Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
11-02-2011  

Wat moet je dan?


Foto: Chris de Vries
 

Zit ik weer eens regelmatig overal en hoor ik toch net iets te vaak, dat men het toch wel jammer vind dat ik geen vomeersels meer produceer… Ze worden toch wel geconsumeerd dus..
En wat moet ik nu?
Zoals gisteren ook weer bij Radio Rumoer..
Weinig rumoer bij de veteranen. Alleen maar aandacht en respect.
Maar dan over al die lege plekken in de stad. Het zijn er volgens GroenLinks een stuk of 20. Ik en met mij meerderen, ergeren zich daar groen aan.
Neem de geweldige entree van Almelo bij het station… Wat een meuk. Het Fortezza terrein en aan de andere kant… Er is al zo vaak een film over gemaakt….
En dan zegt ome Gerrit (VVD-wethouder v.d. Woudenberg) dat ze er niks aan kunnen doen, want het terrein is niet van de gemeente.
Dat stuk betonrimboe van Van Der Looy, is dus al 20 jaar niet van de gemeente en had dus binnen 4 jaar onteigend kunnen worden. Niet om te bouwen ofzo, maar gewoon die restanten meuk er van weg en dan een beetje zwarte grond er op en dan inzaaien met mooi speelgras.
Een paar bankjes er op en hier en daar een boompje parkeren en dan heb je tenminste wat.
Een goed voorbeeld doet dus niet goed volgen. We weten nu wel hoe die gup van Van Der Looy over Almelo denkt. (Fuck Almelo dus en ik wil mijn centen…)
Dan bedoel ik dat stuk van Beter Wonen als je Almelo van de A-1 binnenkomt op links. Die 3 flats zijn er af en daarna mooi een leuk groen strookje er in..
Maar wederom een heleboel ja maars en plannen en weet ik veel.. In maart komt het Architectuurcentrum met een plan om die “pauzes” op te vullen.
Talamini, die meuk bij België, Bornsestraat… Dus, hekken weg, gras er in een paar bankjes en Almelo is weer een stukje groener….

Maar goed ik mag mij niet ergeren en ik moet dus weer vomeren… maar dan wel korter.

Is mijn overtuiging, geloof ik….

Nieuwe uitspraak: “Ik ben toch niet Wilders”….

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina