Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
13-04-2010  

Over: -ismes en mismus…


De wedstrijd tussen Fc Alp d'Huez en Les 2 Alpes werd afgelast. Hier helpt kunstgras ook niet meer...
 

Gaat in ene mijn modem kapot. Kan ik niet internettuh, niet telefoneruh en… de wereld draait gewoon door, gelukkig.
Dan maar even bij mijn schoonmoeder op het modem. Lief mens toch…

Jonge, jonge, wat schrijf ik ze toch weer lang. En al die taalfouten, die zelfs Bill Gates er niet uithaalt. Ik moet me doodschamen. Maar dat doe ik niet, vreemd toch? Ik moet mijn lagere school (nu basisschool) geld maar eens gaan terughalen. Maar ook dat doe ik niet.
Had ik laatst een vomeersel, dat ik eens helemaal keurig aan het nakijken ben geweest. Zonder fouten enzo. Krijg ik op mijn krentewegge, dat ik dat kollumpje niet zelf geschreven had!!! Na al die moeite, was het ook niet goed.
Inmiddels dus mijn imago: veel steil- en taalfouten. Net zoals neefje Bert zijn imago is, zijn naam met Calimero letters (klein) en op sokken en een T-shirt plenair zijn ding te doen binnen de regering van Almelooo.

En verder gaat het wel goed met mij.
Ben net klaar met een boek over de prostitutie in Lahore (Pakistan) anno 2003. Allahmachtig, wil je niet weten. En nu we het toch over geloof hebben. Ik zou me schamen om Moslim te zijn, met al dat onderdrukken van de vrouw anno 2010. Ik zou me schamen om Katholieken te zijn, met al dat kindermisbruik. Ik zou me schamen om Jood te zijn, met al dat gedoe in Palestina. Schamen als Christen met de Calvinistische onderdrukking. Ik wacht nu af wat er in het Budhisme mis is en in het Jaïnisme en andere –ismes en het Nudisme en Naturisme is ook al niet pluis geloof ik, want die lopen in hun blote kont. Bah dus even….en het homoïsme en hetroïsme…

Ik ben maar gewoon helemaal mens, maar dat is ook al niet pluis meer. Dus misschien moet ik maar helemaal niets zijn. Ja, ik ben voorlopig maar helemaal niets meer even.

Ik kan niet wachten tot de nieuwe kabinet van Almelo geformeerd is. Ik heb me toch een partij lastigheden.

Groet’n Chris.

P.s. Het is me weer gelukt. Niks gebroken op de sneeuwsport

Archief
Terug naar vorige pagina