Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-04-2010  

Over: Uitstel, stilte en buren…

 

Wat heb ik toch weer een lol om mijzelf. Ik lach me het kruiz uit me broek. En dan nog van die kruisridders die zich storen aan mijn kruiszverhaal. Wel leuk, die reacties, maar voorlopig is het wel gedaan met die kruiszridder.

Ja ja, er zijn colege onderhandelingen en nu staat het hele gedoe in Almelo weer even een paar weken, zo niet maanden stil.
Ik weet dat er dus weer zwaar getafeld wordt en we weer tussen PvdA en het CDA. Tel daarbij GL en LA en misschoen wel de SP (hoewel ik dat betwijfel) dan kom ik zo op 18. Maar dan heb ik ook geen zakjapanner bij de hand.
Ook heb ik in de guitogen van ome Gerrit (Woudenbergh, opperhoofd VVD) gezien, dat hij e.e.a. ruim bij de ballen heeft. Als hij in de oppositie komt en hij neemt met zijn VVD de PVA, ALA, TON, CU en LC mee, dan zit ik in dat blok op 17.
Dus of de Sp of D66 heeft weer een sleutel positie.
Mijn voorkeur gaat weer uit naar ome Huub (Isendoorn) want die SP, ik vind het nix, het is ook nix en het wordt ook nix.
Alhoewel ik heb neefje Javier dinsdag wel wat horen zeggen. Wat precies weet ik niet, maar het was zelfs twee keer. Zou dit opgedragen zijn vanuit Den Haag of zou dit eigen initiatief zijn? Ik hoop het laatste..
Enfin neefje Bert (Hümmels, LA) maakte een punt.
Verwijzend naar de oproep van informateur Bert Otten, die een pleidooi hield voor openheid, debat en samenwerking, ziet Hümmels vooral het tegendeel gebeuren. "In plaats van de gemeenteraad op gezette tijden eens even bij te praten, gaan ze met z'n drieën bij elkaar zitten smoezen. Zo creëer je geen grotere betrokkenheid van de raad", verklaart de man, die met t-shirt en kousenvoeten niet meer kan verhullen dat hij zo langzamerhand tot de meest ervaren leden van de Almelose gemeenteraad behoort. (Uit TcTub). En nog ruim 3 jaar te gaan, dan kan Bert zijn lintje ophalen voor 12 jaar trouwe dienst aan de gemeenschap. Helemaal goed jochie. Maar nu vooral geen schoenen en overhemd meer aantrekken, want je mag nu groot zijn, alles weten en in je vodden blijven lopen…. dat is nu je gevestigde imago…

En dat gedoe rondom Fortezza gaat mij ook de keel uithangen. Nou heb ik wel wat tegen projectontwikkelaars, maar in dit geval: Aantrappen die handel en gaan voor die banaan.
Al is het maar met 1 toren.

En dan nog een verzoek van Mw. Slot. De buuv van kinderdagverblijf “De Blokkendoos” aan de vogelweide.
Wanneer ik zo’n kinderdaggedoe naast mij zou krijgen, zou ik echt alles op alles zetten om dat te voorkomen. Maar er zijn dus fouten gemaakt bij de vergunningverlening. Het kan toch niet zo zijn zo’n verblijf in een rijtjes woning. En dan het wildwesten dat daar uit voortgekomen is….
Mw. Slot, de buuv dus van nr. 4 en wij worden bedolven onder de leugens t.a.v. het kdv. Stukjes in de krant, tijdens het kort geding, enz.
“Wij strijden al jaren tegen die doos en het is onbegrijpelijk dat het College ze steeds laat zitten, terwijl er in juli 2009 een uitspraak was van de Raad van State dat ze de activiteiten moeten staken. In aug moesten ze ineens eruit binnen 3 weken, toen kwam de krant eraan te pas. Gevolg: ze zitten er nog tot ons grote ongenoegen”.

Tsja Mevrouw Slot. Hoe lang heeft de Nijreessingel niet geduurd, het verdiepte spoor, de IISPA, Fortezza, de bioscoop, het hondenpoep gebeuren????
Zo lang zal dit ook wel gaan duren. Heeel lang dus. “Zo doen w dat in Almeloooo”, om maar een eens Sjoerscitaat uit het toetsenbord te rammelen.

Ik wens u veel sterkte, maar als ik in uw schoenen stond: Óf ik ging verhuizen, of ik schafte mij een dikke versterker aan en ging house muziek draaien. Of ik zou regelmatig in mijn achtertuin mijn motor laten “proefdraaien” (zonder dempers) of ik zou gewoon blijven procederen en praten en lastig zijn…

Ik blijf er bij, de gemeente mag nooit een vergunning afgeven voor een kinderdagverblijf in een rijtjes woning. Foutje bedankt en nu zo snelmogelijk dat kdv verplaatsten naar het industrieterrein….. Ook veel beter voor die eigenaresse van die doos. Dit is ook niet leuk voor haar. Het zal de ouders van die kids verder een rotzorg zijn. Als die hun koters maar geparkeerd hebben. Kunnen zij geld verdienen voor de 2e auto, extra vakantie, alimentatie etc….

Maar aan de andere kant ken ik de eigenaresse van het kvd ook. Tsja, die is gewoon ondernemer. Gat in de markt, want kinderen zijn er om a: de kinderbijslag, b: om te mishandelen en c: om op te bergen in een kvd tot dat ze geparkeerd kunnen worden op de basisschool. Ping-ping kassa. En als de gemeente zo stom is om dat in een rijtjes huis toe te staan en we hebben schijt aan de buren, dan is het Bingo… met een grote B.

FcTwente landskampioen en Heracles 5e

Vind ik.. Chris…
 

 
13-04-2010  

Over: -ismes en mismus…


De wedstrijd tussen Fc Alp d'Huez en Les 2 Alpes werd afgelast. Hier helpt kunstgras ook niet meer...
 

Gaat in ene mijn modem kapot. Kan ik niet internettuh, niet telefoneruh en… de wereld draait gewoon door, gelukkig.
Dan maar even bij mijn schoonmoeder op het modem. Lief mens toch…

Jonge, jonge, wat schrijf ik ze toch weer lang. En al die taalfouten, die zelfs Bill Gates er niet uithaalt. Ik moet me doodschamen. Maar dat doe ik niet, vreemd toch? Ik moet mijn lagere school (nu basisschool) geld maar eens gaan terughalen. Maar ook dat doe ik niet.
Had ik laatst een vomeersel, dat ik eens helemaal keurig aan het nakijken ben geweest. Zonder fouten enzo. Krijg ik op mijn krentewegge, dat ik dat kollumpje niet zelf geschreven had!!! Na al die moeite, was het ook niet goed.
Inmiddels dus mijn imago: veel steil- en taalfouten. Net zoals neefje Bert zijn imago is, zijn naam met Calimero letters (klein) en op sokken en een T-shirt plenair zijn ding te doen binnen de regering van Almelooo.

En verder gaat het wel goed met mij.
Ben net klaar met een boek over de prostitutie in Lahore (Pakistan) anno 2003. Allahmachtig, wil je niet weten. En nu we het toch over geloof hebben. Ik zou me schamen om Moslim te zijn, met al dat onderdrukken van de vrouw anno 2010. Ik zou me schamen om Katholieken te zijn, met al dat kindermisbruik. Ik zou me schamen om Jood te zijn, met al dat gedoe in Palestina. Schamen als Christen met de Calvinistische onderdrukking. Ik wacht nu af wat er in het Budhisme mis is en in het Jaïnisme en andere –ismes en het Nudisme en Naturisme is ook al niet pluis geloof ik, want die lopen in hun blote kont. Bah dus even….en het homoïsme en hetroïsme…

Ik ben maar gewoon helemaal mens, maar dat is ook al niet pluis meer. Dus misschien moet ik maar helemaal niets zijn. Ja, ik ben voorlopig maar helemaal niets meer even.

Ik kan niet wachten tot de nieuwe kabinet van Almelo geformeerd is. Ik heb me toch een partij lastigheden.

Groet’n Chris.

P.s. Het is me weer gelukt. Niks gebroken op de sneeuwsport

 
18-04-2010  

Over: Pedo's, afrossen en zeg maar…

 

En nou gaat die 2e paus ook nog eens zeggen dat niet het celibaat de schuldige is van al die pedofilatilistische handelingen van al die paters en andere katholieke geestelijken, nee het zijn de homofilatelistische geaardheden die het hem doen. En dat dus onderbouwd met wetenschappelijke rapporten. Het is maar welk boek die holmaat van de paus voorgeschoteld heeft gekregen. Bah, wat een kerk. En dan nog een heleboel onder de mat schuiven. Nou ik heb dus in mij studieboeken gelezen dat pedofilie een afwijking (wetenschappelijk verantwoorde term overigens, in de volksmond ook wel ziekte genoemd) is, die nooit meer geneest. Ik wil niet zeggen “aan het kruis met die pedofielen” maar ik zit toch te denken aan een chemische castratie. Een fysieke gaat mij echt iets te ver, maar mocht zo’n pedo ook nog eens het leven van zo’n kin genomen hebben, zo’n Dutroux b.v. Ach, maak daar maar een eunuchje van. Misbruik van kinderen, onbespreekbaar. Van kinderen blijf je gewoon af. Punt.
En dan de homo’s nog even langs de zijlijn de schuld geven. Die gast heeft tzt voor Petrus heel wat uit te leggen.
En nu we het toch over voetballen hebben (zijlijn) Eén miljoen voor die bekerfinale die Feyenoord toch gaat verliezen. En dat dus gemeenschapsgeld! Gewoon die finale in La Rouchet laten voetballen, (amateurclub in de Province, Frankrijk, zonder publiek. Die publieksgeluiden zijn wel te koop op CD.
In die badkuip en dat ufootje een paar loei van een beeldschermen en ieder zo zijn plezier. De publieksgeluiden terugkoppelen naar La Rouchet, voor de spelers.
En ik blijf er bij, dat hooligans gedoe, gewoon reguleren. Deed Julius ook. In een arena, media er bij, vette uitzendrechten en dan elkaar gewoon flink laten afrossen rond de middenstip. Toegangskaartje minimaal € 25,=. Voetbal is toch oorlog…..?
Zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar, zeg maar.
Zo dat heb ik ook weer gezegd, zeg maar.. Hét nieuwe stop woord van Nederland, zeg maar.
Is het geen bank uit IJsland dat de werel economie op zijn kop zet in Nederland, dan is het wel een vulkaan. Wat een bananenrepubliek. Laat ze gewoon maar weer terug gaan naar hun core-buisiniss en dat is vissen… zeg maar.
Almelo:
De toerist geeft Almelo het beste cijfer van alle steden uit Twente. Horeca binnenstad. En wie was daar ook al weer de afgelopen eeuwen verantwoordelijk voor? Hoe heet die gast ook al weer? Uhm, uhm… oh ja ome Anthon Sjoers. Hmmm, jammer dat die weg is. Goed gedaan ome Anthon…..
Menno Knip weg, Reinier van Broekhoven weg, Anthon Sjoers weg, Bert Kuiper weg en ome Theo Schouten gaat echt niet in de raad zitten hoor, neem dat van mij aan. Daar istie veelste groot voor. Die gaat ergens burgemeester worden of iets hoogs in de regio.
En ik ga mijn winterbanden omwisselen voor gewone. De zomer komt er aan… zeg maar..
En Twente landskampioenen Heracles 5e van boven en die Europees voetbal in de Grolsch Veste.
Hmm, weer een week wachten.
Zeg maar doei… Chris….
P.s. De afbeelding van het raam kreeg ik opgestuurd via een oplettende lezer. Volgens haar een raam in de De Onze Lieve Moeder (DOM) van Keulen? Wie geeft ons opheldering waar dit raam staat?
Of het moet inmiddels al vervangen zijn….
Laat het duidelijk zijn: ik ben boos op het Katholieke instituut.

Groet’n Chris.

 
23-04-2010  

Over: Lagguh, de regering en beginnersfoutje..

 

Nou, dat wordt helemaal lagguh de komende 4 jaar of korter. Ome Gerrit (van Woudenbergh, VVD, 69 jaar!!! De jeugd heeft de toekomst!!!!) wordt dus minister van ons Almelo en naar ik heb horen zeggen, krijgt hij cultuur in zijn knip. Nou, dan kunnen die vrijgevochten kunstemakers het helemaal wel schudden, zoals Paco Plumtrec en al die anti AKI-lieden.
En dan zijn maatje Johan Andela er bij. Ook zo’n guitoog. Die ken ik nog vanuit zijn functie bij de sportraad. Helemaal goed. Hij mag van mij de sport in zijn knip hebben… En beide ook Bourgondische zaken…
En dan voor de PvdA komt tante Mieke (PvdA, Kuik-Verweg) weer terug. Super op sociale zaken, strenge moeder, maar rechtvaardig, maar ze is niet zo lief geweest tijdens de verkiezingen. Beetje arrogant en uit de hoogte en natuurlijk zwaar teleurgesteld over het resultaat van de verkiezingen. Zou ik ook zijn, maar toch…
Kben wel blij dat ze er weer is. Tis een goede moeder voor Almelo.
En gelukkig is ome Theo (Schouten, PvdA) ook terug. Gewoon een goeie kerel. Eigenlijk te groot voor ons Almelo, maar helemaal prima. Mag wijkwethouder blijven van mijn Nieuwstraatkwartier.
Dan om Jan (van Marle, CDA) helemaal goed voor de centen van ons Almelo. Blij dat hij blijft.

Om een lang verhaal nog langer te maken. De nieuwe regering van Almelo heeft mijn toestemming. Hoewel de regering eigenlijk de raad is. Maar gezien diverse mandaten, heeft de huidige raad best de handen vol.
Ben benieuwd wat ome nu neefje geworden, Huub (Isendoorn D’66) gaat doen.
Zo stelde neefje Harry (de Olde PVA-opperhoofd) dat de gemeente Capelle aan de IJssel al over een dierenpolitie beschikt. Die stelling werd ontkracht door VVD-nieuwkomer Maathuis, die aangaf dat in Capelle aan de IJssel slechts sprake is van een proefproject. Nou neefje Harry, beginnersfoutje. Volgende keer wel goed je huiswerk doen hoor.

Aah, 'T wordt mooi weer ik ga me motor poetsen.
Doeg, Chris

Archief
Terug naar vorige pagina