Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
23-04-2010  

Over: Lagguh, de regering en beginnersfoutje..

 

Nou, dat wordt helemaal lagguh de komende 4 jaar of korter. Ome Gerrit (van Woudenbergh, VVD, 69 jaar!!! De jeugd heeft de toekomst!!!!) wordt dus minister van ons Almelo en naar ik heb horen zeggen, krijgt hij cultuur in zijn knip. Nou, dan kunnen die vrijgevochten kunstemakers het helemaal wel schudden, zoals Paco Plumtrec en al die anti AKI-lieden.
En dan zijn maatje Johan Andela er bij. Ook zo’n guitoog. Die ken ik nog vanuit zijn functie bij de sportraad. Helemaal goed. Hij mag van mij de sport in zijn knip hebben… En beide ook Bourgondische zaken…
En dan voor de PvdA komt tante Mieke (PvdA, Kuik-Verweg) weer terug. Super op sociale zaken, strenge moeder, maar rechtvaardig, maar ze is niet zo lief geweest tijdens de verkiezingen. Beetje arrogant en uit de hoogte en natuurlijk zwaar teleurgesteld over het resultaat van de verkiezingen. Zou ik ook zijn, maar toch…
Kben wel blij dat ze er weer is. Tis een goede moeder voor Almelo.
En gelukkig is ome Theo (Schouten, PvdA) ook terug. Gewoon een goeie kerel. Eigenlijk te groot voor ons Almelo, maar helemaal prima. Mag wijkwethouder blijven van mijn Nieuwstraatkwartier.
Dan om Jan (van Marle, CDA) helemaal goed voor de centen van ons Almelo. Blij dat hij blijft.

Om een lang verhaal nog langer te maken. De nieuwe regering van Almelo heeft mijn toestemming. Hoewel de regering eigenlijk de raad is. Maar gezien diverse mandaten, heeft de huidige raad best de handen vol.
Ben benieuwd wat ome nu neefje geworden, Huub (Isendoorn D’66) gaat doen.
Zo stelde neefje Harry (de Olde PVA-opperhoofd) dat de gemeente Capelle aan de IJssel al over een dierenpolitie beschikt. Die stelling werd ontkracht door VVD-nieuwkomer Maathuis, die aangaf dat in Capelle aan de IJssel slechts sprake is van een proefproject. Nou neefje Harry, beginnersfoutje. Volgende keer wel goed je huiswerk doen hoor.

Aah, 'T wordt mooi weer ik ga me motor poetsen.
Doeg, Chris

Archief
Terug naar vorige pagina