd

 
02-02-2011  

Westerhaarse genomineerd Prijs Jonge Jury

 

WESTERHAAR - ‘Verliefd van 2 kanten’, het tweede boek van schrijfster Daniëlle Bakhuis (28), is genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Het is een prijs voor het beste boek voor kinderen van 12 jaar en ouder. Bakhuis is geboren en getogen in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

De oud-leerlinge van CSG Het Noordik in Almelo, studeerde journalistiek in Zwolle en woont sinds 4 jaar in Amsterdam. Haar uitgever heeft de rechten van Bakhuis’ jeugdroman weten te slijten op de Frankfurter Buchmesse.

Bakhuis debuteerde in 2008 met ‘Love & Leed, de liefdesgids voor meiden’. Een jaar later verscheen haar eerste jeugdroman ‘Verliefd van 2 kanten’. Het vervolg hierop, ‘Verliefd... En Nu’ ligt sinds september 2010 in de winkels. In het najaar van 2011 komt haar vierde boek uit bij uitgeverij Ploegsma in Amsterdam.

< Danielle Bakhuis

Stemmen op het boek van Bakhuis kan via de website www.jongejury.nl

 
02-02-2011  

Regionaal convenant hennepteeltopsporing

 

HENGELO – In de regio Twente is sinds vanmiddag een convenant van kracht betreffende gezamenlijk opsporing van illegale hennepteelt. In Motel Hengelo ondertekenden daartoe de 14 Twentse gemeenten een convenant met justitie, politie Twente, energiebedrijven Cogas en Enexis en de woningbouwverenigingen in Twente.
Gezamenlijk wordt zo een vuist gemaakt om overlast in huurwooncomplexen tegen te gaan door het sneller opsporen van illegale hennepteelt. Ook wordt daarmee de concrete brandveiligheid bevorderd en een bijdrage geleverd aan het leefmilieu van de woonomgeving.
Een ander belang is dat door het illegaal tappen van electriciteit een verlies wordt geleden van 150 miljoen euro. Elke burger in Nederland betaald daardoor 10 euro jaarlijks mee om dat verlies weg te werken. Daar komen de kosten van het opruimen van plantages, huurderving, brandschades en de inzetkosten van de politie nog eens bij.
Woningcorporaties beginnen na het ontmantelen van een wietplantage met een uitzetprocedure van de bewoner. 

Het convenant werd ondertekend door: Burgemeester Kerckhaert, namens de 14 Twentse gemeenten; Dhr. Sitalsing, korpschef Politie Twente; Dhr. Van Capelle, Hoofd Officier van Justitie; Dhr. Rupert, bestuurslid vereniging Woon en directeur Welbions; Dhr. Kirch van Cogas (algemeen directeur) en Dhr. Jans-Rat van Enexis (Manager Fraudebestrijding).

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

 
02-02-2011  

Hennepvangst in Denekamp

 

DENEKAMP – In een woning aan de Roerdomp in Denekamp werd door de politie Twente ruim 2600 gram wiet in beslag genomen. Ook vond men twee vuurwerkpistolen en bijbehorende munitie. De 48-jarige bewoner werd aangehouden voor verhoor en het opmaken van een proces-verbaal.
 

 
03-02-2011  

Kans voor een Kind omarmt Join4Energy

 

ALMELO – De stichting Kans voor een Kind is een samenwerking aangegaan met de stichting Join4Energy. Doel het zo snel mogelijk vinden van een medicijn voor kinderen met energie stofwisselingsziekte. Initiatiefnemer van Kans voor een Kind en oud- verzorger van Heracles Almelo, Willem Hoevers juicht die samenwerking toe.
Onderzoeker professor Jan Smeitink van het UMC Sint Radboud in Nijmegen is eveneens blij met die samenwerking omdat ook hij onderkent dat de kwaliteit van leven van deze kinderen vandaag al belangrijk is. Al vele jaren zoekt professor Smeitink naar een afdoend medicijn maar dat is niet zo eenvoudig. Wel hoopt hij tot een doorbraak te komen.
Kans voor een Kind wil via de samenwerking met Join4Energie in ieder geval iets kunnen betekenen voor de jonge patiënten door hun kinderwens te vervullen of de kwaliteit van het dagelijkse te verbeteren. 
Vorige week vrijdag werd er nog een spinning marathon georganiseerd bij Health City in het Polmanstadion te Almelo. De baten van die actie waren bestemd voor beide stichtingen.

Kijk
hier naar een uitzending van NCRV Netwerrk via uitzending gemist.

 
03-02-2011  

Boekje over streekeigen erven in Wierden


Tweede van rechts: Wethouder Ria Broeze - van der Kolk overhandigt de eerste exemplaren aan erfbewoners uit het buitengebied die hebben meegewerkt aan de tot standkoming van het boekje.

Foto: Jan Bril
 

WIERDEN - Donderdag heeft de Wierdense wethouder Ria Broeze  - van der Kolk het eerste exemplaar van het boekje over streekeigen erven in de gemeente Wierden uitgereikt aan drie bewoners van het buitengebied die hebben meegewerkt aan het boekje.
Het boekje kwam tot stand door de medewerking van Landschap Overijssel, Monumentenwacht Overijssel en Flevoland en het Oversticht en vormt onderdeel van het Spakenplan plus dat beoogd om waardevolle erven te behouden en te versterken. Erf- eigenaren kunnen bij vernieuwingsplannen een beroep doen op de bijbehorende subsidieregeling.
Naast de omschrijving van wat zo kenmerkend is aan de Wierdense erven, bevat het boekje ook hele praktische informatie. Bijvoorbeeld hoe je de streekeigen bebouwing en beplanting kunt onderhouden, hoe je de streekeigenheid kunt herstellen en/of versterken en welke typen beplanting streekeigen is.
Het boekje over streekeigen erven is geschikt voor zowel oude, als nieuwe erven. 

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (15 foto's)...

 
04-02-2011  

Monumenten vogelvrij verklaard

  DEN HAAG - Tientallen gemeenten vrezen voor onherstelbare schade aan historische panden door de aanpassing van de Monumentenwet. De herziening maakt het voor eigenaren mogelijk om achter de gevel vergunningvrij te bouwen.
Lees verder...

 
04-02-2011  

Kapitalen in ‘villa´ gedode Folly Strijker

 

ENSCHEDE – In het eenvoudige huisje van de vermoordde Folly Strijker heeft de politie op diverse plaatsen verstopt geld gevonden dat wel kan oplopen tot 250.000 euro. Het geld zat o.a. verborgen in rioolbuizen onder de vloer.
De in Enschede beruchte Folly Strijker werd op 10 september 2010 in zijn huisje aan de Diekmanstraat doodgeschoten. Als verdachte werd daarvoor opgepakt de 49-jarige Johnny van den D. uit Enschede. Sinds 6 december 2010 zit ook Strijkers vriendin Ineke S. (52) vast i.v.m. de geldvondsten.
Lees ook TC Tubantia.

 
05-02-2011  

A35: Ferrari tegen boom, twee gewonden

 

BORNE – Zaterdagochtend rond 10.00 uur raakten twee inzittenden van een Ferrari gewond op de A35 bij knooppunt Azelo toen de bestuurder de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. De mannen konden zelf uit het voertuig komen maar de Ferrari brandde geheel uit. (Kijk naar de foto's van Erjan Pruim)

 
05-02-2011  

Schorsing twee politiemannen opgeheven

 

ENSCHEDE – De schorsing die een 33-jarige agent en een 47-jarige brigadier van het korps Politie Twente begin januari werd opgelegd, is opgeheven. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat zij zich niet zodanig hebben gedragen dat gesproken kan worden van disciplinaire verwijtbaarheid. Van het opleggen van enige strafmaatregel is dus geen sprake.

 
06-02-2011  

Oud- burgemeester Weerselo stapt op

 

WATERLAND - Mr. E.F. Jongmans is definitief opgestapt als burgemeester van de fusiegemeente Waterland (NH). Jongmans was sinds september 2001 burgemeester van Waterland en werd in 2007 herbenoemd. Jongmans raakte in conflict met zijn wethouders die het vertrouwen in hem opzegden. Jongmans was voordien burgemeester in Aardenburg en Weerselo en waarnemend burgemeester van Haaren. Daarvoor heeft de Mr. E.F. Jongmans bij verschillende gemeenten gewerkt in diverse functies.

 
08-02-2011  

Dodelijk bedrijfsongeval in Rijssen

 

RIJSSEN – Een 23-jarige werknemer van verpakkingsbedrijf Koninklijke Stempher is dinsdagavond rond 19.30 uur dodelijk verongelukt. De man kwam door nog onbekende oorzaak klem te zitten in een machine. De Arbeidsinspectie heeft het ongeval in onderzoek genomen. Voor de collega’s (12) van de man werd slachtofferhulp ingeschakeld.

 
08-02-2011  

Kunst & Kitsch duurste vondst ooit

 

ZWOLLE - Het schilderij dat in oktober tijdens een opname van het AVRO-programma Tussen Kunst en Kitsch in Zwolle opdook, blijkt 250.000 euro waard.
Het gaat om de meest waardevolle vondst ooit gedaan in het programma. Het schilderij met de titel Het Kantwerkstertje is van Joost van Geel, een leerling van de 17 de eeuwse meester Gabriël Metsu en heeft de afmeting van 31 bij 36 cm. De uitzending is op woensdag 9 februari.

 
08-02-2011  

Tienduizend protesten tegen voornemen ZGT

 

ALMELO - Frank Futselaar, lijsttrekker SP voor de Provinciale Statenverkiezingen, heeft samen met verloskundigen in de regio de eerste 10.000 handtekeningen aangeboden aan de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Groep Twente (ZGT). Sinds het voornemen van de Raad van Bestuur van ZGT op 10 januari in de media kwam om de klinische verloskunde in ZGT Almelo te sluiten, zijn er dagelijks protestreacties bij de SP afdeling Almelo binnengekomen en handtekeningen verzameld. Futselaar zegde toe nogmaals terug te komen als er 20.000 handtekeningen binnen zijn. Een aantal dat reëel wordt geacht omdat er nog dagelijks verklaringen binnenkomen.
De verontwaardiging is groter dan de regio Almelo, want uit zo’n 100 plaatsen in onze provincie uit steden, dorpen en buurtschappen kwamen de verklaringen binnen bij de SP. Daarmee wordt duidelijk dat de klinische verloskunde als een basiszorg wordt gezien en niet als economische keuze uit concurrentieoverweging met het MST in Enschede.
Onder de protest aantekenden waren ook veel werkers uit de verloskunde en kraamzorg. Bovendien maakte veel huisartsen duidelijk dat zij het niet eens zijn met dit plan van de ziekenhuisdirectie. Buiten de regio is eveneens in grote aantallen gereageerd en zelf Nederlanders die in het buitenland wonen, maakten hun protest kenbaar bij de SP Almelo. Het onderwerp staat ook op de agenda van de vaste Kamercommissie op donderdag 9 februari. De CDA-Kamerleden Omtzigt, Uitslag en Smilde willen daarom woensdag voor 12.00 uur antwoord van minister Schippers (Volksgezondheid) op hun vragen van drie weken geleden over de verplaatsing van de klinische verloskunde van het ziekenhuis in Almelo naar Hengelo.

 
09-02-2011  

Provincie stopt alle plattelandsprojecten

 

ZWOLLE - De provincie Overijssel stopt voorlopig met de financiering van plattelandsprojecten zoals landinrichtingen, kavelruilprojecten en voor Nationale Landschappen en Nationale Parken.
Oorzaak is een nieuwe bezuiniging van 60 miljoen euro door het Rijk na eerder ook al fors te hebben gekort. Dat was toen reden voor de provincie Overijssel om nieuwe aankopen te bevriezen.
Gedeputeerde Piet Jansen verwijt het kabinet eerder gemaakte afspraken te breken. Overleg met staatssecretaris Bleker moet duidelijk maken of überhaupt nog iets wordt gefinancierd in de komende jaren. Mocht dat onverhoopt negatief uitpakken, worden projecten ten behoeve van natuur, landbouw, waterbeheer en recreatie definitief geschrapt. 

 
13-02-2011  

D66 verbaasd en blij met 180-gradendraai CDA

 

ZWOLLE - D66-lijsttrekker Aart Karssen is verbaasd, maar blij met de draai die het CDA maakt inzake megastallen in Overijssel. In de pers verklaarde het CDA plotseling tegen de komst van deze grootschalige productiebedrijven te zijn, iets waar D66 zich altijd al tegen uitgesproken heeft.
Er is paniek bij het CDA, zo analyseert Aart Karssen het nieuwe standpunt van het CDA. “Het wordt steeds duidelijker dat het CDA de komende verkiezingen een historische nederlaag te verduren krijgt. Het CDA probeert zich vast te klampen aan de macht en doet de meest onverwachte dingen om aan extra stemmers te komen. Anders kan ik deze complete draai niet verklaren,” aldus Aart Karssen, lijsttrekker van D66 Overijssel. “Ik ben op een prettige manier stomverbaasd, want hoewel niemand deze draai zag aankomen, vind ik het prima dat het CDA nu een rem zet op de schaalvergroting in de landbouw.” De CDA-gedeputeerden Jansen en Rietkerk waren tot nu toe de grootste voorstanders. “Misschien hebben ze eindelijk ingezien dat die stallen ten koste gaan van natuur, milieu, gezondheid, dierenwelzijn en landschap.”
De nieuwe CDA-houding tegen megastallen sluit aan bij de agrarische visie van D66. Aart Karssen, zelf boerenzoon, is daar helder over: “Het is onzinnig dat een land als Nederland goedkoop bulkmateriaal produceert voor de wereldmarkt, terwijl we zo’n klein land hebben met zulke hoogwaardige agrarische kennis en technieken. Wij willen toe naar een duurzame landbouw, waarbij hoge kwaliteit en kleinschaligheid centraal staan”.

 
14-02-2011  

VolkerWessels van Rotterdam naar Amersfoort

 

RIJSSEN - Bouwbedrijf VolkerWessels van Rijssenaar Dik Wessels verlaat Rotterdam en verhuist zijn hoofdkantoor naar Amersfoort. Daar wordt momenteel het nieuwe kantoor opgetrokken door diverse VolkerWessels werkmaatschappijen, zo maakte het bedrijf maandag bekend.

<< Het gebouw is ontwerpen door architecten van De Zwarte Hond en beantwoordt aan verscheidene duurzaamheidseisen. Het wordt gebouwd aan de A28, bij het knooppunt met de A1, vlak bij NS-station Amersfoort Vathorst, op kantoorpark Podium.
De bouw is gestart in het vierde kwartaal van 2010 en de oplevering staat gepland voor eind 2011.

 
14-02-2011  

Connexxion Twente past bussen aan

 

ENSCHEDE - Drempelloos openbaar vervoer betekent dat iedereen zonder hulp van derden kan reizen met de bus of de trein. In Twente is op dit punt weer een stap voorwaarts gezet. De partners voor het uitvoeren van het openbaar vervoer in Twente, opdrachtgever Regio Twente en vervoerder Connexxion (Twentes), hebben gezamenlijk een project opgepakt dat het uitklappen van de rolstoelplanken sterk vereenvoudigd.
Monteurs van Connexxion in Twente hebben als test een bus aangepast waarbij de uitklapbare rolstoelplank makkelijker te bedienen valt. Alle bussen van Connexxion zijn of worden met dit systeem uitgevoerd.

Camera
Hoewel het busvervoer in Twente als veilg wordt beoordeeld en het vervoer zelfs een tevredenheidsscore heeft van 7.9 punt, worden alle bussen ook voorzien van een camera om de veiligheid voor passagier en chauffeur te vergroten. (zie foto bijlage)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-02-2011  

Cleanteam Twents bezoekt Heracles

 

ALMELO – Het cleanteam van busvervoerder Twents (Connexxion) heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Heracles Almelo in het Polman stadion. Het cleanteam bestaat uit cliënten van Aveleijn die wekelijks enkele dagen bussen schoonmaken bij Connexxion/Twents. Het cleanteam werd rondgeleid door algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. De relatie was snel gelegd omdat Heracles Almelo en Connexxion/Twents samen ideeën ontwikkelen om elkaar te versterken. Concessiemanager Robert Oude Elbrink en projectmanager Hennie Otto van Connexxion/Twents warren zeer content met de rondleiding voor de cliënten van Aveleijn. “Het is dan ook geweldig dat deze mensen op uitnodiging van Heracles Almelo een rondleiding konden krijgen door het Polman stadion”, aldus Otto.
“Tijdens de rondleiding mochten de cliënten van Avelijn een kijkje nemen in de kleedkamers, mochten ze plaats nemen achter de persconferentietafel en bezochten ze de businessclub van Heracles Almelo. Het was een geweldige ervaring. Het hoogtepunt was het penalty’s nemen op het veld, waarbij Hoogma de keeper was”, aldus Robert Oude Elbrink.
De club heeft er dus weer een aantal fanatieke Heraclesfans bij.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
16-02-2011  

Jeroen Goudt waarnemer in Hof van Twente

 

ZWOLLE – De Overijsselse Commissaris der Koningin Ank Bijleveld-Schouten heeft de voormalige wethouder van Enschede Jeroen Goudt (57), benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hof van Twente. De officiële installatie vond maandag jl. om 19.00 uur plaats in het gemeentehuis van Hof van Twente in Goor.
Ank Bijleveld was voor zij staatssecretaris werd, eveneens burgemeester in de gemeente Hof van Twente.
 

 
16-02-2011  

Tubbergen en Dinkelland onderzoeken fusie

 

TUBBERGEN/DINKELLAND - De colleges van B & W van de gemeenten Tubbergen en Dinkelland zijn van zins intensief te gaan samenwerken. In een verkennende notitie hebben zij vastgelegd dat zij zoveel als mogelijk is de beleidsvisies op elkaar zullen gaan afstemmen. In een nog nader op schrift te zetten stappenplan komt ook de ambtelijke samenwerking en samenvoeging aan de orde.
De visie van beide colleges komt tot stand door o.a. toenemende ambtelijke werkdruk door taakuitbreiding, demografische ontwikkelingen (krimp van de bevolking) en gemis aan synergie.
Een vrijwillige fusie in de toekomst acht men eveneens niet ondenkbeeldig. Het laatste woord is voorlopig nog aan de twee gemeenteraden.

 
16-02-2011  

Ontslag voor brigadier van politie

 

ENSCHEDE – De korpsbeheerder van Politie Twente heeft een 62-jarige brigadier ontslagen. De man die al langere tijd was geschorst, krijgt het ontslag wegens ernstig plichtsverzuim en heeft zich schuldig gemaakt aan onzedelijk gedrag tegenover vrouwen met wie hij vanuit zijn functie contact had. Tegen de brigadier is door het O.M. een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

 
17-02-2011  

Klinische verloskunde in kamerdebat


Voorzitter Raad van Bestuur M.J.P. Schmidt tijdens een voorlichtingsavond in Hengelo.
 

DEN HAAG - De voorgenomen sluiting van de klinische verloskunde in het ZGT Almelo is vandaag onderwerp van het kamerdebat met minister Schippers. De afdeling mag volgens CDA-kamerlid Smilde niet sluiten zolang een onderzoek naar babysterfte in Nederland is afgerond. Volgens een onderzoek van het AMC en UMCG is er een relatie tussen kindersterfte en reistijden.
De Raad van Bestuur van de ZGT ziekenhuizen in Almelo en Hengelo wil de klinische verloskunde in Almelo sluiten ten faveure van Hengelo. Dit om de concurrentie met het MST Enschede beter aan te kunnen.
De gemeenten in de regio Almelo zijn fel tegen het voornemen en willen beide afdelingen openhouden. Temeer daar in Almelo ruim 1700 bevallingen zijn en in Hengelo ruim 1600. De landelijke norm ligt bij 1000 bevallingen. Ook de PvdA en de SP hebben Kamervragen gesteld. De SP overhandigde al 10.000 handtekeningen tegen het voornemen aan de directie van het ZGT Twente.

 
17-02-2011  

De huiskroeg wordt zeer populair

 

OLDENZAAL - Eerst waren er de drinkketen voor jongeren en de biljartkamer voor ‘heren van stand’, maar de huiskroeg is met een enorme opmars bezig in Nederland. Oorzaken die worden genoemd is het rookverbod en vooral de prijsstijging in de horeca. Het aandeel van de horeca in consumptieve alcoholische versnaperingen is dan ook taande en is minder dan vijftien procent.
De Raad van State gaf in november jl de horeca in de gemeente Zwartewaterland nog het lid op de neus door een drankkeet niet te verbieden, omdat de ouders op het erf toezicht hielden en de consumpties niet tegen betaling werden verkocht. Vooral dat laatste is een hard criterium bij drinkketen en huiskroegen. Zodra er moet worden betaald voor een consumptie is men vergunningplichtig.
In Oldenzaal wordt het aantal huiskroegen nu geschat op tientallen. Voor het hele land loopt dat waarschijnlijk inmiddels in de duizenden.

 
17-02-2011  

Convenant ROVO, De Passie en Wierden

 

WIERDEN - Passieleerlingen krijgen verkeersles. Donderdag ondertekenden vertegenwoordigers van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO), school voor voortgezet onderwijs De Passie en gemeente Wierden een verkeersconvenant. Plaats van handeling: B&W-kamer gemeentehuis Wierden. Door het Vevo-convenant te ondertekenen geven de drie partijen aan dat ze zich inzetten voor verkeerseducatie in het voortgezet onderwijs en dat ze verantwoordelijkheden hebben in het terugdringen van verkeersonveiligheid. ROVO doet dat door het beschikbaarstellen van kennis, de Passie zet een verkeerscoördinator in en geeft verkeerslessen en de gemeente Wierden stelt geld beschikbaar.

Onder andere de volgende personen waren aanwezig zijn bij de ondertekening van het Vevo-convenant:
• Voorzitter ROVO: Anthon Sjoers
• De Passie, verkeerscoördinator Erik Schoonenberg en directeur Albert Zwart
• Gemeente Wierden: wethouder Hans Bekke

Foto's Jan Bril

Fotoreportage (16 foto's)...

 
17-02-2011  

Vrachtwagen met 40 ton glas gekanteld op A1


foto Floris
 

HOLTEN - Donderdag 17 februari is omstreeks 17.00 uur een vrachtwagencombinatie met daarin 40 ton lege bierflesjes gekanteld. Dit gebeurde op de A1 tussen Rijssen en Holten, ter hoogte van afrit Holten. De vrachtwagencombinatie reed op de rechter rijstrook, toen het begon door onbekende oorzaak te slingeren en kantelde. De combinatie schoot vervolgens door en kwam op de invoegstrook en vluchtstrook tot stilstand. De rechter rijstrook en de invoegstrook zijn afgesloten. Het verkeer kan via de linkerrijbaan doorrijden. De oprit vanaf Holten richting de A1 is eveneens afgesloten voor het verkeer.
De 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hongarije is bij het ongeval gewond geraakt. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van Politie Twente doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
De opruimwerkzaamheden zullen zeker nog de hele avond duren.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-02-2011  

Kunstgift ING aan ZGT met giftig commentaar


Bar sur Loup - Jeroen Hermkens
 

HENGELO - Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) met ziekenhuizen in Hengelo en Almelo krijgt veertig schilderijen van de kunstcollectie van ING. Dit omdat de bank de kantoren opnieuw heeft ingericht en er kunstwerken te over zijn.
ING vindt het belangrijk dat het publiek de kunst kan blijven zien en schenkt daarom een deel van de collectie aan verschillende zorginstellingen. De schenking aan ZGT bevat werken van Jeroen Hermkens, Vincent van Ojen, Marcel Schellekens en Rolf Weijburg.

Een aantal reacties op RTV Oost zijn eveneens opmerkelijk:

Rudolf Hengelo donderdag 17 februari 2011 21:38
Dank U wel ING!
Wat vrijgevig!
Wat nobel!
Tien mijard euro staatssteun.
10.000.000.000 euro.
Meer dan duizend euro per huishouden.
Die collectie had al lang geconfisceerd moeten zijn.
En "kantoren opnieuw inrichten" doe je maar met spul van de kringloopwinkel.
Sinterklaas spelen doe je maar van je eigen geld.
En een sigaar uit eigen doos hoef ik niet; ik rook niet.

Beau donderdag 17 februari 2011 23:00
En dan ook nog de kraamafdeling willen sluiten omdat het niet "uit" kan???
Wat interesseerd mij die kunst...
Bevallen das een kunst!!
Verder ga ik met bovenstaande reactie volledig mee!!

 
19-02-2011  

Zorgbaan/diploma voor uitkeringsgerechtigden

 

ALMELO - Solace Algemene Thuiszorg Combinatie (Solace ATC) en stichting Talenta starten samen een nieuw project waarbij mensen met een uitkering (Wajong, bijstand, wet WIJ, WIA/WAO en WW) een betaalde baan krijgen en bovendien de kans om een erkend diploma Zorghulp niveau 1 te behalen zonder dat ze daarvoor lang in de schoolbanken hoeven zitten. Er is voorlopig plaats voor vijftien kandidaten, overwegend in Twente.
Solace ATC houdt kantoor aan Twentepoort Oost 18e te Almelo en heeft meerdere vestigingen door het hele land. De stichting Talenta voor reïntegratie heeft haar hoofdzetel in Ridderkerk en werkt eveneens landelijk. Solace kan huishoudelijk verzorgers gebruiken in de gemeenten Almelo, Dinkelland, Haaksbergen, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.
Wie belangstelling heeft voor dit project kan contact op nemen met projectcoördinator Tineke Droogendijk, tel. 06-19919392.

 
19-02-2011  

Jasper de Jong Regio ZorgTopper 2011

 

HENGELO – De Hengeloër Jasper de Jong werd donderdag uitverkoren tot ZorgTopper 2011 in de Regio Twente. Hij verdient daarmee deelname aan de nationale finale tijdens het evenement Skills Masters op 24, 25 en 26 maart 2011 in Ahoy, Rotterdam. De landelijke winnaar wordt ‘ZorgTopper 2011’, een eretitel die de beste mbo-student Verpleegkunde van Nederland een heel jaar mag voeren. Daarnaast wordt er een plek gereserveerd bij de Worldskills in oktober in Londen.

De regioverkiezing in de Calibris ZorgTopperwedstrijd vond plaats bij het ROC van Twente in de Gieterij te Hengelo. Voor de wedstrijd waren vijf derdejaarsstudenten niveau 4 van het ROC van Twente genomineerd. Een beetje zenuwachtig waren ze wel: Louise van Rossum (19) uit Almelo, Lisan Bartelink (19) uit Borne, Koen Peters (20) uit Denekamp, Marijke Pluijgers (18) uit Hengelo en de winnaar Jasper de Jong (19) uit Hengelo. Volgens de jury zijn deze studenten allemaal toppers, omdat ze het lef hadden om mee te doen. Jasper scoorde echter door zijn empatisch vermogen en betrokken en zorgzame houding naar de patiënt toe.

< Regio ZorgTopper 2011, Jasper de Jong 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-02-2011  

2e Kamer: behoudt verloskunde Almelo/Meppel

 

DEN HAAG – De Tweede Kamer heeft zich donderdag bij ruime meerderheid uitgesproken voor behoud van de klinische verloskunde in het ZGT Almelo en het ziekenhuis in Meppel.

In tegenstelling tot al het ach en wee van de CDA-kamerleden in de pers steunden zij de motie van de SP niet. Ook mederegeringspartner VVD stemde tegen de motie alle andere fracties stemden voor de motie.

De SP diende vorige week nog een lijst met 10.000 handtekeningen in bij de directie van ZGT Twente tegen de sluiting van de klinische verloskunde in ZGT Almelo ten faveure van Hengelo. Voorman Emile Roemer was diegene die de eerste handtekening zette.

De wettelijke norm voor verloskundige zorg schrijft voor dat elke zwangere vrouw binnen vijftien minuten in een ziekenhuis met verloskundige zorg moet kunnen zijn. Als de afdeling verloskunde in de ziekenhuizen in Almelo en Meppel moeten sluiten, leidt dit onvermijdelijk tot overschrijding van de wettelijke norm. De nabijheid van een verloskundige afdeling is van groot belang om de risico’s voor baby’s bij bevallingen te verminderen.

SP-kamerlid Kooiman: ‘Als de afstand tot verloskundige zorg te groot wordt nemen de risico’s schrikbarend toe. En dat terwijl de babysterfte in Nederland nu al veel hoger is dan in omringende landen. Dat moeten we dus niet laten gebeuren.’

Naast de aansporing aan het kabinet om de verloskundige zorg in Meppel en Almelo open te houden, steunde de Kamer ook een voorstel van de SP om het tekort aan gynaecologen op te lossen.

Onder de titel ‘Kroamschudden in Hengelo?’ organiseert de SP afdeling Almelo op maandagavond 21 februari een discussie- en informatieavond over de toekomst van de verloskunde/kraamzorg in Twente. Deze openbare avond wordt gehouden in leescafé de Meridiaan in de bibliotheek van Almelo en begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Aanleiding voor deze discussiebijeenkomst is het plan van de Ziekenhuisgroep Twente om de afdeling Verloskunde in Almelo te sluiten en deze over te brengen naar de ziekenhuislocatie in Hengelo. Dit plan heeft niet alleen veel beroering gewekt onder beroepsbeoefenaars en medewerkers in de verloskunde en kraamzorg, maar ook tot een omvangrijk protest geleid van inwoners uit zowel Almelo als de omliggende gemeenten, die op de ziekenhuisvoorzieningen in Almelo zijn aangewezen. De optiek is beide afdelingen in de ZGT ziekenhuizen open te houden.

Update: 20-02-2011
ZGT gaat door met onderzoek voor concentratie in Hengelo, meldt TC Tubantia. De motie van de Tweede Kamer omhelst echter dat niet tot sluiting mag worden overgegaan voordat minister Schippers met nieuwe richtlijnen komt gebaseerd op het onderzoek naar het hoge percentage kindersterfte in Nederland en het onderzoek van AMC en UMCG betreffende langere reistijden en hogere kindersterfte. Nieuwe richtlijnen van minister Schippers worden op z'n vroegst verwacht in mei a.s.  


Bereik ZGT ziekenhuizen (pdf) vanuit de regio Almelo

 
19-02-2011  

Dodelijk ongeval bij Nijverdal op N35

 

NIJVERDAL – Een 47-jarige inwoonster van Nijverdal is zaterdagmiddag rond 14.30 uur dodelijk verongelukt door een frontale botsing op de N35 ter hoogte van de kruising met de Burgemeester H. Boersingel.
De 35-jarige Wierdense bestuurder van de andere auto werd met een traumahelikopter van het Duitse ADAC naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Drie bij hem inzittende kinderen werden gewond afgevoerd naar het ziekenhuis in Almelo. De weg is tot 18.30 uur in beide richtingen afgesloten geweest voor het overige verkeer.
De politie roept mogelijke getuigen op om contact op te nemen.

 
20-02-2011  

Willeme burgemeesterskandidaat Nordhorn

 

NORDHORN/DENEKAMP – Oud-burgemeester Frans Willeme van de gemeente Dinkelland is door de CDU in Nordhorn naar voren geschoven als burgemeesterskandidaat bij de komende gemeenteraadverkiezing in augustus a.s.
Willeme verloor zijn ambt in Dinkelland door het opzeggen van het vertrouwen van zijn wethouders. De affaire betekende een jarenlange strijd met het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Willeme was populair onder een groot deel van de bevolking in Denekamp en is dat ook in de Duitse buurgemeente Nordhorn. Daar kent men hem vooral als voorzitter van de Euregio Raad

 
21-02-2011  

Vleesverwerker VION ontslaat Nederlanders


Less Passion for Personnel
 

ENSCHEDE - Vleesverwerker VION uit Enschede wil niet langer werken met uitzendkrachten met een Nederlands paspoort. Dat meldt vakbond FNV op haar website. De VION-directie zou afgelopen week in de kantine hebben vertelt alleen nog met buitenlanders te willen werken. De vakbond meldt verder dat de vleesgigant rommelt met de CAO Vlees en gebruik maakt van uitzendbureaus die niet de vereiste certificaten hebben. Zestig flexibele krachten zouden per 1 maart op straat staan. Het gaat om voormalige vaste krachten van het failliete Weijl, die door VION sinds september 2010 als uitzendkracht zijn ingehuurd. In het afgelopen halfjaar kregen zij minder geld, geen eindejaarsuitkering en minder goede arbeidsvoorwaarden dan waar zij recht op hebben volgens de CAO Vlees. Ook zijn ze niet aangemeld bij het verplichte pensioenfonds voor de Vleesindustrie.

Het VVD/CDA kabinet Rutte/Verhagen werkt aan een versoepeling van de ontslagregels in Nederland. Tegelijkertijd onderzoekt men ook of het wettelijk minimumloon kan worden herzien zodat werknemers uit het buitenland niet meer volgens de Nederlandse maatstaven gehonoreerd moeten worden maar volgens de maatstaven van het land van herkomst.

 
21-02-2011  

Overijssel wil duidelijkheid goederenvervoer

 

ZWOLLE - De provincie en Overijsselse gemeenten willen op korte termijn meer duidelijkheid van minister Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus (VVD) over het goederenvervoer door de provincie.

In november jl. zegde de minister toe aan de Tweede Kamer het vervoer zoveel mogelijk over water en de Betuweroute te laten gaan. De Tweede Kamer drong onlangs opnieuw aan om de aansluiting van de Betuweroute op het Duitse spoornet te verbeteren. Ook zou onderzocht worden welke alternatieve routes er zijn om de steden in Overijssel te ontlasten.

Zowel de provincie als gemeenten aan de lijn Deventer/Almelo/Hengelo/Oldenzaal vinden dat de minister tot nu toe te weinig duidelijkheid geeft. Ze willen voor de zomer de toename van het goederenvervoer in Overijssel met de minister bespreken.

 
21-02-2011  

Verloskundigen tegen plannen ZGT

 

ALMELO – Sprak vorige week de Tweede Kamer zich uit tegen het plan de klinische verloskunde van ZGT Almelo naar het ZGT Hengelo te verhuizen in afwachting van nieuwe richtlijnen van het ministerie, ook de verloskundigen in de regio Almelo zijn mordicus tegen. Ook wordt het alternatief van de ZGT-directie om tweede lijnszorg in Almelo overeind te houden en eerste lijnszorg in Hengelo te concentreren vierkant afgewezen.
Kringvoorzitter Lidewij van Maanen: “Dat gaat niet gebeuren. Het gevaar bestaat dan dat zwangere vrouwen eerst naar het ziekenhuis in Almelo moeten en bij complicaties alsnog doorgestuurd moeten worden naar Hengelo.”
De ook aanwezige kinderarts Renske Rijlaarsdam reageerde niet inhoudelijk op een oproep om zich gezamenlijk met haar collega’s tegen het voornemen tot concentratie te verzetten: “Er zijn een hoop interne discussies momenteel, en daar wil ik het bij laten op dit moment.”
Volgens ingewijden werd ook zorgverzekeraar Menzis volkomen verrast over het voornemen de klinische verloskunde in Almelo te sluiten. Menzis en de directie van ZGT lieten het echter afweten bij het debat in de Almelose bibliotheek.
Woensdagavond is er in het Almelose stadhuis een informatieve raadsbijeenkomst, maar de Raad van Bestuur van de ZGT-ziekenhuizen schittert dan door afwezigheid en wil alleen in een besloten zetting zonder publiek meer informatie verstrekken. Dan is ook verloskundige drs. Greta C. Rijninks-van Driel aanwezig. Zij is medeopsteller van het rapport over de relatie van kindersterfte en reistijden bij bevallingen en commissielid van de Stuurgroep Modernisering Verloskunde.
De fractie van het CDA in de Tweede Kamer drong bij de minister aan op een terughoudend beleid bij de ziekenhuizen. Een motie van de SP over Almelo en Meppel werd eveneens aangenomen.

 
22-02-2011  

Ruim 67 miljoen deficit bij Rentree Deventer

 

DEVENTER – Woningbouwcoöperatie Rentree in Deventer heeft 67,4 miljoen moeten afboeken op de jaarrekening 2010. Het geld is opgegaan aan verkeerde aankopen en verkeerde investeringen. Oud- lid Dreimüller van de Raad van Toezicht van Rentree heeft dat aan minister Donner van Binnenlandse Zaken gemeld.
Dreimüller zag dat de huidige Raad van Toezicht bij het opstellen van de jaarcijfers over vorig jaar 67,4 miljoen heeft moeten afboeken. Geld waarvan de oude Raad van Toezicht dacht dat het er was, was er niet meer.

 
22-02-2011  

Consultatiebureaus Twente via 0900 333 8889

  ENSCHEDE - Alle consultatiebureaus in Twente zijn vanaf 1 maart aanstaande te bereiken via een centraal telefoonnummer. Voor vragen op het gebied van opvoeden en opgroeien, het maken en verplaatsen van afspraken voor de consultatiebureaus in Twente kan het telefoonnummer 0900 333 8889 gebeld worden.
Lees verder...

 
23-02-2011  

Bleker schrapt in Natura2000-gebieden

 

DINKELLAND – Dat het staatssecretaris Bleker menens is te bezuinigen op de Natura2000-gebieden bleek nog eens tijdens een bijeenkomst in de gemeente Dinkelland. Bleker wil namelijk natuurgebied Boddenbroek in de gemeente Hof van Twente en het gebied Achter de Voort in de gemeente Dinkelland en het Teeselinkven in Neede schrappen.
Volgens Bleker zijn de natuurwaarden van deze gebieden niet erg groot en dreigen boeren onevenredig te worden getroffen in hun bedrijfsvoering. De regels rond Natura2000-gebieden vormen bovendien een grote belemmering voor de aanleg van woonwijken, industrieterreinen en wegen. Volgens Bleker kunnen verbetering van natuurwaarden ook makkelijk op andere plekken worden gerealiseerd.
De provincie Overijssel zette al eerder de rem op aankopen vanwege de aangekondigde rijksbezuinigingen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-02-2011  

Staat ‘beroofd´ Oekrainse autohandelaren

 

DINKELLAND - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid op de A1 bij Deurningen zeven mannen uit Oekraine aangehouden en € 79.000 in beslag genomen.
De zeven autohandelaren uit de Oekraine hadden verzuimd aangifte te doen bij de douane van de invoer van het geld. Voor landen buiten de Europese Unie geldt aangifteplicht boven € 10.000 en ze hadden geen plausibele verklaring hoe ze aan het geld kwamen. Per persoon zat men dus net boven die norm.
De mannen waren met een busje en een autoambulance op weg om in ons land auto’s in te kopen. Op de automarkt in Utrecht is het wekelijks praktijk dat autohandelaren uit het Oostblok tegen contante betaling auto’s kopen en deze voorzien van een exportkenteken over de weg naar het land van herkomst rijden.

 
24-02-2011  

Beauty Bessima verwendag voor ZGT Almelo

 

ENSCHEDE/ALMELO - Beauty Instituut Bessima, van de Volksparksingel 2 te 7513 CT Enschede wil, in het kader van de vele zorgen die de afdeling radiotherapie van het Twenteborg ziekenhuis te Almelo aan de patiënten geeft, woensdag 2 maart 2011 een verwenmiddag verzorgen voor de patiënten van de afdeling in het ZGT Almelo.
Beauty Instituut Bessima wenst hiermee een traditie in ere te houden, om jaarlijks één of meerdere activiteiten te organiseren om de medemens op een aangename en verrassende wijze te verwennen. Dit jaar zal deze dag voor de vierde keer plaatsvinden.

Volgens Beauty Instituut Bessima verdienen de patiënten deze extra aandacht omdat te vaak wordt vergeten hoe belangrijk het is om een goede gezondheid te hebben en te houden. Het is dan fijn om te weten dat mensen zich positief en gemotiveerd willen inzetten voor de zieke medemens. Door op 2 maart 2011 eens op een andere wijze met patiënt en zorgverleners om te gaan, wil Instituut Bessima iedereen die een intensieve behandeling achter de rug heeft, zoals chemo of bestraling, op een fijne en aangename wijze een hart onder de riem steken.

 
24-02-2011  

Softdrugs en alcohol op ‘Teenage-party’

 

RIJSSEN – Bij een controle tijdens een ‘Teenage-party’ voor jongeren tussen 12 en 15 jaar in een discotheek aan de Molenstalweg in Rijssen heeft de politie woensdagavond vijf jeugdigen betrapt op het gebruik van alcohol en softdrugs. Zij zijn doorverwezen naar het bureau Halt. De avond op zich is zonder verdere incidenten verlopen.
Ook werd gecontroleerd op verkeersovertredingen door brengende en halende ouders. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en het voeren van mistverlichting.

 
25-02-2011  

Water winnen uit schoorstenen

 

ENSCHEDE – Onderzoekers van de UT hebben samen met techneuten van het kennisinstituut KEMA de techniek bedacht om uit uitstoot van schoorstenen van fabrieken en kerncentrales water te winnen.
Door de toepassing van minuscule filters kan het water uit de rookgassen worden onttrokken en is het geschikt te maken voor drinkwater. De uitstoot van een gemiddelde kerncentrale kan water opleveren voor het gebruik van 3500 gezinnen.

< De kerncentrale bij Lingen (D) in het Emsland

 
25-02-2011  

Rommeltje bij bezorging kieslijsten

 

ZWOLLE – In Deventer hebben 175 adressen van kiesgerechtigde inwoners een kandidatenlijsten bestemd voor de gemeente Voorst voor de Provinciale Statenverkiezingen van Gelderland gekregen. In Voorst werd bij het zelfde aantal helemaal geen lijst bezorgd.
In Lelystad werden 2000 kandidatenlijsten uit Overijssel bezorgd. De kiezers zijn nu aangewezen op de lijst die in de stembureaus hangen.

 
25-02-2011  

Twijfels concentratie Klinische verloskunde ZGT

 

ALMELO – Het voornemen van de raad van bestuur van de ZGT ziekenhuizen om de klinische verloskunde in ZGT Hengelo te concentreren is nog geen gelopen race. Dat bleek woensdagavond tijdens een speciale bijeenkomst in het Almelose stadhuis voor raadsleden uit de gemeenten in de regio Almelo. Wethouder Theo Scholten, die volksgezondheid in zijn portefeuille heeft, had het initiatief genomen en diverse deskundigen uitgenodigd om hun mening te ventileren.
Lees verder.

 
26-02-2011  

Dodelijk eenzijdig ongeval in Tilligte

 

TILLIGTE - In de nacht van vrijdag op zaterdag 26 februari omstreeks 00.30 uur is een 23-jarige automobilist uit Hengelo dodelijk verongelukt bij een eenzijdig ongeval.
De man raakte op de Ootmarsumsestraat in de richting van Tilligte de macht over het stuur kwijt, geraakte in de berm en botste vervolgens tegen een boom.
De bekneld geraakte automobilist moest door de brandweer uit het autowrak worden bevrijdt voordat hij zwaargewond naar het ziekenhuis kon worden vervoerd. Later in de nacht is hij aan zijn verwondingen bezweken. De afdeling VOA van het politiekorps Twente doet verder onderzoek naar de toedracht.

< Fotoreportage: Clemens Brughuis

Fotoreportage (5 foto's)...

 
27-02-2011  

Topkok Jonnie Boer in financiële problemen

 

ZWOLLE – Het gaat financieel niet goed met de horecabedrijven van driesterren kok Jonnie Boer. Vooral de investering van 8 miljoen euro in Librije’s Hotel in het voormalige Spinhuis (gevangenis) is een molensteen om de nek van Boer en zijn vrouw Thérèse.
Klandizie hebben zijn restaurants De Librije en Librije’s Zusje genoeg en dat geldt ook voor Lijbrije’s Hotel en de andere horeca-activiteiten, maar de kosten zijn veel te hoog. Reden voor de bank om maatregelen te nemen en topondernemer Ron Wensink tot voorzitter van de raad van Bestuur van Librije Beheer BV te benoemen. Deze zet een grootscheepse reorganisatie in werking waarin fors moet worden gesneden in de kosten en de leningen moeten worden geherfinancierd. Ook wordt gesneden in het personeel en er is een financieel management aangesteld dat de hand moet houden aan een strakke financiële discipline.

< Librije's Hotel in het Spinhuis

 
27-02-2011  

Bijzonder grote Carnavalsoptocht in Albergen

 

ALBERGEN – De carnavalsoptocht in ’t Bokk’nlaand groeit jaarlijks evenals de kwaliteit van de praalwagens. Over belangstelling heeft men ook niet te klagen want duizenden toeschouwers omzoomden de route en velen hadden zich eveneens uitgedost om de 41e optocht van de Alberger Bökke in gepaste kledij mee te maken.
Een optocht met 35 praalwagens en vele loopgroepen boden de toeschouwers twee uur lang plezier. De deelname was zo groot dat het organisatiecomité zich gaat beraden over de route en de opstelling of mogelijk zelfs een maximering van deelname aan de tocht.

< Fotoreportage: Jan Bril

Aan de tocht der tochten was eveneens een jurering verbonden met de volgende uitslagen:

Grote wagens
1. Harlekijknen, C.V. de Venfluiters, Manderveen
2. Werelds carnaval, C.V. de Kroegtijgers, Geesteren
3. Vliegen, C.V. Het Peleton, Geesteren
4. Parijs Drakar, Oranjewijk Tubbergen
5. Circus, Hengelose Optochtvereniging, Hengelo
6. Een groen monster, Siepeljonkers,
7. Fruit, Sjikke Bökke

Kleine wagens
1. Boer zoekt chickie
2. We zetten de joker in
3. Oliesjeik
4. Fabeltjeskrant

Loopgroepen
1. Wie bint good gedekt
2. Wij hebben geen kopzeert
3. C.V. Oltboer windt mij op
4. Winnetou indianen
5. We dweilen voor prins Othmar I (IJsbaan Bous Mos)

Paren en eenlingen
1. Ik hol plastic apart
2. Stuk in de kraag
3. Goedlopende tent

Alberger wagens
1. Sjikke Bökke
2. Familie Prins en Sik

Klik hier voor alle 212 foto's van Jan Bril.

Fotoreportage (53 foto's)...

 
28-02-2011  

Hatenboer wil meer bedrijfsruimte in Enschede

 

ENSCHEDE – Wethouder Jeroen Hatenboer (VVD) wil meer bedrijventerrein in Enschede. De Netwerksteden Almelo, Borne, Hengelo en Enschede stemmen de ontwikkeling van bedrijventerreinen op elkaar af, maar dat is Hatenboer niet genoeg. Volgens hem betekent verhuizing van een bedrijf naar een buurgemeente toch banenverlies omdat niet iedere werknemer bereid zou zijn om buiten hun woonplaats te gaan werken. Volgens Hateboer kan de Usseleres uitkomst bieden.
Hatenboer kent of de wet slecht of ‘verstiert’ de Twentse samenwerking bewust in het belang van Enschede. De Enschedese gemeenteraad heeft bovendien juist besloten om de besluitvorming rond de Usseleres eerst volgend jaar te behandelen op basis van de marktvraag van dat moment. Tot 2013 is daar geen kavel te koop.

< Jeroen Hatenboer - foto gem. Enschede

 
28-02-2011  

Thuiszorg NWT ontslaat 90 personeelsleden

 

HELLENDOORN – Negentig van de 220 personeelsleden van Zorgaccent & Thuiszorg Noord West Twente (TNWT) hebben maandagavond tijdens een besloten bijeenkomst voor het personeel ontslag aangezegd gekregen. De ontslagen vallen vooral in het middenmanagement en de thuiszorg. Zorgaccent & Thuiszorg Noord West Twente zit al sinds 2009 in de problemen toen men de slag miste in de aanbesteding. Toen vielen er 500 ontslagen. De meeste van hen vonden werk tegen slechtere beloning dan voorheen.
TNWT verhuisde vorig jaar haar kantoor van Almelo naar Hengelo.

 
28-02-2011  

Grotere sociale verschillen in de regio’s

 

ZWOLLE – De verschillen in arme en rijkere regio’s in de provincie neemt toe. Dat blijkt uit een onderzoek van het Economisch Bureau van ING. De regio Zwolle staat bovenaan en Twente heeft inmiddels de regio Deventer ingehaald. Dat komt vooral door een sterkere stijging in de zakelijke dienstverlening. De groeicijfers in Twente liggen zelfs boven het nationaal gemiddelde. De Tukker is over het algemeen honkvast ondanks dat men vaak elders in het land werkt. De economische besteding komt daardoor toch in Twente terecht. Op het platteland gaat het echter slechter en blijft de economische groei gemiddeld achter.

Archief
Terug naar vorige pagina