Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-02-2011  

Boekje over streekeigen erven in Wierden


Tweede van rechts: Wethouder Ria Broeze - van der Kolk overhandigt de eerste exemplaren aan erfbewoners uit het buitengebied die hebben meegewerkt aan de tot standkoming van het boekje.

Foto: Jan Bril
 

WIERDEN - Donderdag heeft de Wierdense wethouder Ria Broeze  - van der Kolk het eerste exemplaar van het boekje over streekeigen erven in de gemeente Wierden uitgereikt aan drie bewoners van het buitengebied die hebben meegewerkt aan het boekje.
Het boekje kwam tot stand door de medewerking van Landschap Overijssel, Monumentenwacht Overijssel en Flevoland en het Oversticht en vormt onderdeel van het Spakenplan plus dat beoogd om waardevolle erven te behouden en te versterken. Erf- eigenaren kunnen bij vernieuwingsplannen een beroep doen op de bijbehorende subsidieregeling.
Naast de omschrijving van wat zo kenmerkend is aan de Wierdense erven, bevat het boekje ook hele praktische informatie. Bijvoorbeeld hoe je de streekeigen bebouwing en beplanting kunt onderhouden, hoe je de streekeigenheid kunt herstellen en/of versterken en welke typen beplanting streekeigen is.
Het boekje over streekeigen erven is geschikt voor zowel oude, als nieuwe erven. 

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (15 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina