Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-04-2010  

Over: Uitstel, stilte en buren…

 

Wat heb ik toch weer een lol om mijzelf. Ik lach me het kruiz uit me broek. En dan nog van die kruisridders die zich storen aan mijn kruiszverhaal. Wel leuk, die reacties, maar voorlopig is het wel gedaan met die kruiszridder.

Ja ja, er zijn colege onderhandelingen en nu staat het hele gedoe in Almelo weer even een paar weken, zo niet maanden stil.
Ik weet dat er dus weer zwaar getafeld wordt en we weer tussen PvdA en het CDA. Tel daarbij GL en LA en misschoen wel de SP (hoewel ik dat betwijfel) dan kom ik zo op 18. Maar dan heb ik ook geen zakjapanner bij de hand.
Ook heb ik in de guitogen van ome Gerrit (Woudenbergh, opperhoofd VVD) gezien, dat hij e.e.a. ruim bij de ballen heeft. Als hij in de oppositie komt en hij neemt met zijn VVD de PVA, ALA, TON, CU en LC mee, dan zit ik in dat blok op 17.
Dus of de Sp of D66 heeft weer een sleutel positie.
Mijn voorkeur gaat weer uit naar ome Huub (Isendoorn) want die SP, ik vind het nix, het is ook nix en het wordt ook nix.
Alhoewel ik heb neefje Javier dinsdag wel wat horen zeggen. Wat precies weet ik niet, maar het was zelfs twee keer. Zou dit opgedragen zijn vanuit Den Haag of zou dit eigen initiatief zijn? Ik hoop het laatste..
Enfin neefje Bert (Hümmels, LA) maakte een punt.
Verwijzend naar de oproep van informateur Bert Otten, die een pleidooi hield voor openheid, debat en samenwerking, ziet Hümmels vooral het tegendeel gebeuren. "In plaats van de gemeenteraad op gezette tijden eens even bij te praten, gaan ze met z'n drieën bij elkaar zitten smoezen. Zo creëer je geen grotere betrokkenheid van de raad", verklaart de man, die met t-shirt en kousenvoeten niet meer kan verhullen dat hij zo langzamerhand tot de meest ervaren leden van de Almelose gemeenteraad behoort. (Uit TcTub). En nog ruim 3 jaar te gaan, dan kan Bert zijn lintje ophalen voor 12 jaar trouwe dienst aan de gemeenschap. Helemaal goed jochie. Maar nu vooral geen schoenen en overhemd meer aantrekken, want je mag nu groot zijn, alles weten en in je vodden blijven lopen…. dat is nu je gevestigde imago…

En dat gedoe rondom Fortezza gaat mij ook de keel uithangen. Nou heb ik wel wat tegen projectontwikkelaars, maar in dit geval: Aantrappen die handel en gaan voor die banaan.
Al is het maar met 1 toren.

En dan nog een verzoek van Mw. Slot. De buuv van kinderdagverblijf “De Blokkendoos” aan de vogelweide.
Wanneer ik zo’n kinderdaggedoe naast mij zou krijgen, zou ik echt alles op alles zetten om dat te voorkomen. Maar er zijn dus fouten gemaakt bij de vergunningverlening. Het kan toch niet zo zijn zo’n verblijf in een rijtjes woning. En dan het wildwesten dat daar uit voortgekomen is….
Mw. Slot, de buuv dus van nr. 4 en wij worden bedolven onder de leugens t.a.v. het kdv. Stukjes in de krant, tijdens het kort geding, enz.
“Wij strijden al jaren tegen die doos en het is onbegrijpelijk dat het College ze steeds laat zitten, terwijl er in juli 2009 een uitspraak was van de Raad van State dat ze de activiteiten moeten staken. In aug moesten ze ineens eruit binnen 3 weken, toen kwam de krant eraan te pas. Gevolg: ze zitten er nog tot ons grote ongenoegen”.

Tsja Mevrouw Slot. Hoe lang heeft de Nijreessingel niet geduurd, het verdiepte spoor, de IISPA, Fortezza, de bioscoop, het hondenpoep gebeuren????
Zo lang zal dit ook wel gaan duren. Heeel lang dus. “Zo doen w dat in Almeloooo”, om maar een eens Sjoerscitaat uit het toetsenbord te rammelen.

Ik wens u veel sterkte, maar als ik in uw schoenen stond: Óf ik ging verhuizen, of ik schafte mij een dikke versterker aan en ging house muziek draaien. Of ik zou regelmatig in mijn achtertuin mijn motor laten “proefdraaien” (zonder dempers) of ik zou gewoon blijven procederen en praten en lastig zijn…

Ik blijf er bij, de gemeente mag nooit een vergunning afgeven voor een kinderdagverblijf in een rijtjes woning. Foutje bedankt en nu zo snelmogelijk dat kdv verplaatsten naar het industrieterrein….. Ook veel beter voor die eigenaresse van die doos. Dit is ook niet leuk voor haar. Het zal de ouders van die kids verder een rotzorg zijn. Als die hun koters maar geparkeerd hebben. Kunnen zij geld verdienen voor de 2e auto, extra vakantie, alimentatie etc….

Maar aan de andere kant ken ik de eigenaresse van het kvd ook. Tsja, die is gewoon ondernemer. Gat in de markt, want kinderen zijn er om a: de kinderbijslag, b: om te mishandelen en c: om op te bergen in een kvd tot dat ze geparkeerd kunnen worden op de basisschool. Ping-ping kassa. En als de gemeente zo stom is om dat in een rijtjes huis toe te staan en we hebben schijt aan de buren, dan is het Bingo… met een grote B.

FcTwente landskampioen en Heracles 5e

Vind ik.. Chris…
 

Archief
Terug naar vorige pagina