Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-02-2011  

D66 verbaasd en blij met 180-gradendraai CDA

 

ZWOLLE - D66-lijsttrekker Aart Karssen is verbaasd, maar blij met de draai die het CDA maakt inzake megastallen in Overijssel. In de pers verklaarde het CDA plotseling tegen de komst van deze grootschalige productiebedrijven te zijn, iets waar D66 zich altijd al tegen uitgesproken heeft.
Er is paniek bij het CDA, zo analyseert Aart Karssen het nieuwe standpunt van het CDA. “Het wordt steeds duidelijker dat het CDA de komende verkiezingen een historische nederlaag te verduren krijgt. Het CDA probeert zich vast te klampen aan de macht en doet de meest onverwachte dingen om aan extra stemmers te komen. Anders kan ik deze complete draai niet verklaren,” aldus Aart Karssen, lijsttrekker van D66 Overijssel. “Ik ben op een prettige manier stomverbaasd, want hoewel niemand deze draai zag aankomen, vind ik het prima dat het CDA nu een rem zet op de schaalvergroting in de landbouw.” De CDA-gedeputeerden Jansen en Rietkerk waren tot nu toe de grootste voorstanders. “Misschien hebben ze eindelijk ingezien dat die stallen ten koste gaan van natuur, milieu, gezondheid, dierenwelzijn en landschap.”
De nieuwe CDA-houding tegen megastallen sluit aan bij de agrarische visie van D66. Aart Karssen, zelf boerenzoon, is daar helder over: “Het is onzinnig dat een land als Nederland goedkoop bulkmateriaal produceert voor de wereldmarkt, terwijl we zo’n klein land hebben met zulke hoogwaardige agrarische kennis en technieken. Wij willen toe naar een duurzame landbouw, waarbij hoge kwaliteit en kleinschaligheid centraal staan”.

Archief
Terug naar vorige pagina