De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
06-10-2011  

Apple´s Steve Jobs is dood

 

Co-founder Steve Jobs van het computerconcern Apple is dood. Jobs overleed op 56-jarige leeftijd aan een zeldzame vorm van kanker aan de pancreas die bij hem in 2004 werd vastgesteld.
Samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne richtte Jobs in 1976 Apple op en legde hij de ‘eerste steen’ van het grootste computerconcern ter wereld in zijn schuurtje waar de eerste computer Apple Lisa werd gebouwd.
Vooral in de grafische industrie werd het merk Apple met de MAC-pc een hoogvlieger vanwege het uitgangspunt van Jobs dat computers logisch bedienbaar moeten zijn en veel grafische snufjes in zich moest hebben. Steve Jobs verliet Apple in 1985 en richtte NeXT/Pixar op dat door het inmiddels kwakkelende Apple in 1996 werd opgekocht. Met de terugkeer van Jobs kwam ook het succes voor Apple door de introductie van de I-tune, I-pad en I-phone, producten die de wereld veroverden.
Steve Jobs werd geboren op 24 februari 1955 in San Francisco. Zijn natuurlijke ouders stonden hem ter adoptie af. Hij werd geadopteerd door Clara en Paul Jobs.

Archief
Terug naar vorige pagina