De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
06-10-2011  

Apple´s Steve Jobs is dood

 

Co-founder Steve Jobs van het computerconcern Apple is dood. Jobs overleed op 56-jarige leeftijd aan een zeldzame vorm van kanker aan de pancreas die bij hem in 2004 werd vastgesteld.
Samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne richtte Jobs in 1976 Apple op en legde hij de ‘eerste steen’ van het grootste computerconcern ter wereld in zijn schuurtje waar de eerste computer Apple Lisa werd gebouwd.
Vooral in de grafische industrie werd het merk Apple met de MAC-pc een hoogvlieger vanwege het uitgangspunt van Jobs dat computers logisch bedienbaar moeten zijn en veel grafische snufjes in zich moest hebben. Steve Jobs verliet Apple in 1985 en richtte NeXT/Pixar op dat door het inmiddels kwakkelende Apple in 1996 werd opgekocht. Met de terugkeer van Jobs kwam ook het succes voor Apple door de introductie van de I-tune, I-pad en I-phone, producten die de wereld veroverden.
Steve Jobs werd geboren op 24 februari 1955 in San Francisco. Zijn natuurlijke ouders stonden hem ter adoptie af. Hij werd geadopteerd door Clara en Paul Jobs.

 
07-10-2011  

Asito start multiculturele ‘social media’ diners

 

Nationaal Integratie Diner bedoeld om culturen te verbinden
ALMELO - Een Surinaamse maaltijd ‘liken’ op Facebook of via Twitter het recept voor een Spaanse tortilla delen. Op donderdag 13 oktober is het mogelijk voor de deelnemers van het allereerste Nationaal Integratiediner. Op meer dan 75 plaatsen door heel Nederland maken deelnemers door middel van een avondmaaltijd kennis met elkaars culturen. De koppeling met social media is bedoeld om de verbindende kracht van het evenement niet te beperken tot de locatie waar het diner wordt gehouden. Het doel van het Nationaal Integratie Diner is om te leren van verschillende culturen en te zorgen voor onderling begrip. “Bij Asito werken bijna 10.000 mensen met meer dan 90 nationaliteiten”, vertelt directielid Ron Steenkuijl. “Dit levert een enorme culturele rijkdom op, maar soms ook misverstanden tussen culturen. Het Nationaal Integratie Diner is bedoeld om mensen met elkaar kennis te laten maken buiten het werk. Eten en koken speelt in elke cultuur een belangrijke rol, vandaar dit thema.”

Nu nog zijn de deelnemers werkzaam bij Asito zelf, maar de schoonmaakorganisatie wil voor volgend jaar ook andere partijen betrekken. “We zijn dit als een heel mooie generale repetitie. Maar aangezien dit onderwerp ook bij andere grote organisaties speelt, zit een uitbreiding van het concept er wel in. We krijgen nu al van onze klanten buitengewoon goede reacties.”
Deelnemers
Inmiddels zijn er 75 dinergroepen in het hele land, die deelnemen aan het Nationaal Integratie Diner. Daarnaast zijn klanten van Asito eveneens bereid gevonden om hun steentje bij te dragen. Objectleidster Brenda Brand van Asito: “ Ik ben werkzaam voor Asito bij Van der Valk in Ridderkerk en geef hier leiding aan mensen met maar liefst 14 verschillende nationaliteiten. Dat levert soms hilarische situaties op. Hotel Van der Valk was ook direct enthousiast over het diner en heeft ons meteen de gelegenheid gegeven om het koken en diner gewoon te laten plaatsvinden in het hotel.” Social Media
Deelnemers aan het Nationaal Integratie Diner worden, naast koken en ervaringen uitwisselen, uitgedaagd om hun ervaringen te delen via social media. Zo kunnen zij de verschillende gerechten en recepten delen via de Facebookpagina van het Nationaal Integratiediner. Deelnemers kunnen vertellen wat hen opvalt. Uiteraard kunnen dit smakelijke gerechten zijn, maar ook bijzondere tafelmanieren van andere culturen kunnen genoemd worden. Door dit te delen, leren ook hun vrienden en kennissen over de eetgewoonten van andere culturen. Bovendien kunnen we met social media de buitenwereld betrekken.” De reacties en kookkunsten van de deelnemers worden ook verwerkt in een receptenboek dat achteraf wordt samengesteld.

Nationaal Integratie Diner Het Nationaal Integratie Diner bestaat uit kleinschalige diners waarbij één van de deelnemers een maaltijd kookt vanuit de eigen cultuur. Het gespreksthema tijdens het diner is de rol van eten en koken in de verschillende culturen. Een informele en herkenbare kennismaking moet ervoor zorgen dat mensen op een leuke manier elkaars cultuur en gewoonten leren begrijpen. Landelijk startpunt van het Nationaal Integratie Diner is het Van der Valk hotel in Ridderkerk.

 
14-10-2011  

Opstelten neemt waar, Donner naar RvS

 

DEN HAAG – De bewindslieden in het Haagse hebben zo hun eigen mores over de waarheid. Een boze minister Donner (CDA) foeterde donderdagavond tegen de pers over alle insinuaties t.a.v. de geruchten over zijn aanstaande benoeming tot vice-voorzitter van de Raad van State. ‘Ik heb nu al zo veel baarlijke nonsens gehoord over deze zaak en ik zeg dat het journaille uit z’n nekharen kletst.
Ook minister-president Mark Rutte (VVD) deed een duit in het zakje en belde Kamervoorzitter Gerdi Verbeet om de Tweede Kamer toch echt te vertellen dat het gerucht echt niet waar was.
Vanmorgen dan een publicatie in de Staatscourant. Minister Opstelten (VVD) neemt de taak over van Donner om de sollicitatieprocedure voor benoeming tot lid van de Raad van State te leiden. Daarmee is de weg vrij voor Donner om te kunnen worden benoemd en mag hij straks oordelen over zijn eigen reparatiewetgeving over de gratis ID-kaart. Zo wordt dus de Hoge Raad ‘gepiepeld’.
En de voorzitter van de Raad van State vindt het goed, de korting op haar inkomensbudget van 2 procent, dat een groot deel van de Tweede Kamer wilde, werd donderdag ook om zeep geholpen. dat scheelt jaarlijks toch 8 euroton aan inkomsten!

 
17-10-2011  

Pensioen gaat in op verjaardag

 

ALMELO – De Tweede Kamer heeft ingestemd met het voorstel van minister Kamp (VVD) om het leeftijdspensioen te laten ingaan op de 65e verjaardag. De maatregel gaat in per 1 april 2012 en is geen grap. Tot nu ging het pensioen in per 1e van de maand waarin men 65 wordt. De maatregel levert het kabinet 60 miljoen euro per jaar op.

 
18-10-2011  

Chippen honden wordt verplicht in 2012

 

DEN HAAG - Alle honden die vanaf 2012 worden geboren, moeten verplicht een chip krijgen. De gegevens van de eigenaar worden opgeslagen in een databank.
De ministerraad stemde vrijdag jl. in met een voorstel van staatssecretaris Bleker (EL&I) om misstanden in de hondenfokkerij en -handel tegen te gaan en het welzijn van honden te verbeteren.
Vanaf het voorjaar van 2012 is daarom elke eigenaar verplicht zijn hond binnen 7 weken na geboorte te laten chippen. De eigenaar moet onder meer zijn naam, adres en woonplaats registreren.
Het kabinet geeft met de maatregel gehoor aan het verzoek van veel partijen. Het ontwerpbesluit gaat voor advies naar de Raad van State en moet worden gemeld bij de Europese Commissie.

 
19-10-2011  

Overgangsregeling voor successiewet

 

DEN HAAG – Staatssecretaris Weekers geeft gehoor aan de roep om een overgangsregeling in de successiewet t.a.v. erfgenamen die het huis van hun ouders al sinds jaar en dag op hun naam hadden staan. Zij werden aangeslagen naar de huidige waarde terwijl zij geen vruchtgebruik van de woning hadden. Voor hen die de door de ouders bewoonde woning al op naam hadden staan voor de wetswijziging van 1 januari 2010 geldt nu een generaal pardon. Voor velen onder hen is dat de redding voor een gedwongen verkoop.

 
27-10-2011  

Europa eensgezind in aanpak schuldencrisis

 

BRUSSEL – In grote lijnen is er een Europees akkoord over de aanpak van de schuldencrisis. Na een marathonzitting van bijna tien uur is besloten dat de banken 50 procent van de Griekse schulden kwijtschelden en het Europees noodfonds wordt verhoogd tot 1000 miljard euro, dat maakte EU-president Herman Van Rompuy na afloop bekend.
Ook José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, toonde zich verheugd met de maatregelen. ,,Europa heeft laten zien dat het alles doet wat nodig is.''
Met de kwijtschelding van 100 miljard euro resteert voor de Grieken nog een schuld van 250 miljard euro dat wel moet worden afgelost.
Het noodfonds dat nu 450 miljard euro bedraagt, wordt niet volgestort maar de zeventien eurolanden staan borg voor het aanvullende deel. Ook wordt onderhandeld met China voor extra investeringen in Europa.
Alle details worden nog nader uitgewerkt. Zo ook het plan van minister-president Rutte om het toezicht binnen de EU-landen te verscherpen. Rutte is content met het bereikte akkoord.
In Azië reageerde de beurs na opening voorzichtig positief met een lichte stijging van de Euro.

Archief
Terug naar vorige pagina