De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
14-10-2011  

Opstelten neemt waar, Donner naar RvS

 

DEN HAAG – De bewindslieden in het Haagse hebben zo hun eigen mores over de waarheid. Een boze minister Donner (CDA) foeterde donderdagavond tegen de pers over alle insinuaties t.a.v. de geruchten over zijn aanstaande benoeming tot vice-voorzitter van de Raad van State. ‘Ik heb nu al zo veel baarlijke nonsens gehoord over deze zaak en ik zeg dat het journaille uit z’n nekharen kletst.
Ook minister-president Mark Rutte (VVD) deed een duit in het zakje en belde Kamervoorzitter Gerdi Verbeet om de Tweede Kamer toch echt te vertellen dat het gerucht echt niet waar was.
Vanmorgen dan een publicatie in de Staatscourant. Minister Opstelten (VVD) neemt de taak over van Donner om de sollicitatieprocedure voor benoeming tot lid van de Raad van State te leiden. Daarmee is de weg vrij voor Donner om te kunnen worden benoemd en mag hij straks oordelen over zijn eigen reparatiewetgeving over de gratis ID-kaart. Zo wordt dus de Hoge Raad ‘gepiepeld’.
En de voorzitter van de Raad van State vindt het goed, de korting op haar inkomensbudget van 2 procent, dat een groot deel van de Tweede Kamer wilde, werd donderdag ook om zeep geholpen. dat scheelt jaarlijks toch 8 euroton aan inkomsten!

Archief
Terug naar vorige pagina