Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-02-2011  

Consultatiebureaus Twente via 0900 333 8889

 

In Twente is GGD Regio Twente verantwoordelijk voor de jeugdgezondheidszorg. Onderdeel hiervan is de zorg voor 0 tot 4 jarigen. Baby's en peuters worden in Twente ontvangen op de consultatiebureaus van de GGD.

Vanaf 1 januari 2010 kent Twente één JGZ 0-19 jaar onder Jeugdgezondheidszorg GGD. Voorheen werd de JGZ 0-4 jaar uitgevoerd door de thuiszorgorganisaties Carint, Livio, Zorgaccent & Thuiszorg Noord West Twente en Carinova.
Een groot deel van de consultatiebureaus in Twente zijn al te bereiken via het GGD nummer. De consultatiebureaus in Noord West Twente zijn nu nog te bereiken via het nummer van Zorgaccent & Thuiszorg Noord West Twente. Vanaf 1 maart aanstaande gaan ook deze consultatiebureaus over op het centrale telefoonnummer, 0900 333 8889, van de Jeugdgezondheidszorg GGD.

Contact met ouders en het kind
Kinderen worden voor door de GGD uitgenodigd om naar het consultatiebureau te komen. Ongeveer twee weken na de geboorte van het kind is het eerste contact tussen ouders en de jeugd¬gezondheids¬zorg. Vanaf dat moment heeft GGD regelmatig contact met ouders en het kind. Deze momenten worden gebruikt voor het volgen van de kinderen, onderzoek van het kind, vaccinaties en advies over opgroeien en opvoeden Daarnaast kunnen tussentijdse afspraken worden gemaakt wanneer hier behoefte aan is. Deze kunnen zo nodig ook thuis plaats vinden.

Archief
Terug naar vorige pagina