Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
11-02-2011  

Wat moet je dan?


Foto: Chris de Vries
 

Zit ik weer eens regelmatig overal en hoor ik toch net iets te vaak, dat men het toch wel jammer vind dat ik geen vomeersels meer produceer… Ze worden toch wel geconsumeerd dus..
En wat moet ik nu?
Zoals gisteren ook weer bij Radio Rumoer..
Weinig rumoer bij de veteranen. Alleen maar aandacht en respect.
Maar dan over al die lege plekken in de stad. Het zijn er volgens GroenLinks een stuk of 20. Ik en met mij meerderen, ergeren zich daar groen aan.
Neem de geweldige entree van Almelo bij het station… Wat een meuk. Het Fortezza terrein en aan de andere kant… Er is al zo vaak een film over gemaakt….
En dan zegt ome Gerrit (VVD-wethouder v.d. Woudenberg) dat ze er niks aan kunnen doen, want het terrein is niet van de gemeente.
Dat stuk betonrimboe van Van Der Looy, is dus al 20 jaar niet van de gemeente en had dus binnen 4 jaar onteigend kunnen worden. Niet om te bouwen ofzo, maar gewoon die restanten meuk er van weg en dan een beetje zwarte grond er op en dan inzaaien met mooi speelgras.
Een paar bankjes er op en hier en daar een boompje parkeren en dan heb je tenminste wat.
Een goed voorbeeld doet dus niet goed volgen. We weten nu wel hoe die gup van Van Der Looy over Almelo denkt. (Fuck Almelo dus en ik wil mijn centen…)
Dan bedoel ik dat stuk van Beter Wonen als je Almelo van de A-1 binnenkomt op links. Die 3 flats zijn er af en daarna mooi een leuk groen strookje er in..
Maar wederom een heleboel ja maars en plannen en weet ik veel.. In maart komt het Architectuurcentrum met een plan om die “pauzes” op te vullen.
Talamini, die meuk bij België, Bornsestraat… Dus, hekken weg, gras er in een paar bankjes en Almelo is weer een stukje groener….

Maar goed ik mag mij niet ergeren en ik moet dus weer vomeren… maar dan wel korter.

Is mijn overtuiging, geloof ik….

Nieuwe uitspraak: “Ik ben toch niet Wilders”….

Chris

 
12-02-2011  

Geloof ik…

 

Mooi, die Mubbarrak is opgelost…. Kunnen die Arabieren in Egypte elkaar in alle vrijheid elkaar het licht uit de ogen schieten i.p.v. elkaar vermoorden onder een dictatuur van Amerika.. (ja, ja…) En helemaal lagguh is, dat Israël 80% van het gas uit Egypte krijgt… Die mag zich nu ook wel zorgen gaan maken. Maar we hebben Amerika nog. En na Vietnam (misser), Irak (beetje misser) en Afghanistan (redelijk gelukt tot nu toe, maar er zit geen olie) hebben ze wel de nodige ervaring in zich gewapend bemoeien met….
Laat het duidelijk zijn, ik ben niet echt een Arabieren vriend. Is gekomen eigenlijk na ons laatste verblijf in Pakistan. Wat een volk…… En ik voel mij dus een aardige arabist. Ik ben dan ook heel tevreden wat er nu gebeurd in Tunesië, Egypte en Jemen en eigenlijk wel in de hele Arabische wereld. Misschien is dit een begin van een mooie gewone Moslim toekomst voor die mensen daar, zonder broederschappen, talibanners en andere bomgordelonvriendelijke zelfmoordenaars m/v.
En nu maar hopen dat die fundamentalisten die zich dan ook Moslim noemen even geen grote vinger in de koeskoes krijgen daar in Egypte ofzo…
Ik bedoel maar, kijk nou eens even naar de nr1 van de World Press Photo, dan weet je precies wat ik bedoel. Gelukkig zit zij nu in Amerika en heeft een mooie plastic neus en een paar mooie oren terug gekregen, maar hoe achterlijk imbeciel moet je zijn om dit je medemens aan te doen? En je dan nog een gelovige Molsim noemen ook nog… Ik ken de Koran nu redelijk, maar hoe ik ook zoek, ik kan op geen enkele bladzijde vinden dat dit de wil van Allah is..
En wat er nu toch gebeurd in Indonesië. Ik zou als ik moslim was mooi katholiek worden… ofzo…. Gereformeerd.. Eigenlijk zou ik dus helemaal van mijn geloof afstappen…
GodsAllahBuddahTinusJehovaKoelere nog aan toe…

Neem nou Iran…. Eén van mijn favoriete landen overigens en ik ken het van de Chomeinie tijd en van de tijd na hem. En niet met Neckermann, maar met eigen MB-bus en met onze kinderen…. Daar is dus die botoxmiep opgehangen omdat ze een paar kilo snuif bij zich had ofzo. Nou ben ik geen voorstander van doodstraf, ook niet van snuif, maar die Miep had hier in Nederland ook al wat gedoe gehad met coke, dus waar praten we over?
Laten we even wel wezen, dat het aan het lijntje (snuif lijntje.. capice?) houden van asielzoekers en andere meuk met wel 10 jaar wachten hier, voordat ze uiteindelijk de mededeling krijgen dat ze het land uit moeten incluis de kinderen die hier geboren zijn… Is dat dan humaan??? Daar hoor ik Amnesty niet over. Of heb ik wat gemist...

Die Egyptenaren op dat Tahir plein.. mooi plein overigens toen…, willen gewoon centjes verdienen, toeristen een poot uitdraaien (bakjsish) en dan ook op de koop toe 5x per dag een beetje gym doen.. Ach zoveel wens is dat toch niet? En dan slaan ze met alle genoegen die gymoefeningen nog over..
Ik heb ook best wat moeite met die gymoefeningen. Vijf keer per dag en dan nog “tiet veur’n pafke” moet je kijken wat dat de economie kost…
Nou zou ik ook niet blij zijn als ik katholiek was hoor, met die engerd van een Simonis.. Schandalig.. Wetende dat die gup een veroordeelde pedo was en dan nog een hand boven zijn hoofd houden en een baantje gunnen. Jezus was ook goed met handen boven het hoofd houden, maar hij had zeker deze pedo een schop in het kruis gegeven… (Jezus.. kruis..capice???)
Zo zie je maar weer, al dat geloven is niks waard…

Geloof ik…

Chris…

Oh ja de foto. Het mooiste zwarte spook van Iran toen…

 
18-02-2011  

Hoe wilders kan je zijn…


Knip for president !
 

Sorry hoor ome Gerrit, dat ik er en dee teveel bij je naam zette en die haa achter van Woudenbergh ben vergeten.. Ik moet toch meer aan de drank.
En dat heel veel Wilders gasjes denken dat die Geert minister president is. Hoe wilders kan je zijn… (blond…. Wilders… capice????)
En dan die gasjes die zo’n meisje de fiets afjatten en dan nog even een paar schoppen na geven en dan helemaal het toppertje… ze zetten het nog op JoeTroep ook nog!!! Hoe wilders kan je zijn?
En dan die bezuinigingen. Overal wordt dus bezuinigd en iedereen vindt ook dat er bezuinigd moet worden, maar niet op defensie, natuur, kunst, cultuur, ontwikkelingshulp, ambtenaren, zorg, wegen, rechtspraak, etc. etc. etc… Dan moeten de belastingen omlaag en de zorg moet beter, de wegen moeten beter en 3 baans..
Er mag dus nergens op bezuinigd worden, de belastingen moeten omlaag, maar het overheidtekort moet naar beneden.
Uhm, tsja, hoe nu???
Oh ja iedereen vind dus dat we op de verkeerde plekken bezuinigen… dat is het..
Hoe wilders kan je zijn?
En dat we nu eindelijk met 130 over die afsluitdijk mogen jagen om 27 seconden eerder aan de overkant te zijn… Ik kan dat nu meten met onze leuke Panda.. Nou, die 10 km/u kost een slok op een glas melk… Dat zijn dus hele dure 27 seconden… Hoe wilders kan je zijn….?
Maar wanneer je het er voor over hebt…. Extra benzine is weer extra geld in de staatsknip…
Ik ben benieuwd hoeveel extra ongelukken dat gaat opleveren. Een voordeel is wel, wanneer je met 130 tegen een vangrail knalt, ben je zeker dood. Met 100 heb je nog kans om te overleven en dat je auto niet totaalpuin is. En dood zijn is goedkoper dan invalide wezen..
Nu we het toch over bezuinigingen hebben.. Waarom dan ook die meer rijstroken. Laten we de zaak toch mooi onveilig houden. Meer doden in het verkeer, meer auto’s totaal in puin… Alleen maar goed voor de economie..
Hoe wilders kun je zijn…? Of is het kan?

Geloof ik en is mijn heilige veronderstelling.. (citaat Wilders)

Chris.

P.s. Het nieuwe Heracles stadion had er al moeten staan en complimenten aan de supporters…

 
20-02-2011  

Kort door de bocht…


De enige olie in België zit in de frietzak, Chris! (red.)
 

Waar we op moeten bezuinigen is b.v. die katten uit bomen laten halen door de brandweer op kosten van de samenleving, dus de belastingbetaler. Kost een paar miljoen per jaar zo heb ik vernomen… Óf de eigenaar (m/v) moet dat zelf betalen óf je laat de kat gewoon uit zich zelf uit de boom komen, al of niet geholpen door de zwaartekracht. Een kat komt altijd op de pootjes terecht. Kijk, zo’n kat maar uiteindelijk uit de boom schieten, da’s ook niet kies, dat doen we alleen met lawaaiige vogels en andere kraaien en zo. Maar niet met katten want die kunnen niet vliegen en schijten mijn wasgoed niet onder…
En ik hou echt van dieren… op mijn bord….

Maar mooie poep wat daar in die Arabische wereld gebeurd… Laat ze mooi die dictatuur houden daar, want ik wil wel mijn benzine kunnen blijven tanken hoor!!!! Texaco, Chevron, Q-8…..
Wel lagguh hoor, ‘t zijn net mensen die Moslims.. Was ik in 1982 nog in Dubai met mijn bussie, mochten Hanny en ik alleen maar samen zwemmen op het familiestrand en dan Hanny nog alleen maar in een zwempaktent uit het jaar nul (0, zero). Moet je nu eens kijken. De mooiste vrouwen in de mooiste bikini’s… Dus het geld gaat ook daar winnen van het geloof…..

En nu dat rapport van Deetman op de markt is.. Ruim 1000 (!!) duizend dus, katholieke priesters en andere waardigheidbekleders (of beter bekladders) die ooit eens seksueel misbuik hebben gemaakt van minderjarige kids…
Dus Geertje Wilders, wanneer hoor ik jou daar eens over? Jij hebt de heilige overtuiging en geloofd stellig (in de volksmond heet dat vinden dus) dat alle Moslims “flikkers” zijn (eigen woorden), maar wanneer hoor ik je nu eens over die katholieken? Een paar (1000) van die minkukels en dat vind ik dus dat alle katholieken naar het land van oorsprong moeten en dat is Italië dus. Opzouten naar de Paus en het Vaticaan…. Er uit met die gasjes… Op naar Berlusconi land.. Ook zoiets. Kun je je voorstellen? Balkenende als Berlusconi?
En dat in een Verenigd Europa…! En hier hoor je Brussel dus helemaal niet over, over die Berlusconi..
Maar Brussel ligt dan ook in België en waar je mee omgaat wordt je mee besmet.
Het wereldrecord in land zonder regering. Zelfs voorbij aan Irak. En daar oor je die Wilders dus helemaal niet over…..
Ik ga dus beslist niet meer emigreren naar België.. wat een patat land.
Annexeren die handel.. Zit er olie???

Zo dat was weer lekker kost door de bocht..

Vind ik, Chris…

 
23-02-2011  

Heb ik dat weer…

 

Dank voor het medeleven en nee Tim zat nog nét niet in Christchurch. Al ben ik mij vanochtend wel helemaal hartstikke rot geschrokken, databeetals ik ben…
Hij zat wel al op het vliegveld van Sidney te wachten op zijn vlucht. En als het goed is zit hij daar nu nog maar er is hoop en bier.
En hoe het met ons moet zondag?? Kiek’t wel wat wordt…
Mooi poep dus…
Meestal komt de ellende pas als Hanny en ik er geweest waren, maar dit hadden we echt niet afgesproken… Het reisburo is nu ff druk… Ik hou jullie op de hoogte….

En wat verder:
Heerlijk zo’n onderzoek hoe de benzineprijs zo laag is. Hoe dat komt enzo.. Nou heel eenvoudig, belastingen.. Zo wordt de heilige koe steeds meer uitgemolken… Prachtig, hoe meer hoe beter… Kan mij niet genoeg zijn… Ik heb een voordeelurenkaart van de NS en kan ook nog gratizzz internettuh in de trein… En minder kans op ongelukken, of een paar gasjes moeten net weer koper hebben gejat…
En de file heet dus bij de NS vertraging dus… En de fiets is ook vele malen goedkoper. En dan nog 130 km/u willen jakkeren. Slurp, slurp.. Nou ze doen maar.
130 km/u betekend meer geluidsoverlast (wedden?) dus meer geluidwallen en meer fluisterasfalt en dat oet ergens van betaald worden. Dus… omhoog met die belastingen op benzine… brandstof dus….

Oh ja over die hangjongeren in de Schelfhorst.. Die hangen we even apart.
Hebben politie en welzijns Scoop werkers dus persoonlijk (!) 0ngeveer 60 brieven gebracht naar de ouders van de bekende hangers. Komen er uiteindelijk ongeveer 10 opdraven.. Schijters die anderen...

Nu blijkt dat de leeftijd van die hangers varieert van 12 tot 21. Nou tussen de 16 en 21 jaar heb ik er niet zoveel problemen mee, maar er zijn al hanggasjes van 12 jaar (!!!) Die ouders moet je toch helemaal even bespreken. En nee, het zijn geen allochtonen van buitenlandse afkomst die niet geïntegreerd zijn, maar het zijn gewoon allochtonen van binnenlandse afkomst die dus helemaal niet geïntegreerd zijn!! Dus gewone kaaskoppen!!
In radio Rumoer van laats verwoorde iemand (naam bij mij bekend) het laats heel goed. Die harde kern zijn gewoon psychopaten. En psychopaten moet je gewoon keihard aanpakken…
In mijn opwelling zei ik ook traangas er in pompen. Die winkeleigenaars gewoon met de honkbalknuppel er op los laten rossen. Pijn laten ervaren… De politie heeft het namelijk te druk met andere dingen…. Zo heb ik vernomen….. Maar eigen rechter spelen kan dus helemaal niet met al die beveiligingscamera’s die daar hangen…
Het kan wel, als ze even in stroing gaan, zo heb ik vernomen…..
Nu hebben die gasjes ook nog last van populariteit uit andere wijken. Lang leven twitter en facebook en al die nieuwe mediameuk…
Maar stel mijn moeder loopt dar even te winkelen. En dan wordt ze lastig gevallen door een paar van die gasjes. Dan krijg je toch lichtelijke moordneigingen??? Toch???

Bij ons in mijn wijk de Goosenmaat hebben ze dat heel mooi opgelost. Eigen volk uit de wijk is even “gaan praten” met een paar van die hanggasjes, die voor de 4e keer weer om midden in de zomernacht zaten te zieken in de kooi…. En daarna 112 gebeld geloof ik, maar de politie kwam precies op tijd, na een half uur of zo.. Iedereen was al weg en ze zijn nooit meer terug gekomen. Het heeft bij sommige wel pijn gedaan zo heb ik later vernomen…..
Eigen rechter spelen mag natuurlijk niet, maar bij ons heeft het wel geholpen…

Cheers, om al vast in de sfeer te komen…

Chris

 
26-02-2011  

See ya´all, cheers...

 

Klopt, het lot van Almelo Niveau ligt in handen van de gemeenteraad. Eigenlijk ligt het lot van heel Almelo in de handen van de gehele gemeenteraad. Alleen is het zo, dat democratisch gekozen, de meerderheid van de gemeenteraad ook de meerderheid van het college is. Helaas dus pindakaas, voor zover je democratische pindakaas helaas mag noemen...
Daarom ben ik ook altijd al voorstander geweest van een vak college. Wethouders die weten waarover ze spreken, zonder gerelateerd te zijn aan een of andere politieke partij. Vak wethouders dus.
Maar dat zal nog wel even duren denk ik. Van Broekhove was zo’n (financiële) vakwethouder, al was hij drs in mensenkennis/volkerenkunde ofzoiets…

Even heel wat anders:
Let op mijn woorden, als Libië vrij is van Gadhaffi, dan gaat het eindelijk goed komen met die Arabieren, lees Moslims. Kijk, lang leve het internet. Die Arabische gasjes zien via het www ook, hoe mooi wij het hebben, met al die vrijheid. En dat willen zij dus nu ook. Vooral de jeugd. Dus schijt aan de dogmatische Allah met zijn Koran en hoppa onze manier van leven...
Vooral de manier van ons Twentenaren. Want wij hebben maar mooi twee (!) eredivisieclubs… Kijk dat bedoel ik...
Dus let op mijn woorden, na Libië het begin van het einde van die bangmakerij van die Blonde Miep Wilders...

Was wel leuk vandaag in de passage. Aan die ene kant die gasjes van de PVV met hun geschreeuw en aan de andere kant die gasjes van de SP met hun geschreeuw…
Maar je moet eens goed kijken naar wat voor een volk er loopt bij die SP.
Nu is dat nooit mijn partij geweest hoor. Tomaten zijn er om te eten en niet om te gooien. Altijd maar zeiken over wat er slecht gaat en nooit wat er goed gaat. Gelukkig is die diktator van een Jan Marijnissen weg maar die Roemers bakt er ook niks van. Mooi ook dat die CDA weer klappen krijgt.
Om een lang verhaal nog langer te maken… Ik ben het gezeik even helemaal spuugzat.
Deze regering gewoon even door laten gaan met regeren en kijken wat het wordt...
Dus ik stem nu even VVD…

En verder vind ik het allemaal wel goed..
Zit straks in ChristChurch.. Ja, ja, ik kom nog wel eens ergens…
Precies aan de andere kant van de wereld..
Daar is het een beetje andere puinhoop.

See ya’all, Cheers

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina