Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
12-02-2011  

Geloof ik…

 

Mooi, die Mubbarrak is opgelost…. Kunnen die Arabieren in Egypte elkaar in alle vrijheid elkaar het licht uit de ogen schieten i.p.v. elkaar vermoorden onder een dictatuur van Amerika.. (ja, ja…) En helemaal lagguh is, dat Israël 80% van het gas uit Egypte krijgt… Die mag zich nu ook wel zorgen gaan maken. Maar we hebben Amerika nog. En na Vietnam (misser), Irak (beetje misser) en Afghanistan (redelijk gelukt tot nu toe, maar er zit geen olie) hebben ze wel de nodige ervaring in zich gewapend bemoeien met….
Laat het duidelijk zijn, ik ben niet echt een Arabieren vriend. Is gekomen eigenlijk na ons laatste verblijf in Pakistan. Wat een volk…… En ik voel mij dus een aardige arabist. Ik ben dan ook heel tevreden wat er nu gebeurd in Tunesië, Egypte en Jemen en eigenlijk wel in de hele Arabische wereld. Misschien is dit een begin van een mooie gewone Moslim toekomst voor die mensen daar, zonder broederschappen, talibanners en andere bomgordelonvriendelijke zelfmoordenaars m/v.
En nu maar hopen dat die fundamentalisten die zich dan ook Moslim noemen even geen grote vinger in de koeskoes krijgen daar in Egypte ofzo…
Ik bedoel maar, kijk nou eens even naar de nr1 van de World Press Photo, dan weet je precies wat ik bedoel. Gelukkig zit zij nu in Amerika en heeft een mooie plastic neus en een paar mooie oren terug gekregen, maar hoe achterlijk imbeciel moet je zijn om dit je medemens aan te doen? En je dan nog een gelovige Molsim noemen ook nog… Ik ken de Koran nu redelijk, maar hoe ik ook zoek, ik kan op geen enkele bladzijde vinden dat dit de wil van Allah is..
En wat er nu toch gebeurd in Indonesië. Ik zou als ik moslim was mooi katholiek worden… ofzo…. Gereformeerd.. Eigenlijk zou ik dus helemaal van mijn geloof afstappen…
GodsAllahBuddahTinusJehovaKoelere nog aan toe…

Neem nou Iran…. Eén van mijn favoriete landen overigens en ik ken het van de Chomeinie tijd en van de tijd na hem. En niet met Neckermann, maar met eigen MB-bus en met onze kinderen…. Daar is dus die botoxmiep opgehangen omdat ze een paar kilo snuif bij zich had ofzo. Nou ben ik geen voorstander van doodstraf, ook niet van snuif, maar die Miep had hier in Nederland ook al wat gedoe gehad met coke, dus waar praten we over?
Laten we even wel wezen, dat het aan het lijntje (snuif lijntje.. capice?) houden van asielzoekers en andere meuk met wel 10 jaar wachten hier, voordat ze uiteindelijk de mededeling krijgen dat ze het land uit moeten incluis de kinderen die hier geboren zijn… Is dat dan humaan??? Daar hoor ik Amnesty niet over. Of heb ik wat gemist...

Die Egyptenaren op dat Tahir plein.. mooi plein overigens toen…, willen gewoon centjes verdienen, toeristen een poot uitdraaien (bakjsish) en dan ook op de koop toe 5x per dag een beetje gym doen.. Ach zoveel wens is dat toch niet? En dan slaan ze met alle genoegen die gymoefeningen nog over..
Ik heb ook best wat moeite met die gymoefeningen. Vijf keer per dag en dan nog “tiet veur’n pafke” moet je kijken wat dat de economie kost…
Nou zou ik ook niet blij zijn als ik katholiek was hoor, met die engerd van een Simonis.. Schandalig.. Wetende dat die gup een veroordeelde pedo was en dan nog een hand boven zijn hoofd houden en een baantje gunnen. Jezus was ook goed met handen boven het hoofd houden, maar hij had zeker deze pedo een schop in het kruis gegeven… (Jezus.. kruis..capice???)
Zo zie je maar weer, al dat geloven is niks waard…

Geloof ik…

Chris…

Oh ja de foto. Het mooiste zwarte spook van Iran toen…

Archief
Terug naar vorige pagina